Siz olsaniz degistirirmiydiniz kizlar?

Mihri nin sesleyisi tuhaf degilmi sizce? Bilmiyorum benle dalga gecerler diye dusunuyorum ismimle diye dusundum
Biz Mihriban adındaki tanıdığımıza mihri diyoruz gayette hoş. Mihriban kötü bir isim değil. Yurtdışında zor telaffuz edilecek diye isim kimliğimden feragat edemem. İnsanlar isminin anlamını taşır. Kimse de dalga geçmez.

İsminiz utanılacak bir isim değil. İsminize türküler yakılmış, bazen diyorum keşke ismime türküler yakılsa. Şimdiki modern isimlerden daha güzel. Modern olacak, hiç kimsede olmayacak diye çocuklara abuk subuk isim koyulmasına sinir oluyorum.

Kimse kimsenin ismini doğru söylemek zorunda değil ki, benim arapça bir ismim var, Araplar bile yanlış telaffuz ediyor bazen :confused: eski sevgilimin isminin son iki harfi soylenmiyormus mesela, yok sayılıyormuş. ben de bastıra bastıra söylerdim tüm harfleri.
o da uyarmamiş, şirin geldigi için. üçüncü ayımızda falan telaffuzun doğrusunu öğrendim ama duzeltmedim. Hala adını anarken tüm harfleri kullanarak anıyorum, bana ne, madem söylenmesini istemiyorlarmis niye koymuşlar o harfleri??? :)
Ben yerinizde olsaydım sevmiyorsam tabii ki değiştirirdim ama sırf yaşadığım ülkede zor diye onca yıllık ismimden de olmazdım. Sonuçta yarın bir gun ülke degistirebilirsiniz, yeni ülkede de o bulduğunuz isme aşina olmayabilirler . Her gittiğiniz yerde yeni isim mi bulacaksınız?
Ben yerinizde olsam söyleyemeyen eşe dosta 'mih / mihri / mihi diyebilirsiniz' derdim. Zaten esprisi ilk hecesinde :)) baş kısmı duyunca anlarsınız hitabin size olduğunu En Büyük KK

Ismim ne olursa olsun degistirmzdm ki isminiz cok hoş bence .

Forumu sadece isim konusu sormak için kullanmışsınız senelerce.
Kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Ya da başkalarının ne yapacağı önemli değil.
Değiştirmek istiyorsanız değiştirin, bitsin bu çileniz.

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?
Mihriban çok güzel isim.

Ben kendi ismimi de çok severim. Ama yurtdışında kimse doğru söyleyemiyor. Düşündüm 30 yaşımdan sonra kendime bir nickname seçemeyeceğim o nedenle ismimin kötü telaffuz edilmesine müsamaha göstereceğim. Ama yurtdışında nick name kullanan çok insan var ve çok normal. Siz eger birisinin size farklı bir isimle hitap ettiği fikrine olumlu bakabiliyorsanız akılda kalıcı, düzgün telaffuz edilen bir isim kullanmanızın hiç bir mahsuru yok.

Merhaba arkadaslar.
Ismim Mihriban 19 yasindayim ve aslinda ismimden hic memnun degilim eski bir isim ve bazen mihriban kezban ismi falan diye okuyorum biryerlerde ve gercekten ismimi kafama taktim. Hollandada yasiyorum bazende burdakiler ismimi tellafuz edemiyorlar ve dusunuyorumki acaba ikinci isim mesela Elif ekletsem ve onumu kullansam bundan sonra yoksa zorlukmu cekerim. Sizce ne yapiyim arkadaslar? Karar veremedim. Kendi ismimi Mihriban'imi kullaniyim yoksa kimligime Elif ekletip onumu kullaniyim? Ve sizce Mihriban nasil bir isim

Sizce cok garip olurmu bunu yapsam? Artik son kez sorucam.. Benim ismim Mihriban ve bu yasima kadar hic sevmedim. Hollandada yasiyorum bu yuzdende yabancilara zor gelen bir isim ve kendimde begenmiyorum. Yaz tatilinden sonra yeni okula gidecem ve kendimi orda Elif olarak tanitmak istiyorum ve beni taniyan insanlara Elif benim ikinci ismim demek istiyorum. Elif benim gercek ikinci ismim degil ama 1 sene sonra bunu nufusumada kayit etmek istiyorum. Sizce cokmu garip olur bu yaptiklarim? Insanlarin tepkisinden korkuyorum benimle dalga gecerler belki falan. Nolur yardimci olun :KK43:

merhaba kizlar. simdiden turkcemden ozurdiliyorum turkcem pek iyi sayilmaz. benim uzun zamandir kafama taktigim bi sorun var bu size ergence gelebilir ama ben cok taktim :KK43:. 19 yasinda bi kizim ve hollandada yasiyorum burda dogudum buyudum. nufustaki ismim mihriban ama ben kendimi bildim bileli bu ismi hic sevemedim ilk okuldan beri begenmiyorum utaniyorum cunku okulda genelde ogretmenler ismimi yanlis soyluyorlardi ve bazi cocuklar dalga geciyorlardi ve mihriban cok eski bir isim demisti en iyi arkadasim ve anneme babama cok kizdim baska isim bulamadiniz mi diye. sonra ben 3 sene once kendime yakistirdigim bir isim bulmaya calistim ve elif ismini cok begendim ve kendime yakistirdim. yuksek okula baslamadan once bu karari aldim ve hollandada nufustaki isim gunluk hayatta kullandigin isimden farkli olabiliyor bende okulda kendimi elif olarak kaydettirdim ve okuldaki ogretmenler sinif arkadaslarim vs bana elif diye sesleniyorlar taa bugune kadar. annem babama bunu soyledigimde pek mutlu olmadilar ama ne kadar mutsuz oldugumu anladilar. maddi durumum musait oldugunda elifi ikinci isim olarak kimligime ekletecegim ama her iki ismide kullanacam cunku cogu insan mesela ailem, eskiden arkadaslarim vs bana mihriban diye sesleniyorlar ama yeni tanistigim insanlar ve okulda elif diye sesleniyorlar. simdi benim sorunum ne biliyormusun? bu yaptigim sey cokmu garip ve tuhaf? yani kendi ismimi begenmemek kendime yakistirdigim bir isim bulmak ve onu kullanmak anormal birseymi sizce? ben bunu cok taktim kafama ve acaba gereksiz birseymi yaptim ve fake gibi hissediyorum kendimi. umarim anlatabilmisimdir. cok takintili biri oldugum icin bunu kafaya taktim. yorumlariniz icin simdiden tesekkurediyorum

ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?

Selam kizlar. ismimi degistirecem, kendime guzel bir isim ariyorum bana yakisacak bir isim. Yardimci olurmusunuz? Cok boyle suslu kiz ismi olmasini istemiyorum mesela dilara gibi ama cokta unisex olmasini istemiyorum özgür gibi. Aklimdaki isimler: sena, selin, alin, reyhan, leyla, deniz. Baska onerebileceginiz isim varmi?

Kizlar merhaba :). Nasil oldu bilmiyorum cok sasiriyorum kendime ama artik ismimi seviyorum! Neyi dert etmisim diye dusunuyorum su an. Modern isim/eski isim diye ayirim yapmamam lazim. Isim isimdir ayrica ismim aslinda cok guzel. Hem anlami guzel (yumusak huylu, merhametli) , hem turkusu var hemde yaygin bir isim degil. Insanlardanda guzel tepki aliyorum ismimi soyleyince. Artik baristim ismimle.. cok zamanimi aldi ama kabullendim. Sizlere bunu bildirmek istedim, cunku biliyorum kafanizi cok sisirdim bu isim derdimle 😂 seviliyorsunuz ❤️

Isminiz Mihriban olsaydi ve yurtdisinda yasasaydiniz, isminizi degistirirmiydiniz? Bide mesela okula gidiyorsaniz burda isminizi degistirip baska isim kullanirmiydiniz yabancilar isminizi garipsemesin diye?

Belliki ismini sevmiyorsun, bu kadar düşünecek ne var, artık değiştir diyeceğim ama 2016dan beri bu kararsızlıktaysan bence bir 5 yıl daha bu ismi kullanırsın.

(Evet işsizim ama ben bu konuyu daha önce gördüm mü diye bakacaktım, görmüşüm)

Mihriban ismi benim zevkime uygun değil, adım olsaydı değiştirirdim, ama bunu yurt dışı için ya da yabancılar daha rahat söyleyebilsin diye yapmazdım.
Eğer adınızı seviyorsanız ve tek sebep kolay söylenmesi ise yapmayın.
Sevmemenizin yanı sıra söylenişi de zor diyorsanız o zaman siz bilirsiniz.
Bence isi

yurt dışında yaşayan sensin, orada sıkıntı olup olmadığını bilen sensin

yalnız yukarıda arkadaş yazmış Hollanda imiş orası

zaten orada herkes daha rahat takma isim vs kullanmıyor mu

ne bileyim Türkiye de bile insanlar kendi isimlerini kullanmıyor özellikle gençliklerinde

çevremde Aslı diye bildiğim Hacer, İsyan diye bildiğim Münir var diyeyim sen düşün gerisini

ama tanıdığım Mihriban a yakın çevresi Mihri diyor, iş arkadaşları vs ama bende o samimiyet yok ben Mihriban diyorum hiç de demode gelmiyor ismi

Telaffuz da evet sıkıntı oluşturur. Bi sıra bekleseniz isminizle seslenecek olsalar sırayı kaçırma ihtimali var 😁
Sevmediğim, bana yararı dokunmayan, aile büyüklerinden birinin ismi koyulmuş olsaydı en güzel isim bile olsa değiştirmek isterdim

X