Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Kamu avukatlığın neden yanıyor onu anlamadım.
Cok ciddi bir karar. Bunun cevabını kimse bilemez. Ancak kendisine göre değerlendirir. Bence hele ki şu ülke şartlarında gitmeye denemeye değer.
Bir arkadaşım da kamuda çalışırken yine yurt dışından biri ile evlenmek için istifa etmişti. Pişman mi bilmiyorum. Mutlu görünüyo
Kamu avukatligi yurtdisina gittigim zaman duser, cunku ucretsiz izni staj yaparken harciyorum, isten arta kalan zamanda yurtdisini deneyimleyebilecegim baska zaman dilimi kalmiyor elimde, Tek secenek istifa, diyelim yolunda gitmedi isler, bu sefer ruhsatim elimde olur fakat memurluk olayinin uzerine soguk bir su icerim😄

Konu sahibi henüz avukat değilmiş ki. Kamu da memurmus. Aynı zamanda hukuk okumuş. Avukatlık ruhsatını almamış henüz. Daha sonra kamuda avukatlığa geçiş yapmak için kurum içi sınav olursa ona girip kamu da avukat olmak istiyormuş
Evet ruhsati almadim daha, avukat sayilmam, memurum diyebilirim

Aşktan bahsetmemişsiniz hiç, ki ilk 4 ay gözlerinizden kalpler çıkmalı normalde , demek ki aşk yok. Olabilir…
O zaman mantık çerçevesinde bakalım . Siz hukuk fakültesi mezunusunuz, bu kişi hemşire olduğuna göre üni mezunu değil, muhtemelen Ausbildung yaptı… entellektüel olarak sizi doyuracak mı ? 25 ülke geZmiş demişsiniz de oradayken gezsin bi zahmet , biZim gibi vize derdi yok. Yani çok extra bir artı değil bu….

Ben sizin yerinizde olsam , tatil gibi daha istifa etmeden büyük karar vermeden giderim yanına , evini arkadaşlarını görürüm . Bir ön fikir olur benim için
Acik soylemek gerekirse ilk goruste carpilmadim, cunku 20 kilo Kadar fazlasi vardi, olmayacagini belirttim, israr etti ve kilolarini verecegini soyledi, dedigini yapti, sok oldum, suan gayet iyi gorunuyor

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
İsviçre evet
Evlilik hayır. Ama işte ortası yok :D

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
22 yasinda olsaydim giderdim ama 32 yasin verdigi kafa yapisiyla asla. İşin, meslegin senin güvencen. Gurbet zor farkli ilde bile zor 😔

Çok düzgün biriyse isviçreden birini bulurdu
Sebep? Düzgün olan herkes İsviçrede mi toplanmış? Ben de çok iyi olsaydı ordan bulurdu olayını anlayamıyorum. Ben ve eşim çeşitli yerlerde okuduk çalıştık ama bulamamışız ki dönüp dolaşıp memleketimizde tanıştık. Her anlamda gayet de tercih edilecek tipleriz 😎Hani kafa, frekans, karakter, kültür, vs evlenmek için bunlar gibi birçok kriter var malum.

Önce bir adamı tanıyın doğru düzgün, sonra olur da evlenirseniz karşılıklı oturur geleceğinizi çizersiniz. İnsan 25 senelik kocasını tanıyamıyor belki haftaya hayatınızda olmayacak adam

Mesleğiniz avukatlık değil başka bir şey olsa gidin derdim. Burada okunan hukuk fakültesinin oralarda bir geçerliliği yok yeniden pek çok şeyle uğraşmanız gerekecek. Kalifiye olmayan bir mesleği de yapmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Ama bir yandan da ülkenin durumu ortada. Burada avukat olmanın da pek anlamı kalmadı gibi hayat git gide zorlaşıyor insana verilen değer çok azaldı. Orada tanıdığınız başka kişiler var mı? Bir ayrılık ya da kötü durum karşısında ayakta kalabilir misiniz? Bunlar önemli bence.

sevgili konu sahibi
32 yaşındasınız
zaten bugün evleniyorum yarın gidiyoum diye bir şey yok anladığım belki bu yaz nişan takacaksınız
siz daha avukatlık stajı tamamlayacaksınız
belki seneye evlenirsiniz, sonra oturum vs. işleri olur gidene kadar olur yaş 33
bu cepte

isviçrede almanca fransızca italyanca konuşuluyor resmi dil diye bliyorum
ve sanırım sizde bunların hiçbiri yok
almanca da fransızca da çok zor diller
33 yaşındna sonra siz 2 senede anca bu dilleri halledebilirsiniz- atmıyorum zor diller çünkü. Almancam da var üstelik. senelerce çalıştım da. konuşmadığım için ben unutuyorum mesela. haletmeniz de hukukçu olarak çalışmaıza yine yetmez ama iş bulacak kadar olabilir.

yaş oldu 35
bu arada belki bir master'a başvurabilirsiniz.
hukuk belki olmaz ama finans, uluslararası çalışmalar gibi birşeyler belki olur.

neyse şöyle ki
40 yaşında olan eşiniz
türkiyede doğmuş büyümüş yetişmiş bir kadını yüksek ihtimalle çocuk yetiştirmek için ideal anne diye istiyordur

nee demeyin
bir dünya örnek gördüm ---en çok da tr'de atanamayan öğretmenlerden çok gelip geldiğinin senesine bebek yapan gördüm hiçbiri de çalışmıyor şu an yurtdışında--
siz böyle 3-5 sene eğitimimi toplarlayayım kendime uygun bir iş bulayım derken
eşiniz çocuk da çocuk diyebilir.

bir de burada eve temizlikçi alan, akşam /h.sonu arkdaşlarıyla çkan kafasına göre gezen dolanan bir kadınsanız orada ilk başlarda çok sıkılabilirsiniz.
orada yapacağınız şey doğa yürüyüşü
bir arkdaş çevreniz de olmayacak.
her işinizi de kendiniz yapacaksınız.

misal tersine burada ailenizle yaşıyorsanız, rahat gezen biri değilseniz. orada istediğiniz gibi gezmek takılmak size iyi gelebilir -tabi eşinizle bu konuda uyumluysanız --

biz bunları hiiiç bilmiyoruz. söyleyeceğimiz şeyler hep afaki olur şu durumda.

ha adama deli divane aşık değilsiniz anladığım. ama aşık olmadan da evleniyor insanlar (benlik değil o yüzden bekarım :D) ve fakat illa aşık olun. illa %100 uyumlu olun. ayaklarınız yerden kesilsin filan diyemeyeceğim açıkçası.

sevgili konu sahibi
32 yaşındasınız
zaten bugün evleniyorum yarın gidiyoum diye bir şey yok anladığım belki bu yaz nişan takacaksınız
siz daha avukatlık stajı tamamlayacaksınız
belki seneye evlenirsiniz, sonra oturum vs. işleri olur gidene kadar olur yaş 33
bu cepte

isviçrede almanca fransızca italyanca konuşuluyor resmi dil diye bliyorum
ve sanırım sizde bunların hiçbiri yok
almanca da fransızca da çok zor diller
33 yaşındna sonra siz 2 senede anca bu dilleri halledebilirsiniz- atmıyorum zor diller çünkü. Almancam da var üstelik. senelerce çalıştım da. konuşmadığım için ben unutuyorum mesela. haletmeniz de hukukçu olarak çalışmaıza yine yetmez ama iş bulacak kadar olabilir.

yaş oldu 35
bu arada belki bir master'a başvurabilirsiniz.
hukuk belki olmaz ama finans, uluslararası çalışmalar gibi birşeyler belki olur.

neyse şöyle ki
40 yaşında olan eşiniz
türkiyede doğmuş büyümüş yetişmiş bir kadını yüksek ihtimalle çocuk yetiştirmek için ideal anne diye istiyordur

nee demeyin
bir dünya örnek gördüm ---en çok da tr'de atanamayan öğretmenlerden çok gelip geldiğinin senesine bebek yapan gördüm hiçbiri de çalışmıyor şu an yurtdışında--
siz böyle 3-5 sene eğitimimi toplarlayayım kendime uygun bir iş bulayım derken
eşiniz çocuk da çocuk diyebilir.

bir de burada eve temizlikçi alan, akşam /h.sonu arkdaşlarıyla çkan kafasına göre gezen dolanan bir kadınsanız orada ilk başlarda çok sıkılabilirsiniz.
orada yapacağınız şey doğa yürüyüşü
bir arkdaş çevreniz de olmayacak.
her işinizi de kendiniz yapacaksınız.

misal tersine burada ailenizle yaşıyorsanız, rahat gezen biri değilseniz. orada istediğiniz gibi gezmek takılmak size iyi gelebilir -tabi eşinizle bu konuda uyumluysanız --

biz bunları hiiiç bilmiyoruz. söyleyeceğimiz şeyler hep afaki olur şu durumda.

ha adama deli divane aşık değilsiniz anladığım. ama aşık olmadan da evleniyor insanlar (benlik değil o yüzden bekarım :KK70:) ve fakat illa aşık olun. illa %100 uyumlu olun. ayaklarınız yerden kesilsin filan diyemeyeceğim açıkçası.
Allah’ını seversen benim hayatımı da lütfen şöyle kompozisyon şeklinde sıralar mısın çok ihtiyacım var🫠

Mantıksız bence gitme
Avukatsın saygın bi meslegin var Avukatlık anadilinde icra edilebilecek bi meslek
Ha deseydin muhendisim hemsireyim hemen git derdim
Ama avukat olarak orda is bulamazsın zor
Sonra yalnızlık aileden herkesten uzak
Ben yapmazdım

Sebep? Düzgün olan herkes İsviçrede mi toplanmış? Ben de çok iyi olsaydı ordan bulurdu olayını anlayamıyorum. Ben ve eşim çeşitli yerlerde okuduk çalıştık ama bulamamışız ki dönüp dolaşıp memleketimizde tanıştık. Her anlamda gayet de tercih edilecek tipleriz 😎Hani kafa, frekans, karakter, kültür, vs evlenmek için bunlar gibi birçok kriter var malum.
Ama siz kendiniz bulmuşsunuz dimi?
Falanca ilde çok iyi biri var seni onunla tanıştırayım mı aranızı yapalımmı dediler?

Babamı bile satarım😄işler yürümezse Türkiye’de büro açma şansınız vardır nasılsa diye düşünüyorum. İsveç’te yaşamak tek motivasyonunuz olmamalı ama.Her yönden size uyuyor mu çok iyi düşünün.

Back