Siz olsanız?

ewlilik zor zanaat.aslında bastan hata yapılmıs 8 ay bekleyip ewlenilseymiş bu sorunlar olmazdı..neyse olan olmus madem tipik erkek davranısları,erkeklerin sözüne inanılmaz gec ögrenmişssin neysee... ewini kur duruma bak ona göre davranman daha mantıklı,cünki ilerde acabaların olmasın,yani acaba ewi kursaydık daha iyi olurmuyduk,acaba düzelirmiydik gibi...
ailelleri bundan sonra işe karıstırmamak en mantıklısı zaten ortalık daha da karısıyor ögrenmişssin zaten...gerci onlalrla yasayınca baska secenek kalmamıs,seni suclu görmüyorum cünki eşinin sözünde durmaması ortalıgı bulandırmış.o basşlatmıs sende haklı olarak tepki vermişssin,eşin hatalı ve ailesi cünki hem suclu hem güçlüler...Rabbim sabır versin:31:

Bunlar nasıl erkek anlamıyorum yaa madem ailen ewlilğinden önemliyse ewlenme kardesim. bunlar aynı fabrikadanmı cıkıyor anlamıyorum ki :ssz: hepsi aynı. bunları yaş meşeyi alıp bi güzel dövceksin.bundan anlar bu salaklar yine sinirlendim yaaa...Allah akıl fikir versin adam etsin inşallah umutsuz vakaları :50: bırak küssün defolsun gitsin kocaya benzemedik... sen daha erkeksin tatlım bu sümsük kocandan...

Neyin oluru canım boşversene...

Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.

Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...

Bekara karı boşamak kolay gelir derler...
Ben sizin gibi olamıyorum işte insanlara içim rahatça boşan gitsin demiyorum çünkü o evlilik çok zor kuruluyor,çok hayaller çok emekler veriliyor.Ben kimseye düşünmeden boşan gitsi demenin vicdanını kaldıramam.

emin olun eviniz olsa bile bu sorunları yaşardınız..
evliliğin ilk dönemleri herkes bir tuhaf olur zamanla herşey rayına oturur..
ben olsam eşimi gerçekten seviyosam 8 ay bekler kendi evimde ona düşüncelerimiz daha açık anlatırdım
zamanla oda iki tarafı idare etmeyi başarırsa devam ederdim...

o süreyi verdim zaten bekleyecektim ama bu süre içinde sürekli sorunlar çıkıyor..
Örnek arkadaşlarımı kıskanıyor ve kavga çıkarabiliyor..
dışarı çıkıyorum eve gecikiyorum diye kavga edip küslük çıkarıyor..
Bu ayrılık benim seçimim değil evsiz evli olmayı ben istemedim bütün yük omuzlarımda
Düşünmekten yoruluyorum.. 1 gün mutlu 3 gün mutsuz geziyorum..
ev eşyası, mobilya gördüğümde ağlıyorum bu çok zor bir psikoloji..
Bazen ona da yansıtıyorum senin suçun dercesine iğneliyorum mesela..
umutsuz bir insan oldum çıktım böyle biri değildim
Evliliğimdeki hayal kırıklığım öyle büyükki.. içimde birikenler bir yerde bir kavgada patlayıveriyor..
Son olarak kardeşi hastalandı acillik oldu bişeyi çıkmadı ama geçmiş olsun de diyor bu benden küçük
bana bağırmış kız ya! kızlar dayanamıyorum bu kadarı fazla sevgi için bu kadar eğilmeye değer mi?
Büyüğe ben küçüğe ben nereye kadar öyle süren evlilik istemiyorum ben..
Sevilmiyorum da sevmiyorum da zorla sevgi olmaz bunu kabullenmiyor ailesi ile
çok iyi olayım istiyor beni sevsinler istiyor ne olur herşey unutulsun güzel olsun diyor ama
hep adımları benim atmamı istiyor..

Bence ikinizde sinirlenmekten dolayı fevri davranıyorsunuz,sakinleşip mantıklıca konuşunca çözülmeyecek problemler değil.Sevgiyi geçtim hiç bir şey için eğilmemek lazım hayatta.Eşine ailesiyle ilgili durumu sakin sakin anlat,o ne kadar sinirlense de sen sakinliğini koru.İkinizde bağırıp çağırarak tartışırsanız hiç bir şey çözülemez.Kendi evinizde yaşamak sizi daha iyi bir hale getirebilir.Onun ailesi artık sensin önce bunu kabullendir ona,erkekler bunu çocuk sahibi olmadıkça idrak edemez.Ben hala sana biraz daha sabret diyorum ilerde acaba beklesem ne değişirdi diye kendi kendini yemekten iyidir.8 ay sonra eviniz olcakmış o zaman da düzelmezse eşin sen de ayrılırsın artık.

bence çok sınırdasınız.
boşanmak ve boşanmamak; yani ikisi arasında ne tarafa yakın olmanız gerektiğini tam anlayamadım.

ilişkinizin geçmişi nedir? yani çooook mutlu bir ilişkiniz vardı da, evlilik - aileler işin içine girince mi bazı şeyleri daha iyi anladınız_

karar vermek için acele etmeyin. bazen sabrın son sınırına, düğün gününde gelinir. siz o kadar da beklemeyin tabii...

zamana bırakın. bu dönemde eşinizi tanımak için daha çok çabalayın. mantıklı bakmaya çalışın.

Ailesi konusunda bir yorum yapmak istemiyorum. işiniz zor :50:

bu sorunu halledemeyip aileylede kötü olmuşsunuz. suç sizde yada onlarda olsun farketmez. demekki birbirine uyumsuz kişilersiniz. ama bu evliliğinizi kurtaramazsınız anlamına gelmiyor. eşinizin dediği yere gitmek istemyomusunuz. bunu eşinize anlatırsınız ailesiylede aranızı düzelteceğinizi zamana bırakmasını vs. söylersiniz. ama bunu eşiniz için değil ileride doğacak çocuğunuz için yapmalısınız. benimde eşimin ailesi pek normal davranışlar sergilemiyo. ama çocuğumun birbirini seven bir aile içinde büyümesini istiyorum. birçok şeyi duymazlıktan geliyo yada talılıkla hallediorum. çocuk için sadece anne babanın geçinmesi değil. dayı amca teyze hala babaanne dede annaanne kuzenler çok önemli. ve bu kişilerin aile içinde birbirlerine olan tutumlarıda önemli.

sizin yazdığınız gibi saygısızlık yapmadan konuştuğunuzu düşünmüyorum. neden derseniz hasta olan bir kişiye geçmiş olsun demek neden bukadar zor olsunki. gider geçmiş olsun derim. alırım çiçeğimi giderim. oda belki sonra düşünür yaptığı yanlışı. hastalığın kavgası küslüğü olmaz heleki aile içinde. burda okuyoruz yazıyo insanlar hastalandım eltim geçmiş olsuna bile gelmedi kavgalıydık ama.... vs. vs. demekki ne olursa olsun insan bekliyo bir geçmiş olsunu.

konuşarak aşılacak bi durum geçmişe sünger çekmek gerek. ama eşinede bunu izah etmelisin geçmişi unutuyorum ama bidaha tekrarlamasını istemiyorum ben saygısızlık yapmadım (tabi gerçekten yapmadıysanız biz orda değildik sonuçta bilemeyiz) saygısız pozisyonuna düşürüldüm. annen babandan özür dilerim ama kardeşin benim küçüğüm oda bana karşı saygısızlığı için özür dileyecek ben adım atıyosam sizinde atmanız gerek vs. demelisin.

nedense canan tan piraye geldi aklıma tabi karar size ait ama ben olsam herşeyin üzerine bir sünger çeker boşanmaz aksine daha da mutlu olup ailesini üzerdim çünkü onların istediği sizi mutsuz etmek hoş pirayede böyle düşünmüştü ama tutmamıştı

arkadaşım 32 yaşında ailesi yüzünden yalan söyledi diye rest çekip bitirdi.... sen daha gençsin......(bunu yaşına takılma diye söylüyorum)
o sana nasıl rest çekiyorsa sende rest çekeceksin ..... çivi çivi yi söker.... sen yumuşak davranıyorsun anladığım kadarıyla...
eşinle konuş benm aile babası olacak bir kocaya ihtiyacım var... iyiyi kötüyü ayırt edebilen bana sahip çıkabilecek... yarın ne olacak diye düşündürtmeyecek çünkü adil olacak ki... ben, ben nasıl olsa birşey yapmadım problem olmaz diye rahat düşünebileyim.... benim adam gibi adama ihtiyacım var... güçsüzü birde o ezen, herzaman tek taraflı düşünceye sahip ne kadart haksızda olsa ailesine dur demesini bilmeyen bir çocuğa değil deyin.....
ve bir süre telefonlarına bile çıkmayın... zaten ondan sonrası gelir.... ama durduk yere kendinizi yıprattırmayın.... sizden kıymetlisi olmamalı hayatınızda

Kızlar iyi akşamlar..
Yeni evlisiniz, tayin ya da her hangi bir başka sebeple ev kurmadınız..
Evsiz evli oldunuz. Ancak yaşayacağınız yerle ilgili eşiniz evlenmeden önce
verdiği sözü tutmadı işinin rahatlığından ötürü..Sizi hayal kırıklığına uğrattı
Bu sebeple olay büyüdü. Öfkelisiniz,şaşkınsınız eşinizi boğabilirsiniz!

kavga çıktı eşinizin ailesi de işin içine girdi onların karışması karşısında -size karşı
bir karışma bu- sessiz kalmadınız cevap verdiniz düşüncelerinizi belirttiniz..
Bu cevap vermeniz saygısızlık olarak nitelendirildi ve eşiniz olayı büyüttüğünüz için
yanınızda olmadı eşinize bu tavrından ötürü ailesinin önünde bağırdınız
ve orayı terkettiniz.. sizi iki hafta falan hiç aramadı..Boşanmayı düşündünüz
ve söylediniz.. Ancak aileniz,çevre vs. çok acele alınmış bir karar olduğunu söylüyor
engelliyolar...
Neyse tekrar bi şekilde konuşmaya başladınız ancak mutsuzsunuz,
yaşananları unutamıyorsunuz ve yansıtıyorsunuz, Kavga olarak açığa çıkıyor
yıpranıyorsunuz karşılıklı..
Bazen eşiniz adım atıyor bazen siz ite kaka sürüyor sonuçta.. Beklediğiniz gün var 8 ay kadar..
evliliğinizi evinizde başbaşa yaşayıp sonra gerekirse ayrılık kararı almak daha doğru olur
diye düşünerek sabrediyosunuz..
Bu arada ailesini yok farzediyonuz.. Bayramlarda öylesine arıyorsunuz tek sırf sussunlar
eşiniz rahat etsin rahat versin diye
Ancak eşiniz olanları unutup hiç bişey olmamış gibi ailesiyle düzelmenizi istiyor
ama bu konuda hep sizden adım istiyor. Ailesini savunup size değersiz hissettiriyor.
Ailesi için sizi üzüyor,eziyor kısacası..
Lafta çok seviyor.. boşanmaya yanaşmıyor ama huzur da vermiyor..

Bu arada hiç bir kötü alışkanlığı yok sigara,kahve,içki,kumar yok
dışarıya,arkadaşlarına düşkün değildir..
Evden işe işten evedir..
Şiddet hiç yok ancak sözsel şiddette çok iyidir..:(
aşırı inatçıdır inadından günlerce aramaz belki bir ay bile..
Kısıtlar gereksiz sorunlar yaratabilir.
Yanyanayken çok iyidir,kıyamaz ama uzakta böyle candan bezdiren bir tip olur.
Ailesinin hiç bir faydası yok maddi olarak yani..Ama kendi kızar size laf söyletmez..
Ama size yapılan haksızlığa çıkıp da ne yapıyorsunuz demez.. Hiç cevap vermez
sizden susmanızı,görmezden gelmenizi kafanıza göre hareket etmenizi ama karşı gelmemenizi bekler..
Son durum siz ailesiyle yaşananları unutmayacağınızı ve artık mesafeli duracağınızı söylüyorsunuz
özür dilenmeden konuşmayacağınızı..O da sizin aileniz suçsuz olduğu halde o zaman senin ailende benim
ailem değil artık diye rest çekiyor..
Sizi bu şekilde yoruyor.. (Yaşlar 26-28 bu arada)
Sorum şu:
Bu evlilik için ne yapardınız?
Nasıl bir karar alırdınız?
Boşanır mıydınız?

işten ayrılırdım paşa paşa evimde kocacığımla yaşardım.kavga olaylarına gelince her ailede olur der geçerdim.

iş olur canım.bak ben bu yaştan sonra kpss ye bile girdim ama iyi bir koca zor.

Yaşadığınız yerle ilgili eşinizin sözünü tutmadığından bahsetmişsiniz de

8 aylık gibi de bir süreçten bahsediyorsunuz şu an bile..

Keşke hemen evlenmek yerine, önce o sözlerin uygulanmasını bekleseydiniz

Nasılsa evlendik artık mantığı var birçok erkekte, salıyolar iyice..

O zaman belki de bunlar 'bu derece' yaşanmazdı, eşinizin denge kuramamasından kaynaklı elbette sorunlar yaşanacaktır ama ayrı ev ayrı semt bunu seyreltebilirdi..

En azından bir deneyin derim.. 8 ay sonra kendi evinizde başbaşa olduğunuzda nasıl olacak ? Acaba kalmaz en azından aklınızda..

Birde tartışmalarınızı ne kendi ailenize ne eşinizin ailesine yansıtmadan halledin, sadece ikinizin aranızda olsun küsmenizde barışmanızda.. Ailelerin bilmesi olayı büyütür ve zaman zaman koz olarak kullanabilirler..

Son düzenleme:
Kotu aliskanliklari yok demissiniz de,

Keske sigara icseydi de size sahip cikip aileye karsi sizi korumaya alsaydi ve verdigi sozleri tutsaydi diyesi geliyor insanin..

kızgınlığını o kdar iyi anlıyorum ki, benm eşim de ankarada yaşıııcaktı geldi remsi nikah yaptık düğüne daha vardı, herşeyi ordaki evime göre almıştık amaaaaaaaaaa, düğüne az kala ben burda yapamıyorum memleketteki işim daha iyiydi vs gibi başladı, bizim dezavantajımız resmi nikah oldu, nikah yaptrmasaydım daha beklerdm, o işini istediği gibi bulsun anak da beklerdm yani. lu an eşimn istediği yerdeyz, ve düğünde balayında her güzle şeyde buryaay taşınma düşüncesi beni yedi yedi bitrdi.hala da atlatamadm
sen bei ağlayarak getrdn diye sinri geliyor bazen
iiiice boşalt içini bence
sözde durmayıp da son dk golleri insanları kötü hissettiriyor.memleketine geldkten sonra da ailesi yüüznden baya kavga ettik. çok değil yeni bi süreç anlattıklarım.... seni öfkeni çok iyi anlıyourm......

Şuan nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben olsam kendi evime çıkmayı beklerdim.

Zaten hatanı kabul etmişsin ama eşinin ailesinin tavrı ne olursa olsun onlara çııkışmış olman, sözünü tutmayışına bu kadar tepki verip aileleri de konuya dahil etmen çok yanlış hareketler..
Bu duruma gelmenizde büyük rol oynayabilecek hareketler, o yüzden sadece eşinin ailesine düşkün olmasıyla iniltileme durumu.

Eşin milyon sööyler bişey olmaz ama sen bi laf edersin kötü olursun.Hepimizin iyi kötü kayınvalidesi var ve emin ol benimkiler en sorunlu olanlarından.
Bu güne kadar ne olursa olsun (laf soktu, surat astı yeri geldi bağırdı) hiç sesimi çıkarmadım.Hı hı dedim geçtim.
Hatta kayınvalidem bişey için kızdığında "yine hı hı anne di mi? sallama sen beni zaten hiç" dedi.ben yine "hı hı" dedim, saygısızlık etmeden delirttim onu çoğu zaman.
Şimdi kayınvalidem eşimi doldurmaya kalktığında eşim annesine inanmıyor!! Bildiğin inanmıyor."Hadiborazanın bu konuda nasıl tepki verebileceğini biliyorum anne abartma" diyor.

Bence başbaşa yaşamayı bekle silip atmamak için.Boşanmak çok normal bişey gibi oldu, değil çok zor bişey.
Emin ol bütün adımlarıyla çok çok zor bişey.Çok iyi bi işin olabilir, maaşın, ailen, çevren... Boşanma aşamasında hiç kimse seni sen kadar anlamıyor.
Dünyanın en yalnız insanı oluveriyorsun bi anda.

Burda çok insan der, boşan.. çekilecek çile değil.. vs.. "bekara karı boşamak kolay" demiş eskilerimiz, rahatça BOŞAN yazabilen arkadaşların başına yaşadıkların gelse
boşanmanın klavye ishalliği kadar kolay olmadığını eminim anlarlar..

Allah en doğru kararı vermen için yardımcın olsun canım..

Zaten hatanı kabul etmişsin ama eşinin ailesinin tavrı ne olursa olsun onlara çııkışmış olman, sözünü tutmayışına bu kadar tepki verip aileleri de konuya dahil etmen çok yanlış hareketler..
Bu duruma gelmenizde büyük rol oynayabilecek hareketler, o yüzden sadece eşinin ailesine düşkün olmasıyla iniltileme durumu.

Eşin milyon sööyler bişey olmaz ama sen bi laf edersin kötü olursun.Hepimizin iyi kötü kayınvalidesi var ve emin ol benimkiler en sorunlu olanlarından.
Bu güne kadar ne olursa olsun (laf soktu, surat astı yeri geldi bağırdı) hiç sesimi çıkarmadım.Hı hı dedim geçtim.
Hatta kayınvalidem bişey için kızdığında "yine hı hı anne di mi? sallama sen beni zaten hiç" dedi.ben yine "hı hı" dedim, saygısızlık etmeden delirttim onu çoğu zaman.
Şimdi kayınvalidem eşimi doldurmaya kalktığında eşim annesine inanmıyor!! Bildiğin inanmıyor."Hadiborazanın bu konuda nasıl tepki verebileceğini biliyorum anne abartma" diyor.

Bence başbaşa yaşamayı bekle silip atmamak için.Boşanmak çok normal bişey gibi oldu, değil çok zor bişey.
Emin ol bütün adımlarıyla çok çok zor bişey.Çok iyi bi işin olabilir, maaşın, ailen, çevren... Boşanma aşamasında hiç kimse seni sen kadar anlamıyor.

Burda çok insan der, boşan.. çekilecek çile değil.. vs.. "bekara karı boşamak kolay" demiş eskilerimiz, rahatça BOŞAN yazabilen arkadaşların başına yaşadıkların gelse

çok güzel yazmışsn tebrik ederm ark ım

Neyin oluru canım boşversene...

Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.

Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...

ya Allah aşkına sen şakamısın ... herkeze aynı şeyi söleyip duruyosun... bence sen kendıne bi bassana tekmeyi :47:

Boşan demek kolay tabı. Ne derdi, ne sıkıntıyı cekmezsın olur bıter. Belkı mutlu olursun belkı mutsuz, onu yasayıp gorursun. Ama bır seyler ıcın caba sarfetmek sabretmek bunlar ınsanlıgın erdemıdır. Kısılıgıne hakaret yada herhangı bır sıddet ıceren davranıs olmadıktan sonra evlılıgın yurutulmeye deger bır kurum oldugunu dusunuyorum. Bırıncı secenek; bu kucuk sorunlar ılerıde gecıp gıdebılır, daha sonra bugunlerı hatırlamazsınız bıle mutlu mesut yasar gıdersınız. Ikıncı secenek; sorunlarla yuzlesmez, cozum uretmez, sabretmez, kacar gıdersınız ve hep tek bır kelıme gecer ıcınızden "belkı de???"

Fazla kaprisli davranmışsınız.Hele ailesinin yanında bağırma,terketme olayı hiç olmamış.Gereksiz yere büyütüyorsunuz,boşanırsanızsonra çok pişman olursunuz ..Bıoşanmakkolay değil.Daha kötüsüyle karşılaşıp bugünler, arayabilir''gereksiz yere kapris yapmışım''diyebilirsiniz..Boşanma lafı ağza alınınca karşıdaki de bunu düşünmeye başlar..Hiç ağzınıza almamanız lazım..Daha yeni evlisiniz uyum sürecinizin evliliğiniiz yıkmasına izin vermeyin..Kadın olarak daha alttan almayı kabul edin..Ailesiyle kötü olmayın..

Back