Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Sadece yurt dışına gitmek ve İsviçre de yaşamak adına evlenmek isteyip istemediğine karar verme aşamasında ; konu sahibinin kendisine sorması gereken sorular olduğunu düşünüyorum. İlk etapta aklıma gelen soruları da mesajımda paylaştım.

sizin aldıgınız diploma orda gecerli olacak mı?
Eğer orda gecersiz olacaksa kesinlikle gitmezdim cunku gittiğiniz anda ev hanımı durumuna düşersiniz

rica ederim.

işte ben de şunu diyorum
siz orada gerçekten beyaz yaka bir iş yapmak isterseniz ciddi asılmanız lazım. doğruya doğru şimdi.

eşiniz ise belki hayatında haftada 35 saatten fazla çalışmamıştır.
gezmek tozmak ister, belki çocuk yapmak ister (artık o da meşrebine göre ben çocuğu en sık görülen durum olduğu için söyledim)

adam yeni evli, yaşı da var, gezmek isteyecek, belki sizden yemek filan bekleyecek, siz ders çalışacaksınız filan. çünkü beyaz yaka bir iş bulmak için ya master yapacaksınız ya tekrar mesleki bir formasyon sertifika filan alacaksınız. dili zaten 2-3 senede hallderseniz mucize.

hani siz buraya geldim, 0dan başlamam normal bu 3 seneyse 3 sene 5 seneyse 5 sene diyip psikolojinizi bozmayacaksanız
eşiniz de seni buraya getirdim, dünyayı gezdirdim, kıymetimi bil havasına girmeyecekse
bu süreci birbirinizi tüketmeden geçirecekseniz. ne güzel.

Bacım yan tarafta " üniversite mezunuyum, asgarî ücretle çalışıyorum, annem yardım etmiyor, kocam nafaka vermiyor , dolap boş, çocuklarım aç " diye bizi ağlattiğın bir konu var. Bu tavsiye oldu mu şimdi buraya?

Son düzenleme:
73 tüik in resmi enflasyon açıklaması. Reel enflasyon yüzde 200 e yaklaştı maalesef.
Evet piraye maalesef daha bir de düşük gösteriyorlarmış. Geçen bizim otele Amerikalı bir çift geldi. Bir ev dolusu bavulla gelmişler. “Sizin ülkeniz ucuzmuş. O yüzden yerleşmeye geldik” dediler Biz kaçmanın, onlarsa burayı talan etmenin derdindeler.

Ok zor bir karar kariyer sahibi olmasanız gidin derdim. Ama okadar emek varken riske atılmaz yurtdışı bana hiçbir zaman cazip gelmiyor. Şimdi beni taşlarla düşüncemden dolayı ama benim düşüncem bu ablamda almanyaya evlendi gitti evde kalsaydı daha iyiydi.

Ne oldu olumsuz bir yaşantısı mı oldu ki?

Yessss

Genelde önce 3+1 fiyatına 1+1 ev satın alıp 2/3 sene yaşayıp sonrasında geri dönüyor gördüklerim.

Ne oldu olumsuz bir yaşantısı mı oldu ki?
Tabi çoçukları oldu ablam tek büyütü eşiçalıştı gece dışarda geç saatlerde geldi ablama yardımcı olmadı hiç bir konuda. Ablam çok zorlandı yurtdışındakilerin gece hayatları çok oluyor. Tabi sizin eş adayınızı bilemem ama ben bir erkek için kariyerimi bırakıp gitmemyaşınız kaç bilmiyorum benim kızım ünv bitiriyor talipleri var. Bazıları çalışmasını istemiyor bizim kırmızı çizgimiz çalışsın diyoruz .Kabul etmiyoruz kızımda kabul etmiyor gerçekten çok zor yurt dışı. Ablam doğum yapmıştı annemi aramışlardı annem çok ağlamıştı tlf göremedi diye bunları yazarken inanın ağlıyorum ögünlere döndüm birde düşünün bunu siz yaşarsanız çok zor. Ben gitmeyin derim herkes bulunduğu yerden evlensin özlem cekmwk çok zor.

Konu sahibi ben değilim ben Türkiyede evliyim ve 2 çocuğum var ..ama bahsettiğiniz eşin gece dışarı çıkması Türkiyede de olabiliyor veya aileyi özlemini , her an yanında olamama durumunu insanlar aynı ülkede farklı şehirlerde yaşayınca da yaşıyorlar.Sanırım bu biraz aile bağları ve insanların bireysel yapısı ile de ilgili...ama Türkiye de insanlarla komşuluk ilişkisi kurmayan , işyerinde sadece iş ilişkisi içinde olan ,kendi özel hayatı ve hobilerinin dışında gerçekten sosyal ilişki kurmamayı tercih eden kişilerle de aynı işte çalışmamız bedeniyle tanıştım.Bence o arkadaşlarım hiç zorluk çekmez hatta yeni bir deneyim olarak adlandırırlar.

Yazdıktan sonra fark ettim siz olmadığınızı. Doğru burdada oluyor öyle eşler . Ama burda olsaydı ablam yanında olurduk kendi bize gelirdi yardımcı olurduk . Kısaca gurbet zor .

Yazdıktan sonra fark ettim siz olmadığınızı. Doğru burdada oluyor öyle eşler . Ama burda olsaydı ablam yanında olurduk kendi bize gelirdi yardımcı olurduk . Kısaca gurbet zor .
Aynen size katılıyorum.gurbetlik zor birde dil bilmeden gidince , dil öğrenene kadar dahada zorr… sevmeden sırf zengin diye evlenmek ve bu zorlukları yaşamak Değmez gerçekten değmez

benim yurtdışında çalışan doğum yapan bir dünya arkadaşım var
hatta lise ve üniversite arkadaşlarımdan burada olan yok gibi bir şey
hemen hemen hepsinin de aileleri doğumlarında mezuniyetlerinde bebekleri küçükken yanlarında oldular.
hatta yurtdışında bebek bakıcısı filan bulmak daha büyük bir mesele olduğu için bizim kızlar da kariyerlerini bırakmadıkları için bebeklere 3er ay dönüşümlü bakılan durumlar oldu (3 ay babası 3 ay kardeşi 3 ay kayınvalidesi..ta ki kreşe verene kadar).

kızı yabancıyla evli komşum var kadın 16 senedir her sene gidiyor. 1 kelime de dil bilmiyordu.

sizin anneniz de gidebilirdi. (kadın hasta vs. ve gidemiyorsa burada da olsa gidemeyecekti) yoksa uçakla 3 saat avrupa dediğiniz yer. ajitasyon yapacak drama yapacak bir yönü yok. burdurdan ardahana gitmek izmirden stockholm'e gitmekten çok daha zor ve uzun sürüyor. hani ABD, avustralya vs. olsa tamam uzak deniz zor denir de avrupanın öyle bir yönü yok.

Gurbetlik çok zor gerçekten..... Siz niye donmuyorsunuz İsviçre den? Yazık değil mi size?
Güzelim ben burda okul yaptım.meslek yaptım .
Çoçuklarım burda doğdu okuyorlar ama tabiki ana vatanıma döneceğim

Güzelim ben burda okul yaptım.meslek yaptım .
Çoçuklarım burda doğdu okuyorlar ama tabiki ana vatanıma döneceğim
Siz yapabildiyseniz konu sahibi de yapabilir.... Henüz çok genç üstelik eğitimli bir kadın....Neden çok zor , değmez diyorsunuz da tam da orada yaşayan ve düzen kurmuş biri olarak ilk ağızdan yardımcı olabilecek bilgiler vermiyorsunuz? Çok merak ettim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…