Zaten mekanın pahalı olduğunu söyledim. Bunu söyledikten sonra yine aynı fiyatlarda başka yerleri bana atıyor ve bir de tek tek isteklerini sıralıyor. Büyük pasta istiyorum diyor ancak kafelerin çogu dilim pasta satıyor. Attığı kafelerde dilim pastalar bile 200 tl kaldı ki bir de büyük pasta alacağım. Yakın arkadaşım değil sevdiğim arkadaşım diğeriyle cok daha yakınım açıkça ona ifade ettim benim param yok diye. Bu saatten sonra gidip buseye de dese bunu umrumda olmaz. Buradaki yorumlar doğru bişey yaptığımı gösterdi bana.Gerçek bi dostluğunuz olsa o sizin maddi durumunuzu bilir ve lüks yerler istemezdi ayrıca yine gerçek dost olsaydınız hastayım diye yalan söylemek yerine bak Buse senin seçtiğin mekanlar çok pahalı benim bütçem buna yetmez derdiniz.
Benim yaptığım hata gerçekten. Gidipte kendi doğum günümmüş gibi yer bakıyorum. Önem veriyorum bir de. Cuma günü başka arkadaşlarımla onu götürmek istediğim mekana gidip kahvaltı yapıcaz hep beraber oradan da fotoğraf atacağım görsün diyeDoğum günleri kültürden kültüre değişir. Baktım Buse kendi istediği yeri dayatıyor “ aa canım sen de kendi doğum gününde herkesi davet edip hesabı ödeyenlerdensin demek ki, ne güzel” diyip onu zora sokardım.
İnsan yakın olmayan arkadaşına bu kadar plan program yapmamalı, yakınsanız da hayır burası herkes için daha uygun denilebilmeli.
Ayrıca diğer arkadaşınıza dikkat edin. Buse sizin hakkınızda sayıp sayıştırırken kendisi armut mu toplamış? Buse planı değiştirmese bunları dinleyip yine de onunla doğum gününü geçirecekti. Muhtemelen orada sadece dinlemedi sizin ne cimriliğiniz kaldı ne eli sıkılığınız. Ben olsam o kişiye de mesafemi koyardım.
Yahu zaten ben durduk yere git demedim hediyesini göndereyimmi diyen sensin. Sence soguduysan inatla hediye göndermek ne? Hediye göndermeyi isteyen insan barısmak da ister. Bence buse gibi sen de bi değişiksin bacım kızma da :)Benim bir kötü huyum var soğuyunca böyle gidip konuşasım, yüzünü göresim bile gelmiyor. Hele de şu olay yeni yaşandığından içimde gram istek yok. Diğer arkadaşım gidecekmiş ama gidesim yok zaten komik bir şekilde başkalarıyla planlayacakmış cumartesiyi. Neden gideyim ki? Bunu diyen birine bizim gitmemiz çok saçma olur.
Kararsız kaldığım için sordum zaten kutlamak konusunda kesinlikle katıyım. Kutlamayacağım. Hediyeyi diğer arkadaşımla ortak alacaktık eğer cayarsam almaktan ona zorluk çıkarmış olacağım cünkü. Sebebi bu arada o olmasa almazdım da.Yahu zaten ben durduk yere git demedim hediyesini göndereyimmi diyen sensin. Sence soguduysan inatla hediye göndermek ne? Hediye göndermeyi isteyen insan barısmak da ister. Bence buse gibi sen de bi değişiksin bacım kızma da :
Evet, maalesef. Sanırım amaç sadece gösteriş yapmak.dogum günü dediğin şey sürpriz olur yer seçtirmek hediye seçtirmek nedir nasıl bi saçmalık bide beğenmeyecek defolsun gitsin
Ben olsam buseyi de çıkardığım arkadaşlar arasına eklerdim.Merhaba kızlar, öncelikle buraya çok fazla konu açacakmışım gibi görünüyor çünkü sürekli birşeyler oluyor ve ilk aklıma gelende buraya yazıp sizden fikir almak oluyor. Konuma gelecek olursam üçlü bir kız arkadaş grubum var. Çocukluktan beridir samimiyiz. Bir tanesi ile daha samimiyim aslında ama diğerini de cok seviyorum asla bir problemimiz yoktu şu güne kadar. Şu sıralar arkadaş anlamında cevremden pek çok kişiyi sildim belli başlı arkadaşlarım kaldı. Bu nedenle bu cocukluk kız grubuma daha çok değer vermeye ve onlarla daha cok vakit geçirmeye başladım çünkü bana gerçekten değer verdiklerini hissediyorum. Konuma gelecek olursam, aramın çok samimi olmadığı ancak sevdiğim arkadaşımın ismi buse. Busenin çok yakında bir doğum günü olacak ve üçümüz plan yapmaya başlamıştık bu nedenle. Üçümüzde aynı yaştayız ve öğrenciyiz. Buse instagramı çok aktif kullanan, sürekli paylaşımlar yapan ve seven biri. Eleştirmiyorum bu durumu olayı anlamanız için söylüyorum. Biz buseyi götürmek için dogum günü yerlerine bakıyoruz ancak bütcemiz kısıtlı oldugu için ortalama-ucuz mekanlara bakıyoruz. Bu sırada buse bize alacağımız ve istediği hediyeyi bile söylüyor. Daha sonra mekanı da kendi belirliyor. Ben ilk önce ona fikir sunuyorum şurası güzel vs diye. Ancak benim buldugum yerlere burun kıvırıp sürekli bir bahane buluyor. Kendi istediği yerleri atıyor. Ancak istediği yerler çok çok pahalı yerler, klasmanında üstünde yalnızca bir kez fotograf cekinip atmak için istanbulun en iyi mekanına gitmek istiyor anlayacağınız. Ancak bende bu kadar para ödemek istemiyorum bunu acık bir şekilde dile de getiremiyorum, çekiniyorum. Sonuç olarak bu doğum günü yapıldığında ben orada buseye sende öde diyemem. Usulen doğum günü olan hesap ödemez mantığı olur ya. Her neyse gün boyu sinirden küplere biniyorum asla mekan begendiremiyorum, gidiyor en pahalı nereler varsa oraları beğeniyor. En sonunda yaşayacaklarımı bildiğimden dolayı doğum gününe gitmeme kararı alıyorum ve bir bahane ileri sürüyorum. Hastalanmak gibi saçma bir bahaneydi ancak artık gerçekten kafam kaldırmamaya ve gidersek napıcam ben diye düşünmeye başlamıştım. Hevesle ona güzel yer secmeye calışırken, tamamen soğuyup gitmekten vazgectim. Buse diğer arkadaşımı arayıp baya benim arkamdan konusmuş diğer arkadaşım anlattı ama bana karşı hiçbir şey demedi. Kötüsü de şu arkadaşımın bu konuyla ilgisi olmamasına rağmen "seninle de gitmek istemiyorum ben, cumartesi günü başka biriyle kutlayacağım, akşam belki geç dönersem yanıma gelirsin kutlarsın" demiş. Arkadaşım şok içinde kalmış. Şuan sadece hediye alıp ondan göndermeyi düşünüyorum. Sizce hediye alayımmı? Sizce ne yapmalıydım? Yaptığım doğru mu? Siz olsanız ne yapardınız?
Busenin doğum günü oldugunda burda son güncellemeyi yapacağım, hepiniz gülersiniz bu sayede:) bakalım kimle gidecek o mekana:)Ben olsam buseyi de çıkardığım arkadaşlar arasına eklerdim.
Sonradan görme = Buse
Çok tatlısınız. Olay yaşandıktan sonra bende kızdım kendime buradan sizin fikirlerinizi almak aşırı iyi geldi bana. Aslında kendimi kullandıracak bir karakterim yok sadece zor zamanlar geçirdi olsun diyip yanında olmak gelmişti içimden. Burnumdan getirdi orası ayrı. Sildim zaten konuşmuyorum iki gündür.Birincisi üçünüz yakın arkadaş değilsiniz. Buse gibi insanlarla yakın arkadaş olamazsınız ancak kullanılırsınız. İkincisi hediye içten gelir canınız ister alırsınız ısmarlama hediye mi olur. Arkadaşınız çok para yemek istiyorsa kendine bir sugar daddy bulsun yani bu ne saçmalık. Tüm alma verme dengesini bozmuşsunuz. Size hediye almayan bir insana hediye almayın. Biraz kendinize değer verin, bu kadar verici olmayın. Yaşınız daha çok küçük bu kafayla çok kullanılırsınız. Bende sizin gibiyim verici bir insanımdır o yüzden bu konu çok sinirimi bozdu, size de çok kızdım. Evrenin bir dengesi vardır, o dengeyi bozmamak lazım. Siz verici olursanız karşınıza hep yiyici tipler çıkar.
Alacağınız pastayı, hediyeyi kendinize yapın, o ikisini de hayatınızdan çıkarın.
Hiç gitmeyi düşünmüyorum zaten diğer arkadaşıma da başkasıyla plan yapacağını onla da gitmek kutlamak istemediğini söylemiş. Keyfi bilir diyorum. Harikulade mekana kimi götürecek çok merak ediyorum.Ay boşver ya, kimsenin naziyla uğraşma. Gece vakti uğurböcekli ucuz tek kişilik pastalar var ya, ondan al bir de mum evine sürprize git diğer arkadaşlahiç sevmedigim insan tipi arkadaşın. Bence hazır gerildiniz,mesafe köy gitsin
Sizin iyi niyetli olduğunuzun farkındayım. İyi niyet ve merhamet günümüzde kullanılma sebebi zaten. Bu güzel özelliklerinizi hak eden insanlara gösterin. Buse dışında diğer arkadaşınıza da dikkat edin o da problemli biri Buse kadar olmasa da.Çok tatlısınız. Olay yaşandıktan sonra bende kızdım kendime buradan sizin fikirlerinizi almak aşırı iyi geldi bana. Aslında kendimi kullandıracak bir karakterim yok sadece zor zamanlar geçirdi olsun diyip yanında olmak gelmişti içimden. Burnumdan getirdi orası ayrı. Sildim zaten konuşmuyorum iki gündür.
ay evet öyle yapacağımFırsat bu fırsat iletişimi kes
Haklısınız o benim gibi iyi niyetli düşünmüyor.Sizin iyi niyetli olduğunuzun farkındayım. İyi niyet ve merhamet günümüzde kullanılma sebebi zaten. Bu güzel özelliklerinizi hak eden insanlara gösterin. Buse dışında diğer arkadaşınıza da dikkat edin o da problemli biri Buse kadar olmasa da.
Çok seviniriz :)Busenin doğum günü oldugunda burda son güncellemeyi yapacağım, hepiniz gülersiniz bu sayede:) bakalım kimle gidecek o mekana:)
Evet artık istanbuldaki sosyal tesis, beltur tarzı yerler bile ( istanbulda yaşayanlar bilir belediyenin restorantları ve kafeleri) ucuz segmentinden çıktı ortalama fiyat haline geldi. Ama attığı yerler ortanın bir tık üstü de değil bildiğiniz lüksün de lüksü. Oturma ücreti vs alınıyor. Bir dilim kek 200 küsür, kek normal bir restorantta yiyeceğiniz ana yemek fiyatından da fazla. Dediğiniz gibi ona değer verdiğimden yer bakıyorum o ise mütevazilik yapıp evet gidelim tabiki demek yerine pahalı dememe rağmen daha da pahalı yerleri atıyor. Kaldı ki ben oraya gidip afedersiniz saçma sapan gereksiz pahalı bir pastaya ücret ödemek istemiyorum çünkü hayatımda dışarı çıkacağım tek hafta o hafta değil. Kısacası, paramı idareli kullanmak zorundayım, ben burslarımla geçiniyorum ailemden para alsamda maximum 600 700 lira fazlasını geçmez. Dediğiniz gibi kendimden verdim çok gereksiz bir şekilde. Ben diğer arkadaşlarımla belturda tatlı yemeye devam edeceğimAttığı mekanların pahalılık durumunu bilemiyorum ama artık her yer pahalı. 3.nesil kahveciye gidip otursanız yine kişi başı 100 ödeyip çıkıyorsunuz. Mesela geçen bir arkadaşımı italyan restaurantına götürecektim ama oralı olmadı ne kadar desem de duymazdan geldi büyük ihtimalle pahalı olduğunu düşündü. Onun yerine burgerciye gittik kişi başı 130 ödedik. Halbuki dediğim yere gitsek yine aynı şeyi ödeyecektikAma işin nezaket kısmına gelirsek arkadaşınızın yaptığı yanlış. Zaten benim bildiğim gidilecek mekanı doğum gününü organize edenler seçer. Doğum günü sahibi seçmez ki. Böyle tek tek mekan attığım doğum günümü kutlamasınlar daha iyi.
Kızın maddi durumu daha iyiymiş belliki farklı istekleri olan insanlarsınız. Siz de çok ama çok kendinizden vermişsiniz bunun sebebini de anlamadım açıkçası. Her grupta bir lider oluyor diğerleri de onun peşinden gidiyor. Kız sizin doğum gününüzü kutlamamış bile. Sizin bu çaba nedir o zaman?