Siz olsanız?

O zaten aramama konusunda çok dayanıklıdır.. Bu evlilikten ümidim yok istemiyorum güzelce bitirelim
dedim kaç kez hemen fevrileşiyor senin derdin o zaten ancak onu bilirsin defol boşan hadi gibi
konuşmalar yapıyor. çok tutarsız ama bugün defol boşan deyip bi başka gün boşansak da gelir öldürürüm seni diyor
mesela yapacağından değil tabi yapmaz biliyorum kolumu sıkmışlığı yoktur..
Ama sonuçta ne ayrılığa yanaşıyor ne de huzur veriyor. İnanın zaten 15 gün hiç konuşmadığımız oldu bi şekilde kardeşlerime arkadaşlarıma beni sorup
ne yaptığımı öğrenmeye çalışıyor o yokken geziyor muyum vs gezmeyi aşırı severim o da uyuz olur da..
Bunun üzerine insanları rahat bırak diye ben adım atıyordum da tartışma i şekilde anlaşmaya dönüşüyordu
ama bu aile bizim anlaşmaya varamadığımız bir konu..İnanın o konuşmaları yaptım.
Yanımda olsa bi bakışımıza eriycez uzatamıycaz belki, ama bu uzaklık beni tüketti

Biz hep uzaktık dolayısıyla hiç sorunsuz süper bi ilişkimiz olmadı..
Kavgalarımız çok olurdu ben çok pes ederdim ama o hiç bırakmazdı beni..
Bi şekilde orta yolu bulmaya yanaşırdı artık yanaşmıyor işte diretiyor.
Evliliğin rahatlığı üzerinde bitirmesi zor diye düşünüyor farkındayım..
Ama benim sevgim her gün azalıyor.. Boşanma yoluna girsem tutuşur ama anlam ifade etmezki o zaman..
Ailesinin nasıl olduğunu evlenmeden önce biliyordum aslında ama onlar için
ondan vazgeçmenin yanlış olacağını düşündüm
onun suçu neki dedim..
kendisi
her şey senin istediğin gibi olacak sen herkesten öncesin derdi ve gerçekten
benim isteklerimi önemseyerek bunu gösterirdi..
kendisi de ailesine kızardı ama evlenince birden değerli oluverdiler inanamadım..
Ailem diye kendini yırtması beni ondan öyle soğutuyorki..

Benim düşüncelerim biraz farklı...mesela bence babalık dünyaya getirmekten ibaret değildir..
Evladına her anlamda destek olmuyorsa, örneğin düğün vs herşeyi kendimiz yaptık ama
o herşeye karıştı yine de üstüne ben babayım saygı duyacaksınız hep fikrimi alacaksınız
diye geziyorsa sinir oluyorum açıkçası..Kendi öz babama bile haksızken haksızsın diyen ben
kp diye niye susayım? yapım bu ne yapabilirim huzur el birliğiyle olur diye düşünüyorum..
Büyük küçükten ziyade haklı haksız kim bakarım..Bakış açılarımız,yetişme tarzlarımız farklı işte
eşimle bu konulara farklı bakıyoruz..Saygı ona göre susmak bana göre hakkını savunmak
saygısızlık olamaz!
Sorun şuki bana yaptığı baskının çeyreğini kardeşine yapmamıştır özür dile bile dememiştir..
Hep ben hep ben nereye kadar içimden gelmiyor ve geçmiş olsun demeyeceğim işte
o küçük özrünü dilemiyorsa yaşadığı hastalıklar vs beni ilgilendirmez..
Bunun için bitecekse bitsin bu evlilik diyorum..
Biliyorum kiminiz yanlış bulacak kiminiz hakverecek..
Düşüncelerinizle sabrım artıyor sağolun..

işten ayrılırdım paşa paşa evimde kocacığımla yaşardım.kavga olaylarına gelince her ailede olur der geçerdim.

iş olur canım.bak ben bu yaştan sonra kpss ye bile girdim ama iyi bir koca zor.

Eşim için işimi bırakmam kimse için değmez diye düşünüyorum..
Bir gün çalışmaya ara verirsem bu yalnızca çocuğum için olur..
Sizin gibi öğüt verenlerde oldu ama bana göre hiç değil..
İyi bir işin en iyi eşten daha çok lazım olduğunu düşünüyorum sanırım bugün iyi olan eşi için kim garanti verebilir ki?

Kotu aliskanliklari yok demissiniz de,

Keske sigara icseydi de size sahip cikip aileye karsi sizi korumaya alsaydi ve verdigi sozleri tutsaydi diyesi geliyor insanin..

Aynısını söylüyorum inanın
Beni ailesi için üzmesi en köyü huy en kötü alışkanlık benim için..

Amin..Zaten hatalarım olmasaydı bu kadar sabredemezdim.. İnanın benim payım da var mı bu hale gelmemizde
diye diye yürütüyorum ama her gün sonumuz belli diye de iç geçiriyorum..
Aldatsaydı beni de aynı derece üzülürdüm gibi geliyor o kadar üzüldüm ki bu olanlarla..
elimde değil... herşeyim sensin diyen adamın ailem diye beni bu kadar üzmesine katlanamıyorum

Gereksiz yere mi gerçekten?
Bana evlilik öncesi verilen büyük bir sözün tutulmaması ve fikrimi sormadan ayrı durup bekleyeceğiz diye emrivaki yapılmasından
bahsediyoruz.. sen ne istersin diyen bi eş yok.. Olmadı böyle olacak diyor.. Ben istemiyorum deyince de hayır olacak diyor
Evli olmak bi adamın tapulu malı olmak mı? Bu kişiliğime hakaret mesela benim için delirdim evet olayı büyüttüm
ama asla haksız değildim.. Ben bu şartlarla evlenmedim çünkü.. küçük bir sözden bahsetmiyoruz yaşayacağınız yer,kuracağınız
hayat söz konusu..Ben kadın olarak alttan aldım zaten bu yüzden bitmedi hastalıklı bir evlilik sürüyor..
böyle aşk sevgi mi kalır? Ailenin durması gereken yer yk mu? niçin hep biz duracağız?
bilmiyorum belki gerçekten evlilik bana göre değil ben çok yanlış düşünüyorum..
ama bir gerçek varki bu evlilik bana kocaman bir mutsuzluk verdi..

Tayin sebebiyle nikah yapmalıydık..
düğünü aylar sonra yapmak gibi bişey de istemedik. açıkçası aşk var güven vardı
İnsan evleneceği insanın sözüne güvenmeyip kime güvenecek Allah aşkına
senet falan mı imzalatmalı? Ben verilmiş sözü senet saydım güvendim evlendim..
ama şuan anladım gerçekten kimseye güven olmazmış. Evlendikten sonraki adam
sevdiğim adam değil sanki

çok uzun bir zaman birlikte olsanız bile, yine aynı çatı altındayken tam olarak tanıyacaksınız. telefonla ilişkileri yürütmek zordur, yok yere sorun çıkar, olan sorunu zor halledersin...
acele karar vermeyin bence. olacak en kötü şey boşanmak, onu da göze alabiliyorsunuz. seviyorsanız, iyiye gitme ihtimali varsa, biraz daha bekleyin. bu arada onu yoklayın, siz üstüne fazla düşmeyin, tartışmalara yol açmamaya çalışın. ama sizin için önemli konularda da taviz vermeyin. sizin kararlılığınıza göre o da tutumunu takınacaktır. kabullendirebileceği konularda ısrardan kaçınmaz...
sizin için neyi göze alıyor, ne yapabilir; anlamaya çalışın. kafanızdaki soru işaretleri kaybolmadıkça, çocuk yapmayın gelecekte... malum krizler ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek...
umarım hakkınızda hayırlı ne ise, o olur.

ya aynı yaaa, biz nikahı önceden yaptık, herşeyimizi alıyorduk da,dönmemez lazım dedi ve düğün olur olmaz memeleketteki işine döndü ve ben de tayin alıp arkasından ağlaya ağlaya geldm öfkem kinim vs çok ama çok tavana çıktı hala da sakişleşmiş değilim, gelmeseydm eşim çok baskı yapacaktı buyrda işim daha iyi vs, düğünden sonra tatile gttk 1 hafta sonra da o beni ankaya bırakıp memelekete döndü tel de her gün kavgha hergün kendime lanet ettim naptım ben die. gitmek sitemiyoırum die, bakalım geldiğim için defalarca milyonlrca kez pişman oldum ama umarım sonu iyi olur diyorum, geçici burda olcaz diyor eşim ısrarla, allah bize bi kapı açsın da dönelm ank ya diyorum, onu bunu geçtm de emrivaki ile gelmeyi yediremiyorumi yiyi olmaya çalıştığımz zamanlarda bile benm aklı m beynm bi öfkeyle dolu. berbat bi his...... ben de şahsıma yapılmış büyük bi saygıszlık gibi algıladm hep, bazen kendimi kandrmaya çalışıyorum çünkü bu öfkeyle yaşanmıyor, diyorum bak işi iyi hergün eve geliyor, biizm çıkarımız için burdayız ama bu kandrmam çok sürmüyor, çıkarımızsa ortak kararımız olmalıydı diyorum ve tekrar başa sarıyorum...........yazmıştım sana canm daha önce ama okudukça aynı hisleri paylaşmak isityorum tekrardan.....burcun ne

aslan.. :)
Evet durumumuz benzer ama benim daha kötü inan aile sorunu hiç bişeye benzemiyor..
Onlar yüzünden aşk maşk kalmıyo valla.. ailem ailem deyince yürü git ailenle mutlu mesut yaşa yakamdan düş diyesim geliyo
demiştim de yani.. Çok bencil bu erkek milleti ya her istedikleri olacak hem ailem diye evliliğine zarar verecek
hem sana hakettiğin değeri de vermeyecek
ama bırakmayacak da..Tercih yap falan demedim demem de ama ne olurdu herkesin yerini bilse
adil olabilseydi

ailesel sorunlar yaşamayan çok çok az kişi vardır. 10 kişiden şanslı 3 kişi belki sorunlu değildir eşinin ailesiyle.. bence eşinin diğer özelliklerini de ele al. hatta bir kağıt al iyi yönlerini gösteren bir tablo ve kötüleri gösteren bir tablo yap. kötü özellikleri arasında bir tek ailesi varsa bunu yutmak zorundasın canım.. maalesef ama gerçek... hem de üstüne su içerek yutcan daha iyi sindirmek için.boşanmayı şu aşamada asla düşünme. zaten siz aynı eve girememişsiniz zaten kaldı ki aynı evde evliliğin oturması bence 2 yıl alıyor.

Sevgili faat;
Eğer ben senin yerinde olsaydım, eğer eşime aşıksam severek evlendiysem bu ev ile ilgili sorun çözülene kadar sabrederdim. Çünkü ben şunu anladım ki ''Evliliğin'' kendisi zaten başlı başlına çok zor. Aynı evi paylaşmak bambaşka bi duygu. Ben de bir buçuk yıllık evliyim. 4 senedir tanıyorum eşimi güya. Ama hala her gün bilmediğim yönlerini görebiliyorum. Siz daha bunu tadamadınız bile. Eşin asıl ailesinin artık sen olduğunu henüz idrak edememiş. Benim fikrim bekle, baktın o zaman da olmuyor, onu o zaman düşünürsün. 8 ay dediğin çok kısa bi zamandır..Sevgiler.

benmki de diyor ailem diye...

Ailesiyle kötü olmam benim açımdan sorun değil eşim için sorun
ben artık inanın bu duruma alıştım..
Sevgi zorla olmaz mesafeli olmak benim için iyi..
Sorun ailesi yüzünden eşimle kötü olmam..
Eşim zorla güzellik yapacak olmuyor be adam ben öyle haktan hukuktan bihaber
insanları sevemem onlar da sevmek kendilerini sevdirmek istemiyor bırak herkesi rahat..
Ama anlatamıyorum ki

muklakukla sen hala şu "baş tekmeyi,yol ver gitsin" kelimelerinden kurtulamadın mı ya
Kelime dağarcığın bunlardan ibaret sanırım.
insanlara yanlış yol göstermekten vazgecmelisin.

Aynıı benim kocam :)) canım evlilik mücadele ister.. Mücadele edeceksin ama boynunu da eğmeyeceksin. Bir gün akşam çok güzel bir yemek hazırla ve ona ben diliyle hitap et yani ben bunu bunu istiyorum değil de benim buna buna ihtiyacım var de. Onlar senin ailen tabiki de onlara saygım sonsuz seni yetiştirdikleri için de ancak ben de biraz incindim de. şu kapıyı kapattığımızda ikimiz kalıyoruz biz bir aileyiz yumruk gibi olmalıyız de sen bizim ailemizin direğisin artık de. ben hep senin yanında olacağım istediğini yapacağım ama sen de benim ihtiyaçlarımı elinden geldiğince gözet de. ben böyle yaptık başardım :)

Yine ailesi yüzünden çok kötü kavga ettik hakaretler etti..
Ben anladım ben yaşadıklarımı unutup istediklerini yapmıycam,elimde değil
çok nefret ettim onlardan,o evden..
O da zorla aram ailesiyle düzelsin diye baskı yapmaktan vazgeçmeyecek..

2 aydır görmedik birbirimizi. Buna rağmen şu son 1 aya yakın gayet iyiydik
Artık kavgadan kaçıyorduk. Hoşumuza gitmeyen konuları uzatmaan kapatıyorduk
O da üstüme gelmiyordu. Dün yine olan oldu... Kapat kapat bir yere kadar tabi..

1 ay sonra tatile gitme planları yapıyorduk ne zmandır yalvarıyordu bana
önce gel 2 gün bizde kalalım her şey düzelsin artık sonra tatilimize gidelim diyordu
Hayır istemiyorum zaten onlar da beni sevmyorlar boşa kimseye ümit verme gelmiycem
diyordum. Hem ev sahibi davet etmeden niye geleyim yüzsüz müyüm ben deyip kapatmıştım.

Sen küçüksün ara annemi o seni davet eder zaten dedi. Ben de hep küçükler aramaz
ne ilgisi var karını bir saydır da göreyim dedim. Akşam kızdı konuşmadı
Az evvel aradı nasılsın hayatım diye güzelce konuştu sonra da annem senle konuşcak dedi
verdi telefona. Gribim zaten kızgınım da ikisi birleşti,soğuk konuştum kadınla.

Niye cansız konuşuyosun dedi annesi, hastayım çünkü dedim.
Neyse derken tatilde seni bekliyoruz dedi.
Ben bilmem Annemden izin alın dedim ben de ( çünkü olaylardan sonra annem de gitmemi istemiyor,
ben de sorun çıkarmak istiyorum öyle kolay istedikleri olmasın diye böyle söyledim)

Niye izin alcaz annenden sen bizim gelinimizsin dedi ben her şeyden önce annemin kızıyım
vereyim isterseniz konuşun derken şarjım bitti tel kapandı

Sonra eşime msj attım şarjım bitti diye.
Çok kızdı ne yapmaya çalışıyorsun soğuk konuşuyorsun kadınla beni delirtme
Sen benim karımsın gel diyorsam geleceksin diye saydı da saydı
ara hemen annemi dedi. Kimseyi aramıyorum dedim ara annemden izin al biliyosun
anneler değerlidir dedim delirdi.. Sonuç yine düşman gibi olduk

Ne yapacağımı şaşırdım annem ayrı kızıyor çok kıymet mi veriyolar da
çağrıyolar seni diye. Eşime de ayrı kızıyor..

Ben hep aynı yere dönüp duruyoruz diye deliriyorum.
Ben artık onun ailesiyle düzelmek falan istemiyorum eşimle iyi olayım yeter
diye düşünüyorum. Ama zorla her şeyi düzeltecek..

Bana tavsiyeleriniz var mı kızlar?
:26:

Yasadiklarini okudum. Cok uzuldum. Ben de esimin ailesini sevmiyorum ve onlar da beni sevmiyor. Kelin ilaci olsa misali ne desem bilemedim simdi. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…