• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz yaptınız mı böyle düğün

Guzellkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2025
99
8
1
27
Ben düğünümü müziksiz yapmak istiyorum sadece sohbet ve yemek dağıtılacak erkekler kadınlar ayrı yerlerde hani bir düğün salonun içerisinde

Ben düğünümü müziksiz yapmak istiyorum sadece sohbet ve yemek dağıtılacak erkekler kadınlar ayrı yerlerde hani bir düğün salonun içerisinde
Yemekli düğün verilebilir ama ayrı oturma işini baştan davetiye ile ve özellikle söyleyerek haber vermelisiniz. Haremlik selamlık olmaya alışık iki aile değilse taraflar bu yemek faslını anlamayabilir.
İnsanların masa oturma planını da düzgün şekilde ayarlamalısınız. Hem insanlar sıkılmasın hem de kim nereye oturacak kaosu olmasın ev önü yemeği değil ki bulduğun yere oturasın.
Yalnız ayrı ayrı yemek verip insanları oturtup göndermek sohbet imkanını da kısıtladığı için bari hafif müzik veya ne bileyim size hitap ediyorsa dua vs gibi bir şey de eklenebilir. Sıkıcı olur çok boş oluyor.
Çünkü garson servisinde ha deyince tüm salon aynı anda yemeye başlayamıyor sonuçta kalabalık ve herkes aynı saatte geliyor. İster istemez biri çorba almamışken bazı masalar tatlı faslına bile geçmiş olabiliyor. Ne kadar çok personel olsa da ister istemez dağıtmak zaman alır. Bir müzik enstrümantal ses ne bileyim dini atmosfer istiyorsanız sözsüz ilahi , veya bir neyzen vs çağırabilirsiniz .

Yemekli düğün verilebilir ama ayrı oturma işini baştan davetiye ile ve özellikle söyleyerek haber vermelisiniz. Haremlik selamlık olmaya alışık iki aile değilse taraflar bu yemek faslını anlamayabilir.
İnsanların masa oturma planını da düzgün şekilde ayarlamalısınız. Hem insanlar sıkılmasın hem de kim nereye oturacak kaosu olmasın ev önü yemeği değil ki bulduğun yere oturasın.
Yalnız ayrı ayrı yemek verip insanları oturtup göndermek sohbet imkanını da kısıtladığı için bari hafif müzik veya ne bileyim size hitap ediyorsa dua vs gibi bir şey de eklenebilir. Sıkıcı olur çok boş oluyor.
Teşekkür ederim zaten düğün salonu ona göre ayarlamış bir yer ayrı ayrı oturmalar vs dediğiniz diğer şeyleri de dikkate alacağım teşekkür ederim

en sevmedigim düğün çeşidi.
ayrica normal düğünden cok daha pahali herkese yemek vermek falan.
bir de kadin ayri erkek ayri ne ya? millet esiyle gelecek hic tanımadığı kisiyle oturacak.
bence cok gereksiz. kaldi ki ortaya branda takiyorlar, altin takarken kari koca yine beraber takiyor.
ben bes yildizli bir otelde ik staji yapmistim . bazen paravan istiyorlardi - kadina kadin erkege erkek hizmet etsin falan ekstra calisan tedarigiyoe ugrasirdik. ama dugunde ayri ayri oturanlar ayarladigimiz servisle kçkiça dipdibe sehre dönerlerdi😂
zaten kapida kadin erkegi görüyor, cikista kadin erkegi görüyor. boyle bir dunyada dua okunurken niye ayri olsunlar ki?
hic yapmayin daha iyi duz nikahla evlenin. sonradan gelin mevludu yaparsiniz sadece kadinlara

Çevremde yapan çok var, istersen neden yapılmasın, aile yapısı buna müsaittir zaten normal yani, ben direkt nikah yaptım, kvdem nikahtan sonra eve gelenlere bahçesinde yemek verdi, yeri musaitti, hiç birşey yapmadık yani mis gibi bitti gitti 0 telas min. masraf

Mevlüt okutacak mısınız? Yoksa sadece salon sessizliği mi?
Çok zor olmaz mı? Çok yakın olmadığı insanlarla oturan biri o salonda nasıl rahatça konuşacak? Herkes çok rahat davranamaz. Bangır bangır olmasa da az müzik lazım.
Takı olacak mı? O da ayrı zor olur sessiz. Bence sessiz yapmayın. Amaç mevlütlü yemek değilse, yapmayın.

en sevmedigim düğün çeşidi.
ayrica normal düğünden cok daha pahali herkese yemek vermek falan.
bir de kadin ayri erkek ayri ne ya? millet esiyle gelecek hic tanımadığı kisiyle oturacak.
bence cok gereksiz. kaldi ki ortaya branda takiyorlar, altin takarken kari koca yine beraber takiyor.
ben bes yildizli bir otelde ik staji yapmistim . bazen paravan istiyorlardi - kadina kadin erkege erkek hizmet etsin falan ekstra calisan tedarigiyoe ugrasirdik. ama dugunde ayri ayri oturanlar ayarladigimiz servisle kçkiça dipdibe sehre dönerlerdi😂
zaten kapida kadin erkegi görüyor, cikista kadin erkegi görüyor. boyle bir dunyada dua okunurken niye ayri olsunlar ki?
hic yapmayin daha iyi duz nikahla evlenin. sonradan gelin mevludu yaparsiniz sadece kadinlara
Kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilmiyorum 🙊

Kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilmiyorum 🙊
Kız neyi karışık düğün senin düğünün, vallahi yenGEnC yenGEnC Katılıyorum benim de en sevmediğim düğün versiyonu. Yemekten bir zevk alınmıyor sıkıcı bunaltıcı telefona sürekli baktığım allahım bitse de gitsek dediğim düğün şekli. Yalan yok:D
Ama minimal aile arasında güzel bir yemek versiyonu olabilir ama ayrı ayrı mevzusu başa bela
Hangisine yetişeceksin

Kız neyi karışık düğün senin düğünün, vallahi yenGEnC yenGEnC Katılıyorum benim de en sevmediğim düğün versiyonu. Yemekten bir zevk alınmıyor sıkıcı bunaltıcı telefona sürekli baktığım allahım bitse de gitsek dediğim düğün şekli. Yalan yok:D
Ama minimal aile arasında güzel bir yemek versiyonu olabilir ama ayrı ayrı mevzusu başa bela
Hangisine yetişeceksin
Ama mevzu sadece bu değil ki neredeyse ağlayacağım da kimsenin haberi yok özelden konuşup anlatmak isterim :(

Mevlüt okutacak mısınız? Yoksa sadece salon sessizliği mi?
Çok zor olmaz mı? Çok yakın olmadığı insanlarla oturan biri o salonda nasıl rahatça konuşacak? Herkes çok rahat davranamaz. Bangır bangır olmasa da az müzik lazım.
Takı olacak mı? O da ayrı zor olur sessiz. Bence sessiz yapmayın. Amaç mevlütlü yemek değilse, yapmayın.
Tabiki ful sessizlik olmayacak canım okunacak ama müzik olur mu bilmiyorum 🙊

Çok fazla dualı mevlüt havasında yapmamanızı tavsiye ederim. Müzik olsa iyi olabilir. Yöresel müzikler değil de en azından Türk sanat müziği veya klasikler vs olabilir

Hoşlanmadığım düğün tarzı. İnsanlar ne konuşacak o kadar saat. Salonda sürekli bir uğultu hakim olmaz mı?

Bence olabilir. Öyle çok düğüne gittim. Ekstra gittiğim düğünlerde semazen ve ilahilerde oluyordu. Ne istiyorsanız onu yapın 🙏

Hiç böyle bir düğüne katılmadım. Düğün sizin, siz bilirsiniz ama düğünden çok dua gibi duruyor

Back