• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne tepki verirsiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok sinirlenirdim valla
hatta okurken bile kızdım
ne yapardım bilmiyorum ama kesinlikle aileden o parayı geri aldırırdım allem kullem..

ah canim nerdee
oyle bir aile ki
insan oz evladindan bile ne koparirsam kar diye dusunur mu? onlar dusunuyor iste
ama herkesin anne babasi, nekadar olumsuz yonleri olsada nisanlim icin iyiler herkese anne babasi iyi gelir tabi

evet bizim dediler oda bıraktı geldi
ama bence üni okuyorsan önce iş bulsan sonra evlensen daha mantıklı
onlar parasını aldılar diye ben mutluluğumu bozmadım
atıyorum nikah şekerim yoktu
her şeyin en ucuzundan aldım
düğünüm 1 sene sonra oldu :KK53:
bni sürü sey bence onun yanında ol seninde mesleğin yok
eşya alcak ev kurcak
1200 tl hangisine yetsin onada hak ver
ben allahtan çalışıyordum ya:stop:

sagol canim sen cok iyi birisin belli ki .. bundan sonra dilerim hersey gonlunce olur

sagol canim sen cok iyi birisin belli ki .. bundan sonra dilerim hersey gonlunce olur
seninde olsun
ama iş bulmadan evlenme
zaten 1200 tl ile birbirinizi yemeye başlarsınız
bide benim ailem şunu yaptı bunu yaptı deme
en zor olan kısmı bu erkekler için
herkesin rızkı farklıdır farklı olur

İkiniz birlikte yapın düğününüzü bravo. Ailelerin yardım etme zorunluluğu yok.

Düğünde ne takılacağı nasıl sorulur, nasıl söylenir hala aklım almıyor benim.

Nişanlınız ailesine yardım edebilir bunu sorgulamaya gerçekten hakkınız yok. Bunu kabullenmeniz gerekir çünkü ailesi.

Ailesinin evlilik hazırlığı yapan oğullarından kendi evlerini yenilemek için maddi yardım istemesi ne kadar etik bilemem, aile yapıları ve ilişkileriyle alakalı bir durum. Ama bu durumu eleştirerek haklıysanız bile haksız duruma düştünüz. Bilginize.

Sakin olun , ailelerden beklentiye girmeyin.

Biz demeniz gerekirken kız tarafı erkek tarafı diyorsunuz hala hanımlar bunlar işte hep amerikanın oyunları. : p

peki konuda hatali benim yorumunu yaptiniz olabilir dogrudur yorumlar almak istedigim icin sordum

peki asil sorumu tekrarlayayim
sizce ne yapmaliyim?

Ailesine minnet duyması güzel ama seninle bir yuva kurmak istiyorsa para biriktirecek. Benim eşimde yıllarca sömürülmüş, keşke 3 binle kurtulsaymış. Ben borçlarını öğrendiğimde (başkaları için yapılan borçlar) ayrılma kararı aldım, ailemle konuştum, ailem onu karşısına aldı konuştu. (çünkü kuracağımız evimize bir eşya alırken suratı düşüyordu, pahalı diye meğersem kazandığı parayı borçlara yatırdığı içinmiş) eşim çok üzüldü. Tek şartla evlenirim dedim, bütün hesap kitap bende olacak, kredi kartı banka şifreleri ay başında aldığı maaş vs hepsi. Ailemin önünde söz verdi, herşeyi bana emanet edeceğine. Düğün içinde yüzü asılıyor diye takı vs istememiştim, çıtayı 2 ye katladım, gerektiği yerde ek iş yaptı getirdi parayı. Evlendik.

Sırf onu kaybetmemek adına sussaydım, ömür boyu borçla yaşardım, insanlar ev bark araba sahibi olurken biz kredi ödemekle meşgul olurduk. Ayrılsaydım da dünyanın sonu değildi, kendi evini yuvasını düşünmeyen erkekten hayır gelmez zaten.

ailesi son derece düşüncesiz...sorun onlarda aslında nişanlında suçlu ama ailesine kıyamıyor..tamam şimdi diceksin bana kıyıyor ama sana nazı geçiyor işte...ailesinin durumun farkında olmalı..nişanlında düğün yapıcam masrafım var ancak bukadar destek oldum daha fazlasını bekleyin demeli...

Problem nişanlında. Oldu onlar sıkısmasın dıye para vereceksın ama evlendıkten sonra bunun sıkıntısını sen cekeceksın ne guzelmıs :) eger evlendıgınızde borcsuz olacaksanız ne yaparsa yapsın ama yok sıze borc kalacaksa kusura bakmasın sıze sormadan bı ıs yapmayacak o zaman

Kayınvalidenlerin yaptığı çok ayıp daha düğün arefesinde böyle evlenince devam eder bu ve size daha büyük sıkıntı olarak yansır.

Nedense oğlunun evlenmesine yakın kaynanalara ne oluyorsa yıllarca eski mobilyalarda oturuyorlar sonra yeni gelin adayı çıkınca gelin adayı ile yarışa giriyorlar çok var bunlardan , kaynanadada utanma empati olması gerek daha şimdiden sana çektirecek belki ve sürekli oğlundan para isteceyecek buna hazırlıklı ol derim , hiç kabul etmez bu model kaynana oğlunun evlendiğini ölünceye dek sömürmek ister

Bir yerden bulurum dedigi parayi geri nasil ödeyecekmis? Simdi olmayan para, ödemesi gelince nasil olacakmis birden? Aliden al Veliye ver... Dügünün iviri ziviri cok olur. Kurus kurusa bütce hazirlasaniz bile ekstra harcamalar cikar. Bunlar ne egoist insanlar. Tamam durumlari yoktur dügün icin hicbirsey yapamazlar, olsun calisir kendimiz yapariz dersin ama evi yenilemek neyin nesi? Ona da tamam dersin bu yasa gelmisler eli yüzü düzgün evde otursunlar rahat etsinler diye düsünürsün ama bunlarin parasini evlenecek oguldan niye nasil istiyorlar? Evlensin yuvasini kursun siz de yavas yavas önce mutfagi yenileyin sonra ev alin.

Benim halam da en büyük oglunu evlendirirken ne hikmetse herseyi kirildi bozuldu yeniledi esyalarini. 3 yillik camasir makinesi banyoda islana islana paslanmis korumamis makineyi. Gelinle birebir ayni esyalari secti dösedi evi. Ogluna basit iki cekyat aldi kendine salon takimi. Siparis vermislermis ama 6 hafta sonra bitecekmis mobilyalar. Nikah günü kizi almaya gittik, babasi cikartmadi evden. Agzina geleni saydi adam. Halam karli dagdan serin takiliyor. Rahmetli babam araya girdi de benim sözüm söz yarin kizimiz istedigi mobilyayi sececek kurulacak evine dedi de gidebildik nikaha.

Siz hakliyken haksiz duruma düsmeyin. Vereceksin bul bir yerden, onlara nasil buluyorsun beni ilgilendirmez tarzi cümleler kurmayin. Taleplerinizi ve olmasi gerekenleri sakince aciklayin. Bu arada bana öyle geliyor ki kayinpederinizin takacagim dedigi takilari da nisanliniz alip verecek ve dügün sonrasi da hepsinin borcunu beraber ödeyeceksiniz.

Bu gidişatı yaşadım. Evlenince de devam etti. Bende noluyor evlendik biz neden sürekli birilerine para vermek zorundayız üstelik kimseden 5 kuruş istemzken diyince. Geçen gün eşimle konuştu kv bir daha beni evinde görmek istemiyor muş. Ben oğlunu dolduruyormuşum. Diye yarım saat oğlunu telefonda doldurdu. Bende bir keder bir üzüntü ne yapıcam bundan sonra gül cemalini görmeden kv nin. Ahhh ahh

sizde artık 2 bın tl koltuk alır oturtur sızı
ne kadar hadsızler
nısanlınızda basiretsiz

ben böyle aileleri anlamıyorum işte benim eşimde herşeyi kendi yaptı takıları dahi kendi yaptı bi erkek tarafı olarak bana sorduklrı soru düğün salonunda neler verilecek erkek tarafı soran bunu ben seni anlayabiliyorum biz 2 yıl öncesinden başladık hazırlığa eşim hep mesai yaptı bi hastalığa yakalandı sıkıntıdan doktorlar dahi bulamadı aylarca ama ailesinden kimse yanında olmadı kardeşi dahi arkasından ölse keşke eşyaları bana kalsa demiş :KK61:evlilik zor süreç hele ki durumu kötü olanlar için Rabbim bana tam zamanında iş verdi de şimdi beraber ödüyoruz o yuzden siz bence çok üstüne gitmeyin nişanlınızın beraber güzelce çözüm bulmaya çalışın ayrıca ben ondan hiç para istemedim çalışmadığım zaman babamın annemin abimin verdiği paraları biriktirip çoğu eksiği onunla aldım örnek nikah şekeri .

Bu gidişatı yaşadım. Evlenince de devam etti. Bende noluyor evlendik biz neden sürekli birilerine para vermek zorundayız üstelik kimseden 5 kuruş istemzken diyince. Geçen gün eşimle konuştu kv bir daha beni evinde görmek istemiyor muş. Ben oğlunu dolduruyormuşum. Diye yarım saat oğlunu telefonda doldurdu. Bende bir keder bir üzüntü ne yapıcam bundan sonra gül cemalini görmeden kv nin. Ahhh ahh

Canım sende kendimi, kvdendede benimkini görüyorum

Allaha havale ediyorum hepsini, ilahi adalet var kimsenin hakkı kimsede kalmaz

Eşinin tutumu ne şu an
Ve senin son tyepkin ne

ben böyle aileleri anlamıyorum işte benim eşimde herşeyi kendi yaptı takıları dahi kendi yaptı bi erkek tarafı olarak bana sorduklrı soru düğün salonunda neler verilecek erkek tarafı soran bunu ben seni anlayabiliyorum biz 2 yıl öncesinden başladık hazırlığa eşim hep mesai yaptı bi hastalığa yakalandı sıkıntıdan doktorlar dahi bulamadı aylarca ama ailesinden kimse yanında olmadı kardeşi dahi arkasından ölse keşke eşyaları bana kalsa demiş :KK61:evlilik zor süreç hele ki durumu kötü olanlar için Rabbim bana tam zamanında iş verdi de şimdi beraber ödüyoruz o yuzden siz bence çok üstüne gitmeyin nişanlınızın beraber güzelce çözüm bulmaya çalışın ayrıca ben ondan hiç para istemedim çalışmadığım zaman babamın annemin abimin verdiği paraları biriktirip çoğu eksiği onunla aldım örnek nikah şekeri .

Canım sende yaşamışsın beni anlıyosun teşekkür ederim gerçekten zoruna gidiyor insanın

Sen nişanlına ses etmemişsin ama ben susamıyacağım onlara veriyosan banada vereceksin aynı parayı diyeceğim nikahımız olacak zaten bir kaç aya kadar hadi bakalım onlar ailense bende ailesiyim artık

Nedense oğlunun evlenmesine yakın kaynanalara ne oluyorsa yıllarca eski mobilyalarda oturuyorlar sonra yeni gelin adayı çıkınca gelin adayı ile yarışa giriyorlar çok var bunlardan , kaynanadada utanma empati olması gerek daha şimdiden sana çektirecek belki ve sürekli oğlundan para isteceyecek buna hazırlıklı ol derim , hiç kabul etmez bu model kaynana oğlunun evlendiğini ölünceye dek sömürmek ister

Hayatımı zorlaştıracaklar sadece
O kötü kaynana olursa bende kötü gelin olurum
Sonumuz hayır olsun

Canım sende yaşamışsın beni anlıyosun teşekkür ederim gerçekten zoruna gidiyor insanın

Sen nişanlına ses etmemişsin ama ben susamıyacağım onlara veriyosan banada vereceksin aynı parayı diyeceğim nikahımız olacak zaten bir kaç aya kadar hadi bakalım onlar ailense bende ailesiyim artık
aynen canım fazlasıyla yaşadım bu durumu kardeşine düğün ayakkabısı annesine babasına kıyafet hepsini biz ödüyoruz hala ben Allaha havale ettim bence nişanlında farkında herşeyin yazık ya ben böyle olan erkek çocuklarına üzülüyorum ben evliyim ve işim var hala ailem cebime harçlık koyar ya benim ailem borç yaptırmazken yiyeceğimize dair onlar alırken onlar niye istrler bunu bir türlü anlamıyorum ben

Back