Siz olsanız?

Yasadiklarini okudum. Cok uzuldum. Ben de esimin ailesini sevmiyorum ve onlar da beni sevmiyor. Kelin ilaci olsa misali ne desem bilemedim simdi. :44:
Ben beni sevmelerini istemiyorum artık sevmek zorunda değiliz..
Bayramdır,özel durumlardır birbirimizi idare etsek yeter benim için.
Yalan yere sevgi pozları, arayıp hal hatır sormalar istemiyorum.
Senin eşin bunu kabullenmişse bu en azından iyi..
Ben ailelerin evlilikleri fazla etkilemesinden hoşlanmıyorum.
Evlilik bana göre iki kişilik olsa daha güzel.
Ama eşim ailesel ilişkilere aşırı önem veriyor,
Zorla iyi yapacak bizi.. Bu imkansız..Bu kavgalardan öyle yoruldum ki:ssz:

Esim kabullenmeyip ne yapacakti. Hamileyken bana neler cektirdiler, bizi ayirmaya bile calistilar. Ben de esime resti cektim.

Son düzenleme:

evlilik maalesef 2 kişilik değil.sen ailenden vaz geçebilir misin:34:

kaynanana eşini şikayet etmişsin.ne demeliydi.eşin seni annene şikayet etse seni savunmaz mı annen.elbette savunur.eşine karşı seni kışkırtır hatta.burda da aynısı olmuş:34:

evlilik maalesef 2 kişilik değil.sen ailenden vaz geçebilir misin:34:

kaynanana eşini şikayet etmişsin.ne demeliydi.eşin seni annene şikayet etse seni savunmaz mı annen.elbette savunur.eşine karşı seni kışkırtır hatta.burda da aynısı olmuş:34:
Benim annem çok üzülür ama savunamaz valla savunamamıştı da zaten..
Günlerce ayakta ama hasta gibi dolaştı.. Benim üzüntümden çok annemi üzdüler
diye onları affedemiyorum her istedikleri olmasın annemin gönlü alınsın istiyorum
Eğer annemden izin alınırsa bir parça olsun annem iyi hisseder gibime geliyor..:14:

sen hatayı eşine ailesini kötüleyerek yapmışsın.
örnek veriyim, dün anneme gıcık oldum. eşime dedim ki bazen anneme gıcık oluyorum iyi ki kaynanam değil.
eşim ne oldu dedi, durumu anlattım.
ağzını açıp tek kelime yorum yapmadı, çünkü iyi birşey demeye de çalışsa, biliyor ki annemi yeren birşey söylese başına gelecek var.
ben de aynı davranırım, o benim annem canım, istediğimi derim ama eşim annemi haksız da olsa eleştiremez. Ben de eşimin annesini eleştirmem.
sonuçta anneme acayip sinirlendim telefonda, ama üzülmesin diye birşey demedim, politik davrandım, yine kendine iyi bak annecim dedim öyle kapattım.
aynı şeyi kayınvalideme de yapsam ne olur ki? o da eşimin annesi o da üzülmesin.
bu tarz şeyler önce aile ilişkilerini etkiliyor sonra eşle aradaki ilişkileri, yani eşimle şimdiye kadar milyon konu yüzünden kavga ettik ama asla ailelerle ilgili tartışmamız olmadı.

diğer hatan da senin de kabul ettiğin, aileleri araya sokmak, kol kırılır yen içinde kalır, eşle sorunlar çözülebiliyor ama o aile içinde yaşanan kavgalar neredeyse hiç unutulmuyor.
biz ilk yılımızda o kadar çok boşanma kararı aldık ki, aileler bizi mutlu mesut sanıyorlardı ama ne fırtınalar kopuyordu. şimdi düzeldik onların bizim ilk yılımızdaki sorunlardan haberi bile yok. Aynı evde bile olsanız aileleri asla katmamalıydınız, aranızda halletmeliydiniz. annesine şikayet etmek, onun senin annene söylemesi falan çok yanlış.

bunlara dikkat ederseniz aile sorunlarını aşabilirsiniz, tabii kötü niyetli bir kayın ailen yoksa. yani seni gıcık edebilirler, hayat görüşünüz uymayabilir, ama niyet kötü değilse bazı şeylerde taviz verilebilir. ancak eşinin de aynı şekilde çaba göstermesi şart, tek taraflı hiç bir şey olmaz.

MUKLAKUKLA Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...
sen nasıl bir insansın ya evli barklı insan o böyle bi tavsiye verilir mi?Aldatsın mı eşini? yuh diyorum sadece başka bişey diyemiyorum............

Tatlim seni okurken sandim ki kendi esimle benim aramdaki sorunlari okuyorum. Cok benziyor. Biz 2,5 yillik evliyiz.

Artik yuzduk kugruguna geldik. Ben bir evlilik danismanina gidiyorum simdi. Esimin ailesine de hic isinamadim. Bendeki tek fark,senin gibi gurlemedim onlara. Esime gurledim onceliklerini bilemedi diye...

Sabret... otur konus.... bir buyugunuze danisin... objektif olarak degerlendirip sizi uyarsin toparlasin...

Evet herkes aynısını söylüyor hadi anne babayı anladık bu adam kardeşi için de aynısını yapıyor..
Kaldıki küs ya da sırtını dön demedim asla. Ama açıkçası evlenen bir adamın aile deyince aklına artık önce eşi gelmeli
diye düşünüyorum.. Bayramlarda aramam yetsin mesela bana baskı yapmasın.. Yaşadıklarımı unutmam kolay değil
Bana unut diyor ama unutmam için kimsenin bir çabası yok..

canım aslında en büyük sorununuz ayrı olmanız. eğer kendinize ait bir ev içinde yaşamaya başlarsanız, bence sorunlarınız büyük ölçüde çözülecek.

demişsin ya, evli bir adamın ailesi eşidir. tatlım, inan erkekler onu çok zor keşfediyorlar. hele siz aynı evde başbaşa bile kalamamışsınız ki. o yüzden eşinden hemen bunu bekleme, inan haksızlık olur. birçok erkek ancak bir seneden sonra eşiyle bir "aile" olduğunu kavramaya başlıyor. eşin birçok erkekten farklı değil, bu konuda içini ferah tut.

biraz rol yapsan ne kaybedersin? aksine kazanırsın. tamam, senin için eskisi gibi olacağım onlarla de, ara konuş. numara yap. inan senden daha değerlisi olmayacak ve zamanla eşin senin tarafına geçip ailesinin hatalarını görmeye başlayacak. bu emek isteyen, zor bir yol olabilir ama inan sonunda sen kazanırsın. ailesi hakkında asla olumsuz konuşma. hatalarını görse bile sen söylediğinde savunmaya geçecektir. şu an evliliğin çok başındasınız ve çiftler bu süreçte bir güç savaşına girerler. bırak kendini galip sansın. senin silahın zekan, politik davranman, dilin olsun. erkekler girift düşünmezler. eğer senin eskisi gibi olduğuna ve herşeyi kabul edip onun için bu fedakarlığı yaptığına bir kere kanaat getirdi mi, ondan sonra annesini hiç arama batmaz bile. annesi beni aramıyor dese, "anne o kız sizden özür diledi, herşeyi yaptı, büyütme" der. şu an ailesini hatasız görmesi de annesinin haksız olmayacağına bir kere inanmasından kaynaklanıyor, bilinçaltında bu böyle olduğundan senin haklı şikayetlerini göremiyor. sen de kendini eşinin bilinçaltına "cici gelin" olarak yerleştir, sonra çok rahat edersin :) ayrıca, senin de hataların varmış olayda gördüğüm kadarıyla. geri adım atmana yardımcı olabilir bu hatalarını düşünmek.

Son düzenleme:
Kısmen benim yaşadıklarıma benziyor sabrettim ve zafer benim.. Şuan Ben görüşmüyorum Ailesiyle 8 sene nelere katlandım bilemezsin eşimde en sonunda en mantıklı yolun bu olduğuna karar verdi.. Ve şuan çok mutluyuz.. Pes etme yuvalar kolay kurulmuyor..

Back