Siz olsanız ne tepki verirsiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peki ne yapmam gerek canım
İnan bilmiyorum

herşey hallolur inşallah iyi niyet önemli. ailesini kesinlikle kötüleme mesafeli ol. dünyanın en kötü insanları da olsa sevdiğinin ailesi saymak zorundasın. dediğim gibi para işine de karışma. herkesin herşeyi olacak diye bir şey yok kimseyle kıyaslama kendini.

Seni tebrik ediyorum canım bende senin gibi olabilirim inşallah
inşallah canım eşim nişanlıyken gerçekten ağır bir şekilde hastalandı sağlığı benim için herşeyden önemli o yurtta büyümüş ailesi arkasında olmamış babası zaten hep dövmüş sövmüş izleri üstünde o yüzden bence sahip çık ben ve ailem onu hastalandığında da her başı sıkıştığında da yanında olduk bide sen üzme bence onu

birde erkekler daha içine kapanık oluyorlar ne yaşadığını bilmezsin dua et sabırlı ol nişanlını üzme bu konular için evlenince zaten ayrı bi hayatınız olacak herkesin kazandığı kendine olur sıkışmadıkları sürece

Böyle durumlar çok zor, sizi benimsedilermi nişanlınızın ailesi ?
Buda önemli. yada çocuklarının mürüvvetini pek öenmsemiyorlar. Ama şunu net söylim eşiniz olacak kişi şimdiden ailesiyle onları kırmadan güzel üslupla konuşmazsa inan ki ilerisi çok daha zor olur. Yuvanızda hep sıkıntılar olur. Ailesi düşünceli değil, eşinde şimdiden baba tek başıma düğün için birşeyler yapıcam benimde ihtiyacım var diyemiyorsa hali yaman

Cok aıle ağızlı o çocuk.. Bence ayrıl. ılerde cok basın ağrır. Hani şu ev ıcı butceye dahi karısıp'Oğlumuzu kuruttun sömürüyon' dıyen aıleler varya onlardan bunlar. . Erkek dedıgın gerektıgınde esıne de aılesıne de hayır demeyı bılecek

ailene verirken ağır gelmiyorda bana verince mi zor gelecek dedim

Nişanlınızın parayı vermesi konusunda bir şey demiyorum orası göreceli.
Ancak şu cümlenizi ben hiç onaylamadım.
Onlar onun ailesi bu şekilde bir cümle sarf etmek hiç hoş olmamış.

İki taraf da para biriktiriyor olsa ve o şartlarda nişanlınız bunu yapsa haklısınız derdim.
Ama sizin de nişanlınıza herhangi bir katkınız yok.

Bende davranışımı ve dediğimi doğru bulmuyorum
Ama çok sinirlendim çünkü ilk değil son değil durumumuz ortada
Ve banada yapacak birşey kalmadı çünkü susamam böyle bir durumda

Bende davranışımı ve dediğimi doğru bulmuyorum
Ama çok sinirlendim çünkü ilk değil son değil durumumuz ortada
Ve banada yapacak birşey kalmadı çünkü susamam böyle bir durumda

Elbette konuşacaksınız.
Ama söylemekten söylemeye fark var.
Fevri olmadan da söylenebilir sinirlenseniz bile. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Valla arkadaşlar nişanlınız size tek ailem sensin deyip ailesini atıyorsa o adamdan hayır gelmeeeez gelmez nokta.

Elbette konuşacaksınız.
Ama söylemekten söylemeye fark var.
Fevri olmadan da söylenebilir sinirlenseniz bile. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Teşekkür ederim
Tatlı dille demeyide denedim değişem birşey olmuyor bakalım zaman ne gösterecek

Yol yakınken dön ve aklın varsa evlenme bu adamla.

Yol yakınken dön ve aklın varsa evlenme bu adamla.

canim sert olmadi mi yani ailesinin isteklerini yerine getirmek istemesi okadarda kotu degil(sonucta icki kumar vs degil) ama biz boyle zor durumdayken yapmamiz gereken birsuru sey varken ailesinin dusuncesizligine ses cikarmamasi evet kotude, ayrilmayi dusunemiyorum nebileyim seviyorum iste

siz haklısınız ama verdiğin tepkiyle haksız duruma düşersin bir erkeğe "ailene neden verdin bana vermedin demek " onlara çok itici geliyor daha ılımlı yaklaşmayı deneseniz

Allah.m diyorum bu insanlar beyin yerine ne taşıyor ya, çok afedersiniz ama neresiyle düşünüyolar. Çok samimi söylüyorum bu devrin erkeklerinden bi halt olmaz ne baba olur ne koca. Bunlar bildiğin çocuk ya. Ailesine ne demeli...

Yahu düğün yapacaksınız sağa sola para verme lüksünüz yok sizin bu kadar nettt. Aile yardım etmeyecekmi tamam eyvallah ama köstek olmak gibi bişey yapmazsınız bu çocuklara. Nasıl bişedir bu ya

ha bide şu var erkeğin yaptığı dengesizlik saçmalık yetmiyo gibi birde bunu dile getirirken laflarımıza dikkat etmemiz gerekiyoki aslan parçaları kabarmasın :)) valla feminist olucam ben burda ya :)) Ailesinin yaptğınıı ve nişanlının onlara olan bu düşkünlüğüyle nasıl baş edersin bilmiyorum. Dilerim olay sadece bununla kalır. Bi ana baba ben oğlumun düğününe katkı sağlamam kendi eşyalarımı yenilerim nasıl diyo aklım hayalim almıyo. Mecbur değiller tamam ama evlat ya ben elimi çekmezdim

Sevgiliyken düğüne yıllar varken para pul isine karışan kızlara cok kızıyorum da bence siz burda kesinlikle haklısınız. Nişanlınız sonucta, düğüne de gayet az kalmış. Yaza ne kaldı o kadar çabuk geçer ki. Uç bin lira da nişanlınız maaşıyla öyle Bi kaç ayda birikebilecek Bi para değil. O parayla esyalarinizin bir kısmini alabilirdiniz. Alıp kenara koyduğunuz en basit şey bile o kadar rahatlatiyor ki insanı düğün Zaman'ı.
Evet düğün olacağı icin evi yenilemek istemiş olabilirler ama bunu kendi imkanlarıyla yapmaları gerekirdi. Yerinizde olsam ciddi bir konuşma yapardım. Durumu izah eder değil uç bin lira 10 liraya bile ihtiyacınız olduğunu anlatırdım. Kavga edin bağırın çağırın demiyorum çünkü bundan asla anlamıyorlar.
Bir de su var ki su an seviyorum diyorsunuz ya o yüzden çoğu şeyi göremiyor olabilirsiniz. Bu ilerisi icin ciddi bir sorun. Bu hep böyle mi devam edecek hep "ama onlar benim ailem yapmak zorundayım" mi diyecek. Ayrılın demiyorum ama bile bile lades deyip uç beş yıl sonra ağlamak pek ise yaramıyor hatırlatayım.

Canım sende kendimi, kvdendede benimkini görüyorum

Allaha havale ediyorum hepsini, ilahi adalet var kimsenin hakkı kimsede kalmaz

Eşinin tutumu ne şu an
Ve senin son tyepkin ne
Benim eşimin anne ve babası ayrı. Bir Görümce bir kaynım var. Biz eşimle beraber herşeyimizi ikimiz yaptık. Bir Görümce var tek yaşıyor. Birde sorumsuz 2 çocuğu olan kaynım eltim bırakıp gitti.

En son geçenlerde kv geldi eşim yok. Dedi benim çocuklarım neden böyle oldu neden düşman gibi oldular. Bende üstüme alındım yani alttan alttan senle evlenince oldu demeye getirdi. Pardon da anne ben eşimi evlenmeden önce 8 yıl tanıdım. Nezaman iyi kardeş bağı vardı ki şimdi ne oldu diyorsun. Eşim 1 yıl askerde kaldı hangisi abi nasılsın diye bir arama zahmetinde bulundu.

Sen evlenmeden önce beni çekip eşimle beraber kenara. Oğlum onlara ev dayadı döşedi ikiside çalışmadı. Hem eşyaları ödedi hem eve baktı. Bir kap işten gelince önüne yemek koyan hastalanınca bakan olmadı. Bir gğn oğlum işten eve geldiğinde ev bomboş bütün eşyaları alıp gitmişler yeter artık oğlumu kullandıkları. O kardeşlerine çok yaptı ama hep nankörlük yaptılar. Artık evlensin parasını ailesi için harcasın demedin mi. Eee noldu nişanlandık kaynımın koltuğu yok çocuklar yerde oturuyor koltuk parası. Evlendik eşim 2. Hafta borç sıkıntısından mide kanaması geçirdi. Oğlun ziyarete diye geldi kirayı ödeyemiyorum zor durumdayım diye hastane yatağında adama ağladı. Gittim para çektim getirdim. Çocuklara destek olduk. Kaynım hapse girdi her ikramiye de para yollarız dedik. Maaş günü kızın aradı para yollayın diye. Ben bir ay kira vermesem ev sahibi gelip istemiyor. Onlar nasıl günü gününe takip ediyor. Oğlun hala Adama kıllı çalışmıyor. Babasının işi var evi var sırf o kötü hayatı yaşamak için adamdan uzak duruyor çocukları süründürüyor. Görümcem araba alacakmış bizden babasından para istiyor babası kredi çekip 15bin veriyor sonra adamın yanına 2 sene uğramıyor arayıp sormuyor ne malum banada yapmayacağı. Ben parayı vermek istemedim diye eşime ben çikom un değil senin Paranı istedim diyor. Görümcem kim oluyor da benim Evimin parasına ikilik sokuyor. Ben evlenmeden cüzdanımı birleştirmiş gelinliği mi bile kendim almışım. Bu gğne kadar benim param dememiş im de o kğm oluyor dedim. Kv de de ben bunları bilmiyordum. Oda şerefsiz oda ozaman dedi. Sonra ekledim bundan önce sen dedin eşimi hep sömürmüşler ama artık bende varım bende sömürülüyorum. Benim yeri geliyor ay sonuna param yetmiyor annem söylememe gerek kalmadan para veriyor. Benim ozman kaynıma görümceme para vermem mantıksız değilmi. Sizden kimin kapısına geldim kaç yıldır evliyim dedim.

Sonra tek tek eşime anlattım

Aradan zaman geçti. Kp eşime çocukları bir sor ne yapıyor okul başlayacak gelsinler eksiklerini alayım demiş. Kaynım kv ye yakın ya. Oda annesini aradı. Kv diyor oğlan bilgisayar istiyor bilmemne acındırıyor eşime. Eşim baktım bilgisayar derdine düşmüş. Dedim sen aklını yedin galiba. Ben çocuğuma hala beşik altında ki yatağı kullanıyorum ucuna yorgan katlayıp bilgisayar mı alacaksın. Bu arada kaynım hapisteyken Görümce çocuk lara para bağlattı devletten babası çıktı ama Görümce parayı çocuklara vermiyor 1200 tl ayda zaten eşimle o yüzden Görümcemin arası açıldı. Eşim nasıl yersin o parayı dedi diye. Dedim kardeşin verin çocukların hakkını kralın ı alırlar. Sonra Arefe günü dedim eşime. Kenarımızda para kalıyor. Biz çocuklara bişey yapalım allah başka yerden verir. Gidelim kışta geliyor çocuklara baştan aşağı bayramlık alalım. Kaban ayakkabı falan. Ama çok hastayım yarın bayram olmasa çıkmam hatta bizim çocuğa bişey almayalım okadar takatım yok dedim. Eşim annesini aradı. Dedim bak anneni karıştırma sonra ben ne alırsam atıyor bier kenara çocuklara bisürü saçma sapan şey alıp sana hesabı ödettiriyor. Tamam dedi eşim. Aradı annesini çocuklar hazıtlansın gelip alıcaz alışveriş için dedi. Kv hemen bende gelicem dedi. Neyse avm ye gittik 1 saat kv telefonları açmıyor. Bir geldi. Ben aldım bişeyler dedi eşime. Sen babandan 70 tl alır bana verirsin. Eşim bizde alalım ya falan dedi kadın Yoook bilmem ne. O parayı vermeyiz alırsak diye korkuyor yani. Dedim biz niye geldik ozman buraya. Sonra gep beraber başka avm ye geçtik. Kafama tüküreyim en büyük hata. Ama işte madem çıktık çocuklara alınmıyor hemen oğluma alıp bişeyler çıkayım dedim. Tamam dediler.Ama kalabalığız baya. Kaynımın kızı da var ve oğlumla hiç rahat durmuyor lar beraber. Onlar bir mağazaya giriyor bende kıza dedim sen babaanne nle git. Sonra buluşucaz yine oplum bırakmadı bende ayırdım ellerini ama oğluma kızdım.

Neyse biz alışveriş esnasında çok ayrı bir konuda eşimle tartıştık eşim eve döndü.

Bayramın 2. Günü falan konuştuk. Bana diyor sen annemle niye kavga ettin. Dedim ne kavgası ben anneni hiö görmedim. Eşim de diyor eee annem niye telefonları açmıyor o günden beri. Bayramdan buyana kv telefonunu açmıyordu.

Eşimde dğn inat etti arka arkaya aradı. Dedim bu kabak yine bana patlar :)

Açtı işte. Ben eşimi doldurmuş um kardeş arası açmışım. Eşim dedi ben kimsenin kafası ile hareket etmem. Kardeşlerim olabilir ama onlar yanlış yolda. Ben onlar yüzünden çikom u çok üzdüm ama sonunda kız hep haklı çıktı. İşte kv demiş ben onun çocuğu muyum bana orda biz niye geldik buraya diyor. Çocuğu ayırıp bize doğru attı. Eşi görmüş bunu o bile kızmış. O 70 tl para vermiş bende oğluma alırken onada bir ayakkabı alsaymışım. Çünkü eşi bilmiyordur parayı eski eşinden istediğini. Eşim dediki ya zaten çocuklara alışveriş yapmak isteyen çikom du sen orda işi bozdun gibilerinden olan olayı anlattı ama kv olay içinde birsürü yalan yanlış şeyler anlatıyor. Bir kaç kere daha böyle anlamsız küstüğü olay oldu araya zaman koyup kılıflar uydurunca telefonları açna huyu var :)

En son işte ben yaşlı yım 48 yaşında :) çekmiyor um oğlum. Bana bidaha gelmesin demiş sanırım. Eşim bunu direkt söyleyemedi yazık. Eşim de gelmeyiz demiş. Kv sen tercihini yaptın ozman demiş. Eşimde benim tek başıma ne işim var çikom un olmadığı yerde. Demiş falan.

Yani şimdi bu olayda eşim benden yana görünüyor ama bu anlattığım süreçte okadar çektimki anlatamam. Eşime çok ta güvenim yok. O yüzden dedim. Bak sakın bana ileride annemle senin yüzünden aram açıldı falan deme. Gerekirse git annene sen benim annemsin de yine git gel görüş. Çok ruhunu okşamak istiyorsan karım kötü de. Ama bana gözünü seveyim annem le aramı açtın deme. Bu arada o kv ile konuşmamız var ya en başta anlattığım onuda eşime şikayet ederek anlatmış. Dedim eşime allahtan senden bişey saklamıyorum. Madem ona çok ters şeyler söylemiş im niye kendi çocukları için şerefsiz dedi. Arkalarında dursaydı.

Yani eşimle baya konuştular tel de. Ve beni baya gömdü. Ama hiç öyle üzülme falan olmadı bende. Zaten belli bişey sevmiyoruz birbirimizi. Aynı ortama kim girse birbirimize bişey demesek bile anlıyor bunu. Ayyy çok uzun yazdım yine. Ama bu özetin özeti emin ol

konu içinde konu açmak diye buna derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…