İdam edilmesini isteyenler, peki neden idam edilsin istiyorsunuz?
İç rahatlama için mi sadece?
Diyelim ki bu kadın eğitimsiz cahil bir kadın, aslında kötü niyetli bir insan da değilken, böylesi bir olayla karşılaşınca ne yapacağını bilemeyip, bir anlık şokla bunu yapmış ve sizden yana yakıla af diliyor...
Mesela bir tane oğlum var, onsuz yaşayamam, hapse bu genç yaşta düşsün istemedim, biliyorum kendi yavrum için, senin yavrunu öldürdüm, diyip gerçekten psikolojik olarak dengeleri bozulacak kadar üzülürse, pişman olursa?
Yine de idam edilsin mi derdiniz?
işte belki diyorum böyle de düşünebilirim..hani ölüm kurtuluş mu acaba? bu aklıma geliyor?
Hımm, yani Lake, altındaki sebep ne olursa olsun, isterse kadın çok pişman olsun ama başka bir insanın hayat hakkını elinden aldı sonuçta, o zaman bu onun hayatına mal olmalı mı diyorsun?
Yani kadının gerçekten pişmanlığı söz konusu olsa dahi?
Pişman olacak bir insan kızın vajinasını yakıp sonra öldürmez canım.
Söylediğin şey belki kızı hırpalarken ,kız düştü öldü gibi bir durumda geçerli olabilir.
Bu kadının yaşamasına neden izin verilmemeli biliyormusun,6 yaşında masum bir çocuğa bunları yapabilen bir insan herşeyi yapabilir.
Dediğin gibi oğlunu korumaya kalktı ise,oğlunun bundan sonra işleyeceği her suçu böyle örtbas etmeye kalkacaktır.
Bu kadın ömürboyu hapis diye cezaevine girer,10 yıl içinde iyi halden ve aftan yararlanıp çıkar nasılsa bizim ülkemizde.
Evet aslında bu açıdan bakmamıştım biliyor musun?
Ben direk, sonuçta bu kadının böyle olmasının altında yatan sebepleri de düşünürdüm diye düşünmüştüm ilk seferinde, bir de nihayetinde o da bir can, tamam canımı aldı ama, o da bir can, ben de bir canın ölümünü istiyor oluyorum diye bir çelişki dönüyordu içimde.
Ama senin mantık da kafama yattı, sonuçta bence de hapiste yatarken, bu yaptığı şeyin pişmanlığı ile kavrulacaktır zaten. Bu daha büyük bir ızdırap onun için.
Giderek kafam karışıyor
İdam isteyenler büyük çoğunlukta :)
Yani sen de haklısın, zekice vajinasını yakıp öldürüyor sonuçta. Ve cidden canice yaklaşan bir kadın topluma da zarar...
Peki Parkon, ceza sisteminin iyi işlediğini farz edelim, yani gerçekten bu kadın ömür boyu hapis alacak olsa, İDAM MI ÖMÜR BOYU HAPİS Mİ?
Pişman olacak bir insan kızın vajinasını yakıp sonra öldürmez canım.
Söylediğin şey belki kızı hırpalarken ,kız düştü öldü gibi bir durumda geçerli olabilir.
Bu kadının yaşamasına neden izin verilmemeli biliyormusun,6 yaşında masum bir çocuğa bunları yapabilen bir insan herşeyi yapabilir.
Dediğin gibi oğlunu korumaya kalktı ise,oğlunun bundan sonra işleyeceği her suçu böyle örtbas etmeye kalkacaktır.
Bu kadın ömürboyu hapis diye cezaevine girer,10 yıl içinde iyi halden ve aftan yararlanıp çıkar nasılsa bizim ülkemizde.
Dünyada kanun ve kaidelerin konulma sebebi de bu değil midir?
İnsanı hayatını değiştirebilecek sonuçlara varacak hatalar yapmaktan kurtarmak.
Bir nevi nizam ve düzen sağlamak, herkesin eşit haklara sahip olabilmesini sağlamak.
Senin düşüncen nedir? Sence kadın idam edilmeli mi?
Yoksa ömür boyu hapis cezası yeterli olur mu?
Eğer benim evladım olsaydı, kesinlikle idam cezasının uygulanmasını isterdim.
6 yaşında, daha hayatın bile ne olduğunu bilemeden tecavüze uğranmış.
Cinsel organı yakılmış ve öldürülmüş bir yavrucak...
Bir arkadaşın da dediği gibi, yasalara bırakmadan kendim parçalardım...
ama parkonun dediği gibi bizim adalet sistemimiz belli..10 yıılda da çıkabilir..
belki vahşice olacak ama o kadına da aynı şeyler yapılıp (vajinasının yakılması-yazarken bile kendi yazdığımdan ürperdim) öyle idam edilebililir belki..bu daha iyi olur..
Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
Ama ben kadının yaşamasını isterdim, ilk düşüncem, o da bir insan, ömür boyu hapis yatsın derdim...
İntikam açısından da Kadesanın dediği gibi, insan değişen bir varlık, öfkem geçtiğinde kadının pişman olmuş halini görmek isterdim, o da acı çektiğinde eşitliğin sağlanmış olduğuna inanıyorum... Ölmesine gerek yok.
Ben ömür boyu hapsinden yanayım, yine de başka bir insanın ölümünü isteyemem, yani bünye ile alakalı sanıyorum, elbette içimde intikam duyguları olacaktır, elbette o kadının da acı çekmesini isterim, insanım anneyim evladım ölmüş hem de cani bir şekilde....
Ama ben kadının yaşamasını isterdim, ilk düşüncem, o da bir insan, ömür boyu hapis yatsın derdim...
İntikam açısından da Kadesanın dediği gibi, insan değişen bir varlık, öfkem geçtiğinde kadının pişman olmuş halini görmek isterdim, o da acı çektiğinde eşitliğin sağlanmış olduğuna inanıyorum... Ölmesine gerek yok.
şimdi bir soru soracağım ama sakın beni yanlış anlama olur mu? bunu sadece merak ettim :)
evlisin bildiğim kadarıyla,peki çocuğun var mı?
cocugun varmı lambrusco ?
şimdi bir soru soracağım ama sakın beni yanlış anlama olur mu? bunu sadece merak ettim :)
evlisin bildiğim kadarıyla,peki çocuğun var mı?
Benimde çocuğum yok ona bakarsanız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?