Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir?

Cumleyi tam kuramamis. Cumle ben inancsizimla baslayinca yanlis tarafa cekiliyor iste. Cumlenin basi buyu vs diye baslasaydi oyle anlasilmazdi

Cumleyi tam kuramamis. Cumle ben inancsizimla baslayinca yanlis tarafa cekiliyor iste. Cumlenin basi buyu vs diye baslasaydi oyle anlasilmazdi
polemik olsun diye yazmiyorum ancak koni sahibi yorumlarda ateist oldugunu yazdi
bu da kimseyi ilgilendirmez , kendisine saygi duyulmasi gerekiyor

Kurmuş aslında, siz anlayamamışsınız. Daha sonra söyledi zaten, ailem beni ateist yetiştirdi diye. Polemik olmaması için çok üzerinde durmak istememiş ki, haklı. Yalnızca büyücü, hoca gibi tavsiyelerde bulunulmasını istemediği için belirtmiş.

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Artık yaşlılar arasında bu hastalıklar grip gibi oldu.Ama anneniz bunlar için çok genç ve genç yaşlarda bu

hastalıklar daha ağır tablolar sergiliyor , daha hızlı ilerliyor.

Cevabınızda cymbaltadan bahsetmişsiniz.Annenize zararı dokunduğunu düşündüğünüz ilaç o mu?

Ben de kullanıyorum da merak ettim.

Araştırma hastanelerine gidin gördüğünüz problemleri tek tek yazın verin drun eline bazen insan dra gidince enönemli şeyleri atlayabiliyo.

Konulan teşhisi sadece unutkanlıktan dolayı koymuşlar yada başka bişey bulamadıkları için teşhis için gerekli fizyolojik bulgular yokmuş demek ki başka bişey var ve o ilaçlar iyi gelmiyor

Alzaimer olabilir

Geçmiş olsun. Ailenizde var mı başka bu şekilde olan. Annenin akrabalarından.

Çok geçmiş olsun. Maalesef Alzheimerı iyileştiren bir tedavi henüz yok. Bu hastalıkla ilgili çoğu durum da muallakta, hastalığı neyin tetiklediği henüz bilinmiyor. Alzheimer hastalığı beyindeki sinir hücrelerinin ölmesi sonucu beyin sinyallerinin uygun biçimde iletilmesinin zorlaştığı bir durumdur. Alzheimer, akıl hastalığı değildir. Beyin hücrelerinin yavas yavas ölmesiyle gerçekleşen bir rahatsızlıktır. Her bireyde de farklı farklı seyrediyor hastalığın gelişimi. Örneğin bir tanıdığımın annesi alzheimerdı ve yutkunma yetisini kaybedecek düzeye geldi yani insan nasıl yutkunur bunu unuttu. Doğal olarak yemek yiyemiyordu. Bu konuda uzmanlaşmış kişilerden destek alarak ona tekrar tekrar yutkunma eylemi öğretildi. Mümkün oldukça bu hastalıkla ilgili bilgilenmeye çalışın ve nasıl davranmanız gerektiği konusunda fikir edinin. Türkiye alzheimer derneği vb gibi oluşturulmuş gruplarla iletişime geçin. Aynı sorunu yaşayan insanlarla deneyimleri paylaşmak iyi gelebilir. Ayrıca alzheimerla ilgili çok ilginç ve çözümlenememiş vakalar da var, dediğiniz gibi görüntüleme sistemlerinde olması gerekenin görülmediği durumlar da var. Bir gün aniden alzheimer olan da var stresle vs tetiklenip, yavas yavas gelişim gösteren de var. Gerçekten karmaşık ve henüz çözülmemiş birçok şey var bu konuda.

Evet, bahsettiğim ilaç Cymbalta’ydı, daha önce, 2015 gibi baktığımda öyle bir şey görmüştüm, şimdi size yanlış bilgi vermiş olmamak için tekrar kontrol ettim, öyle bir ibare göremedim, umarım yenilenmiştir.

Alzheimer derneğiyle de iletişime geçtik, bakıcı yardımı açısından, ancak annemin bakıcı gerektirmediğine karar vermişler. Yeterince hasta görmemişler bu tuvalet kaçırma olayı daha yeni bir durum, bu durumla belki artık yeterince hasta görebilirler. Teyze haladan yardım isteme konusunda bir yanlış anlaşılma olmuş, ben anlatamamışım daha doğrusu, bakıcı tutmak için onun aylık ücretinde yardım istemiştik.
Çok özür dilerim geç cevap verdim bugün yoldaydım yolun bir kısmında, sonrasında da annemin peşinde koşturmaktan çok vaktim olmadı. Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum.

MrsDelfino esimle konustum simdi , mr cekildi mi diye sordu ? mr da zaten alzeimer aninda gozukuyormus , birde kullandigi ilaci soyledim annenizin , 4 sene sonrasinda aniden ilaci kestiyse beyine hasar verebiliyomus ve bu tarz sonuclari olabiliyormus , ilaci aniden mi birakti yoksa dr kontrolunde mi birakti?

Aniden bıraktı evet. MR, EEG çekilde bir de belinden mi beyinden mi su alındı dedi babam beyinden herhalde bel ile bir alakası var mı, ben yanlış anladım kesin. Fransa’ya gönderildi onda da fiziksel bir bulguya rastlanmadı.

cok enteresan bir nokta ancak o ilaclar uzun kullanim sonrasi aniden birakilinca bu etkilere sebep oluyormus
ve tedaviyle duzelebilir dedi esim , bu konunun uzerine mi gitseniz acaba?

Allah acil şifalar versin. Sizlerde güç kuvvet versin Allah. Herkesin bir imtihanı var.

cok enteresan bir nokta ancak o ilaclar uzun kullanim sonrasi aniden birakilinca bu etkilere sebep oluyormus
Teşekkür ederim, ben doktorların ısrarla bu konuya odaklanmasını sağlayacağım. Açıkçası fiziksel bulguların olmaması beni Alzheimer olasılığından uzaklaştırmıştı ancak dediğim gibi son bu tuvaletini kaçırma olayından sonra Alzheimer olasılığı güçlendi gibi.

Astoria isin uzmani olarak ne dersin bu duruma?

alzeimerda beyin kivrimlari yok olup duzlesiyormus , mr da cok net gozuken buymus , yani mr da fiziksel bulgu yoksa ilac konusunu arastirsinlar dedi , astoria ya da sordum o da bi bakip aydinlatabilir bizi bu konuda

İnanaçsız olmasını niye vurguladınız anlamadım yengem o kadar sosyal ,koyu dindar ne namazını nede orucunu aksatırdı
Ama alzheimer yakalandı alzheimerin son evresinde hortumlu besleniyor bütün gün yatıyor o sağlığında çok fazla gülerdi şen şakrak insandı dosyal dışa dönük umarım anneniz sağlığına kavuşur başka doktorlara görünsün yeni gelişmiş ilaçlar çıkıyor rabbbim şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…