• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz söyleyin

Ben 9 yaşındaydım niyetim hırsızlık da değildi ama kardeşiniz yetişkin, babasının cebinden para çalma, sizlerden aldıklarını kumara yatırma gibi şeylerden hâlâ ders çıkarmadıysa arkasını toplamak, ayıbını örtmek zorunda değilsiniz.
Ben sadece su kisma bir yorum eklemek istiyorum, eger ortada kumar aliskanligi var ise, arkasini toplamak, borcunu kapatmak bu insana iyilik olmaz, aksine "nasilsa arkami toplayan var" rahatlığıyla daha cok oynamasina tesvik etmek olur.

Bazen insanlarin ders cikarmalari icin burunlarinin moka girmesine ne yazikki izin vermek gerekiyor.

O zaman üzgünüm :( şayet para dolabın arkasına sıkışmadıysa yapılanın adı hırsızlık.

Eşe kardeş kötüleme değil bu, ben de soruyorum bana göre sormak normal, evin içinde bulamadığım parayı zan altında bırakır mıyım diye düşünüp kimseye soramayacak mıyım?

Kardeşim vefat ettiğinde 8 yaşındaydı, ben de 9. Hayatımın ilk ölüm acısı ve travmasıydı, o öldükten 1 ay sonra anne babama söylemeden kardeşimin künyesini aldım, çalma niyetiyle değil kardeşimi yanımda hissedebilmek için, künyede adı yazıyordu adını bile yanımda taşımak iyi gelecek diye düşündüm herhalde, künyeyi aldığım gün ölümden döndüğüm bir trafik kazası geçirdim, gözlerimi açtığımda hastanedeydim, eve döndükten ne kadar sonra hatırlamıyorum, annem bana ait künyenin kolumda olmadığını fark etti, çekmecededir diye bakınca kardeşimin künyesinin de olmadığını anladı, nerede acaba derken anne kardeşimin künyesini ben almıştım dedim, kaza anında ya düştü ya birileri onun künyesini de benimkini de aldı bilmiyorum, kimsenin günahına giremem zaten ben sağ kurtuldum ya ailemin umurunda bile olmadı künyelerin gitmesi ama bana ders oldu, kardeşimi yanımda hissetmek için aldığım künyesi benim yüzümden kayboldu, anneme baştan söyleseydim elimden alacaktı kaybolmayacaktı.

Ben 9 yaşındaydım niyetim hırsızlık da değildi ama kardeşiniz yetişkin, babasının cebinden para çalma, sizlerden aldıklarını kumara yatırma gibi şeylerden hâlâ ders çıkarmadıysa arkasını toplamak, ayıbını örtmek zorunda değilsiniz.
Sizin durumunuz bambaşka üzüldüm adınıza 😢
Buarada dolap duvara monte yani düşebilecek boşluk sıfır.

Ben sadece su kisma bir yorum eklemek istiyorum, eger ortada kumar aliskanligi var ise, arkasini toplamak, borcunu kapatmak bu insana iyilik olmaz, aksine "nasilsa arkami toplayan var" rahatlığıyla daha cok oynamasina tesvik etmek olur.

Bazen insanlarin ders cikarmalari icin burunlarinin moka girmesine ne yazikki izin vermek gerekiyor.
Katılıyorum, insanın evladı, kardeşi, eşi, anne babası yapınca duygusal bakılabilir belki ama hiçbir suç normalleştirilmemeli, hırsızlık suç, kumar oynamak da hem suç hem tüm aileye maddi manevi zarar veren bir eylem.
Yine bir örnek verip okurken milleti sıkacağım ama aile olmanın böyle suçların üzerini örtmemek olmamalıyla alakalı diye yazacağım.
Bir komşu ablanın oğlu vardı dışarıdan bakınca çok efendi bizlere saygısızlığı olmayan biriydi, gel zaman git zaman eve ne idüğü belirsiz tipler gelmeye başladı, annesiyle ne zaman konuşsanız oğluyla alakalı hiçbir şey söylemeseniz dahi size fenalık geçirtecek kadar oğlum şöyle çocuk oğlum böyle çocuk oğlum yapmaz deyip dururdu, meğer uyuşturucudan silahlı gaspa, hırsızlıktan kadınları darp etmeye delikanlıda yok yokmuş, evine baskın yapılınca hem o hem o ne idüğü belirsiz tipler tutuklandı, her şeyi annesi biliyordu çünkü çocuk anneyle yaşıyordu ama hani vardır ya çocuğum iyi ama çevresi kötü muhabbeti, bu komşu abla da öyle biriydi.

Kardeşinizi, eşinizi, anne babanızı, çocuğunuzu korursunuz destek de olursunuz ama bir suç işliyorsa ve bu suç size karşı işlenmiş de olsa arka çıkmazsınız çünkü arka çıkılan her suçun devamı geliyor.

Sizin durumunuz bambaşka üzüldüm adınıza 😢
Buarada dolap duvara monte yani düşebilecek boşluk sıfır.
Sağ olun 🙏 benimki kardeşini kaybetmiş bir çocuğun acıyla baş etme çabasıydı ama gayet güzel ders de çıkardım, bir daha annemin kardeşime dair sakladığı hiçbir şeye izinsiz dokunmadım, 9 yaşında aldığım bu ders bana hiç kimsenin hiçbir şeyine izinsiz dokunmama alışkanlığı kazandırdı, iyi ki de kazandım🙏

Son düzenleme:
Ben enayi olmaktan hoşlanmam kendi adıma ben eminsem aldığından çünkü düzenliyim pek birşey kaybetmem öyle yerlere para koymam hırsıza yardım etmem gururlu insan severim mali durumu iyi yada kötü ben böyleyim .Diğer fikirlere açık değilim .Herkesin karakteri.Ben yakın da dinlemem ben görüşmem habersiz kuruş alanla

Kötüye teşvik etmemek gerek böyle insanlara yardım yardım olmuyor bedavaya alıştırmak oluyor bunun sonu gelmez bu sevap kazanmak değil bu sizi enayi yerine koyan insana evet öyleyim demek bu gün bunu çalar yarın daha değerli birşeyi sonra ne bulursa çalar gider sigara alır onu alır bunu alır bunun nesi iyilik

Çekinmiştir belki sonra da siz al dediğiniz için gizlice almıştır. Ama yine de gözle görmeden emin konuşmayın bence

Benim görümcem evde yedekte olan güneş kremi ve yüz temizleme jelini çalmıştı. Asla emin olamadım tabii ama biliyorum o aldı. Şimdi evime asla giremez ama içimde hala o suçlu. Nereden biliyorsun derseniz tatilden gelmiştik bize geldiler. Sadece plajda kullandığım güneş kremi arkasında tarih yazıyordu. O arka kısmı yırtmış. Yüz temizleyici jel de poşette refil alıp kendin döküyorsun. O kutu yok refil poşeti var. Eşime söylemedim ama annesi yanımda hesabından para attı diye kavga etmişti. Eşşek kadar bu arada küçük değil 36 yaşında. Siz harçlık vermeyin

Benim görümcem evde yedekte olan güneş kremi ve yüz temizleme jelini çalmıştı. Asla emin olamadım tabii ama biliyorum o aldı. Şimdi evime asla giremez ama içimde hala o suçlu. Nereden biliyorsun derseniz tatilden gelmiştik bize geldiler. Sadece plajda kullandığım güneş kremi arkasında tarih yazıyordu. O arka kısmı yırtmış. Yüz temizleyici jel de poşette refil alıp kendin döküyorsun. O kutu yok refil poşeti var. Eşime söylemedim ama annesi yanımda hesabından para attı diye kavga etmişti. Eşşek kadar bu arada küçük değil 36 yaşında. Siz harçlık vermeyin
Elinize söylemediyseniz nasıl evinize gelemiyor? Eşiniz hiç neden gelmiyor diye sorgulamıyor mu? Ya da görümce gelmek istemiyor mu?

Elinize söylemediyseniz nasıl evinize gelemiyor? Eşiniz hiç neden gelmiyor diye sorgulamıyor mu? Ya da görümce gelmek istemiyor mu?
Eşime söylemedim çünkü her şeyi söylemiyorum ona. Emin de olamam bana özel ürün değil. Annesi daha önce kavga etti yanımda para konusunda biraz eli uzun. Gelmeme sebebi başka tartıştık o yüzden

Back