- Konu Sahibi Evelynswiss
- #301
Yanlış bilgeAlmanya- Türkiye arasında çifte vatandaşlık yok.
bazı ülkelerle var. en fazla gurbetçi almanyada olduğu için orada da var sanılıyor herhalde ama yok :S
Sülalemde hemen hemen herkes çifte vatandaş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanlış bilgeAlmanya- Türkiye arasında çifte vatandaşlık yok.
bazı ülkelerle var. en fazla gurbetçi almanyada olduğu için orada da var sanılıyor herhalde ama yok :S
mavi kartlı olmadıklarındanYanlış bilge
Sülalemde hemen hemen herkes çifte vatandaş
Ben dahil hepimiz nerdeyse 30 senedir çifte vatandaşız.mavi kartlı olmadıklarından
ya da vatandaşlıktan çıkma bildiriminde bulunmadıklarından (bulunmaları gerekirken) emin misiniz?
sizin sülalede herkes 2000'den önce vatandaşlık almış (tee ilk kuşak göçmen), çocuklarının hepsi de 1990'dan önce doğmuşsa çifte olabilirler yoksa yukarıdaki şartlara tabiler. daha ayrıntısı aşağıdaki gibi. temel olara alman hukuk tek vatandaşlık üzerine zaten anca "- Öteki vatandaşlıktan çıkılması olanaksız veya çok ciddi sıkıntılara yol açar nitelikte ise, birden fazla vatandaşlık kabul edilebilir. " diye maddeleri var. (ben tercih etme yaşını en son 21 diye biliyordum o 23 olmuş)
Alman Vatandaşlığının Kazanılması
50 yıldan fazla bir zamandır Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ikinci veya birinci vatan olarak gördükleri Almanya’da bir ayrımcılığa maruz kalmada...www.calisma.de
Tüm sayfaları okumadım. Anladıgımm kadarıyla düz memursunuz ve hukuk fakültesi diplomanız var. Avukatlık stajınızı yaptınız mı bilmiyorum ama bazı kurumlar 4-5 senede bir unvan değişikliği sınavı açıyor ve sonrasında sözlü mülakat yapıyor. Yanı yazılı sınavda bazen 5 kişi basarili olsa da yalnızca birinin unvan değişikliğini kabul ediyorlar . Daha imkanı elde etmeden burada avukatken orada ne yapacağım kaygınız bana erken geldi. Belki burada avukat olma şansınız daha zor.Avukatligi orda yapamayacagim kesin, almancayi cok iyi bi seviyede bilmem gerekiyor ki malesef, hic bilmiyorum, meslegimden uzaklasacak olmak Beni tedirgin ediyor, ama burda avukatken hic elde edemeyecegim bir hayat sunuyor bana, onun sahip oldugu arabayi Ben burda kamu avukatiyken asla alamam mesela
e ben de farklı bir şey demedim 2000 öncesi almışsanız almışsınızdır, zaten kimse buna bir şey demedi k.Ben dahil hepimiz nerdeyse 30 senedir çifte vatandaşız.
Mavi kartmış, bildirmemekmiş gibi durumumuz yok
Herşey resmi ve prosedürüne uygun.
Çocuklarımda aynı şekilde çifte vatandaş
Ve tercih etme diye bir durum olmayacak onlar için
2014 itibari ile (bazı şartları var) tercih mecburiyeti kalktı.
2000 yılında çiftevatandaşlık sistemi kalktı, o tarihten sonra geçmek isteyenlere ya o yada bu dendi.
Çevremde vatandaşlığı istemeyen ve almayan çok insan var. Seçimlerde oy kullanmak dışında herhangi bir hak kayıpları yok ülkede.
Ve tabii alman vatandaşlığı ile dünyanın bir çok ülkesine vizesiz gidiliyor örneğin ABD dahil.
Aynı zamanda Türk vatandaşlığından çıkıp alman vatandaşlığına geçmiş olanlarda var.
Alman hukuku tek vatandaşlık üzerine değil.
2-3 vatandaşlığı olan milyonrlarca insan var.
Türklere 2000 yılında tek vatandaşlık kuralı getirildi oda Türkiye ile anlaşmamazlıktan ötürü. Diğer ülkekeri kapsamadı bu değişiklik.
Yeni hükümet çifte vatandaşlığı Türkler için tekrar gündeme getirdi. Ve tekrar yasallaşınca eminim birçok Türk, özellikle genç kesim, çifte vatandaşlığı alacak.
e ben de farklı bir şey demedim 2000 öncesi almışsanız almışsınızdır, zaten kimse buna bir şey demedi k.
milyonlarca çifte vatandaş var. evet. Diğer ülke AB ülkesi veya İsviçre ise, var ya da Brezilyada doğmuş Alman için var....Diğer durumlarda kolay kolay yok.
İlk msjınızda böyle demiştinizAlmanya- Türkiye arasında çifte vatandaşlık yok.
bazı ülkelerle var. en fazla gurbetçi almanyada olduğu için orada da var sanılıyor herhalde ama yok :S
hanımefendi konuyu uzattıkça uzattınınızİlk msjınızda böyle demiştiniz
O yüzden bende gayet var dedim
Benmi uzatmışımhanımefendi konuyu uzattıkça uzattınınız
konudaki kişinin 2000den önce vatandaşlık almak gibi bir durumu yoktu, çocuğu da 2000 sonrası doğumluydu
o hanımefendi haricinde konuda kimse İsviçre ya da AB vatandaşı da yaşayanı da değil -zaten sorun orada! konu sahibi olan kadın evlensem mi gitmek için diye düşünüyor
konuya orta yerinden girip de Alman vatandaşlık hukuku anlatmanıza lüzum yoktu kısacası. eskileri değil şimdiyi konuşuyorduk konuda.
Şuan avukatlik stajimi yapıyorum, unvan değişikliği sınavımız periyodik olarak 5 yılda bir yapılıyor , en son 2019 da yapıldıTüm sayfaları okumadım. Anladıgımm kadarıyla düz memursunuz ve hukuk fakültesi diplomanız var. Avukatlık stajınızı yaptınız mı bilmiyorum ama bazı kurumlar 4-5 senede bir unvan değişikliği sınavı açıyor ve sonrasında sözlü mülakat yapıyor. Yanı yazılı sınavda bazen 5 kişi basarili olsa da yalnızca birinin unvan değişikliğini kabul ediyorlar . Daha imkanı elde etmeden burada avukatken orada ne yapacağım kaygınız bana erken geldi. Belki burada avukat olma şansınız daha zor.
Ücretsiz izin alırdım oraya gitmek için sanırım böyle bir hakkınız oluyor belirli bir yıldan sonra. Evlenmeden önce de zaman geçirmek için tatillerde gelsin yada siz gidin.Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?