Siz olsaydınız ne yapardınız?

bunu bu kadar dert etmeyin

canınıza yazık

arkadaşım suyu patlayıp suni sancı ile doğurdu bebek kakasını yemiş deyip midesini yıkamışlar

ciğerine kaçıp hayatını kaybeden de bir çok vaka var

sıkıntısız doğan da

bebeğe ya da size bir şey olsaydı sezeryene neden almadın diye doktor davaya konu edilirdi

bu durumda davadan bir şey çıkacağını sanmam riskli gördüm der

zaten sezaryen sonrası da bir sorun yaşanmamış yani

Bu kadar kendinizi üzmeyin. Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almissiniz çok şükür. Sizin gibi aynı durumu yaşayan ve sancılara katlanıp, son anda sezeryana alınan tanidiklarim var.
Ben de ilk bebeğime hamileyim. Normal istiyorum nasipse ama sezeryan her zaman elimizin altında son çare olarak olması beni rahatlatiyor.
Allah size ve Bebeğinize sağlıklı bir ömür nasip etsin.

ben olsam saglik bakanligina sikayet ederdim

Şikayette bulunsam çok etkili olmaz. Eğer bunu bilseydim asla kabul etmezdim sezeryan i ama malesef yeni öğrendim
tam olarak bilgim yok ama saglik bakanligi artik normal doguma cok onem veriyo dava ile ugrasma ama bir dilekce yaz sen kuyuya bir tas at belki yerini bulur televizyondan duymustum saglik bakanligi artik cok siki denetliyomus gereksiz sezeryan yapan hastenelere para cezasi veriyomus baya

Ben tıp okumadım ama dava açsanız bile kazanacağınızı düşünmüyorum.
Çünkü basit bir ağrı ne bileyim kulak ağrısında bile 5tane ayrı doktora gitsek 5i de farklı şeyler söyleyebiliyor.
Sürekli gelişen bi alan tıp.
O nedenle bir doktor evet gerekli görebilir sezeryani ama diğer 5i gereksiz görebilir.
Bence dava açmanız tamamen vakit ve para kaybı olur.
Ha ben olsam ne mi yapardım sağlıklı bi evlat dünyaya getirdiğime şükreder artık olumsuz düşünceleri bi kenara bırakırdım.
Kimse de elinizden bir şey almış değil olayı çok büyütüyorsunuz.

Herkes bahsettiğim konularda benim kadar titizdir eminim ama 'takıntılı' değildir.
16 saat yolculuk edip, herhangi bir tatile 3-5 gün gittiğinde bile sancılar çekip tuvalete gitmemeye inat edecek, sırf kullanmak durumunda kalmamak için günlerce sıvı tüketmeyecek hatta belki yediklerini istifra edecek kadar hastalıklı da değildir.
Normal olduğunu savunmuyorum ama bu durum benim hayatımda belki de en önemli unsur ve doğumla ilgili tek korkum çekeceğim acıdan öte, doğum sonrası yaşayacağım bu sıkıntılar ve getireceği psikolojik etki.
Benim bedenim ve ruhsal yönüm hamileliğimi ilk öğrendiğim günden beri sezeryanı düşünür bir halde.
Bazı kadınlar da normal doğum diye diretebilir.
Sezeryanın sağlıksız olduğu görüşüne zaten kesinlikle katılmıyorum, yıl 2016 ve birçok teknolojiye sahip isek, bunu kullanmak ya da kullanmamak kişinin tercihine kalmalı.
Siz benim gülüp geçtiğim şeyleri kaldıramayabilirsiniz, bense sizin normal diye nitelendirdiğiniz doğumu kaldıramayabilirim.
Bu işin tek bir doğrusu yoktur.
Zaman, mekan, ruh hali ve karakter farklılıkları vardır.
Ayrıca doğanın dengesinin bu yönde olduğunu anlatma biçiminize şunu söyleyebilirim, evet memeliler 'normal' doğum yapıyorlar ama çoğu tek eşli değil.
O zaman doğanın dengesi de tek eşliliğe uygun değil, biz insanlar böyle yaşayalım diye bir çıkarımda bulunalım demek kadar saçma bence.
Sonuç olarak bu benim tercihim, siz kendi hayatınızda sadece kendi tercihlerinizden mesulsünüz.

Bnmde 9 cm acikligim vardi.Hastaneye gittigimde 6 cm di.Nedense hemen suni sanci verdiler zaten kendi sancilarim vardi.Acilma 9 cm oldu bebek assagi inmiyo bilmem ne dediler sezeryana aldilar.Acaba boyle bisey varmi yani beklemem gerekiyomuydu bebegin kanala inmesi icin

takıntı psikolojik bir rahatsızlıktır o zaman ortada anormal bir şey olduğunu söylememem gayet normal.Doğadaki memeli canlılar evet normal doğumu yapabilecek yeterlilikte yaratıldı bu bizim onlarla olan ortak özelliğimiz bunun onların tek ya da çok eşli olması bazılarının dört ayak üzerinde yürüyüp bazılarının ağaçtan ağaca atlamasıyla alakası yok.Doğum şeklinizi ne şekilde seçeceğinizde inanın umrumda değil sadece korkularınız takıntı boyutunda ve bence bu konuyla ilgili psikolojik yardım almalısınız çünkü kesik ve dikiş başka yerimde olacağına karnımda olsun demek sezeryanı seçme sebebi olamaz bence.günümüzde teknolojik bir sürü gelişme var ama ilaçla geçebilecek bir hastalığım varsa sırf teknikler çok ilerledi diye o hastalıklı ilgili ameliyatı tercih etmem.sizin yazınıza cevap yazmamın sebebide doğum şekillerinden birine sempati duymam falan değil sadece nedenlerinizin takıntı üstüne kurulu olduğunu ve bunun çözülebilecek bir durum olduğunu size hatırlatmak.yoksa doğum yapmış ya da illaki şu doğum olsun diye tutturmuş bir kimse değilim ama yaratıcımın bana verdiği belkide en güzel yetenek olan doğumu normal yollarla bebeğimin gelmek istediği yer ve zamanda gerçekleştirmek isterdim diye düşünüyorum

Ohoo boyle kendinizi hasta edersiniz. Kardesiniz tip ogrencisi olabilir ama durumun icinde o an olan doktor o degil. Lutfen halinize sukredin sezeryanla dogum yapmak ayip bisey mi ? Neler neler goruyoruz anneler cocuklarini koklayamadan kaybediyorlar. Hayirlisi bu deyip deyip icten ice kafaniza takmaniz normal degil.uzgunum bu konuda sizi asla anlayamayacagim.

şu konuyu bile tam olarak olmasa bile dine doğru çekmek bana doğru gelmiyor
bence doğumdan sonra annenin psikolojisi çok önemli
aynen filmdelisi 'nin dediği gibi, siz farklı konuda rahatsız olursunuz başka biri başka konuda
ben de kesik ve dikiş başka yerimde olsun diyenlerdenim ve bu tercihimden de hiç pişman olmadım
normal doğum sırasında çekeceğim acı hiç düşündürmedi beni ama bu çok rahatsız etti

neden normal doğuma hazır olmayan insanlara "en doğrusu bu" şeklinde yaklaşılıyor bunu da hiç anlayamıyorum
önemli olan o çocuğu hangi yolla doğurduğumuz değil, nasıl bir anne olduğumuz

evet normal doğum yapabilecek yeterlilikte yaratıldık
ama daha farklı çok şey yapabilecek nitelikte de yaratıldık
yapabileceğimiz herşeyi yapmaya kalkabilir miyiz?

Canım bende saglıkçıyım ebeyim evet bizde mekonyumlu ne bebekler doğurttuk özel hastaneler böyle işte bende özelde çalıştım böyle saçma vakalar çok gördüm devlet hastanesinde olsaydın sen sezeryan diye yalvarsanda biz normal doğurturduk seni:) dava konusuna gelince kazanamazsın o bebek sıkıntılıydı der araya bi fetal stresli nst sıkıştırır( seninki olmadığını ispatlayamazsın) bide sezeryan öncesi imzaladığın onam belgeleri falan eline bişey geçmez yani

Bir tek klinik test verileri degil orada bebegin pozisyonu, kilosu, sizin yaşınız, kilonuz sağlık durumunuz, ne kadar süredir koşulun aynı seviyede seyrettiği bir çok faktörün birlesimiyle alınan bir karar doktorun kararı. Hakimler vicdanıyla hareket eder ve suç teşkil etmesi icin bir zayiat oluşması lazım. Tam tersi sağlıklı bir doğum olmuş neticede. Kazanamazsınız bu davayı. Yine de kardesinizden ziyade bir hukukçuya sorun emsal örnek bulması için.

Canim benim gorumcem ilk dogumunu sezeryanla yapip ardindan 2 tane normal dogum yapti.birdaha normal dogum yapilmiycak olsa gorumcem de yapamazdi.

Ayrica ben 7 cm ile dogum yaptim.9 cm ile nasil sezeryan yapildi cidden tuhaf...

Dava etsenizde bisi cikacagini sanmiyorum cunku bebek gayet saglikli su an degilmi kendimizi emanet ettigimiz insanlara guvenmek zorundayiz belki o anda dr un daha once yasamis oldugu kotu bir tecrube vardi bilemezsiniz.

"Ne vaaağr yaağniiğ çocok soğloklo doğmodo moo?"cılar, bilin ki; o anne o kadar çok düşündü ki bebeğinin sağlığını, o kadar çok iyisi kötüsü neymiş diye araştırdı ki, öylesine önemsedi ki doğumunu ve evet yanlış muamele sonucu hayal kırıklığına uğradı, sinirlendi, üzüldü. Kimse size daha kötü annesiniz demiyor ama lay lay lom, sorumluluğu gittiği doktora tamamen bırakan, daha iyi ne yapabilirim, doğrusu nedir, daha güzeli olur mu bebeğim için diye düşünmeyen kaderci kısmetci, bu da böyle olmalıymışçı, araştırmayan, her şeyi kabullenen zihniyetten hoşlanmıyorum. Bizler bunları eleştirmiyor, şikayet etmiyor, körlemesine güveniyoruz diye serbestçe at koşturup kendilerini geliştirmiyorlar, çok biliyorlar ve işlerine geleni yapıyorlar. Belki senin çocuğun herşeye rağmen sağlıklı doğdu ama benzer hatalar yüzünden başka türlü zararlar alıyor başka bebekler ve anneler. Kesinlikle şikayet edin. Suni sancı, epizyotomi, sezaryen bunlar öylesine istismar ediliyor ki!!! İnsan ve kadın haklarına bile aykırı bunlar.

Ha bir de evet, davadan birşey çıkmaz teknik olarak ama manevi yönden mutlaka dürtün doktoru. Gidin, gözünüzü dike dike konuşun, mail atın, birşey yapın, rahatsız olsun. Dava rahatsız ederse onu da yapın. Ama kendi psikolojinizi de düşünün. Canınızı çok sıkmayın. Stres olacak gibiyseniz iki laf sokun, çekilin kenara ama kesinlikle tepkisiz kalmayın.

Son düzenleme:
Bir daha normal dogum yapabilirsiniz. Sezeryan olup da diger dogumlarinda normal yolla doğuran yığınla insan var.

Benim de size benzer bir hikayem var. Evet dogurabilirdiniz. Benim sabah 5 te sancim geldi aksam 7 gibi de suyum yemyesildi. Doktora gittigimde su mekonyumlu bebek kaka yapmış diyince cok telaslandim. Doktorum "Korkma nstye baglicaz sancini oyle çekeceksin en ufak bir aksilikte hemen sezeryan" demisti. Sonuc normal dogumu cok istememe beklememe ragmen (41.haftaya girmistim) benim de sezeryan oldu. Ama bununla kendinizi bu kadar yıpratmaniz bana abarti geldi

Bu arada atlamisim sizin bebeginiz 5 gun kuvozde kalmis. Demek kakasini yutmus. Bu riski doktor nasil goze alabilir ki. Benim kizim kuvozde kalmadi sadece kakasini yapmisti

bir dahaki hamileliğinizde daha iyi bir doktor bulun olsun bitsin.

ben de sizin uslubunuzdan hiç hoşlanmadım.
kimsenin fikrini beğenmek zorunda değilsiniz
fakat uslubunuza dikkat etmek zorundasınız.
haddinizi bilin.
bu olayı normal bulanları hangi hadle şu koyulaştırarak işaretlediğim şekilde tabir edebilirsiniz?
siz nereden biliyorsunuz insanların bebekleri için neleri düşünüp düşünmediğini???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…