- 1 Haziran 2022
- 3.876
- 1
- 11.606
- 138
- 34
- Konu Sahibi Cankiriklarim
-
erkeklerin bu aşağılık tavırlarını anlamak çok zor. Allah karşınıza size hakiki koca oğlunuza da baba olacak esaslı birisini çıkartsın inşallah.O ailemi ozledim dedi. Bir bina yikildi ve ben altinda kaldim dedi. Mutsuzum diye gittim ama mutlu olamadim dedi. Oglum da anne ne zaman sofrada üç kisi olacagiz deyince biz de beraber oglum mutlu olsun diye ikinci kez gorusmeye basladik. Beraber ucumuz sinemalara gittik, yemeklere gittik. Cok mutluydu. Ayda iki kez oglumu gormeye gelen adam her hafta sonu gelmeye basladi. Onca yolu. Hafta ici de her gun ariyordu. Her geldiginde hediyeler getiriyordu. Ben bir taraftan korkuyordum, bir taraftan da belki ikimiz de hatalarimizdan payimizi almisizdir diyordum. Ancak son zamanlarda o her hafta gelen adam iki haftada bir gelmeye basladi. Gelemeyecegi haftalar bahaneler uretmeye basladi. Yol yoruyor bu hafta gelmesem, ya da bulasiklar birikti onlari halledecegim, ya da bilmem kimin cenazesi var gibi. Ben de zamanla yavas yavas basladim. Suphelenmeye baslayinca biz ne yapiyoruz, bu ne simdi dedim. Ispatim yok ama tahminimce o siralar muhtemelen bosluktaydi. Beraber oldugu kisiden belki de ayrilmisti, o boslugu dolduruyordu. Simdi bir sevgilisi var. Sevgilisi varken oglumun sorunlari olup aramak zorunda kaldigimda cok soguk davraniyor. Ben kendime yeni bir duzen kurdum. Bu tip insanlar karsisindaki kisinin de ruh sagligini bozuyor. Ben artik mumkun mertebe kendi onume bakiyorum. Bence giden kisi icin ugrasmaya degmez. Siz de onu bekleyerek omrunuzu harcamayin. Gonlu esiyle coluguyka cocuguyla olan gitmeye cesaret edemiyor ama gitmek isteyen de onu bunu bahane edip gidiyor. Kalan omrunu o kisi gelecek diye heba etmemeli bence. Kimsenin omrunuzu ipotek altina almasina izin vermeyin. Zaman gelip geciyor. O simdi gitti hayatini yasiyor. Geride kalanlar nasil diye sormuyorsa beklemenin de bir anlami yok. Ben ikinci denemeyi oglum istemese yaparmiydim bilmiyorum. Gordum ki bir kez duzen bozuldu mu bir daha eskisi gibi olmuyor. Yine de belki hatalarimizdan payimizi almisizdir dedim ama anladim ki kimse degismiyor. O benim icin dogru insan degil artik biliyorum. Siz de lutfen ic hesaplasmayla, bekleyerek omrunuzu curutmeyin, yolunuza devam edin.
Burada bir suru konu okudum. Her katil cinayet yerine bir kez donermis, iyice öldürdüm mü diye. Bizde de oyle oldu. Ikinci kez geldi ve yine gitti. Giden, gitme cesareti olan, gelse de tekrar gidiyor.
Sevgiyle kalin.
Bu işi daha fazla zorlayıp kendinizi yormayın, adam sorunlarını sizinle paylamamış anlayın ne kadar uzak sizden. Net insanları severim ben, olmuyorsa olmuyordur. Bırakın gitsin yoluna, sizde hayatınızı kurun, üzücü bir yuvanın yıkılması ama yapamıyorsa zorlamanın bir faydası yok, size zararBabası babamı aramış. İşyerindeki amiri ve müdürleri psikolojisinin uzun zamandır iyi olmadıgını ve psikologa gitmesi gerektiğini söylemiş. Alın götürün biraz değişiklik yaşasın demişler. Alıp istanbula getirmiş babası da. Babamla da görüşmüş eşim yarın psikolog randevum var iyi değilim kafamı dinliyorum ben onu seviyorum ama bu hale nasıl geldik bilmiyorum demiş. Babası demiş ki rezil olmuşlar lojmana herkes bunların olaylarını konusuyor. Sonra ben lojmandaki bikac arkadasımı arayınca öğreniyorum ki nerdeyse yoldan cevirip dert anlatıyormus insanlara. Ama kafası yerinde değil bir halde. Uzun zamandır depresyondaydı hatta tekrar üniversite sınavına hazırlanıyordu kitap deneme vs ben getirdim ona hep okuldan. Kendi branşımı çalıştırdım 2 cocuga ragmen o istiyor diye. Yani istifa et dedim, ileride iadei itibar alacagım olmaz dedi… kısacası işinde cok büyük problemleri vardı ve bunun hıncını evliliğimizden aldı. Şimdi de iyice dengesizleşmiş
Hanımefendi ya okumuyorsunuz ya da okudugunuzu anlamıyorsunuz sevdiğini söylüyor eşim. Hayret bişey ne meraklısınız hemcins yermeye.Adam efendi gibi ayrılmak istiyor neden yapışıyorsunuz ki?
Ayrılmakta evlenmek kadar doğal bir şey.
Erkek Boşanmak istemediği için öldürülen kadınların ülkesindeyiz.
Hır gürsüz bitsin.
Sevmiyor sizi , sevgi bitebilir ömürlük değildir.
Zorunda da değil sizinle bir ömür mutsuz geçirmeye hayat kısa zincir yok kimsenin boynunda drama queenliğe lüzum yok
Sorunlarını paylaştı ancak bende değil cözümü. Ben işteki gecirdiği sorusturma ile ilgili hicbirsey yapamam kimse yapamaz. Olayı da biliyorum sadece kararı bilmiyordum sorusturmaya cok üzüldüm diye kararı söylememiş o kadar. Konu da düsündüğünüz durumlar değil.Bu işi daha fazla zorlayıp kendinizi yormayın, adam sorunlarını sizinle paylamamış anlayın ne kadar uzak sizden. Net insanları severim ben, olmuyorsa olmuyordur. Bırakın gitsin yoluna, sizde hayatınızı kurun, üzücü bir yuvanın yıkılması ama yapamıyorsa zorlamanın bir faydası yok, size zarar
Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.erkeklerin bu aşağılık tavırlarını anlamak çok zor. Allah karşınıza size hakiki koca oğlunuza da baba olacak esaslı birisini çıkartsın inşallah.
Üzüldüm oğlunuza umarım bir an önce düzelirKücük oğlum 2 gündür ateşler icinde yanıyor. Düzensizlik ağır geldihastanelerde sabahlıyorum. Yine de aramadım annemleri de tembihledim aramayacaksınız dedim. O bir kez cocuklarım nasıl diye sormadıysa aramadıysa bu iş bitmiştir. İnanın içim buz gibi oldu artık. Dönmese de olur. Hatta umarım dönmez de o bitirmiş olur.
Teşekkür ederim inşallah toparlar bademcikleri iltihaplanmış antibiyotik başladık mecbur. Zaten ne zaman evden cıksak düzeni bozulsa hemen ateşlenir boğaz ve kulak ağrısı başlar cok hassas bir bebek. Ateşi kontrol edemiyoruz ama cok sükür havale noktasına getirmedikÜzüldüm oğlunuza umarım bir an önce düzelir
Sizi de takdir ettim bu üzücü olayı iletişim kanalı olarak görmediğiniz için çünkü günlerdir çocuğunu aramayan adamın çocuğuna ve size hiçbir yararı olmayacağını görmüşsünüz.
O anca 3-4 aya kafasını duvarlara vurur belli çünkü
Kendisi de ailesi de psikolojik sorunları var biraz ayrı kalsınlar diyor. Ayrıca bu arada bizim tayin senemizdi 15temmuzda ilişik kesmesi lazım ben de eş durumuyla gidebiliyorum sadece cünkü il dısı hakkımı onun yanına gelerek harcadım. 3 yıl biyerde calısmadan tekrar il dısına bavuramıyorum ve 2 sene oldu peşinden gideli henüz. Ne bu durumlar icin arıyorlar ne eşyalarımız ne oldu nakliye vs. Ne cocuklarını arayıp soruyor ben inanamıyorum Allah size de yardım etsin nasılsınız suanBenzer şeyleri tam 3 yıl önce yaşadım hayatımın şokunu yaşadım. Sonra evleri ayırdık falan ondan sonra pişman olup geldi. 2 yıl çocuk istememize rağmen olmamıştı. Barıştığımız gün hamile kaldım. Neyse sonra anladım ki defalarca aldatılmışım meğer parası bittiği batmak üzere olduğu için gelmiş. Hep aklı başka kadınlar da başka alemlerdeymiş. 3 yıl sonra canıma tak etti be boşandım.
Sizin de kendinizi güçlendirmenizi tavsiye ederim. Çünkü eşiniz niyeti bozmuş. Hayatında biri vardır diyemem ama bu evi terk ediş hem de minicik bebekler varken mantıklı değil.
Polis mi kendisi? Ben de psikolojik sıkıntı yaşadım evliyken panik atağa yakalandım. Belki her hastalığın gidişatı tedavisi farklıdır ama yalnız kalmaktan çok yanımda birileriyle toparlanmayı seçmiştim. Biraz daha bekleyin madem. Olmadı birlikte terapi alın. Orda ak koyun kara koyun belli oluyor. Biz bir defa gittik baktı ki psikologla baş edemiyor dökülüyor ikinciye gelmedi. Neyse ben erkeklere pek güvenmiyorum. İşinizin olması süper. Tayin de belki zorlarsanız çözüm bulunur her kurumun tabi farklı işleyişi.Kendisi de ailesi de psikolojik sorunları var biraz ayrı kalsınlar diyor. Ayrıca bu arada bizim tayin senemizdi 15temmuzda ilişik kesmesi lazım ben de eş durumuyla gidebiliyorum sadece cünkü il dısı hakkımı onun yanına gelerek harcadım. 3 yıl biyerde calısmadan tekrar il dısına bavuramıyorum ve 2 sene oldu peşinden gideli henüz. Ne bu durumlar icin arıyorlar ne eşyalarımız ne oldu nakliye vs. Ne cocuklarını arayıp soruyor ben inanamıyorum Allah size de yardım etsin nasılsınız suan
Çocuğunuza geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşir.Kendisi de ailesi de psikolojik sorunları var biraz ayrı kalsınlar diyor. Ayrıca bu arada bizim tayin senemizdi 15temmuzda ilişik kesmesi lazım ben de eş durumuyla gidebiliyorum sadece cünkü il dısı hakkımı onun yanına gelerek harcadım. 3 yıl biyerde calısmadan tekrar il dısına bavuramıyorum ve 2 sene oldu peşinden gideli henüz. Ne bu durumlar icin arıyorlar ne eşyalarımız ne oldu nakliye vs. Ne cocuklarını arayıp soruyor ben inanamıyorum Allah size de yardım etsin nasılsınız suan
Boşanma tayinini araştırdım maalesef öğretmenler suistimal ettiği icin sadece can güvenliği olursa yapılıyormus artık. Bizimki anlaşmalı boşanma olacak onu ispatlayamam yani.Çocuğunuza geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşir.
Babası babanızı aramış, psikolojik sorunları varmış filan filan. Bu kar hiç inandırıcı gelmedi, babasının baskısıyla toparlamaya çalışılıyor sanki. Gerçi eşinizin niyeti yok. Dediğiniz gibi hadi siz neyse arayıp çocukları ile konuşabilirdi kaldı ki kanlı bıçaklı değilsiniz. İşyerinde aldığı ceza da hayatın sonu değil, meslekten çıkarılsa dahi kanun yolu kapanmıyor, idare mahkemesine dava açıyor ve verilen cezaların %80 i usülden bozuluyor, esasa bile girmeden.
Bunlar sadece bahane. Eş ataması nedeni ile yetin isteyebildiğiniz gibi boşanma nedeni ile de tayin isteyebilirsiniz. Lojmanı ne zaman boşaltmanız gerektiğini öğrenin önleminizi alın, bir anda zor durumda kalmayın. Siz de kendiniz ve çocuklarınıza göre plan yapın.
Cocukları da aramıyor cünkü suan oh tüm yüklerimden arındım yaşasın bekar hayatı diye geziyor tahminimce. Babası bile babama demiş ki yavaş yavaş eski haline dönüyor arkadaslarıyla gezip tozupPolis mi kendisi? Ben de psikolojik sıkıntı yaşadım evliyken panik atağa yakalandım. Belki her hastalığın gidişatı tedavisi farklıdır ama yalnız kalmaktan çok yanımda birileriyle toparlanmayı seçmiştim. Biraz daha bekleyin madem. Olmadı birlikte terapi alın. Orda ak koyun kara koyun belli oluyor. Biz bir defa gittik baktı ki psikologla baş edemiyor dökülüyor ikinciye gelmedi. Neyse ben erkeklere pek güvenmiyorum. İşinizin olması süper. Tayin de belki zorlarsanız çözüm bulunur her kurumun tabi farklı işleyişi.
Ha bir de evde 2 ve 3 yaş bebekle ilgilenmek hiç de kolay değil yani. Kendinizde hata arayıp durmayın sakın. Bir sorun varsa çözmeye çalışsaymış kaçıp gitmek yerine. Ben genel olarak iyiyim ama işte içimde hep onun yaptıklarını çektiğini görmek ve duymak var. O düşünceden çıkarsam tamamım sanırım.
Ben şöyle hayatıma baktığımda tek kötünün o olduğunu fark ettim. Evlatlarım ailem iş arkadaşlarım yoldan geçen herhangi biri bile hep yardımcı saolsunlar.
Kesinlikle başından beri bunları kaldiramayan adam ifade ederdi. Kadın aynı kadın nihayetinde..Eşinizi yıpratığınız doğru olabilir ancak büyük ihtimalle eşinizin hayatında başkası var ya da bu hikayenin altından en azından eşinizi gözüne kestiren ve onu gazlayan bir kadın çıkacak. Her ilişkinin dinamikleri farklıdır, siz bugün böyle olmadınız, üstelik 3,5 yıllık ilişkide gayet net kendinizi belli etmişsinizdir üstüne evliliğin üstünden 7 sene ikide çocuk geçmiş, bugüne kadar bunun lafını etmeyen üstüne iki çocuk yapan adamın birden bu kadar keskin kararlar almasının altından mutlaka başka bir kadın çıkar. Niyeti bu ortalığa dökülmeden ve size fazla bir şey kaptırmadan çocuklarıda sizin başınıza bırakıp bekar hayatı yaşamak. Kaldı ki ne kadar sorun yaşarsa yaşasın ortada fiziksel şiddet aldatma falan yoksa, terapist gibi yollar denenmeden kadın olsun erkek olsun hiçbir normal erkek arkadaş biri üç diğeri iki yaşında çocuğu olan adama çok mutsuzsunboşan diye akıl falan vermez, bunu söyleyen mutlaka bir kadındır.
Kaldı ki iki tane küçük çocuğu olan kadına çocukların yükünü onunla sırtlanıp kadına nefes alanı bırakmak yerine mız mız bebek gibi çocukların için beni ihmal ediyorsun diye zırvalayan adam mutlaka başka bir kadından ilgi görmüştür.
İnsanlar tabiki anlaşamayıp ayrılabilir ama önce affedilemez ve geri dönülemez hatalar yoksa ve ortada iki çocuk varsa tüm ihtimaller denenmelidir. Kocanızın harketlerinin bir çoğu başka bir kadının varlığını bas bas bağırıyor. Üstelik açık kapı bırakmadan birden bu kadar sert tutumda hiç normal gelmedi. Uyanık olun gaza gelip fevri bir karar almayın, madem sizi ve çocuklarını bu kadar kolay hayatından çıkarmak istiyor bunun karşılığınıda maddi manevi ödemek zorunda. Takipte kalmanızı tavsiye ederim
Bence bekar hayatının tadını cıkarıyor bütün sorumluluklarından yüklerinden kurtulduçok çelişkili. madem 6,5senedir mutsuzdu nasıl her kavgada ayaklarına kapandı. mutsuz erkek hiçbişey için çabalamaz ki. bence hayatında baskası var. ya da alakasız bi sebepten depresyona girdi arkadaslarıda senin açından aklını doldurdu. milletin yorumlarınıda anlattıgına göre arkadas cevresi baya bi etkilemiş güya. bana çok saçma geldi kesin altında bişey var. bi erkek evde baskılansa bunu tavırlarıyla belli eder içine atmaz ki :d baya bi bahane uydurmuş. bence koşma peşinden hiçbişey yokken neden peşinden koşup şans diliyosun suçlu sen değilsin ki kendinimi düzelteceksin sanki yoo ee herşey ortadayken daha neyi düşünecek ayak yapıyo adam ya
Çocuklar için olmayacak, bir süre sonra o tatlı hayat bitecek, çevresindeki insanlar gidecek yada ora yetiştiremeyecek. Kurulu düzene dönecek, çamaşırı yıkanacak, yemeği pişecek. Siz onun can simidisiniz. Öğretmenlerin yetimi olmuyorsa boşanma nedeni ile de bulunduğunuz yerde kendinize uygun bir ortam oluşturursunuz.Boşanma tayinini araştırdım maalesef öğretmenler suistimal ettiği icin sadece can güvenliği olursa yapılıyormus artık. Bizimki anlaşmalı boşanma olacak onu ispatlayamam yani.
Bencede bunlar bahane bence suan cocuklarını bile aramıyor izinde bütün maaşı kendine harcıyor sabah erken kaldıran yok akşam yorgunluktan sızmak yok. Sürekli bir sorumluluk yok. Bekar hayatı tatlı geldi aklına bile burası gelmiyor. Muhtemelen izni bitince o tatlı hayattan kopmak zorunda kalınca bana dönüş yapacak. İyi veya kötü. Ki bence icinde bitirmiş bişeyleri iyi dönerse bile bu ben değil cocuklar icin olacak
Ne kadar çirkin bir söz yavaş yavaş eski haline dönüyor. Sanki 40 yıllık esaretten kurtulmuş. Uzak durun bu insanlardan, kurtarın kendiniziCocukları da aramıyor cünkü suan oh tüm yüklerimden arındım yaşasın bekar hayatı diye geziyor tahminimce. Babası bile babama demiş ki yavaş yavaş eski haline dönüyor arkadaslarıyla gezip tozup
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?