Siz olsanız kırılır mıydınız?

Çok yakın bir arkadaşım yakında evleniyor. Bu akşam düğünü için satın almayı düşündüğüm elbiseyi gösterdim. Fikir almak için atmadım. Görmek istedi, ben de linkini gönderdim. Yaşlı elbisesi gibi, başka bir elbise giy yazmış. Yakın zamanda başka bir düğüne gitmiştim, elbisemi o zaman da beğenmemişti. Büyük beden olduğumu, elbise bulmanın zor olduğunu anlatmıştım ben de. Zaten bana olan çok az elbise var. Büyük beden için demode modeller üretiliyor. Kollarım kalın olduğundan kolsuz giyinsem yakışmıyor, kısa giysem olmuyor. Bedenimi toparlayacak bir model olması lazım. Piyasada üç beş tane güzel elbise var ama alamayacağım kadar pahalı oluyorlar. Ki benim kıyafetlerimi etrafımda beğenirler, kendine yakışan ve güzel gösteren şeyler giyiyorsun derler. Bu durumu bildiği halde böyle bir cevap verdi. Yakın zamanda kilo verdim. Daha güzel bir şeyler bulabileceğimi söyledi. Ben zaten uzun süredir elbise arıyorum. Sanki ben müthiş modeller var da klasik bir ürün seçiyorum.

Neyse, herşeye rağmen başka bir elbise satın almamı söylediği mesajına durumumu tekrar açıklayan bir cevap yazdım. Okudu ama dönmedi. Ben de mesajlarımı tekrar okudum, sinirlendiğim için yazarken anlamasam da aslında sert çıkışmışım. On beş senelik arkadaşım, eminim ki yarın hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edeceğiz. Ancak yine de şu anda biraz kırıldım. Sizce abartıyor muyum?

Telefondan yazdığım için yazım hatası vardı, bu yüzden mesajı düzenledim.
Düğünümde en yakın arkadaşlarım nedimelerimdi ve kıyafetlerini beğenmeyince benim seçtiğim oldu sonunda. Onlar benim en yakınlarım bu olayı muhattaba alıp kirildiklarini duysam çok kırılırdim. Insan en yakınlarına naz geciremeyecek ya da doğru konuşamayacakta kime yapacak. Boşa kırılmışsiniz gibi geldi bana

Yakın arkadaşınız olduğu için samimiyetinize güvenmiş bence arkadaşınız haklı. Etrafımda kilolu olup çok güzel giyinen insanlar var bence siz kilonuzu takıntı haline getirip kötü giyinerek kendinizi kamufle ettiğinizi sanıyorsunuz. Ben de yakınnarkadaşlarıma gerçekleri söyleyen biriyim. Elaleleme aa çok güzelmiş der geçerim. Mesela iş yerinde bir çalışan doğum iznine ayrılcaktı bebeğin adını sorduk İzzet düşünüyoruz dedi. Çok güzelmiş adıyla büyüsünn dedik. Ama En yakın arkadaşıma bu isimle ilgili gerçek düşüncelerimi söylerdim

siz güzelsiniz fakat bu giydiginiz hic olmamis nedenmi dikimi bence profesyonelce degil cicek motifin yarisi kesik yarisi baska yerde bu uyumsuzlukta giysiyi basitlestirmis yoksa sizin bedeninizde sorun yok ne giysen yakisir

Çekim kötü, tulum gayet güzel. Zara'nın elbise &tulum yazlık kumaşları ve dikimleri gayet güzel oluyor, burda pek belli olmamış orası doğru. Üstte gayet şık ve classy duruyor. Zaten verdiğim örnek havadar kumaş olması, rengi, baskısı, dokusuydu. Düzgün ışıkla yapılan çekimi gerçeğine gayet yakın:

Eklentiler

• tulum.jpg
    tulum.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 240
Öfff şu gelinlerin milletti terörize etmesi bitsin lütfen. Yok konseptmis yok iki kiyafet giymesi ve dans etmesi gerekiyormus. Dugunde giyilecek ve giyilmeyecek kiyafetler bellidir bunun otesinde dugune 500 kisi geliyorsa her birinin kiyafeti gelin hanim onayindan mi gececek? Kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz oyle giyinin bence.

Çekim kötü, tulum gayet güzel. Zara'nın elbise &tulum yazlık kumaşları ve dikimleri gayet güzel oluyor, burda pek belli olmamış orası doğru. Üstte gayet şık ve classy duruyor. Zaten verdiğim örnek havadar kumaş olması, rengi, baskısı, dokusuydu. Düzgün ışıkla yapılan çekimi gerçeğine gayet yakın:
ciceklerin yarisindan kesimi dikimi hos durmmuyordu konu sahibinin fotosunda tabiki herkesin önce kendinin begenmesi önemlidir bazende disardan bakanlarada soruluyorsa onlarinda görüsleri bazende olsa önemlidir sonucta kimsenin kimseden bir cikar sagladigi yok neyse o yani düsüncemiz vs

ciceklerin yarisindan kesimi dikimi hos durmmuyordu konu sahibinin fotosunda tabiki herkesin önce kendinin begenmesi önemlidir bazende disardan bakanlarada soruluyorsa onlarinda görüsleri bazende olsa önemlidir sonucta kimsenin kimseden bir cikar sagladigi yok neyse o yani düsüncemiz vs

Ablacım çekim kötü dedim baştan gerçekten uzatmaya gerek yok. Zara yazdım bir kez yeter artar bile , Zaranın yazlıkları mis gibi her sezon acımam alırım :halay:

Çok yakın bir arkadaşım yakında evleniyor. Bu akşam düğünü için satın almayı düşündüğüm elbiseyi gösterdim. Fikir almak için atmadım. Görmek istedi, ben de linkini gönderdim. Yaşlı elbisesi gibi, başka bir elbise giy yazmış. Yakın zamanda başka bir düğüne gitmiştim, elbisemi o zaman da beğenmemişti. Büyük beden olduğumu, elbise bulmanın zor olduğunu anlatmıştım ben de. Zaten bana olan çok az elbise var. Büyük beden için demode modeller üretiliyor. Kollarım kalın olduğundan kolsuz giyinsem yakışmıyor, kısa giysem olmuyor. Bedenimi toparlayacak bir model olması lazım. Piyasada üç beş tane güzel elbise var ama alamayacağım kadar pahalı oluyorlar. Ki benim kıyafetlerimi etrafımda beğenirler, kendine yakışan ve güzel gösteren şeyler giyiyorsun derler. Bu durumu bildiği halde böyle bir cevap verdi. Yakın zamanda kilo verdim. Daha güzel bir şeyler bulabileceğimi söyledi. Ben zaten uzun süredir elbise arıyorum. Sanki ben müthiş modeller var da klasik bir ürün seçiyorum.

Neyse, herşeye rağmen başka bir elbise satın almamı söylediği mesajına durumumu tekrar açıklayan bir cevap yazdım. Okudu ama dönmedi. Ben de mesajlarımı tekrar okudum, sinirlendiğim için yazarken anlamasam da aslında sert çıkışmışım. On beş senelik arkadaşım, eminim ki yarın hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edeceğiz. Ancak yine de şu anda biraz kırıldım. Sizce abartıyor muyum?

Yav konu sahibi eşekten düşeni eşekten düşen anlar :KK70: 50 beden abiye elbisem var, bir kere kullandım rengi lacivert, bence şık. İstersen yollarım kuru temizlemesini yaptırıp kullanırsın, düğün günü yağmur yağınca kirlendi daha temizletmedim :)) Beğendim, kullanır geri yollarım dersen gönderirim valla.

1662559543785.png

Ben kirilmazdim
Bile isteye caninizi yakmaya calistigini, zaafinizdan vurdugunu dusunmedim
siz de dusunmuyorsunuz sanirim

Kilo da verdin, daha da guzelini bulursun demis ki satin almamissiniz.
Muhtemelen ilk fikir belirtmesi degildir, uslubu da kotu degil.

Kendi acinizdan baktigimda sizi anliyorum ama.
Muskul bir konuma dusmussunuz, istediginiz bedeni, istediginiz sekilde bulamamak zordur
Ben de ergenlikte bir ara kiloluydum kac magaza geziyordum cok can sikici farkindayim

Arkadasiniz da titizleniyor belli ki
Ne bicim seyler begeniyorsun dememis daha guzelini bulursun demis dolayisiyla begenmedigi seye ayyy ne tatli dememesini makul buluyorum, hatta gerekli bence, zevkine guveniyorsam tadindan yenmez.

Kucumsenmis ya da anlasilmamis mi hissettiniz bilemiyorum ama sizin icinize tam olarak sindiyse elbise, bunu alicam artik kafamda netlestirdim, dersiniz.

Karsilikli gobek atarken unutur gidersiniz :)

Büyük beden olmasa bence de kırılacak bir şey yoktu.

Bana dese haklısın derim rengarenk şeyler bakarım, milyon tane seçenek var. Ama büyükbedende atıyorum Bakırköy'e, Nişantaşı'nda bakmıyorsanuz seçenekler bellidir. Sanki sadece annelerimiz, ninelerimiz büyükbeden olabilirmiş gibi hep aynı modeller. Hatta konu sahibinin elbisesini gözümde canlandırabiliyorum. Bordo veya lacivert, kolları tüllü müllü bir şeydir kesin. İnternetten almak zaten riskli.

Çözüm önermeyecekse, yani al canım bak senin bütçene göre şunu buldum demeyecekse eleştirmesi çok saçma. Hele ki, yaşlı işi, başka bir şey giy nedir? Yani benim düğünüme yakışmıyor bu falan mı demektir? İtici buldum.

Ama tabi bazı KK kadınları muhteşem aşmış kişilikleriyle ve özgüvenleriyle her şeyi aşmış olduklarından buna bile gülüp geçerler, alınmazlar. :KK53:

Arkadaşımın kafasında bir düğün konsepti var, genç ekip olarak dans etmemizi vs bekliyor düğünde. Kameramana nerede nasıl poz vereceğimizi bile tembihledi 🤣 Ben az çok diğer kızların ne tarzda giyineceğini biliyorum. Benim elbise gerçekten daha ağır kaçıyor. Yine de keyfimden böyle bir model düşünmediğimi anlamasını beklerdim. Alınganlık yaptığım şey acaba konsepti bozacağımı mı düşünyor diye düşünüyorum. Hassas olduğum konu olduğu için biraz fazla ince düşünüyor olabilirim. Belki de alakası yok, dediğiniz gibi elbiseyi beğenmedi.
yakınn arkadaşım evlense konsepti varsa ve bu konuda hassassa konseptini bozmamak için en uyacak şekilde kumaş alır diktirirdim madem bulmakta zorlanıyorsam ,sonuçta düğün tarihi dün alınmadı zamanında yetişirdi,bence alınacağınız birşey yok sizi uyarması iyi bile ortamdan ayrı farklı durduğunuzda kendinizi kötü hissedeceğinizi düşünmüş olabilir

Arkadaşımın beni bilerek üzmesi ya da rencide etmesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu sanmıyorum. Bilerek yaptığını düşünmüyorum. Kaç senedir hiç kırıcı olmadı. Ancak şu anda düğüne gelecek kız grubundaki herkes birbirine kıyafetini atıyor. Kendisi direkt bana sordu sen ne alacaksın diye. Kendimi biraz grubu bozan kişi gibi hisettim. Sanırım buna alındım.
Size belki de biriyle pisti olmayin ayni rengi diymeyin diye sormustur ne giyeceksin diye. Bende cok yakin bir arkadasimin nisani icin elbise almıştım. Siparis verdikten sonra esime gösterdim, kardeşime arkadaslarima gosterdim. Hepsi guzel dediler. Ama son anda annem kizim bu sana hic yakismamis ayip olmasin uzulme diye söyleyemedik ama bunu giyip gitme dedi, esime anlattim oda bende begenmemistim ama uzulme diye soylemedim dedi. Sonuç olarak baska elbise giyerek gittim onlara da kizdim madem kötü niye bastan soylemediniz diye. Bence arkadasiniz kotuyse sizi uyarmıştır belki daha guzelini bulacaksiniz alinganlik yapmamalisiniz

Hanımlar konu açıp cevap vermeyen birisi asla değilimdir, telefonuma su kaçtı ve klavyesi bozuldu. Şu anda siteye girebildiğim tek cihaz telefon. Mesajlarını okudum ama yaptırana kadar cevap yazamadım.

Elbisenin linkini de paylalışıyım bu bu arada; https://ty.gl/m07dho2atb

Dediğim gibi arkadaşım bu elbiseyi eğlence için beğenmedi, sizler gibi elbise bakıyormuş bana, bir iki buldu hatta. Kırgın degilim artık, birazi abarttığımı sizin yorumlarınız sayesinde anladım zaten.

Hanımlar konu açıp cevap vermeyen birisi asla değilimdir, telefonuma su kaçtı ve klavyesi bozuldu. Şu anda siteye girebildiğim tek cihaz telefon. Mesajlarını okudum ama yaptırana kadar cevap yazamadım.

Dediğim gibi arkadaşım bu elbiseyi eğlence için beğenmedi, sizler gibi elbise bakıyormuş bana, bir iki buldu hatta. Kırgın degilim artık, birazi abarttığımı sizin yorumlarınız sayesinde anladım zaten.
aslında elbise kötü değilmiş bunu nasıl kombinlediğiniz önemli, doğru ayakkabı saç modeli ile dinamik sade ve şık olursunuz tutup ensede topuz düz taban ayakkabı yanlış makyajla 50 yaşında durabilirsiniz ama doğru kombinle de çok tatlı olursunuz.

aslında elbise kötü değilmiş bunu nasıl kombinlediğiniz önemli, doğru ayakkabı saç modeli ile dinamik sade ve şık olursunuz tutup ensede topuz düz taban ayakkabı yanlış makyajla 50 yaşında durabilirsiniz ama doğru kombinle de çok tatlı olursunuz.
Çarşambadan bugüne bir kilo vermişim, inşallah güzel olacağım, bir umuttur yaşamak 🤣

Bende beğenmedim elbiseyi

Güncelleme 5. sayfadadır.
Ben hayatta gitmezdim o düğüne gerçekten.Giysinin ne önemi varki,bu kadar sizin moralinizi bozmaya hakkıda yokken hemde😕

X