Siz olsaydınız ne yapardınız. Gider miydiniz, kalır mıydınız. Not. Evli arkadaşlar beni daha iyi anl

AA terbiyesize bak , kendi anasını babasını halasın dıdısını görecek , senin annene babana gelince hık mık edecek ! Olmaz! Şimdiden bu konu üzerinde taviz vermeyin, bi kere elinizi verdiniz mi kolunuzu alamazsınız. Sizde tek başınıza gidip gelirsiniz , o nasıl yapıyor aynısını uygulayın , bak bakalım o zaman ne edecek. Gerçekten erkeklere iyi niyet yaramıyor ve suistimal ediyorlar , en iyisini yapıyorsunuz gitmemekle...
Ayrıca görümcede pek görgüsüzmüş , çok yüz vermeyin bu kadar samimiyetten maraz doğar benden demesi.

Ne saçma ya...
Sülalenin sürekli sizde kalması ayrı saçma...
Eşin izin alırken, gitme planı yaparken danışmaması ayrı saçma...
Öylesine "ben gidiyorum" demesi, sen gelme demesi ayrı saçma...
Bir de üzerine sen aileni görecek olunca mırın kırın etmesi daha da saçma...
Ben gitmezdim madem 2 günüm var. Derhal para biriktimeye başlardım. Tatilime kıyamıyorsam bir hafta sonu cumadan gider pazar dönerdim, eşime de "kusura bakma 2 gece ailemi göreceğim sizinkilerle vakit geçiremem malum zamanım az" derdim.

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 4 aylık evliyim. Düğünümüzü eşimle ben aıle destegı olmadan kendımız yaptık eşimin ailesinin her ne kadar durumları iyi olsa da bize 1 kuruş yardım etmediler. Benimde babam yok maddı olanağımız yoktu aılemın zaten, Biz şu an da borç ödüyoruz. Eşimin ailesi kendilerini beğenmişler adete burunlarından kıl aldırmazlar kimseyi takmazlar kimseyi begenmezler vs nişanlılık dönemimde ve evliliğim ilk günlerinde bana çok sıkıntı yaşattılar , her şeye katlanıp eşimle evlendik vs bunları eşimde biliyor zaten. bir de görümcem var benim 4 aylık evliliğimde zaten evliliğimin ilk 2 haftasını benim evimde kalarak gecirdi ilk günlerimi yaşamadım. bir de hiç bana yardımcı olmaz gelir gezer tozar içtiği bardağı kaldırmaz neyse hep eşim için sustum 2 aylık evlıyken eşimin aılesı geldi onlar gitti görümcem geldı yine o gitti abisi geldi şimdi görümcem aradı ben gelicem dedi vs 3 gün önce neyse alıştık zaten dedik artık nedense sinirlenmiyorum alıştık ne de olsa akşam eve geldim eşim bana hayatım ben haftaya izin alıp bizimkilerin yanına gidicem dedi benimde hiç iznim yok hepsini düğün için harcamıştım. cuma gidelim pazar dönelim dedi arada 500 km var paramız yok zaten taksıtler var ki eşim bundan şikayet eder hep neyse benim ailemde aynı şehirdeler eşimin ailesiyle 2 gün kalıcaz bende 1 gun aılemde kalayım 4 aydır hıcbırını goremıyorum dedım ıh mıh yaptı hayatım sen istersen gelme ben gidip geleyim dedi 2 günde herkesi ziyaret edemeyiz 5 gunluğune gıdecekmış. teyzemlere babaannmlere ananemlere gidicez dedi eee dedim ben annemi görmek yanında kalmak istiyorum dedim kalamayabilir mişiz el gibi 3,4 saat oturup cıkıcaz yani olmaz kalırım dedim. olmaz böyle diye düşündüm bende tamam sen git o zaman dedim. acaba yanlış mı yaptım gitsem mi siz olsanız ne yapardınız. Ama hiç gitmek istemiyorum hiççççç:KK43:(

benim takıldığım konu görümce ilk iki hafta neden kaldı ki,çok saçma ve anlayışsızlık

Bence gitmeliydin evlilik paylaşmaktır , ve tahamül etmektir ve fedakarlıktır
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 4 aylık evliyim. Düğünümüzü eşimle ben aıle destegı olmadan kendımız yaptık eşimin ailesinin her ne kadar durumları iyi olsa da bize 1 kuruş yardım etmediler. Benimde babam yok maddı olanağımız yoktu aılemın zaten, Biz şu an da borç ödüyoruz. Eşimin ailesi kendilerini beğenmişler adete burunlarından kıl aldırmazlar kimseyi takmazlar kimseyi begenmezler vs nişanlılık dönemimde ve evliliğim ilk günlerinde bana çok sıkıntı yaşattılar , her şeye katlanıp eşimle evlendik vs bunları eşimde biliyor zaten. bir de görümcem var benim 4 aylık evliliğimde zaten evliliğimin ilk 2 haftasını benim evimde kalarak gecirdi ilk günlerimi yaşamadım. bir de hiç bana yardımcı olmaz gelir gezer tozar içtiği bardağı kaldırmaz neyse hep eşim için sustum 2 aylık evlıyken eşimin aılesı geldi onlar gitti görümcem geldı yine o gitti abisi geldi şimdi görümcem aradı ben gelicem dedi vs 3 gün önce neyse alıştık zaten dedik artık nedense sinirlenmiyorum alıştık ne de olsa akşam eve geldim eşim bana hayatım ben haftaya izin alıp bizimkilerin yanına gidicem dedi benimde hiç iznim yok hepsini düğün için harcamıştım. cuma gidelim pazar dönelim dedi arada 500 km var paramız yok zaten taksıtler var ki eşim bundan şikayet eder hep neyse benim ailemde aynı şehirdeler eşimin ailesiyle 2 gün kalıcaz bende 1 gun aılemde kalayım 4 aydır hıcbırını goremıyorum dedım ıh mıh yaptı hayatım sen istersen gelme ben gidip geleyim dedi 2 günde herkesi ziyaret edemeyiz 5 gunluğune gıdecekmış. teyzemlere babaannmlere ananemlere gidicez dedi eee dedim ben annemi görmek yanında kalmak istiyorum dedim kalamayabilir mişiz el gibi 3,4 saat oturup cıkıcaz yani olmaz kalırım dedim. olmaz böyle diye düşündüm bende tamam sen git o zaman dedim. acaba yanlış mı yaptım gitsem mi siz olsanız ne yapardınız. Ama hiç gitmek istemiyorum hiççççç:KK43:(

baştan yüz vermeyeceksin canım
senin halan amcan v.s. benim ailemden daha üstün olamaz diye düşüneceksin
görümceni de yüzleme öyle gelmesin zırt pırt.. artı dağıttıklarını toplasın..

• Beğen
Reactions: anu
Bide babanı kaybetmişsin bende yeni kaybettim babamı artık gittim mi annemle kardeşimle kalıyorum ekimde gittim 1.5 ay kaldım martta gidicem gene kalırım o kadar bi anneciğim kardeşim kaldı bana onlarada hasret kalamam hem oglumla avunuyolar biraz olsun

bence eşin 5 günlüğüne gitsin sen de izinlerini biriktirip daha sonra aileni rahat rahat uzun süre görmeye gidersin.
bende böyle yapmayı düşünüyorum zaten bayanlar:KK12: kararımı verdim hem akşamda görüştüm kendisi suçlu olduğunu bildiği için dört döndü etrafımda mıy mıy yapmalar falan gel konuşalım dedi vs bende söyledim 4 aylık evliliğimizde 2 ay once geldiler aileni gördün kız kardeşim her 3 haftada bizde zaten kimse yüzlerini unutturmuyor zaten bu özlem ne ayrıca değişiklik olsun ne demek dedim bu kadar mı sıkıldın evlilikten bekarken bu kadar gitmezdin ailen sallamıyorlardı seni şimdi bu düşkünlük nerden çıktı dedim.Git ben bir şey demiyorum sana dedim annemlere soylemeyeceğim gittiğini dedim 4 aylık eşini evde bırakıp anasının kollarına koşmuş demelerini istemiyorum ben ailemin üzülmesini de istemiyorum dedim.Zaten babam yok annemi üzemem dedim.bende daha sonra izin biriktirip aılemın yanına tek gidicem zaten dedim sustum. Hiç bir şey söyleyemedi yutkunmaktan başka, hiç konuşmuyorum gülmüyorum ama tartışmıyorum da artık zaten şimdiden neşem de gitti buz olmaya başladım.Koşsun annesinin kollarına :KK3:

benim takıldığım konu görümce ilk iki hafta neden kaldı ki,çok saçma ve anlayışsızlık
kursu var diye kaldı yanımda halbukı kursunda otelde kalma hakkı vardı ama ınat ettı cıkmadı evımden esımle ev tutmusştuk evkenmeden 4 ay once abı kız kardeş olarak kalıyorlardı doğal olarak benım eve geldı yerleşti yaa abımler velenecek kız arkadaslra gıdeyım demedı evlendık 1 ay daha vardı kursun bıtmesıne bende kaldı ınadına gıtmedı arkadasına da gıtmedı vs o kadar tartıktık nısanlıydık o zaman hıcbır sey yapmadı esım annesı babası geldı kız o kadar şımarık kı onlarda ustu kapalı kızım gel senı yurda cıkaralım demişler neymiş kız kabul etmemiş bende yedim ama yedim gibi göründüm daha fazla sorun cıkmasın dıye 1 hafta balayı 1 hafta da bayram tatılı 2 g-hafta evımde degıldı geldım 2 haftada bende kaldı 1 ay olarak o ıkı haftada ev yerleştşrmesi temizlik yapıyorum 1 bardak kaldırmadı gezdı tozdu sinirleniyorum eskıler gelıyor gozumun onune ne kadarda katlanmışım eşime kan kusuyorum şimdi ınanın öyle sinirliyim ki yazarken gözlerim doluyor.

valla canım ben babamı kaybettiğimde hali hazırda 9 aydır görmüyodum onu, eşimi batmanda yalnız bırakmıyım diye gitmiyodum ankaraya,8 aylık hamileydim doğuma gittim Ankaraya baban yoğun bakımda dediler 3 gün sonra vefat etti sokmadılar tabi hastanede iken yanına veda edemedim şimdi her gitmede kalıyorum günlerce ücretsiz izindeyim sıkıntı olmuyo esımde anlıyo beni

kursu var diye kaldı yanımda halbukı kursunda otelde kalma hakkı vardı ama ınat ettı cıkmadı evımden esımle ev tutmusştuk evkenmeden 4 ay once abı kız kardeş olarak kalıyorlardı doğal olarak benım eve geldı yerleşti yaa abımler velenecek kız arkadaslra gıdeyım demedı evlendık 1 ay daha vardı kursun bıtmesıne bende kaldı ınadına gıtmedı arkadasına da gıtmedı vs o kadar tartıktık nısanlıydık o zaman hıcbır sey yapmadı esım annesı babası geldı kız o kadar şımarık kı onlarda ustu kapalı kızım gel senı yurda cıkaralım demişler neymiş kız kabul etmemiş bende yedim ama yedim gibi göründüm daha fazla sorun cıkmasın dıye 1 hafta balayı 1 hafta da bayram tatılı 2 g-hafta evımde degıldı geldım 2 haftada bende kaldı 1 ay olarak o ıkı haftada ev yerleştşrmesi temizlik yapıyorum 1 bardak kaldırmadı gezdı tozdu sinirleniyorum eskıler gelıyor gozumun onune ne kadarda katlanmışım eşime kan kusuyorum şimdi ınanın öyle sinirliyim ki yazarken gözlerim doluyor.

hiç moralini bozma değmez onun için, ama biraz mesafe koymalısın bu konuda, çok yanlış yeni evlilerin evinde bu kadar kalınması,daha çok yeni evliyken,biraz anlayış olması lazım,benim görümcem hala daha gelmedi biraz daha vakit geçirin diye,yani anlayış olması lazım

1. Eşinin ailesinin evlenirken size 1 kuruş yardımı olmamasıyla olayın bağlantısını kuramadım. Keza yardım etmek zorunda değiller. Senin ailende de etmemiş sonuçta. Kendi söküğünü kendi dikemeyen insanlar evlenmesin bence.

2. Eşin çok düşüncesiz ve bencil. Senin yerinde olsam onunla gider ve direk annemde inerdim. Neden hep onun kuralları geçerli oluyor?

Git ama ailende kal onunkı anada seninki ne
İpleri vermişssin zaten sureklı gelip sende kalıyorlar annen varsa kardsin falanda gelsin sende kalsın

kesinlikle gitme.sen fazlasıyla taviz vermişsin.bende aynı şeyleri yaşadım..görümcem düğün sonrası bende kalacakmıştaaaaa onun yüzünden balayı bile yapamadım...seninkiler zengin olduğu halde burnundan kıl aldırmıyolar benimkiler durumları iyi olmadığı halde artistlik taslarlar.bende babasız büyüdüm ama annem sağolsun çalıştı sıktı hiç bişeyimi eksik etmedi.bunlar da bugün bulup bugün yemişler bi oğlanlarını evlendirmeyi beceremediler.bizde şimdi borç ödüyoruz.neyseee eşin haksızlık ediyor sana anladığım kadarıyla da eksileri olduğu içinde seni hoş tutmaya çalışıyor ama sende en azından bunu kullarak ailende kal..hemde istemediğini yapmamış olursun...en azından bu yolla azıcık sesini çıkar ki seni ezmeye devam etmesin

Neden bu kadar pasif kaldınız? Kendi annenizde kalmak için eşinizin ağzından çıkan bir cümleye bakmanız çok acı. Neden alternatiflerinizi sadece gidip ailenizde kalmamak ya da hiç gitmemek olarak kabullendiniz ki? Çok üzüldüm adınıza.

abartmış amaa...o 5gün kalsın gezsin sen 2 gün kal ailenle...nekadar ayıp ya..sanki birtek onun ailesi var bencill..gayet doğru yapmışsın..gitsin boşver...

Ailende kalmak icin esinin keyfini bekliyorsun, ama onun yedi sulalesine hizmet, ikram yapiyorsun. Neden bu kadar ezildin demeyim de neden bu kadar kendi hayatina karistirdin insanlari.? Esinin de daha yeni gordugu ailesini ozledim demesi ilginc. Hem senin iznin bile yokmus, bunu dusunup ona gore plan yapmaliydi. İpleri esine verirsen esinin agzindan cikacak iki cumleyle hareket edersin her zaman. Bu kadar iyi niyetli olma. Eger onun yedi sulalesi gezilip kalinacaksa senin de bi anne babanin gonlunu almasi bu kadar zor olmasa gerek.

X