- 3 Eylül 2012
- 21.840
- 57.441
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Bu kadar güzel huylarını görmeme engel bir inadı varki anlatılmaz görmeniz gerek..ortada bi sorun var evet, ama boşanmayı göze alacak kadar değil..boşanmak kolay canım, ama yuva kolay kurulumuyor..bak eşini ne güzel anlatmışsın kötü hiçbir alışkanlığı yok diye, bu devirde kolaymı öyle erkek bulmak...herşey dört dörtlük olmuyor...evlilik insana sabrı öğretiyor...
bence sabredin zaman bırakın..çünkü zamanla bazı şeyler oturuyor yerine...ilk etapta böyle sorunlar her evlilikte çıkabiliyor malesef..
sabırla çözebilirsiniz diye düşünüyorum...boşansan ne olacak acaba, başka biriyle evlensen, o dört dörtlük kusursuzmu olacak, illaki her insanın kötü bi yanı vardır...
ama iyi yanları öne çıkarıp kötü yanları arkada bırakarak yürütüyoruz evlilikleri...
bukadar çabuk pes edersn ilerde hep keşkeler kafanı kurcalar durur...
acele etme...acaip düzelmez kötü bi durum yok ortada..makul olmaya çalış canım...allah sıhhat sorunu vermesin..düşünsene...
şükret bence.ve sabır tabiki..
Ahhh yaaa.. Politik olmak evet ama yapamıyorum..Bence, hemen boşanmayı düşünme.
Evlilik sanatı diye bir şey var.. Politik olmaktan geçiyor.
Eşinle mutlu olmak istiyorsan biraz rol yapacaksın. Kaçarı yok :)
Diyelim eşinden ayrıldın, başkasıyla evlendin. İnan ki "aile" sorunları üç aşağı beş yukarı aynıdır.
Senin eşin çok da sorunlu bir tip değil. Biraz hizaya gelmesi lazım -ki gelmeyecek birine benzemiyor.
İnat yapmaktan vazgeç...
Kayınvalidene "Canımm annecimmm" demene gerek yok, ama arada arayıp sor.
Acillik olan kimdi onu unuttum ama, senden küçük de olsa arayıp bir geçmiş olsun demek, inan seni küçük düşürmez.
Yücelirsin...
Bu yaptıklarından sonra, hala sana davranışları farklıysa, zamanla bunu eşin de anlayacaktır.
Eşine ailesiyle ilgili tek bir olumsuz cümle dahi kurma. O söylerse söylesin dinle ve unut.
Ben kendimi düşünüyorum, aileme kızabilirim ama başkasının onlara laf söylemesine müsaade etmem.
Normal yani sana laf söyletmemesi.:)
Neyin oluru canım boşversene...
Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.
Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...
Bu evlilikte benim istediğim gibi olan ne var diye sorduğumda hiççç cevabını veriyorum..hemen senin ailen benim ailerm olayına girmişsiniz çok yanlış
ne zaman kendi eviniz olacak bilmiyorum ama birde aynı evin içinde evliliği deneyin inat etmeden hayatınıza ailelerinizi katmadan yaşayın
evlilik hemen oturmuyor erkeklerde çocuk gibiler evliliğe hemen alışamıyorlar biraz daha sabırlı ve sakin ol evliliğine zaman ver derim
Ahhh yaaa.. Politik olmak evet ama yapamıyorum..
İçim dışım o kadar bir ki kızlar bakışlarıma yansıyor sevmediğim mesela..
içimden gelmeden yapamam neden ben adım atmak zorundayım hep?
Gururumdan vazgeçtğim zaten çok oldu ama neden hep ben?
Hep benim çabamla güzel giden bir evlilik beni mutlu etmez ki?
Evet herkes aynısını söylüyor hadi anne babayı anladık bu adam kardeşi için de aynısını yapıyor..bak simdi genel olarak haklisin ama hicbir kadin yada erkek esi icin ailesine sirtini dönmez abla kardes onlara küsülür ama anne babaya olmaz kimse yapmaz...esin seni seviyomus kötü aliskanliklarida yokmus daha 8 ay gecmis bu sallantida cocuk yapma kesinlikle ama bekle biraz belki daha yerine oturmadi evliliginiz zamanla oda anlar ailesinin karsisinda seni yüceltmeyi ama bunun icin emek vermelisin bu 8 aylik olacak bisey degil...sen esini seviyorsan bir sorunun yoksa ailesi disinda.....inadina gicikligina onu yücelt ailesinin yaninda....bide ondan sonra bak....ailesine sikayete gidersen onlarin yaninda bagirip terkedersen zaten seni savunmaz.....fevri olma uyanik ol sen tavir yaptikca o daha cok ana kuzusu olur senden uzaklasir....
Bu yapılması gerekenleri asla yapamam diyorsan, boşanacaksın.
Evlilik hayallerimizdeki gibi olmuyor maalesef..
Şurada bir oylama yapılsa emin ol abartmıyorum, yüzde doksan kadın hayallerindeki gibi evliliğe sahip değildir.
Herkes asgari müştereklerde buluşmaya çalışır.
Sizin asıl sorununuz, ayrı olmanız. Bu sorunu aşarsanız bazı şeyler değişebilir.
Şu anda boşanırsanız "elimden gelen her şeyi yaptım mı acaba?" sorusu beyninizi kemirecek.
Ama bir araya geldikten sonra aynı sorunları yaşamaya devam ederseniz ve düzeltemezseniz durumu,
o zaman gönül rahatlığıyla boşanırsınız diye düşünüyorum.
Neyin oluru canım boşversene...
Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.
Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...
o kısım çok önemli çünkü sorunlarımız bu olayla başladı o kendince haklı
işi orda rahat çoğu kişi anlıyor ama öyle ya da böyle bana
verdiği sözü tutmadı ben buna baktım ve bu olayın üzerine gittim
aileleri işin içine soktum vs. Öfkeyle hareket ettim benim hatalarım da var
öfkemi kontrol edemedim eşime ailesinin yanında bağırmam, kaynanamın kaynana olduğunu
unutup eşime kızdığımda onu annesine şikayet etmem vs( sonra gidip hepsini eşime yetiştirmiş)
yanlış biliyorum sonuçta bunlarla
birbirimizi yıprattık..Ben hatalarımın farkındayım ama huyum bu haklıysam haksızlığa
uğramışsam gözüm dönüyor.. Neyse hatalarımdan ders aldım el kızı olduğumu ve bunun
hiç bi şekilde değişmeyeceğini gördüm.Yeni evlilerin yaşayacağı tüm sorunları biz aileler
önünde yaşadık çünkü evimiz yoktu kimseye duyurmadan çözemedik.. Küçük sorunlar bu yüzden
büyüdü..O özelimizi,kavgalarımızı onu şikayet edercesine duyurduğum için kızdı. Ben bana
verdiği sözü tutmadığı için kızdım derken böyle olduk...
Artık beni düşündüren acaba evimizi kurmayı beklemeli miyim sabretmeli miyim?
çünkü evliliğimizi yaşayamadan bitmiş olacak keşkem olur mu bu beni düşündürüyor..
Ailesi baskıcı huzursuz tipler ona baskı yapıyorlardır eminim niye aramıyor vs diye..
Her durumda ailesi yüzünden benim duygularımı,kırgınlığımı yok saymasını kabullenmiyorum
bu yüzden sürekli kavgalı ve küsüz..
hayret bir şeysiniz. Size çok kızıyordum ama artık ciddiye almamaya karar verdim.. Ciddiye alınacak şeyler söylemiyorsunuz çünkü.
öfkemi kontrol edemedim eşime ailesinin yanında bağırmam, kaynanamın kaynana olduğunu
unutup eşime kızdığımda onu annesine şikayet etmem vs( sonra gidip hepsini eşime yetiştirmiş)
birbirimizi yıprattık..Ben hatalarımın farkındayım ama huyum bu haklıysam haksızlığa
uğramışsam gözüm dönüyor.. Neyse hatalarımdan ders aldım el kızı olduğumu ve bunun
hiç bi şekilde değişmeyeceğini gördüm.Yeni evlilerin yaşayacağı tüm sorunları biz aileler
önünde yaşadık çünkü evimiz yoktu kimseye duyurmadan çözemedik.. Küçük sorunlar bu yüzden
büyüdü..O özelimizi,kavgalarımızı onu şikayet edercesine duyurduğum için kızdı. Ben bana
çünkü evliliğimizi yaşayamadan bitmiş olacak keşkem olur mu bu beni düşündürüyor..
Ailesi baskıcı huzursuz tipler ona baskı yapıyorlardır eminim niye aramıyor vs diye..
Her durumda ailesi yüzünden benim duygularımı,kırgınlığımı yok saymasını kabullenmiyorum
Peki olanlar oldu biz bunları yaşadık ve elimde değil ben artık onlarla iyi olamamne kadar haklı da olsan hiç bir zaman eşine ailesini kötüleme,
bu onları kıymetlendirmekten başka hiç bir işe yaramaz,
eşini de ailesine şikayet etme...
birgün bende eşime seni ablana şikayet edeceğim demiştim,
direk o beni savunur sana inanmaz dedi, anladım böyle bir yanlışa düşmedim,
şimdi eşime ilgili şakasına takılsam bile annesi aslan kesiliyor, gülüp geçiyorum...
genelde aileleri söz konusu olduğunda erkeklerin hepsi böyle...
boşanacak bir sebep yok, genel erkek davranışı...
daha çok yeni evlisiniz, zamanla anlarsın...
Sen bu yazdıklarını konuyu açarkende yazsaydın ben sana boşan demezdim. Eşin ailesini körü körüne savunmakta haksız belki ama sende cidden büyük hatalar yapmışsın. Benim gözümde eşinin haksız olmalarına rağmen ailesini koruması ve seni ezdirmesi çok büyük hata. Ama seninde özelinizi anne-babalarınıza duyurman, eşini şikayet etmen aynı oranda büyük bir hata. Belki de biraz sil baştan yapman gerekiyordur. Ailesiyle çok yakın olma ama kötüde davranma. 8 ay bekle bakalım, sonra karar verirsin duruma göre.
Belki de eşin sen bu şekilde davrandığın için ailesini haklı görüyordur. Bu da olabilir.
Peki olanlar oldu biz bunları yaşadık ve elimde değil ben artık onlarla iyi olamam
mesafeli meraba nasılsınızla yaşayabilirim ancak..eşim bunu kabul etmiyor herşeyi
unut ara sor iyi ol diye baskı yapıyor..ve ben itiraz ettiğimde kavga edip günlerce küslük
çıkarıyor.. Bu konuda ne önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?