Siz olsaydınız ne yapardınız?

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.162
274
43
Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Arkadaşım eşi ile boşanma aşamasında. Bu mesele 2 senedir var. Sürekli kavga-barış şeklinde ilerliyorlar. En son artık kocası istemediği için boşanma olayına girdiler. Bu süreçte yanında olmak istiyoruz ama eşi ve eşinin ailesi tarafından sorumlu biz ilan edildik resmen. Sadece kızın dertlerini dinliyoruz diye. Kendisinin bu gününde diğer arkadaşları olarak destek olmak istiyoruz. Ama ne söylesek sorumlu biz oluyoruz, ayrıca eşi akıl hocalarından akıl alıyorsun diyerek bizi kastediyor. Sanki olayların sorumlusu bizmişiz gibi oluyor. Oysa bu zamana kadar boşan ayrıl bile diyemedik, kendisinin karar vermesi gereken bir durumdu sonuçta. Çok üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama oklar bize çevrildiği için kendimi geri çekmekte istiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Şahsen kendimi geri cekerdim , hatta cok dahil olmazdım, sonuçta onlar eşler, benim bir kac arkadaşım bosanacagim diyerek konusuyorlardi birinin 5 senesi bitti o sozlerden sonra evliliğine devam ediyor , digerinin de sanırım 3 senesi bitti o laflardan sonra o da devam ediyor evliligine.
Sizin arkadasinizin da 2 senedir bu mevzusu varmis , belli mi olur belki barisirlar bu sefer kabak size patlar , arkadaşınız da size tepki verir kalkar der ki "sizin yüzünüzden yuvamdan oluyordum" daha çok üzülürsünüz.

Arkadaşınız bu kez kararlı mi? Gerçi boşanmayı isteyen esiymis. Ben olsam sürekli kavga-baris ilişkisi olan arkadaşıma bu yönde bir destekte bulunmazdim sanırım. Yarın pişman olduğunda eşi gibi o da sizi suçlayabilir.
eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünkü

Boşanmak isteyen kocası arkadaşiniz değil yani ben olsam karismazdim sanırım çünkü arkadasinizda ileride kocası gibi düşünebilir ki çoğunlukla böyle oluyor sen yuvamı yıktın kafamı sen karistirdin senin yüzünden boşandım gibi.

Şahsen kendimi geri cekerdim , hatta cok dahil olmazdım, sonuçta onlar eşler, benim bir kac arkadaşım bosanacagim diyerek konusuyorlardi birinin 5 senesi bitti o sozlerden sonra evliliğine devam ediyor , digerinin de sanırım 3 senesi bitti o laflardan sonra o da devam ediyor evliligine.
Sizin arkadasinizin da 2 senedir bu mevzusu varmis , belli mi olur belki barisirlar bu sefer kabak size patlar , arkadaşınız da size tepki verir kalkar der ki "sizin yüzünüzden yuvamdan oluyordum" daha çok üzülürsünüz.
evet bir kere daha böyle boşanma aşamasına gelindi tekrar barışıldı. Eşi ile eskiden cok samimiydik. Ama arkadaşımın anlattıkları ve yasadıklarından sonra eski samimiyetimi cektim. bunları görüyor senin yüzünden insanlar bana düsman oldular diyor arkadasıma, sırf anlattıgı icin. bu sefer biz dolduruyoruz oluyor. ama hiç bi zaman bosan diyemedik, nasıl denir kendisi karar vermesi gerekir.

Kocası bu kadar ailenin içinde olduğunuzu düşünüyorsa uzak durun biraz, belki de siz etken oluyorsunuz aile içi kavgaya. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun aile içine karışmaya hakkınız yok sonuçta. Olayların sorumlusu olmak istemiyorsanız arkadaşınızı biraz kocasıyla baş başa bırakın.

eşi kararlı. eşi özür dilese zaten yine barışır arkadaşım eminim. seviyorum hala diyor çünkü. ama iş ciddiye bindi bence aileler falan işe dahil oluyor çünkü
O zaman dediğim gibi hiç karismayin çünkü oda kocası gibi sizi suclayacaktir.

evet bir kere daha böyle boşanma aşamasına gelindi tekrar barışıldı. Eşi ile eskiden cok samimiydik. Ama arkadaşımın anlattıkları ve yasadıklarından sonra eski samimiyetimi cektim. bunları görüyor senin yüzünden insanlar bana düsman oldular diyor arkadasıma, sırf anlattıgı icin. bu sefer biz dolduruyoruz oluyor. ama hiç bi zaman bosan diyemedik, nasıl denir kendisi karar vermesi gerekir.

Cok yakın bir kiz arkadasim kiz kardesi ve eşiyle olan sorunlara ayni sizin gibi yaklaşıyor, haliyle kiz kardesin esine tavır alıyor arkadaşım, ama sonra kiz kardes esiyle barışıyor ve eş diyor ki ablanla görülmeyeceksin aramızı bozdu ve bana düşman oldu.
Hiic karismayin hatta anlatsa dahi dinlemeyin önünde sonunda iyi onlar oluyor ki olsunlar ama kötü siz oluyorsunuz ve üzülen siz oluyorsunuz

Kocası bu kadar ailenin içinde olduğunuzu düşünüyorsa uzak durun biraz, belki de siz etken oluyorsunuz aile içi kavgaya. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun aile içine karışmaya hakkınız yok sonuçta. Olayların sorumlusu olmak istemiyorsanız arkadaşınızı biraz kocasıyla baş başa bırakın.
kocası ile bu sürecte hic görüsmedikki. sen böyle yaptın, ettin de demedik. arkadasım dert yanıyor dinliyoruz sadece. ama her yanyana gelisimiz sanki bosan diyormusuz gibi algı oldu kocasında. akıl hocaların yüzünden bu haldeyiz anlattıgın herkes yüzünden diyor. ama ne es. kullanmasında ne sevgilisi olmasında ne de arkadasıma karsı siddet kalkışımına girismesinde bizim bir sucumuz yok. bunları anlattıgı zaman söylediklerimzden doluyor desek ama nasıl kocası hakkında iyi seyler söyleyebilirizki bu durumda?

Destek olun tabi ama fikir beyan etmeyin ve bu süreçte çok çok samimi olmayın derim hiç bir dahliniz olmasa dahi böyle durumlarda insanlar günah keçisi arar genelde.

Destek olun tabi ama fikir beyan etmeyin ve bu süreçte çok çok samimi olmayın derim hiç bir dahliniz olmasa dahi böyle durumlarda insanlar günah keçisi arar genelde.
işte bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. simdi nafaka işlemleri vs talepleri onları konusacak esi ile sunu sunu isticem diyor mesela sen bilirsin doğrusunu diyebiliyoruz sadece, zaten hiç bi zaman böyle seylere karısan biri olmadık. ama destek olmamız bile esinin gözünde suclu konumuna sokuyor bizi

işte bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. simdi nafaka işlemleri vs talepleri onları konusacak esi ile sunu sunu isticem diyor mesela sen bilirsin doğrusunu diyebiliyoruz sadece, zaten hiç bi zaman böyle seylere karısan biri olmadık. ama destek olmamız bile esinin gözünde suclu konumuna sokuyor bizi
sanırım günah keçileri çoktan seçilmiş :( uzak durmaya gayret edin bence arkadaşınız sorarsa da bu durumdan çekindiğinizi dile getirin.

Demekki fazlaca olaya dahil olmuşsunuz bence uzak durun iki gün sonra iyi oluverırlerse sizden daha kötüsü olmaz .

Evlilik iki kişi arasında olan bi durum büyükler aileler karışmıyorsa siz dış kapının dış mandalı misali hiç arada olmamalısınız .

Ortak çocukları var mı ?

Muhtemelen arkadaşınız tartışma anlarında sizleri örnek verip onlarda bana hak veriyor, böyle diyor filan demiştir.
Ayrıca bence karı-koca arasına girilmez, destek diyorsunuz da yani yarın bir gün barışmaya karar verdiklerinde arkadaşınız da sizi suçlu görecek.
Çok ince bir çizgi bence bu konu.

annem de bosanma uzeri kadınlara avukat falan ayarlar, cok destek olurdu. Kadinlarin hele ki dayak yiyen hakaret isiten kadinlarin bosanmalari icin hep yaninda olurdu. Günün sonunda duydugu cümle; "kocamda mi gözün var" oldu. artik umrunda degil, yiyen yesin dayagini - isiten isitsin hakaretini yasasin gitsin.
bence siz de destek olmaya son verin. simdi erkek tarafi söylüyor, bosanirsa kizin ailesi de diyecek "hep o arkadasin girdi beynine, senin kocan iyiydi" diye

Ben yaşadım benzer bir şey, o okları çevirenleri görmezden gelirsen geçiyor her şey. Temel amaç bu oklarla karşı tarafı yalnızlaştırmak. Arkadaşınız sizinle görüşmek istiyorsa adamın söylediklerine kulak asmamanızı öneririm.

Back