sizce 13 gerekten uğursuz mu?

monicatak

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
5.872
8.378
723
kızlar bu sabah malum kötü haberle başladı, Müslüm Babayı da kaybettik. bu sene başlarken herkeste bi sıkıntı vardı malum 13'ten dolayı cevremde herkes bi an once bitsin gecsin bu sene modundaydı. ben tamamen hurafe olarak bakıyordum olaya ama bu seneki kadar kayıp daha önce yaşanmamıştı herhalde, herşey ters gitmeye başladı. 13le ilgili kötü anısı olan var mı merak ettim

bana hiç uğur getiirmez..bundan sonra oturduğum evin numarasına dikkat edeceğim. şu an ki 13:ssz:

Batıla girdiğini düşündüğüm için pek itibar etmem ancak yinede uçağa bineceğim tarihin ve nedense koltuk numarasının 13 olmamasına dikkat ederim -bu ne perhiz -bu ne lahana turşusu değilmi:1:

batıl inanç olarak düşünüyorum.. takıntı yapmadığım içinde 13 rakamını aklıma bile gelmiyor uğurlu olması veya olmaması...

ben uçaklarda 13 rakamının olmadığını sanıyordum :26: yurtiçinde var sanırım..

evet yurtdışı ucuslarda 13 numaralı koltuk yok. aslında bizim ülkemizde, dinimizde bi anlamı yok 13ün ama bu sene gercekten çok uğursuz başladı, herkes aynı seyi söylüyor, ya da biz mi on yargılıyız rakamdan dolayı bilemedim. ben de takılmamaya calısıyorum aslında ama ayın 13lerinde eğer dikkat edersem üzerimde bi gerginlik oluyo ister istemez. mesela abimin doğum günü kasımın 13ü. abime acaip düşkünümdür ben ama abim yanımdayken sürekli sakarlık yapıyorum bi seyler kırıyorum düşüyorum filan adam bildiğin ugursuz :)) töbe töbee :9:

kızlar bu sabah malum kötü haberle başladı, Müslüm Babayı da kaybettik. bu sene başlarken herkeste bi sıkıntı vardı malum 13'ten dolayı cevremde herkes bi an once bitsin gecsin bu sene modundaydı. ben tamamen hurafe olarak bakıyordum olaya ama bu seneki kadar kayıp daha önce yaşanmamıştı herhalde, herşey ters gitmeye başladı. 13le ilgili kötü anısı olan var mı merak ettim

13 bana hep uğur getirmiştir :9: küçükken uğurlu tombala kartlarımda 2 tane 13 vardı her yılbaşı ben kazanırdım :9: :9: o zamanlardan beri severim 13 rakamını :27:

13ün neden uğursuz sayıldığını biliyor musunuz?
13 müslümanlar için uğurlu bile sayılabilir…

5+7+1= 13 Hz. Muhammed 571 senesinde doğmuştur.

1+4+5+3= 13 İstanbulun fethi

7+5+1= 13 Türklerin müslüman oluşu

1+0+4+8= 13 Pasinler savaşı.(bizansla ilk savaş ilk galibiyet)

Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır…

bu sebeplerden dolayı batılılar 13ü uğursuz saymışlardır
yani aslında özellikle de bizim için böyle durum söz konusu değil

13ün neden uğursuz sayıldığını biliyor musunuz?
13 müslümanlar için uğurlu bile sayılabilir…

5+7+1= 13 Hz. Muhammed 571 senesinde doğmuştur.

1+4+5+3= 13 İstanbulun fethi

7+5+1= 13 Türklerin müslüman oluşu

1+0+4+8= 13 Pasinler savaşı.(bizansla ilk savaş ilk galibiyet)

Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır…

bu sebeplerden dolayı batılılar 13ü uğursuz saymışlardır
yani aslında özellikle de bizim için böyle durum söz konusu değil

ben de bundan bahsedecektim, ağzına sağlık..
benim de uğurlu sayılarımdandır 13, bir çok işim 13le bağlantılı çözülmüştür misal...

Back