• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl iş buldunuz?

Benim zamanimda kariyer.net , yenibiris.com gibi sitelerden ya da tanidiklardan bulunurdu , kalmadi mi artık bu siteler?

mezun olmadan şehir şehir dolaştım iş aradım. hepsi aynı maaşı verdiği için kendi şehrimde olan yeri tercih ettim. sektör sağlık olunca bulmakta zorlanmadım

Ben iki işimi de tanıdık vasıtası ile buldum. İstifa ettikten sonra beş ya kariyer sitelerinde dolandım, görüşmelere gittim ama bir şey çıkmadı. Sonunda bir tanıdığımız referans oldu iş yerinde.

Bolum nedir ona gore degisir is bulmak.
Ben ozel sektor calisaniydim. Mezun olur olmaz Alese girmistim,tam puana yakin bir sey aldiydim 95uzeriydi yanlis hatirlamiyorsam. Ama akademik kariyer istemedigim icin ozelde devam ettim. Yabanci dil ileri seviyeydi,iki dil daha ogrendim uzerine. Stajimi ogrenciyken cok iyi bir yerde yapmistim onun da olumlu etkisi oldu. Diger mezunlardan farkli olursaniz is buluyorsunuz. Yarim donem okulu uzatip martta mezun olmustum,sirketler kendileri beni arayip buldu,ben iclerinden kendime uygun olanini secip mayista ise basladim yurt disinda. Egitim alip Turkiyeye geri dondum ve 5 yil devam ettim ayni yerde. Sonrasi transferler.

Tüm işlerim tanıdık vasıtasıyla oldu. Kendi çabamla yırtınmamla şurdan şuraya gidemedim bu ülkede. 4 dil biliyorum 3 üniversite 1 yüksek lisans 5 yıl iş tecrübem var 2 yıldır kariyer siteleri o bu şu bir halt çıkmadı. Yine tanıdığın kapısını çalacağım sanırım.

mezun olduktan sonra annem direk kuran kursa gönderdi.:)
kurani tam hatim etmek üzereyken babam bana iş buldu. annem de çekiştirdi babama. hatim edecekti diye :D
1,5 yıl şantiyede muhasebe olarak çalıştım. memurluğa ataninca ayrıldım :)

Eskiden memurlarla kızlarını evlendirmezmiş aileler.

Şimdilerde memursa hemen evet diyorlar , ev kiralayinca bile memur olman gerekiyor :)

Sınavlara girin mutlaka. Devletin kapısını aşındırın.

Şimdiye kadarki işlerimin ikisini tanıdıkla buldum.Arada tanıdık olunca çalışırken mobing de görmedim.O saydığınız sitelere başvuru yapıyorum adamın biri geçen aradı "pandemi var pandemi bin liraya çalışın mıı" dedi😂biri aradı muhasebe diye çağırdı bi gittim kasiyerlik.E muhasebe demiştiniz dedim.Tamam işte para sayacan dedi😂 Başka bi yere gittim adam doğulu ne dedi acaba diye kendi kendime çevirmeye çalıştım o da malını mülkünü saydı sonra da ben inşaat mühendisliği ve muhasebeyi birlikte okumuş sekreter arıyorum işkurla alcam 2 sene bedava dedi😂 Aklımı kaybetmedim valla daha çok şükür😂

Okuldan mezun olduktan sonra nasıl iş buldunuz? İş nasıl bulunur? İş bulmak için ne yapılır? Bana yardımcı olur musunuz lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var.
Merhaba sizin sorunuza cevap olur mu bilmem ama yine de yazayım. Okuldayken ilk senemden itibaren çeşitli işlerde çalıştım. Bazıları mesleğimle ilgiliydi diğerleri sadece para kazanmak içindi. Böyle olunca pek çok kişi benim nasıl iş yaptığımı, ortama uyumumu gördü, tanıdı ve ilerleyen zamanlar için network ve referans oluşturmuş oldum. Öğretmenlik mezunuyum ama şu an bambaşka bir iş yapıyorum.
İş bulma aşamasında yabancı dil ve bilgisayar kullanmanız hem ileri seviyede hem de pratik olmalı. Şimdi gidip dil kursuna yazılmaya kalkacaksınız belki bazılarınız. Ama kurs da size yöntem öğretilir gayret sizdedir. Çok çaba göstermelisiniz. Bunun dışında öğrendiğim diğer şey de iş işte bulunur. Siz mesleğinizle ilgili bir işe çalışma şartları ağır olsa bile girin hem tecrübe kazanın hem de sektöre girmiş olun. Bir de genel kültürünüzü oturup kalkmanızı iş adamı ve yaşam Prensiplerinizi belirleyin karşı tarafa karşı bir duruşunuz olsun. Şu ana kadar çok ilerleyen zamanlarda bir kere hariç hiç iş başvurusu yapmadım hep iş teklif ettiler bir yerlerde çalışırken.

Tüm işlerim tanıdık vasıtasıyla oldu. Kendi çabamla yırtınmamla şurdan şuraya gidemedim bu ülkede. 4 dil biliyorum 3 üniversite 1 yüksek lisans 5 yıl iş tecrübem var 2 yıldır kariyer siteleri o bu şu bir halt çıkmadı. Yine tanıdığın kapısını çalacağım sanırım.
Sizin işsiz kalmamanız lazım, tanıdık olunca ilkokul mezunlarını bile çalıştırıyolar, katılıyorum.

• Beğen
Reactions: JES
Bu işime başlamadan önce bir yerden çıkarıldım.
5 ay işsiz gezdikten sonra bir arkadaş vasıtasıyla buraya girdim.
Ama o 5 ay resmen kapı kapı gezdim.
Çalışmak zorundayım ne dedilerse tamam dedim yine de olmadı.
Şimdi burada kovsalar diye gözlerinin içine bakıyorum :D

Okuldan mezun olduktan sonra nasıl iş buldunuz? İş nasıl bulunur? İş bulmak için ne yapılır? Bana yardımcı olur musunuz lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var.
2 ay harici hiç işsiz kalmadım mezun olduktan sonraki dönemde. ilk 2 yıl kendi mesleğimi yapmadım, bu süreçte sigortasız çalıştığımda oldu ama o dönem amaç para kazanmak kendi geçimimi sağlamaktı. sonra kpss ile atandım ve memur oldum ama oradada şansım yaver gitti benim girdiğim sınavın son tercih hakkının olduğu dönem birçok kadro açıldı kendi alanımdan ve düşük puanlarla atandık, ben 68 ile atandım şuan 85-90 alan doğuya falan atanıyor ve ben Bursadayım.
İş bulmak için kariyer siteelrine cv bırakın, boş zamanlarda alanınıza göre kurslara gidip sertifika alın e yabancı dili geliştirin derim. Devlet düşünüyorsanız zaten kpss ye çalışmak ve geçerli bir puan almak dışında yapacak şey yok.

Özel sektörde yıllarca çalıştım. En son dayanamadım KPSS'ye girdim atandım.

Back
X