Siz olsanız?

Bu kadar güzel huylarını görmeme engel bir inadı varki anlatılmaz görmeniz gerek..
günlerce aramaz,yazmaz.. Öyle bir inatçı..
Ailesini kötülediğimde de ama gerçekten haklıyken yapıyorum bunu kızlar
öyle bir savunuyorki beni kırıyor. onlar için beni kırdığı zaman beni sevdiğine inanamıyorum..
işinin rahatlığı için evliliğimizin ilk yılını benden ayrı geçirmeyi seçtiği için sevgisine inanamıyorum..
Belki yanlış düşünüyorum dizilerdeki gibi aşklar yok diyeceksiniz..
Ama sevgi bu kadar basit mi demekten kendimi alamıyorum..
İnanın keşke içkisi olsaydı da ailesi uğruna beni bu kadar üzmeseydi
beni ailesine karşı hep yüceltseydi bile diyorum..
Artık sağlıklı düşünemiyorum bu yüzden görüşlerinizi almak istedim..

hemen senin ailen benim ailerm olayına girmişsiniz çok yanlış
ne zaman kendi eviniz olacak bilmiyorum ama birde aynı evin içinde evliliği deneyin inat etmeden hayatınıza ailelerinizi katmadan yaşayın
evlilik hemen oturmuyor erkeklerde çocuk gibiler evliliğe hemen alışamıyorlar biraz daha sabırlı ve sakin ol evliliğine zaman ver derim

Ahhh yaaa.. Politik olmak evet ama yapamıyorum..
İçim dışım o kadar bir ki kızlar bakışlarıma yansıyor sevmediğim mesela..
içimden gelmeden yapamam neden ben adım atmak zorundayım hep?
Gururumdan vazgeçtğim zaten çok oldu ama neden hep ben?
Hep benim çabamla güzel giden bir evlilik beni mutlu etmez ki?

gerçekten bu admaı severek evlendiysen evini kurmayı bekle derim, yok ben sevmemiştim zaten çok bide üstüne bunlar geldi diyorsan çokta zorlama..

Muklakukla farklı bi tarzın var

Konu sahibesi ;

Evliliği kurmak zor yıkmak ise çok basittir.

Kurtarmak ise sabıra bakar.

Ne kadar sabırlıysan o kadar kolay olur böyle ufak problemlerin çözümleri...

Biraz zaman tanı derim ben...

insanın başına geleceği en kötü şey
haksızlığa uğraması

ve en yıkıcı şey ise; bu konuda hakkını savunmana bile izin verilmemesi.
allah yardımcın canım
ama aileler neden burnunu sokuyorlar ki? kendılerı kaşınmış ve cevaplarını almışlar
olan sana olmuş.

eşini yola sokmayı denesen? gözdağı falan versen? blöf yollarına başvursan? kısacası elınden gelen her şeyi yapıp
gelişmelere göre karar versen daha doğru olur canım.

Bu evlilikte benim istediğim gibi olan ne var diye sorduğumda hiççç cevabını veriyorum..
Çünkü gerçekten eşim evlenmeden önceki sözlerini unuttu zaten ve bu çok yaralayıcı
üzerine ailesi için karakterimden ödün vermemi istiyor yapmam dediğimde de iyi yapmazsan
görürsün deyip olayı kavgaya küslüğe dönüştürüyor.. evet tıpkı çocuk gibi ama
onu büyütecek sabrım var mı bilmiyorum

Bu yapılması gerekenleri asla yapamam diyorsan, boşanacaksın.
Evlilik hayallerimizdeki gibi olmuyor maalesef..
Şurada bir oylama yapılsa emin ol abartmıyorum, yüzde doksan kadın hayallerindeki gibi evliliğe sahip değildir.
Herkes asgari müştereklerde buluşmaya çalışır.

Sizin asıl sorununuz, ayrı olmanız. Bu sorunu aşarsanız bazı şeyler değişebilir.
Şu anda boşanırsanız "elimden gelen her şeyi yaptım mı acaba?" sorusu beyninizi kemirecek.
Ama bir araya geldikten sonra aynı sorunları yaşamaya devam ederseniz ve düzeltemezseniz durumu,
o zaman gönül rahatlığıyla boşanırsınız diye düşünüyorum.

Evet herkes aynısını söylüyor hadi anne babayı anladık bu adam kardeşi için de aynısını yapıyor..
Kaldıki küs ya da sırtını dön demedim asla. Ama açıkçası evlenen bir adamın aile deyince aklına artık önce eşi gelmeli
diye düşünüyorum.. Bayramlarda aramam yetsin mesela bana baskı yapmasın.. Yaşadıklarımı unutmam kolay değil
Bana unut diyor ama unutmam için kimsenin bir çabası yok..

Biliyorum
Çok zormuş.. Evliliğini tüm zorluklara,engellere rağmen sürdürerek kocalarını yola getiren hanımları
tebrik ediyorum gerçekten.. sanırım ben yeteneksizim işve, cilve ile değil de haklı mıyım o kadar diyerek
sert tepkilerle yaklaşıyorum..Ve tüm suç eşimde demiyorum bu yüzden ben de bu işi bilmiyorum kızlar ya

hayret bir şeysiniz. Size çok kızıyordum ama artık ciddiye almamaya karar verdim.. Ciddiye alınacak şeyler söylemiyorsunuz çünkü.

Sen bu yazdıklarını konuyu açarkende yazsaydın ben sana boşan demezdim. Eşin ailesini körü körüne savunmakta haksız belki ama sende cidden büyük hatalar yapmışsın. Benim gözümde eşinin haksız olmalarına rağmen ailesini koruması ve seni ezdirmesi çok büyük hata. Ama seninde özelinizi anne-babalarınıza duyurman, eşini şikayet etmen aynı oranda büyük bir hata. Belki de biraz sil baştan yapman gerekiyordur. Ailesiyle çok yakın olma ama kötüde davranma. 8 ay bekle bakalım, sonra karar verirsin duruma göre.

Belki de eşin sen bu şekilde davrandığın için ailesini haklı görüyordur. Bu da olabilir.

Sen bu yazdıklarını konuyu açarkende yazsaydın ben sana boşan demezdim. Eşin ailesini körü körüne savunmakta haksız belki ama sende cidden büyük hatalar yapmışsın. Benim gözümde eşinin haksız olmalarına rağmen ailesini koruması ve seni ezdirmesi çok büyük hata. Ama seninde özelinizi anne-babalarınıza duyurman, eşini şikayet etmen aynı oranda büyük bir hata. Belki de biraz sil baştan yapman gerekiyordur. Ailesiyle çok yakın olma ama kötüde davranma. 8 ay bekle bakalım, sonra karar verirsin duruma göre.

Belki de eşin sen bu şekilde davrandığın için ailesini haklı görüyordur. Bu da olabilir.

ne kadar haklı da olsan hiç bir zaman eşine ailesini kötüleme,
bu onları kıymetlendirmekten başka hiç bir işe yaramaz,
eşini de ailesine şikayet etme...
birgün bende eşime seni ablana şikayet edeceğim demiştim,
direk o beni savunur sana inanmaz dedi, anladım böyle bir yanlışa düşmedim,
şimdi eşime ilgili şakasına takılsam bile annesi aslan kesiliyor, gülüp geçiyorum...
genelde aileleri söz konusu olduğunda erkeklerin hepsi böyle...
boşanacak bir sebep yok, genel erkek davranışı...
daha çok yeni evlisiniz, zamanla anlarsın...

Peki olanlar oldu biz bunları yaşadık ve elimde değil ben artık onlarla iyi olamam
mesafeli meraba nasılsınızla yaşayabilirim ancak..eşim bunu kabul etmiyor herşeyi
unut ara sor iyi ol diye baskı yapıyor..ve ben itiraz ettiğimde kavga edip günlerce küslük
çıkarıyor.. Bu konuda ne önerirsiniz?

elimden geldiğince kısaltmaya çalışmıştım :)
Olabilir.. hatalarımız karşılıklı.. Yıprattık birbirimizi ama ne kadar toparlamaya çalışsak da toparlanmıyor..
Umarım düzeliriz..

Buradan bakınca boşanırım gibi geliyor. Ama içinde olunca nasıl olur bilmem. Özet olarak ben dayanamazdım.

orasını bilemiyorum,
eşim bir bayram ablamı ara bayramını kutla dedi,
bi sonraki bayram annesini bile aramadım, o derece inadımdır. Ne söylesem yanlış olur.
ama hatalar yapmışsın, bir seferlik başa dön birkez daha dene unutmaya çalış derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…