- 16 Haziran 2011
- 15.126
- 64.287
- 798
- Konu Sahibi Evelynswiss
-
evlenmeden nasıl gitsin mesela?
evlenmeden dil bile bilmeyen bir insanın gitmek için bir dünya uğraşması lazım...
ayrıca evli olarak gidince eşinin zaten maaşı olacağı için garsonluk filan yapacağına dile asılır, daha beyaz yaka işler buluncaya kadar çalışmaz gerekirse...
ama evlenmeden giderse ayda en kötü 20 bin lira gibi bir masrafı olacağı için ne iş bulursa mecbur çalışacak çünkü buradan birikimle bile gitse 3 ayda eritir.
rica ederim.Ellerinize saglik , zaman ayirip ilgilenmissiniz
Dediginiz gibi benim orda biseyleri oturtmak Dil ogrenmek icime sinen bir iste calismak 3 yilimi alacak ve bu da 35 yas, kendisi cocuktan ziyade once dunyayi gezelim diyor, gecen yil filipinlere gitmis mesela, Ben inanin daha yunan adalarina gidemedim burnumun dibimde
Bacım yan tarafta " üniversite mezunuyum, asgarî ücretle çalışıyorum, annem yardım etmiyor, kocam nafaka vermiyor , dolap boş, çocuklarım aç " diye bizi ağlattiğın bir konu var. Bu tavsiye oldu mu şimdi buraya?Mantıksız bence gitme
Avukatsın saygın bi meslegin var Avukatlık anadilinde icra edilebilecek bi meslek
Ha deseydin muhendisim hemsireyim hemen git derdim
Ama avukat olarak orda is bulamazsın zor
Sonra yalnızlık aileden herkesten uzak
Ben yapmazdım
73 tüik in resmi enflasyon açıklaması. Reel enflasyon yüzde 200 e yaklaştı maalesef.2,9 yazıyor @Msspinkie Türkiye’nin %73
ENFLASYON ORANI - ÜLKELER LISTESI - AVRUPA
Enflasyon Oranı - Ülkeler Listesi - Akım değerleri, önceki değerleri, tahminleri, istatistik ve grafikler.Avrupa -Enflasyon Oranı - Ülkeler Listesi - Akım değerleri, önceki değerleri, tahminleri, istatistik ve grafikler.tr.tradingeconomics.com
Evet73 tüik in resmi enflasyon açıklaması. Reel enflasyon yüzde 200 e yaklaştı maalesef.
Ne oldu olumsuz bir yaşantısı mı oldu ki?Ok zor bir karar kariyer sahibi olmasanız gidin derdim. Ama okadar emek varken riske atılmaz yurtdışı bana hiçbir zaman cazip gelmiyor. Şimdi beni taşlarla düşüncemden dolayı ama benim düşüncem bu ablamda almanyaya evlendi gitti evde kalsaydı daha iyiydi.
YessssYaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Genelde önce 3+1 fiyatına 1+1 ev satın alıp 2/3 sene yaşayıp sonrasında geri dönüyor gördüklerim.Evetpiraye maalesef daha bir de düşük gösteriyorlarmış. Geçen bizim otele Amerikalı bir çift geldi. Bir ev dolusu bavulla gelmişler. “Sizin ülkeniz ucuzmuş. O yüzden yerleşmeye geldik” dediler Biz kaçmanın, onlarsa burayı talan etmenin derdindeler.
Şimdi olaya böyle bakınca 2 çocukla ben mi evlensem adamla dedim73 tüik in resmi enflasyon açıklaması. Reel enflasyon yüzde 200 e yaklaştı maalesef.
Evetpiraye maalesef daha bir de düşük gösteriyorlarmış. Geçen bizim otele Amerikalı bir çift geldi. Bir ev dolusu bavulla gelmişler. “Sizin ülkeniz ucuzmuş. O yüzden yerleşmeye geldik” dediler Biz kaçmanın, onlarsa burayı talan
Tabi çoçukları oldu ablam tek büyütü eşiçalıştı gece dışarda geç saatlerde geldi ablama yardımcı olmadı hiç bir konuda. Ablam çok zorlandı yurtdışındakilerin gece hayatları çok oluyor. Tabi sizin eş adayınızı bilemem ama ben bir erkek için kariyerimi bırakıp gitmemyaşınız kaç bilmiyorum benim kızım ünv bitiriyor talipleri var. Bazıları çalışmasını istemiyor bizim kırmızı çizgimiz çalışsın diyoruz .Kabul etmiyoruz kızımda kabul etmiyor gerçekten çok zor yurt dışı. Ablam doğum yapmıştı annemi aramışlardı annem çok ağlamıştı tlf göremedi diye bunları yazarken inanın ağlıyorum ögünlere döndüm birde düşünün bunu siz yaşarsanız çok zor. Ben gitmeyin derim herkes bulunduğu yerden evlensin özlem cekmwk çok zor.Ne oldu olumsuz bir yaşantısı mı oldu ki?
Konu sahibi ben değilim ben Türkiyede evliyim ve 2 çocuğum var ..ama bahsettiğiniz eşin gece dışarı çıkması Türkiyede de olabiliyor veya aileyi özlemini , her an yanında olamama durumunu insanlar aynı ülkede farklı şehirlerde yaşayınca da yaşıyorlar.Sanırım bu biraz aile bağları ve insanların bireysel yapısı ile de ilgili...ama Türkiye de insanlarla komşuluk ilişkisi kurmayan , işyerinde sadece iş ilişkisi içinde olan ,kendi özel hayatı ve hobilerinin dışında gerçekten sosyal ilişki kurmamayı tercih eden kişilerle de aynı işte çalışmamız bedeniyle tanıştım.Bence o arkadaşlarım hiç zorluk çekmez hatta yeni bir deneyim olarak adlandırırlar.Tabi çoçukları oldu ablam tek büyütü eşiçalıştı gece dışarda geç saatlerde geldi ablama yardımcı olmadı hiç bir konuda. Ablam çok zorlandı yurtdışındakilerin gece hayatları çok oluyor. Tabi sizin eş adayınızı bilemem ama ben bir erkek için kariyerimi bırakıp gitmemyaşınız kaç bilmiyorum benim kızım ünv bitiriyor talipleri var. Bazıları çalışmasını istemiyor bizim kırmızı çizgimiz çalışsın diyoruz .Kabul etmiyoruz kızımda kabul etmiyor gerçekten çok zor yurt dışı. Ablam doğum yapmıştı annemi aramışlardı annem çok ağlamıştı tlf göremedi diye bunları yazarken inanın ağlıyorum ögünlere döndüm birde düşünün bunu siz yaşarsanız çok zor. Ben gitmeyin derim herkes bulunduğu yerden evlensin özlem cekmwk çok zor.
Yazdıktan sonra fark ettim siz olmadığınızı. Doğru burdada oluyor öyle eşler . Ama burda olsaydı ablam yanında olurduk kendi bize gelirdi yardımcı olurduk . Kısaca gurbet zor .Konu sahibi ben değilim ben Türkiyede evliyim ve 2 çocuğum var ..ama bahsettiğiniz eşin gece dışarı çıkması Türkiyede de olabiliyor veya aileyi özlemini , her an yanında olamama durumunu insanlar aynı ülkede farklı şehirlerde yaşayınca da yaşıyorlar.Sanırım bu biraz aile bağları ve insanların bireysel yapısı ile de ilgili...ama Türkiye de insanlarla komşuluk ilişkisi kurmayan , işyerinde sadece iş ilişkisi içinde olan ,kendi özel hayatı ve hobilerinin dışında gerçekten sosyal ilişki kurmamayı tercih eden kişilerle de aynı işte çalışmamız bedeniyle tanıştım.Bence o arkadaşlarım hiç zorluk çekmez hatta yeni bir deneyim olarak adlandırırlar.
Aynen size katılıyorum.gurbetlik zor birde dil bilmeden gidince , dil öğrenene kadar dahada zorr… sevmeden sırf zengin diye evlenmekYazdıktan sonra fark ettim siz olmadığınızı. Doğru burdada oluyor öyle eşler . Ama burda olsaydı ablam yanında olurduk kendi bize gelirdi yardımcı olurduk . Kısaca gurbet zor .
Gurbetlik çok zor gerçekten..... Siz niye donmuyorsunuz İsviçre den? Yazık değil mi size?Aynen size katılıyorum.gurbetlik zor birde dil bilmeden gidince , dil öğrenene kadar dahada zorr… sevmeden sırf zengin diye evlenmekve bu zorlukları yaşamak Değmez gerçekten değmez
benim yurtdışında çalışan doğum yapan bir dünya arkadaşım varYazdıktan sonra fark ettim siz olmadığınızı. Doğru burdada oluyor öyle eşler . Ama burda olsaydı ablam yanında olurduk kendi bize gelirdi yardımcı olurduk . Kısaca gurbet zor .
Güzelim ben burda okul yaptım.meslek yaptım .Gurbetlik çok zor gerçekten..... Siz niye donmuyorsunuz İsviçre den? Yazık değil mi size?
Siz yapabildiyseniz konu sahibi de yapabilir.... Henüz çok genç üstelik eğitimli bir kadın....Neden çok zor , değmez diyorsunuz da tam da orada yaşayan ve düzen kurmuş biri olarak ilk ağızdan yardımcı olabilecek bilgiler vermiyorsunuz? Çok merak ettim.Güzelim ben burda okul yaptım.meslek yaptım .
Çoçuklarım burda doğdu okuyorlar ama tabiki ana vatanıma döneceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?