Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

yoo sosyal güvencenin vatandaşlıkla bir alakası yok. oturumla her hakkı alıyorsun.

almanyada doğumla otomatik vatandaşlık da yok (anne baba vatandaş değilse çocuk otomatik vatandaş olmuyor)

anne-baba 8 yıldan uzun süre kalmışsa, süresizi varsa 2000 sonrası doğumlulara otomatik çifte veriyorlar sadece. 18 yaşına gelince de seçiyor çocuk kendisi.
Okumak bile keyifli ...Çok güzel değil mi? :KK36:

Ah ulen dünya...elin çulsuz tipsiz kadınları adamları sırf güçlü devletin verdiği vatandaslik sayesinde 72 milletten gözünün kestiği her civanı köle diye kapısına bağlıyor, bizim vatandaşlık da anca ne idugu belirsiz pakilere afganlara sebil gibi dağıtılıyor...
ya ben Pariste görmüştüm bir çift
kadın 70 belki 75 var. bir de kırış kırış olmuş. (her yaşlanan çirkin yaşlanmıyor nihayetinde bu bildiğin cadı gibi bir şey olmuş)

erkek en fazla 25. bir de yakışıklı.
valla kızayım mı üzüleyim mi bilememiştim.

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Asla yapmazdım! Başlığı okuyup tabiki yazmak için girdim aslında ama başkasına bel bağlayıp tüm emeğimi hiç etmezdim ben olsam , kendi başınıza başka bir grişim falan sanmıştım başlıktan.

yoo sosyal güvencenin vatandaşlıkla bir alakası yok. oturumla her hakkı alıyorsun.

almanyada doğumla otomatik vatandaşlık da yok (anne baba vatandaş değilse çocuk otomatik vatandaş olmuyor)

anne-baba 8 yıldan uzun süre kalmışsa, süresizi varsa 2000 sonrası doğumlulara otomatik çifte veriyorlar sadece. 18 yaşına gelince de seçiyor çocuk kendisi.
Migrenimsi neden çift vatandaşlık almıyorlardır peki? Kendileri için daha iyi değil mi?

12 yıllık evliyim ve öğretmenim ,eşim yazılımcı ve İskandinav ülkelerin birindeyim :) Veee ben denkliğimi aldım o halde kesinlikle istifa etmeyi ve burada yaşamayı düşünmüyorum..O şekil diplomasını yakıp gelip burada getir gibi (market falan)yerlerde işe girip (asla küçümsemiyorum)şükreden insanlar var.Bende burada part time bir işe girdim ama hiç bana göre değildi ..Ben 39 yaşındayım ve tekrardan 0dan bir hayata başlamak çok zor ve buralar da çok ucuz değil yani tek maaşla.Kiii sosyalliğe alışan bir kişi için çok zor oluyor.

ya ben Pariste görmüştüm bir çift
kadın 70 belki 75 var. bir de kırış kırış olmuş. (her yaşlanan çirkin yaşlanmıyor nihayetinde bu bildiğin cadı gibi bir şey olmuş)

erkek en fazla 25. bir de yakışıklı.
valla kızayım mı üzüleyim mi bilememiştim.

İnşallah öpüşürken filan görmemişsinizdir. Belki torunudur diye düşünmek istiyorum.

12 yıllık evliyim ve öğretmenim ,eşim yazılımcı ve İskandinav ülkelerin birindeyim :) Veee ben denkliğimi aldım o halde kesinlikle istifa etmeyi ve burada yaşamayı düşünmüyorum..O şekil diplomasını yakıp gelip burada getir gibi (market falan)yerlerde işe girip (asla küçümsemiyorum)şükreden insanlar var.Bende burada part time bir işe girdim ama hiç bana göre değildi ..Ben 39 yaşındayım ve tekrardan 0dan bir hayata başlamak çok zor ve buralar da çok ucuz değil yani tek maaşla.Kiii sosyalliğe alışan bir kişi için çok zor oluyor.
Benim eşimim en yakın iki arkadaşı evlilik sebebiyle yurtdışında. Biri İsviçre’de, biri Almanya’da. İstanbul’da gece cluplerinde beraber çalıştığı arkadaşları yani hızlı hayatlara alışmışlar. İkisi de çok mutsuz. Yapacak hiç bir aktivite yokmuş. Hele İsviçre’de olan arkadaşı inanılmaz mutsuz. Eşi 8 bin frank kazanıyormuş. En büyük keyfi göl gibi bir yer varmış. Orda Mcdonalds’tan milkshake içiyormuş. Bazen kendini teselli ediyor. “Orda kalsaydım nolcaktı ki. Elime 3-5 kuruş para geçecekti. Onla da kendimi zor geçindirirdim” diyor.

Ben Türkiye de matematik ögretmeniydim. Sonra evlendim ve istifa edip Isvicreye yerlestim. Burda diplomami tanitip yine ögretmen olarak calismak istedim ama bir bayan olarak zor.Bir süre ugrastim bu amac icin ama sonradan vazgectim ve normal bir firmada isci olarak ise girdim. Ekmek parasi kazaniyor olmak önemli olan ama uzun süre zoruma gitmedi desem yalan olur. 19 yil oldu buraya yerleseli. Meslegimi hala deli gibi özlüyorum ama buraya da alistim ister istemez.

Bu arada ugruna meslegimi feda edip geldigim esimle de bosandik. Elimde kalan 2 tane dünya tatlisi yavrum. Simdiki aklim olsaydi,yillar önce bu ise hayir derdim ve kendi ülkemde meslegimi yapmaya devam ederdim.

Zor bir karar. hakkinda hayirlisi olsun canim.

Burasi ile ilgili sormak,danismak istedigin birsey olursa istedigin zaman yazabilirsin,seve seve yardimci olurum

Ben Türkiye de matematik ögretmeniydim. Sonra evlendim ve istifa edip Isvicreye yerlestim. Burda diplomami tanitip yine ögretmen olarak calismak istedim ama bir bayan olarak zor.Bir süre ugrastim bu amac icin ama sonradan vazgectim ve normal bir firmada isci olarak ise girdim. Ekmek parasi kazaniyor olmak önemli olan ama uzun süre zoruma gitmedi desem yalan olur. 19 yil oldu buraya yerleseli. Meslegimi hala deli gibi özlüyorum ama buraya da alistim ister istemez.

Bu arada ugruna meslegimi feda edip geldigim esimle de bosandik. Elimde kalan 2 tane dünya tatlisi yavrum. Simdiki aklim olsaydi,yillar önce bu ise hayir derdim ve kendi ülkemde meslegimi yapmaya devam ederdim.

Zor bir karar. hakkinda hayirlisi olsun canim.

Burasi ile ilgili sormak,danismak istedigin birsey olursa istedigin zaman yazabilirsin,seve seve yardimci olurum
İşte tam olarak korktuğum senaryo…Gerçi siz alışmışsınız ama ne kadar zor olmuştur sizin için bir de size sormalı …Hakkınızda hayırlısı olsun ..Ben eğer bu ülkede doğup dilini bilseydim Trden daha mutlu olurdum ama hep bir savaş,dil anlama savaşı,yeni prosedürler öğrenme,yeni gelenekler falan filan ..Hele çocuk yetirme konusuna hiç girmiyorum ..Kızım 12 yaşında ve whatsp gay grubu kurmuş arkadaşları gerisini siz düşünün bu yaşta daha cinsellik nedir bilmezken.ödev falan yok zaten eeee çocuk vaktini nasıl geçirecek ,youtb,netflx falan :(( Zor yani kimsenin uzaktan gördüğü toz pembe hayatlar yok maalesef

topa ben de girmek istiyorum . Avukatım 37 yasında dil öğrenmek için Almanya ya geldim , eski işyerim Almanca öğrenirsen seni yüksek maaşla işe alırız demişti. Sonra ne oldu kocamla burda tanıştım ve 40 yaşında evlendim. Bu arada Alman hukukunda master yaptım. Sonra tam il arama sürecinde pandemi girdi devreye ve istediğim gibi mesleğime yakışır bir iş bulamadım . Bi süre sonra da aramayı bıraktım. Şu anda çalışmıyorum .

Kocamla tanışmasaydım zaten dönecektim ülkeme. Yirmili yaşlara göre Almancayı öğrenmek için de daha fazla çalışmam gerekti. Yine de pişman mısınız derseniz değilim çünkü dünyalar tatlısı bir hayat arkadaşım var artık.

Size gelince konu sahibi , vizyonunuzu tahmin etmekte zorlanıyorum , nasıl olur da Yunan adalarına dahi gitmezsiniz feribota atlayıp , ki tahminimce yeşil pasaportunuz da vardır. Bence bu hemşire ile entellektüel açıdan uyum sağlayabilirsiniz gibime geliyor. Yine de bir haftalığına olsa da gidin yaşadığı yeri bir görün derim.

Orda da egitimime destek olacak biri, gel burda yuksek lisans Yap diyor, Ben 23 yasindan 32 yasina kadar surekli calismis biriyim evde duramam diyorum, is buluruz calisirsin diyor, turkiyede Avukat olup orda normal bir iste calisabilir miyim bilmiyorum
Ay hayir tabiki de ya. Turkiyede sartlarin iyiyse macera aramaya mi gideceksin. Hos kamunun hicbi cazibesi yok yakinda asgari ücret kadar olur maaslar çünkü halkin gözü hep memur maaslarinda bitirdiler sonunda memuriyeti. Ama garson mu olacaksin o kadar okumaya. Ayrica buyuk ihtimalle almanca öğrenmen gerekecek. Avukat olarak isin cok zor imkansiz hatta, bi IT ci olsan anlarim. Bi de 4 aydir tanidigin adamla ne alaka. O adam duzgun biri olsa ordan birini bulurdu emin ol.

İsviçre'ya git gez iş imkanını kendin orada ne yapabilirsin öğren, ona göre değerlendir derim. 23 yaş çok genç bir yaş her şey mümkün ☺️
Sadece uzaktan anlatılanlarla değerlendirme oradaki adamın hayatını gör evini gör, orada sana iş imkanı olabilecek mi, dil kursu ofislerine git onlarin da görüşünü al. Oraya gidip evde çalışmayacaksan ekonomik olarak eşe bağlı olacaksan gitme ama ekonomik özgürlüğünü sağlayabileceksen neden olmasın...

Soruldu mu bilmiyorum ama 5 yıl kamuda çalıştıysanız 1 yıl onuncu yılda ise 2 yıl ücretsiz izin hakkınız oluyor araştırıp bunu deneyebilirsiniz

Back