Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Kiz git kocanla filan ilgilen yavrum niye boyle dikkat cekmeye calisiyosun😐😂 baymadin mi sencede🤮😐😂
Sizin yaptığınız her yorumda , yurtdışına çıkmayı düşünen eğitimli gençler temsil ettiğiniz seviye ve zihniyetten kaçmak için biraz daha motive oluyor. Bu yüzden her cümleniz, her düşünceniz toplum için çok değerli. Yani benimki bir nevi amme hizmeti. Endiselenmeyin. Sosyal sorumluluk projesi gibi düşünün...

Sizin yaptığınız her yorumda , yurtdışına çıkmayı düşünen eğitimli arkadaşlar temsil ettiğiniz seviye ve zihniyetten kaçmak için biraz daha motive oluyor. Bu yüzden her cümleniz, her düşünceniz toplum için çok değerli. Yani benimki bir nevi amme hizmeti. Endiselenmeyin. Sosyal sorumluluk projesi gibi düşünün...
Tamam en hakli sensin🙄😂

Mesleğiniz avukatlık değil başka bir şey olsa gidin derdim. Burada okunan hukuk fakültesinin oralarda bir geçerliliği yok yeniden pek çok şeyle uğraşmanız gerekecek. Kalifiye olmayan bir mesleği de yapmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Ama bir yandan da ülkenin durumu ortada. Burada avukat olmanın da pek anlamı kalmadı gibi hayat git gide zorlaşıyor insana verilen değer çok azaldı. Orada tanıdığınız başka kişiler var mı? Bir ayrılık ya da kötü durum karşısında ayakta kalabilir misiniz? Bunlar önemli bence.
Evet gecerliligi yok, forumdan bir arkadasimiz orda yapilan yuksek lisans Ile hukuk departmaninda calisilabildigini soylemis, kendimi evde oturan biri olarak dusunemiyorum cunku 9 yillik aktif calismak hayatim var :( Ben kamu avukati maasimla hic bi zaman hayal ettigim evi alabilcegimi sanmiyorum mesela burda

sevgili konu sahibi
32 yaşındasınız
zaten bugün evleniyorum yarın gidiyoum diye bir şey yok anladığım belki bu yaz nişan takacaksınız
siz daha avukatlık stajı tamamlayacaksınız
belki seneye evlenirsiniz, sonra oturum vs. işleri olur gidene kadar olur yaş 33
bu cepte

isviçrede almanca fransızca italyanca konuşuluyor resmi dil diye bliyorum
ve sanırım sizde bunların hiçbiri yok
almanca da fransızca da çok zor diller
33 yaşındna sonra siz 2 senede anca bu dilleri halledebilirsiniz- atmıyorum zor diller çünkü. Almancam da var üstelik. senelerce çalıştım da. konuşmadığım için ben unutuyorum mesela. haletmeniz de hukukçu olarak çalışmaıza yine yetmez ama iş bulacak kadar olabilir.

yaş oldu 35
bu arada belki bir master'a başvurabilirsiniz.
hukuk belki olmaz ama finans, uluslararası çalışmalar gibi birşeyler belki olur.

neyse şöyle ki
40 yaşında olan eşiniz
türkiyede doğmuş büyümüş yetişmiş bir kadını yüksek ihtimalle çocuk yetiştirmek için ideal anne diye istiyordur

nee demeyin
bir dünya örnek gördüm ---en çok da tr'de atanamayan öğretmenlerden çok gelip geldiğinin senesine bebek yapan gördüm hiçbiri de çalışmıyor şu an yurtdışında--
siz böyle 3-5 sene eğitimimi toplarlayayım kendime uygun bir iş bulayım derken
eşiniz çocuk da çocuk diyebilir.

bir de burada eve temizlikçi alan, akşam /h.sonu arkdaşlarıyla çkan kafasına göre gezen dolanan bir kadınsanız orada ilk başlarda çok sıkılabilirsiniz.
orada yapacağınız şey doğa yürüyüşü
bir arkdaş çevreniz de olmayacak.
her işinizi de kendiniz yapacaksınız.

misal tersine burada ailenizle yaşıyorsanız, rahat gezen biri değilseniz. orada istediğiniz gibi gezmek takılmak size iyi gelebilir -tabi eşinizle bu konuda uyumluysanız --

biz bunları hiiiç bilmiyoruz. söyleyeceğimiz şeyler hep afaki olur şu durumda.

ha adama deli divane aşık değilsiniz anladığım. ama aşık olmadan da evleniyor insanlar (benlik değil o yüzden bekarım :KK70:) ve fakat illa aşık olun. illa %100 uyumlu olun. ayaklarınız yerden kesilsin filan diyemeyeceğim açıkçası.
Ellerinize saglik , zaman ayirip ilgilenmissiniz
Dediginiz gibi benim orda biseyleri oturtmak Dil ogrenmek icime sinen bir iste calismak 3 yilimi alacak ve bu da 35 yas, kendisi cocuktan ziyade once dunyayi gezelim diyor, gecen yil filipinlere gitmis mesela, Ben inanin daha yunan adalarina gidemedim burnumun dibimde😄😄

Babamı bile satarım😄işler yürümezse Türkiye’de büro açma şansınız vardır nasılsa diye düşünüyorum. İsveç’te yaşamak tek motivasyonunuz olmamalı ama.Her yönden size uyuyor mu çok iyi düşünün.
Ruhsat her zaman ofis acabilme ozgurlugu vericek bana gidip 3 yil sonra donsem bile , almama bir hayli var ama 9 ay kadar

Ama siz kendiniz bulmuşsunuz dimi?
Falanca ilde çok iyi biri var seni onunla tanıştırayım mı aranızı yapalımmı dediler?
Yani beni övmelerine dayanamayıp bir gidip bakayım, güzelse tanışırım demiş 🤣 ortamda yanıma gelemeyince de haber göndermişti. Ama hep söylüyorum İran sınır karakolundaki çavuş, Başkale’de köydeki öğretmen… bunlar nasıl evlenecek mecburlar tanıştırılmaya. Önyargılı olmayalım yani

Ellerinize saglik , zaman ayirip ilgilenmissiniz
Dediginiz gibi benim orda biseyleri oturtmak Dil ogrenmek icime sinen bir iste calismak 3 yilimi alacak ve bu da 35 yas, kendisi cocuktan ziyade once dunyayi gezelim diyor, gecen yil filipinlere gitmis mesela, Ben inanin daha yunan adalarina gidemedim burnumun dibimde😄😄
şöyle düşünün

burada kalsanız bir hemşireyle evlenmezdiniz
%90.

hele hele lise mezunu bu kişi anladığım kadarıyla.
lise mezunu atıyorum bir tamirciyle
mümkün değil asla evlenmezsiniz. ama isviçrede son derece normal şeyler bunlar.

bizim toplumumuzda ise böyle normlar
böyle kurallar var. üniversite mezunu lise mezunu erkekle evlenemez. gibi.

gittiğiniz yere kafanızda bu ülkeye ait şablonlar, kurallar, normlar ve beklentilerle gidiyorsunuz.
hele 30 yaşından sonra bunlar kırılamıyor.

siz burada 9ay sonra avukat hanım olacam diye motive oluyorsunuz
ama orada siz herhangi bir evlenip gelmiş yabancı kadın olacaksınız. pakistanlısı somalilisi cezayirlisi gibi.

ya sorun değil ben öyle şeylere takılmam, gezer tozarım. işi gücü de yapabildiğim adar yaparım ne olcak diyorsanız düşünmeyin gidin.

Ama burada (apartmandaki görevlinin bile kat maliklerine avukat hanım ,doktor bey, ya da hocam dediği ülkede) yetişmiş bir insan olarak kendimi değersiz hissederim diyorsanız bir daha düşünün.

Koca için değil ülke değiştirmek semt bile değiştirmem ki değiştirmedim.
İşiniz orada bir karşılığı olsaydı olabilirdi .
Ama orada sıfırdan bir hayata başlamak için buradaki standartinizin olmamış olması lazimdi.
Mesela burada kim ne derse desin memur olmak ortalama bir hayattır.
Uzamazsin da kisalmazsin da iyi kotu geçinirsin en azından bir ortalama hayatın olur.
Orada evhanimligina gidiyorsun şuan için ve adam ne kadar güvenilir tartışılır bir de ayrılma noktasına gelsen yeniden başlayacaksın oooo çok büyük risk.
Benim bir arkadaş o hatayı yapıyordu dondurduk en azından işinden istifa etmeden ücretsiz izne ayrılıp gitti hollandaya idi.
Adamla bir yıl evli kalıp döndü boşandılar adam tam aileci çıktı.
Kadına neler cektirmisler yaşı kadının 32 adam da 40 yasindaydi.
Bu hikâyeler bana hiç umut vermiyor.
Önceden tanışıklıginiz olmamasi felan çok ucu açık hikaye.

Babamı bile satarım😄işler yürümezse Türkiye’de büro açma şansınız vardır nasılsa diye düşünüyorum. İsveç’te yaşamak tek motivasyonunuz olmamalı ama.Her yönden size uyuyor mu çok iyi düşünün.
İsveç değil İsviçre. İsviçre Avrupa’nın refah düzeyi en yüksek ülkesi. Eskiden kara para aklardı bankaları. Sanırım artık yapamıyorlar.

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?

7 Aydir konusuyoruz 4 Aydir da yuzyuze gorusuyoruz diyebilirim, kendini tanitmak icin her ay geliyor

Siz 32 , adam 40 yaşında. Kendisiyle görüşmeye karar verirken "İsviçre" de yaşaması etkili oldu mu ?

Mesela adam Ağrı da hemşire olsaydı da, aynı hevesle görüşür müydünüz ?

Diyelim ki İsviçre'ye gittiniz , adam 2 sene sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdi veya bir şey oldu sınır dışı edildi. Böyle bir durumda tepkiniz ne olur ?

İnsan iyiye , güzele, rahata, refaha kolay alışır;uyum sağlar.

Ya maddi açıdan kıt kanaat geçinmeniz gerekirse ?

İşinizi bırakacak , memleket ve aile özlemi çekeceksiniz. Adamı gerçekten kayıtsız , şartsız seviyor ve adam Ağrıda da olsa İsviçrede de olsa ; ben bu adamla evlenirim diyorsanız gidin , demiyorsanız tekrar düşünün.

Maksat yurtdışına gitmek , gerekirse oralarda garsonluk vb hizmet sektöründe çalışarak yaşamaksa; bunun için evlenmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

2,9 yazıyor M Msspinkie Türkiye’nin %73
Bizi kıyaslama bile 🫣 Bir gezi programında görmüştüm ya bu ülke ya da İsveç pahalıydı 2016 de 👍

Yani beni övmelerine dayanamayıp bir gidip bakayım, güzelse tanışırım demiş 🤣 ortamda yanıma gelemeyince de haber göndermişti. Ama hep söylüyorum İran sınır karakolundaki çavuş, Başkale’de köydeki öğretmen… bunlar nasıl evlenecek mecburlar tanıştırılmaya. Önyargılı olmayalım yani
Bence elma ve armutu kıyaslıyorsunuz
İkisi farklı şeyler
Halen adamın sıkıntılı olduğunu düşünüyorum

2,9 yazıyor M Msspinkie Türkiye’nin %73
neden yazıp gözümüze gözümüze sokuyorsun arkadaşım. zaten canımız yanıyor her marketten çıkışta😬

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
yapmazdım

Siz 32 , adam 40 yaşında. Kendisiyle görüşmeye karar verirken "İsviçre" de yaşaması etkili oldu mu ?

Mesela adam Ağrı da hemşire olsaydı da, aynı hevesle görüşür müydünüz ?

Diyelim ki İsviçre'ye gittiniz , adam 2 sene sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdi veya bir şey oldu sınır dışı edildi. Böyle bir durumda tepkiniz ne olur ?

İnsan iyiye , güzele, rahata, refaha kolay alışır;uyum sağlar.

Ya maddi açıdan kıt kanaat geçinmeniz gerekirse ?

İşinizi bırakacak , memleket ve aile özlemi çekeceksiniz. Adamı gerçekten kayıtsız , şartsız seviyor ve adam Ağrıda da olsa İsviçrede de olsa ; ben bu adamla evlenirim diyorsanız gidin , demiyorsanız tekrar düşünün.

Maksat yurtdışına gitmek , gerekirse oralarda garsonluk vb hizmet sektöründe çalışarak yaşamaksa; bunun için evlenmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
evlenmeden nasıl gitsin mesela?
evlenmeden dil bile bilmeyen bir insanın gitmek için bir dünya uğraşması lazım...

ayrıca evli olarak gidince eşinin zaten maaşı olacağı için garsonluk filan yapacağına dile asılır, daha beyaz yaka işler buluncaya kadar çalışmaz gerekirse...
ama evlenmeden giderse ayda en kötü 20 bin lira gibi bir masrafı olacağı için ne iş bulursa mecbur çalışacak çünkü buradan birikimle bile gitse 3 ayda eritir.

Back