Siz olsanız?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.840
57.441
798
Kızlar iyi akşamlar..
Yeni evlisiniz, tayin ya da her hangi bir başka sebeple ev kurmadınız..
Evsiz evli oldunuz. Ancak yaşayacağınız yerle ilgili eşiniz evlenmeden önce
verdiği sözü tutmadı işinin rahatlığından ötürü..Sizi hayal kırıklığına uğrattı
Bu sebeple olay büyüdü. Öfkelisiniz,şaşkınsınız eşinizi boğabilirsiniz!

kavga çıktı eşinizin ailesi de işin içine girdi onların karışması karşısında -size karşı
bir karışma bu- sessiz kalmadınız cevap verdiniz düşüncelerinizi belirttiniz..
Bu cevap vermeniz saygısızlık olarak nitelendirildi ve eşiniz olayı büyüttüğünüz için
yanınızda olmadı eşinize bu tavrından ötürü ailesinin önünde bağırdınız
ve orayı terkettiniz.. sizi iki hafta falan hiç aramadı..Boşanmayı düşündünüz
ve söylediniz.. Ancak aileniz,çevre vs. çok acele alınmış bir karar olduğunu söylüyor
engelliyolar...
Neyse tekrar bi şekilde konuşmaya başladınız ancak mutsuzsunuz,
yaşananları unutamıyorsunuz ve yansıtıyorsunuz, Kavga olarak açığa çıkıyor
yıpranıyorsunuz karşılıklı..
Bazen eşiniz adım atıyor bazen siz ite kaka sürüyor sonuçta.. Beklediğiniz gün var 8 ay kadar..
evliliğinizi evinizde başbaşa yaşayıp sonra gerekirse ayrılık kararı almak daha doğru olur
diye düşünerek sabrediyosunuz..
Bu arada ailesini yok farzediyonuz.. Bayramlarda öylesine arıyorsunuz tek sırf sussunlar
eşiniz rahat etsin rahat versin diye
Ancak eşiniz olanları unutup hiç bişey olmamış gibi ailesiyle düzelmenizi istiyor
ama bu konuda hep sizden adım istiyor. Ailesini savunup size değersiz hissettiriyor.
Ailesi için sizi üzüyor,eziyor kısacası..
Lafta çok seviyor.. boşanmaya yanaşmıyor ama huzur da vermiyor..

Bu arada hiç bir kötü alışkanlığı yok sigara,kahve,içki,kumar yok
dışarıya,arkadaşlarına düşkün değildir..
Evden işe işten evedir..
Şiddet hiç yok ancak sözsel şiddette çok iyidir..:(
aşırı inatçıdır inadından günlerce aramaz belki bir ay bile..
Kısıtlar gereksiz sorunlar yaratabilir.
Yanyanayken çok iyidir,kıyamaz ama uzakta böyle candan bezdiren bir tip olur.
Ailesinin hiç bir faydası yok maddi olarak yani..Ama kendi kızar size laf söyletmez..
Ama size yapılan haksızlığa çıkıp da ne yapıyorsunuz demez.. Hiç cevap vermez
sizden susmanızı,görmezden gelmenizi kafanıza göre hareket etmenizi ama karşı gelmemenizi bekler..
Son durum siz ailesiyle yaşananları unutmayacağınızı ve artık mesafeli duracağınızı söylüyorsunuz
özür dilenmeden konuşmayacağınızı..O da sizin aileniz suçsuz olduğu halde o zaman senin ailende benim
ailem değil artık diye rest çekiyor..
Sizi bu şekilde yoruyor.. (Yaşlar 26-28 bu arada)
Sorum şu:
Bu evlilik için ne yapardınız?
Nasıl bir karar alırdınız?
Boşanır mıydınız?

Bu arada uzun yazdım farkındayım okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim
fikirleriniz benim için değerli..

Ben boşanırdım canım. Bile bile lades demeye gerek yok.

Ailesine hayır diyemeyen, zayıf karakterli biri. Eğer bu konuda taviz verirsen, ilerde haklıyken haksız konuma düşer ve hep ezilirsin. Ana kuzusu ve pasif karakterli erkekler değişmiyor ne yazık ki.

Canım "yaşayacağınız yerle ilgili eşiniz evlenmeden önce
verdiği sözü tutmadı işinin rahatlığından ötürü" derken? Bu çok mu önemli anlamadım..

Ama diğer anlattıkların ciddi sorunlar.. Tahammül edilir gibi değil. Hele ki bu aile meselesi gerçekten iyice sıkıyor!! Bu erkeklerin dik durmayı becerememesi çok kötü :19:

Canım sizin işiniz biraz zor..Sürdüremiyorum,tahammül edemiyorum diyorsan yapacak bir şey yok,burada bizim söylememizle olmaz..

Burada gördüklerime göre bu sorunlar büyüyerek çoğalır..Çünkü ailesiyle illa yüzyüze geleceksin..Hamile olsan ne olacak,ya bebek olunca evine yerleşecekler,her şeye karışacaklar... :ssz:

offf zor..... :ssz:

Ev olayı çözülene kadar beklerdim.Ailesine karşı da bir adım atmazdım özür filan dilemezdim.Evlilik öyle çocuk oyuncağı değil beklemeniz gereken süre 8 ay dile çok ama normalde kısa bir süre.Eşiniz pek çok yönden iyi bir insanmış.Kimse dört dörtlük olmaz zaten.Kusursuz ararsanız yalnız kalırsınız.Ev olayı çözülmeden çocuk düşünme sadece.Eğer kendi evinizde de rahatı bulamazsanız o zaman ayrılırsınız.Ama en azından denemiş olursunuz,içinde acaba gibi sorular kalmaz.Ayrılırsanız kafanız rahat bir şekilde ayrılırsınız.

Arkadaşım öncelikle Rabbim yardımcın olsun . Boşan ayrıl defet vs demesi çok kolay . böyle bişi demeye cesaret edemem şahsen . Siz birbirinizden uzaktasınız evliliğinizi yaşayamıyorsunuz başlıca sorun bu bence . yanyanayken sorun olmuyormuş söyledğine göre . aile konusuna gelince evet abartmış ama şöyle bi düşünürsem ben aileme kızdığımda kendimce herşeyi sayarım ama kimseyede tek kelime ettirmem . Bence sende öylesindir o bu şu onlar bunlarda öyledir . bence sabret beraber olacağınız güne kadar . özür konusuna gelince seni kırmışlar özür dilemelerini beklemekte haklısın ama kolay kolay hiç kimsede görmedim ben büyüklerin küçüklerden özür dilediğini . yanyanayken kendine hepten bağlayıp kendi tarafına çekebilirsin belki diye düşünüyorum . Ne hayallerle ne umutlarla yuva kuruluyor bence son 8 ay bi dene sabret derim .

Ev olayı çözülene kadar beklerdim.Ailesine karşı da bir adım atmazdım özür filan dilemezdim.Evlilik öyle çocuk oyuncağı değil beklemeniz gereken süre 8 ay dile çok ama normalde kısa bir süre.Eşiniz pek çok yönden iyi bir insanmış.Kimse dört dörtlük olmaz zaten.Kusursuz ararsanız yalnız kalırsınız.Ev olayı çözülmeden çocuk düşünme sadece.Eğer kendi evinizde de rahatı bulamazsanız o zaman ayrılırsınız.Ama en azından denemiş olursunuz,içinde acaba gibi sorular kalmaz.Ayrılırsanız kafanız rahat bir şekilde ayrılırsınız.

Arkadaşada katılıyorum . Ayrıl boşan git demeden olurunu söylemiş ne güzel .

Bu daha ailece ilk olayiniz sanirim o yüzden esinizin ailesini biraz hos görebilirsiniz.. Ha eger ki devam ederse esinizin ve ailesinin bu tavirlari, o zaman restinizi cekersiniz.
Bence ilk olaydan böyle bosanma olayina girmeyin. Hem cevrenizin dedigi gibi cok erken olur, hemde konusulup halledilebilecek bir konu yüzünden bosanip sonra cok pisman olabilirsin.

Canım "yaşayacağınız yerle ilgili eşiniz evlenmeden önce
verdiği sözü tutmadı işinin rahatlığından ötürü" derken? Bu çok mu önemli anlamadım..

Ama diğer anlattıkların ciddi sorunlar.. Tahammül edilir gibi değil. Hele ki bu aile meselesi gerçekten iyice sıkıyor!! Bu erkeklerin dik durmayı becerememesi çok kötü :19:

Canım sizin işiniz biraz zor..Sürdüremiyorum,tahammül edemiyorum diyorsan yapacak bir şey yok,burada bizim söylememizle olmaz..

Burada gördüklerime göre bu sorunlar büyüyerek çoğalır..Çünkü ailesiyle illa yüzyüze geleceksin..Hamile olsan ne olacak,ya bebek olunca evine yerleşecekler,her şeye karışacaklar... :ssz:

offf zor..... :ssz:

o kısım çok önemli çünkü sorunlarımız bu olayla başladı o kendince haklı
işi orda rahat çoğu kişi anlıyor ama öyle ya da böyle bana
verdiği sözü tutmadı ben buna baktım ve bu olayın üzerine gittim
aileleri işin içine soktum vs. Öfkeyle hareket ettim benim hatalarım da var
öfkemi kontrol edemedim eşime ailesinin yanında bağırmam, kaynanamın kaynana olduğunu
unutup eşime kızdığımda onu annesine şikayet etmem vs( sonra gidip hepsini eşime yetiştirmiş)
yanlış biliyorum sonuçta bunlarla
birbirimizi yıprattık..Ben hatalarımın farkındayım ama huyum bu haklıysam haksızlığa
uğramışsam gözüm dönüyor.. Neyse hatalarımdan ders aldım el kızı olduğumu ve bunun
hiç bi şekilde değişmeyeceğini gördüm.Yeni evlilerin yaşayacağı tüm sorunları biz aileler
önünde yaşadık çünkü evimiz yoktu kimseye duyurmadan çözemedik.. Küçük sorunlar bu yüzden
büyüdü..O özelimizi,kavgalarımızı onu şikayet edercesine duyurduğum için kızdı. Ben bana
verdiği sözü tutmadığı için kızdım derken böyle olduk...
Artık beni düşündüren acaba evimizi kurmayı beklemeli miyim sabretmeli miyim?
çünkü evliliğimizi yaşayamadan bitmiş olacak keşkem olur mu bu beni düşündürüyor..
Ailesi baskıcı huzursuz tipler ona baskı yapıyorlardır eminim niye aramıyor vs diye..
Her durumda ailesi yüzünden benim duygularımı,kırgınlığımı yok saymasını kabullenmiyorum
bu yüzden sürekli kavgalı ve küsüz..

Arkadaşada katılıyorum . Ayrıl boşan git demeden olurunu söylemiş ne güzel .

Neyin oluru canım boşversene...

Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.

Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...

Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.

Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...

Kusura bakma arkadaşım ama çok tuhaf konuşuyorsun . Oğlun olsa ya da kızın sana bassa tekmeyi bu hoş bişi mi ? Ben eniştenin ailesine haklı demiyorum ki haksız . Eşinin kötü bi huyu olmadığını kendiside söyledi . uzaktalar zaten en zoru bu . Bence düzelecek herşey zamanla . bi ev kurulabilsin bi yanyana gelebilin herşey daha farklılaşacak ben öyle hissediyorum öyle temenni ediyorum öyle dua ediyorum .

o süreyi verdim zaten bekleyecektim ama bu süre içinde sürekli sorunlar çıkıyor..
Örnek arkadaşlarımı kıskanıyor ve kavga çıkarabiliyor..
dışarı çıkıyorum eve gecikiyorum diye kavga edip küslük çıkarıyor..
Bu ayrılık benim seçimim değil evsiz evli olmayı ben istemedim bütün yük omuzlarımda
Düşünmekten yoruluyorum.. 1 gün mutlu 3 gün mutsuz geziyorum..
ev eşyası, mobilya gördüğümde ağlıyorum bu çok zor bir psikoloji..
Bazen ona da yansıtıyorum senin suçun dercesine iğneliyorum mesela..
umutsuz bir insan oldum çıktım böyle biri değildim
Evliliğimdeki hayal kırıklığım öyle büyükki.. içimde birikenler bir yerde bir kavgada patlayıveriyor..
Son olarak kardeşi hastalandı acillik oldu bişeyi çıkmadı ama geçmiş olsun de diyor bu benden küçük
bana bağırmış kız ya! kızlar dayanamıyorum bu kadarı fazla sevgi için bu kadar eğilmeye değer mi?
Büyüğe ben küçüğe ben nereye kadar öyle süren evlilik istemiyorum ben..
Sevilmiyorum da sevmiyorum da zorla sevgi olmaz bunu kabullenmiyor ailesi ile
çok iyi olayım istiyor beni sevsinler istiyor ne olur herşey unutulsun güzel olsun diyor ama
hep adımları benim atmamı istiyor..

Senin bu bas tekmeyi lafına pek gülüyorum:9:
Bazı yorumlarını çok kırıcı bulup kızıyorum ama buna kızmadım..
Çünkü ailesi konusunda gerçekten nefret doluyum kızlar..
En güzel günlerim, cicim aylarım boşanma düşünceleriyle geçiyor payları çok büyük..:ssz:

bak simdi genel olarak haklisin ama hicbir kadin yada erkek esi icin ailesine sirtini dönmez abla kardes onlara küsülür ama anne babaya olmaz kimse yapmaz...esin seni seviyomus kötü aliskanliklarida yokmus daha 8 ay gecmis bu sallantida cocuk yapma kesinlikle ama bekle biraz belki daha yerine oturmadi evliliginiz zamanla oda anlar ailesinin karsisinda seni yüceltmeyi ama bunun icin emek vermelisin bu 8 aylik olacak bisey degil...sen esini seviyorsan bir sorunun yoksa ailesi disinda.....inadina gicikligina onu yücelt ailesinin yaninda....bide ondan sonra bak....ailesine sikayete gidersen onlarin yaninda bagirip terkedersen zaten seni savunmaz.....fevri olma uyanik ol sen tavir yaptikca o daha cok ana kuzusu olur senden uzaklasir....

Senin bu bas tekmeyi lafına pek gülüyorum:9:
Bazı yorumlarını çok kırıcı bulup kızıyorum ama buna kızmadım..
Çünkü ailesi konusunda gerçekten nefret doluyum kızlar..
En güzel günlerim, cicim aylarım boşanma düşünceleriyle geçiyor payları çok büyük..:ssz:

Sen bu yazıya gülebiliyorsan derdin filan yoktur milleti boşuna seferber etme :)

o kısım çok önemli çünkü sorunlarımız bu olayla başladı o kendince haklı
işi orda rahat çoğu kişi anlıyor ama öyle ya da böyle bana
verdiği sözü tutmadı ben buna baktım ve bu olayın üzerine gittim
aileleri işin içine soktum vs. Öfkeyle hareket ettim benim hatalarım da var
öfkemi kontrol edemedim eşime ailesinin yanında bağırmam, kaynanamın kaynana olduğunu
unutup eşime kızdığımda onu annesine şikayet etmem vs( sonra gidip hepsini eşime yetiştirmiş)
yanlış biliyorum sonuçta bunlarla
birbirimizi yıprattık..Ben hatalarımın farkındayım ama huyum bu haklıysam haksızlığa
uğramışsam gözüm dönüyor.. Neyse hatalarımdan ders aldım el kızı olduğumu ve bunun
hiç bi şekilde değişmeyeceğini gördüm.Yeni evlilerin yaşayacağı tüm sorunları biz aileler
önünde yaşadık çünkü evimiz yoktu kimseye duyurmadan çözemedik.. Küçük sorunlar bu yüzden
büyüdü..O özelimizi,kavgalarımızı onu şikayet edercesine duyurduğum için kızdı. Ben bana
verdiği sözü tutmadığı için kızdım derken böyle olduk...
Artık beni düşündüren acaba evimizi kurmayı beklemeli miyim sabretmeli miyim?
çünkü evliliğimizi yaşayamadan bitmiş olacak keşkem olur mu bu beni düşündürüyor..
Ailesi baskıcı huzursuz tipler ona baskı yapıyorlardır eminim niye aramıyor vs diye..
Her durumda ailesi yüzünden benim duygularımı,kırgınlığımı yok saymasını kabullenmiyorum
bu yüzden sürekli kavgalı ve küsüz..

Aynı evde çok zor..Bu konuda haklısın...Haksız olduğun yerleri zaten biliyorsun... :ssz:

Ayrı eve çıktığınızda ki bu evin eşinin ailesine çok yakın olacağını düşünüyorum.. Değişecek mi? Seni kollayacak mı? Var mı böyle bir değişim geçiren?

Aklında kalmasını istemiyorsan sabret..Sen bilirsin tabi ki.. içinde bir şey kalmasın..

Daha başbaşa kalıp birbirinizi tanıyamadan yıpranmışsınız.. Ama eşin sözünü tutmalı,dik durmalı,olmazsa olmaz. :19:

Sen bu yazıya gülebiliyorsan derdin filan yoktur milleti boşuna seferber etme :)
Derdim büyük ama dertliyken de gülümserim ben gezerim tozarım hayatıma devam ederim..
içimde yaşarım üzüntülerimi.. Beni en iyi benim durumumda olanlar anlar
Evsiz evlilik çok zor.. evliliğin pişmanlığı çok zor..
Eşinin ailesi yüzünden sorun yaşayıp eşinden soğumak çok zor..
Okuyup okuyup yaşadıklarımın normal olduğuna inandırmaya çalışıyorum kendimi..
Ama daha kötüleri olduğu gibi daha iyileri de var..
Bu evlilikte bu zamanlarda hissetmem gereken duygular bunlar olmamalıydı..:14:

ortada bi sorun var evet, ama boşanmayı göze alacak kadar değil..boşanmak kolay canım, ama yuva kolay kurulumuyor..bak eşini ne güzel anlatmışsın kötü hiçbir alışkanlığı yok diye, bu devirde kolaymı öyle erkek bulmak...herşey dört dörtlük olmuyor...evlilik insana sabrı öğretiyor...
bence sabredin zaman bırakın..çünkü zamanla bazı şeyler oturuyor yerine...ilk etapta böyle sorunlar her evlilikte çıkabiliyor malesef..
sabırla çözebilirsiniz diye düşünüyorum...boşansan ne olacak acaba, başka biriyle evlensen, o dört dörtlük kusursuzmu olacak, illaki her insanın kötü bi yanı vardır...
ama iyi yanları öne çıkarıp kötü yanları arkada bırakarak yürütüyoruz evlilikleri...
bukadar çabuk pes edersn ilerde hep keşkeler kafanı kurcalar durur...
acele etme...acaip düzelmez kötü bi durum yok ortada..makul olmaya çalış canım...allah sıhhat sorunu vermesin..düşünsene...
şükret bence.ve sabır tabiki..

Aynı evde çok zor..Bu konuda haklısın...Haksız olduğun yerleri zaten biliyorsun... :ssz:

Ayrı eve çıktığınızda ki bu evin eşinin ailesine çok yakın olacağını düşünüyorum.. Değişecek mi? Seni kollayacak mı? Var mı böyle bir değişim geçiren?

Aklında kalmasını istemiyorsan sabret..Sen bilirsin tabi ki.. içinde bir şey kalmasın..

Daha başbaşa kalıp birbirinizi tanıyamadan yıpranmışsınız.. Ama eşin sözünü tutmalı,dik durmalı,olmazsa olmaz. :19:
Birlikte bir ay kadar durduk canım kalsın daha bi gün bile almayayım
Ayrı şehirlerdeyiz biz mesleklerimiz gereği..

Bence, hemen boşanmayı düşünme.
Evlilik sanatı diye bir şey var.. Politik olmaktan geçiyor.
Eşinle mutlu olmak istiyorsan biraz rol yapacaksın. Kaçarı yok :)
Diyelim eşinden ayrıldın, başkasıyla evlendin. İnan ki "aile" sorunları üç aşağı beş yukarı aynıdır.

Senin eşin çok da sorunlu bir tip değil. Biraz hizaya gelmesi lazım -ki gelmeyecek birine benzemiyor.
İnat yapmaktan vazgeç...
Kayınvalidene "Canımm annecimmm" demene gerek yok, ama arada arayıp sor.
Acillik olan kimdi onu unuttum ama, senden küçük de olsa arayıp bir geçmiş olsun demek, inan seni küçük düşürmez.
Yücelirsin...
Bu yaptıklarından sonra, hala sana davranışları farklıysa, zamanla bunu eşin de anlayacaktır.
Eşine ailesiyle ilgili tek bir olumsuz cümle dahi kurma. O söylerse söylesin dinle ve unut.
Ben kendimi düşünüyorum, aileme kızabilirim ama başkasının onlara laf söylemesine müsaade etmem.
Normal yani sana laf söyletmemesi.:)

Back