Siz olsanız ne yapardınız?

elifce94

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
594
463
22
Merhaba kızlar, öncelikle buraya çok fazla konu açacakmışım gibi görünüyor çünkü sürekli birşeyler oluyor ve ilk aklıma gelende buraya yazıp sizden fikir almak oluyor. Konuma gelecek olursam üçlü bir kız arkadaş grubum var. Çocukluktan beridir samimiyiz. Bir tanesi ile daha samimiyim aslında ama diğerini de cok seviyorum asla bir problemimiz yoktu şu güne kadar. Şu sıralar arkadaş anlamında cevremden pek çok kişiyi sildim belli başlı arkadaşlarım kaldı. Bu nedenle bu cocukluk kız grubuma daha çok değer vermeye ve onlarla daha cok vakit geçirmeye başladım çünkü bana gerçekten değer verdiklerini hissediyorum. Konuma gelecek olursam, aramın çok samimi olmadığı ancak sevdiğim arkadaşımın ismi buse. Busenin çok yakında bir doğum günü olacak ve üçümüz plan yapmaya başlamıştık bu nedenle. Üçümüzde aynı yaştayız ve öğrenciyiz. Buse instagramı çok aktif kullanan, sürekli paylaşımlar yapan ve seven biri. Eleştirmiyorum bu durumu olayı anlamanız için söylüyorum. Biz buseyi götürmek için dogum günü yerlerine bakıyoruz ancak bütcemiz kısıtlı oldugu için ortalama-ucuz mekanlara bakıyoruz. Bu sırada buse bize alacağımız ve istediği hediyeyi bile söylüyor. Daha sonra mekanı da kendi belirliyor. Ben ilk önce ona fikir sunuyorum şurası güzel vs diye. Ancak benim buldugum yerlere burun kıvırıp sürekli bir bahane buluyor. Kendi istediği yerleri atıyor. Ancak istediği yerler çok çok pahalı yerler, klasmanında üstünde yalnızca bir kez fotograf cekinip atmak için istanbulun en iyi mekanına gitmek istiyor anlayacağınız. Ancak bende bu kadar para ödemek istemiyorum bunu acık bir şekilde dile de getiremiyorum, çekiniyorum. Sonuç olarak bu doğum günü yapıldığında ben orada buseye sende öde diyemem. Usulen doğum günü olan hesap ödemez mantığı olur ya. Her neyse gün boyu sinirden küplere biniyorum asla mekan begendiremiyorum, gidiyor en pahalı nereler varsa oraları beğeniyor. En sonunda yaşayacaklarımı bildiğimden dolayı doğum gününe gitmeme kararı alıyorum ve bir bahane ileri sürüyorum. Hastalanmak gibi saçma bir bahaneydi ancak artık gerçekten kafam kaldırmamaya ve gidersek napıcam ben diye düşünmeye başlamıştım. Hevesle ona güzel yer secmeye calışırken, tamamen soğuyup gitmekten vazgectim. Buse diğer arkadaşımı arayıp baya benim arkamdan konusmuş diğer arkadaşım anlattı ama bana karşı hiçbir şey demedi. Kötüsü de şu arkadaşımın bu konuyla ilgisi olmamasına rağmen "seninle de gitmek istemiyorum ben, cumartesi günü başka biriyle kutlayacağım, akşam belki geç dönersem yanıma gelirsin kutlarsın" demiş. Arkadaşım şok içinde kalmış. Şuan sadece hediye alıp ondan göndermeyi düşünüyorum. Sizce hediye alayımmı? Sizce ne yapmalıydım? Yaptığım doğru mu? Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Buse götüreleceği mekanı dayatacak kadar arsızsa sizin de biraz açıksözlü olup buralar çok pahalı bütçeme uygun değil demeniz gerekirdi. O söylemekten çekinmiyor sonuçta. Siz çooook pasif kalmışsınız.

Aslında bu kadar arsız ve gösteriş budalası bir insanı o lüks mekanlardan birine götürüp siz sadece bir su içip ona yedirip içirip hadi herkes yediğini ödesin demek daha güzel olurdu ama arkadaşlığınızın zedelenmesini istemediğinizden ilkini yapmanız daha iyi sizin için :)

He bir de size laf taşıyan arkadaşınıza dikkat edin. O anlatırken sizi savunmayıp dinleyen o arkadaş sizinkileri de ona taşıyabilir.

Bana gore bu hikayede asil yanlisdiger arkadasin busenin soylediklerini size anlatmasi
Olayın ona yansıması cok daha farklı oldu. Arkadaşımızın okuduğu okuldan dolayı hafta içi iletişimimiz yok ancak 10 15 dakika tuslu ile konusabiliyor. Bu nedenle ben arayıp durumu bildirince o da buseyi arıyor ve buse buna tüm öfkesini o anda kusuyor. O da kapatıp tekrar beni arıyor.

Aslında söylemlerimle belli ettim çok fazla ödeyemeyeceğimi. Attıgı mekanlar çok pahalı dememe rağmen aldırmadı.
E o zaman zaten gerçek arkadışınız değilmiş. İnsan arkadaşını düşünür. Bu kız sadece kendi gösterişini düşünüyor. Ayrıca laf taşıyan da pek masum değil

Siz bu kızla nasıl yakın arkadaş oldunuz? Bu kadar maddiyata önem verip arkadaşlarını zor durumda bırakıyorsa elbet buna benzer hareketleri olmuştur. Valla ben düşünüp kutlamalarına bile sevinirim kaldı ki mekan seçicem Sizin yaptığınız doğru arkadaşınız çok çirkinleşmiş. Paran varsa iyisin onu anladım ben. Böyle arkadaşlık mı olur?

Ya aslında pahalı vs dememe rağmen bana bu konuda yardımcı olmadı. Para lafı su hayatta en sevmediğim şeydir bu nedenle dakika başı da bundan bahsedemedim. Bir kere pahalı dediysem anlamalı bence diye düşünüyorum. Ama asla bir şey demedi bu konuda. Kaldıki kendi dogum günümü dahi kutlamam o kadar para verip arkadaşım benim dogum günümü bile kutlamadı bi pasta dahi almadı.

Buse utanmasa Maldivlere paket tatil turu isteyecek

Siz 21 yaşındaymışsınız. Arkadaşlarınız kaç yaşında ? Çalışıyor musunuz, okuyor musunuz ? Arkadaşlarınız zengin bir aileden mi geliyorlar ? Doğum günlerini bir mekanda mı kutluyorlarmış her zaman ?Bu insanlarla yeniden arkadaş olabileceğinizi düşünmüyorum.

Bundan sonrasında; benzer bir sorun yaşamak istemiyorsanız, sınırlarınızı belirleyin ve ona göre davranın.

Gerçekten ilk kez bu yönünü gördüm bende anlamadım. Şok geçirdim resmen. Bir gün boyunca deliye döndüm sinirden. En sonunda sen belirle mekanı yazıp cıktım. Belirlediği mekanı görünce ikinci bir şok geldi. Ve ben gelemiyorum yazmak durumunda kaldım.

Siz gerçekten tee çocukluktan gelen esaslı bir arkadaşlığa sahip olsaydınız olaylar bu şekilde gelişmezdi bence. Çünkü ben yıllardır yakın arkadaşım olan değer verdiğim sevdiğim insana karşı çekinmeden düşüncelerimi söylerim ki bu yüzden samimiyimdir zaten. Kanka burayi ödeyemeyiz diye dalgaya vururum falan ya da zaten benden evvel o düşünür beni bütçemiz belli der seçmez orayı falan. Gerçek arkadaşlikta olay bu şekil ilerlerdi.

Aa sizin doğumgününüzü kutlamayan insanınkini niye kutluyorsunuz yahu? Alma verme dengesini çok bozmuşsunuz artık enayi yerine koymaya başlamış. Birisi sizin özel günlerinize ne kadar önem veriyosa siz de onunkine o kadar önem verin. Uğraşmanız bile hata şu durumda.

Aynı yaştayız evet okuyoruz üçümüzde ama busenin maddi durumu bizimkinden daha iyi. Arabası vs var. Ancak bu yüzünü ilk kez gördüm daha öncede gezerdik ama hiç özellikle lüks bir yere gidelim, fotoğraf cekinelim vs yapmazdı.

Bir kere benim yakın arkadaşım ise ben açıkça kızım sen yüksektrn uçuyorsun öğrenci halimizle oralara gidip bu paraları nasıl verelim, normal yerler seç diyebilmeliyim. Aksi halde yalın arkadaşım değildir.
Ayrıca diğer çok sevdiğin yakın arkadaşına da dikkat et. Buse nin dediklerini sana getiren seninkileri de ona götürüyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…