Siz olsanız ne yapardınız?

BenSelin

Muhteşem üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2023
2.182
4.456
25
Merhaba arkadaşlar benim sevdiğim bir arkadaşım var evlerimiz çok yakın ve çarşıya pazara markete giderken genelde bebeğini bana bırakır Ama bir sorun var ki bebek ağır engelli ve defalarca beyin ameliyatı olmuş kalbi durmuş bir bebek.. soğuklarda onu bir yere götüremediği için bana bırakıyor kabul ediyorum ama içim çok huzursuz başından hiç ayrılamıyorum arkadaşım gelene kadar.. başından ayrılmam sorun değil gözüm gibi bakıyorum ama bir şey olacak diye de çok korkuyorum siz olsanız kabul eder miydiniz. Literatürümde hayır diye bir kelime yok benim galiba .. eğer benim yanımda bir şey olsa hem vicdan azabı hem de suçluluk duygusuyla ne yaparım bilmiyorum

Kadına çok üzüldüm ama normal bebeği bile emanet almam iyi olur allahtan kötü olur senden bilirler ki çocuk engelli bir şey yapmanıza bile gerek yok zaten hasta madem hayır diyemiyorsunuz kapı açmayacaksınız arasa cevap vermeyeceksiniz

Çok yakın arkadaşsa hayır demek çok zor ama böyle bir sorumluluk almakta çok zor. Kırmadan uygun bir dille güzel bakamamaktan çekindiğinizi söyleyin. Ben olsam ben de kabul etmek istemezdim. Muhtemelen tavır alacak.

Bakamazdım. Ustelik bir seferlik bir şey de değil saglikli bir cocuk dahi olsa annesi yokken eve sokamam.
Başımı ağritmayi sevmem böyle şeylerle gerekirse aramiz bozulsun o kişiyse.
Insanlar baktirmaya gelince sizden iyisi olmaz ama tirnagina zarar gelsin sizin sucunuz olmasa da suclu olursunuz yine ara bozulur. Ustune vicdaninizla kalirsiniz.
Bozulacaksa baştan bozulsun.

Kesinlikle kabul etmezdim, literatüründe hayır olmayan insan için çok ağır bir yük bu.

hayır kabul etmem acımasız gelirim belki ama o çocuğun başına birşey gelse vicdan azabından ölürüm.

Çok yakın arkadaşım gerçekten nasil reddederim bilmiyorum

Bebek arabasiyla götürmeyecek kadar ağır bir bebek mi ? Benim elim ayağıma dolaşır

Arkadaşım daha gencecik hem de bir çocuğu daha var onu yanında götürüyor ama engelli olan bebeğini götüremiyor .. ailesi de yakınlarda oturmuyor bazen işim var şuradayım buradayım misafirim var falan diyorum ama bazen de reddedemiyorum çünkü kocası da il dışında çalışıyor çok yoruluyor ve çok yalnız resmen benden başka kimsesi yok diye düşünüyorum

Böyle büyük bir sorumluluğu almazdım bir anne olarak ben onun yerinde olsam asla çocuğumu bırakamazdım arkadaşıma

1. Şiddet, 2. Taciz tecavüz olayları ..
2. Bebek zaten engelli.

Bişey olsa rahatsızlansa senin dışında gelişen olay olsa bile senden bilir.

Amin amin teşekkür ederim gerçekten hayır diyemiyorum bebek ağır engelli çünkü normal bir engeli yok gözü görmüyor kulağı duymuyor hareket bile edemiyor sadece yatıyor ama işte insan korkuyor umarım bir şey olmaz ne diyeyim ki

Cok büyük bir risk alıyorsunuz bence çocuk engelli diye değil herhangi bir çocuğu emanet almak bence yanlış. Birinci derece akraba bile olsanız bence sorumluluk almayın derim.

Eşim de söylüyor bak iyi olur Allah'tan kötü olur senden bilinir diyor ama bilmiyorum çok garip bir durum dokunmaya bile korkuyorum çocuğa aslında çünkü inanılmaz hassas narin bir bebek

Allah sifa versin

Eşim de söylüyor bak iyi olur Allah'tan kötü olur senden bilinir diyor ama bilmiyorum çok garip bir durum dokunmaya bile korkuyorum çocuğa aslında çünkü inanılmaz hassas narin bir bebek
Bilmeyecek bir şey yok herkes doğurduğuna bakacak sahiplenecek seninle ilgili hiç bir durum yok. Hayır demesini bileceksiniz yada evet demeye devam edeceksiniz ama ozaman da sizin başınızı çok ağrıtırlar bela olur.

Eğer gerçekten yakın arkadaşım ise ve zor durumda olduğunu görüp biliyorsam ben bakardım. Ancak yukarıda bir arkadaşımızın yaptığı yorum gibi eve kamera taktirirdim. En azından bebeğin olduğu odada basit bir kamera da olsa yeter. Çünkü ani bir semptom gösterse Allah korusn bir şey olsa en azından elinizde bir kanıt olsun.

Valla ben bebeğimi kimseye bırakmıyorum market alışverişlerini vs sanaldan yapıyorum. Başkasının bebeğine de bakmak istemem çok ağır bir sorumluluk benim oğlum düşse babasına haber veriyorum kaldı ki başkasının yavrusu hem de özel bir çocuk… ben de dışarı çıkacaktım vs de bi kaç bahane söyle illa ki anlayacaktır. Hayır diyememek çok kötü ama ya bir şey olursa annesi yokken ay büyük sorumluluk…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…