• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz hiç boşanmayı düşünmezken eşiniz tarafından terkedildiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Terörle ilgili hiç bir soruşturma personel mesaiye gidip gelirken yürütülmez.Personel soruşturma süresince görevden uzaklaştırılır.Konu sahibi pek girmek istemiyor bu konulara ama büyük olasılıkla görevi ile ilgili bir kötüye kullanımda bulundu adam
Belki de hırsızlık yolsuzluk yaptı. E bu daha kötü? Hırsız adamla evli kalıp napıcak konu sahibi? Belki adam da böyle düşünüyor. Esas ayrıntıyı bizden sakladığı için boş boş sorup, tahmin yapıp duruyoruz.

Son düzenleme:
Belki de hırsızlık yolsuzluk yaptı. E bu daha kötü? Hırsız adamla evli kalıp napıcak konu sahibi? Belki adam da böyle düşünüyor. Esas ayrıntıyı bizden sakladığı için boş boş sorup, tahmin yapıp duruyoruz.
Yok öyle birşey de olmayabilir...Konu sahibinin hakkında hayırlısı olsun.Dilerim iki çocuğuyla en kısa zamanda yeni hayatına adapte olabilir.

Istiyorsaniz arayin. Konusun. Icinizdekileri dokun.
Ben aramamistim, o da aramadi. Bizimki oyle bitti. Biz oglumla baska bir sehirde yeni duzen kurduk. Bosandiktan 3 yil sonra ailemi ozledim diye geldi. Bir bina yikildi ben altinda jaldom dedi. Mutsuzum diye gittim mutlu olamadim dedi. Biz tekrar aile gibi ucumuz kahvaltilara, yenege, sinemaya gittik, gezdik beraber vakit gecirdik o oglumu gormeye geldikce. 4 ay surdu. 4 ay sonra tekrar yapamiyorum diye gitti.

Eğer senin merakettiğin şey eşinin iyi olup olmadığını öğrenmekse arayıp "seni ,sağlığını ,iyi olup olmadığını merakettim..evden senin için göndermemi istediğin bir eşyan var mı?" dersin.Diğer yandan evliliğinin devamı içinse artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak kuzum.Senin içine kuşku tohumlarını ekti bir kere ..sadece ikinci bir kadının varlığı anlamında söylemiyorum bunu .Sen onunla iken mutluluk rolü yapıp mutsuz bir hayat sürüyorsa nereye kadar gerçek bir ilişki sürdünüz? Kafasında hangi anlarda çekip gitmeyi hayal ediyordu ama bir nevi sana katlanıyordu ? Kendisi dönüp "ben şu ruh halindeydim..şöyle sorunlarım vardı" demediği sürece artık acaba ne hissediyordu vs.düşünme bile.Sana bu lafları ederken kimse senin ne hissettiğini düşünmüyor bile baksana .Bebeklerini al,anneni de al yanına küçük bir tatil planla.İki minik kuzunun onları canı sıkıldıkça terketmeyecek ..aynı zamanda da sürekli keder içinde olmayan bir ebeveyne ihtiyaçları var
İşte ben bunu dün yaptım evden bir bavul yapıp cıktım ailemin yazlıgına geldim. Ve tam da canımı yakan sey su ben toparlarız dediğimde bu böyle 1-2 seferlik bişey değil ben bu evlilikte hep mutsuzdum dedi. Şu saatten sonra neyi nasıl düzelteyim baştan aşağı herşeyi yanlış buluyormuş meğer. Ama böyle bişey mümkün müdür? Yoksa psikolojik sıkıntılarını mı benden cıkarıyor emin olamıyorum… ve gercekten sürekli işte acaba şurda da mu mutsuzdu böyle de mi mutsuzdu diye sorguluyorum kendimi sürekli. Beklediğim ne peki benim?

Hatalarımı biliyorum ve arayıp düzeltebiliriz demeye calıstım en son konusmamızda ama soğukkanlılıkla olmaz dedi senin karakterin ve karakter değişmez dedi

Hatalarımı biliyorum ve arayıp düzeltebiliriz demeye calıstım en son konusmamızda ama soğukkanlılıkla olmaz dedi senin karakterin ve karakter değişmez dedi
Merhaba naçizane bir tavsiye bu süreçte sessiz kalın, arayıp sormayın, sizden hiç bir şekilde haber almasın.
Muhtemelen neden peşinde koşmadığınızı merak edecek, hiç korkmayın daha kötü olur mu diye..
İnsan egosu sevmediği biri bile bir anda böyle kesince iletişimi acaba diyor ve bu sefer o merak etmeye başlıyor..
Bu süreçte kafanızı dinleyin, bundan sonrası için ne yapmanız gerektiğini düşünün.
Gerçekten Araf çok zor bir süreç ama ne yazık ki şimdi içinizde sürekli arama, yalvarma ve düzeltme hissiyatı var ama inanın bu karşınızdakini irite etmekten öteye geçmez.
Sizi güçsüz gördükçe uzaklaşır ama güçlü ve onsuzda kendinize yettiğinizi gördüğünde bunu sindiremez ve o zaman mutlaka gelir.

Ama gelse bile bu saatten sonra nasıl güvenebilirsiniz bunca kırgınlıktan sonra nasıl brlikte devam edersiniz orayı ölçüp tartmak gerekir.

İşte ben bunu dün yaptım evden bir bavul yapıp cıktım ailemin yazlıgına geldim. Ve tam da canımı yakan sey su ben toparlarız dediğimde bu böyle 1-2 seferlik bişey değil ben bu evlilikte hep mutsuzdum dedi. Şu saatten sonra neyi nasıl düzelteyim baştan aşağı herşeyi yanlış buluyormuş meğer. Ama böyle bişey mümkün müdür? Yoksa psikolojik sıkıntılarını mı benden cıkarıyor emin olamıyorum… ve gercekten sürekli işte acaba şurda da mu mutsuzdu böyle de mi mutsuzdu diye sorguluyorum kendimi sürekli. Beklediğim ne peki benim?
Adam bu bitişin tüm sorumluluğunu senin sırtına yükleyip gittiği için sen de "değişebilirim, onun istediği gibi bir insan olabilirim ..çocuklarım için bunu yapmalıyım " psikolojisine girdin.Oysa sana
" önce planlı bebeğimiz ardından sürpriz bebeğimiz derken sen 3 yıldır ya hamilesin ya yeni bebeğe alışmaya çalışıyorsun..Ben de dışarıda gezip tozuyorum, evdeki bol bebek ağlamalı hayat beni sıktı ..aklımın da kaydığı bir kadın var ..herkese boşandığımızı söylüyorum ki o kadın bana yeşil ışık yakarsa uça uça peşinden giderim yok baktım olmuyor dönerim ..dönerken de karıma ders vermiş olurum ..ama şimdilik kapım açık kalsın " dese sen onun ciğerini bile sökersin bunu o da biliyor

Peki nasıl bitti yani en son size bosanmak istiyorum diye mi arayıp söyledi
Bu soru bana mi?
Bana ise once mutsuzum dusunecegim diyerek evi terk etti. 6 ay sonra da bosanalim dedi ( arayip cay bahcesine cagirdi konusalim diye, orada soyledi). Bosandik. Biz baska sehiretasindik oglumla. O ayda 2 kez hafta sonlari gormeye geliyordu oglumu. Bosandiktn 3 yil sonra yine boyle oglumu gormeye geldiginde ailemi ozledim dedi. 4 ay boyunca her girneye geldiginde ailece gorustuk. Sonra ben bir gun biz neyiz dedim. Ne yapiyoruz boyle dedim. Ne istiyorsun, bu boyle mi devam edecek? Ben insanlara esim desem esim degilsin, sevgilim desem sevgilim degilsin. Ben sana nasil neye gore davranacagimi bilemiyorum dedim. O da ben yapamiyorum dedi. Ve yine bitti. Zaten yavas yavas da ilk geldigi gunku ailesini ozlemis halleri gibi degildi halleri.

Peki ben aramadan neyi beklemeliyim durumlar böyleyken?
Kendi içinizdeki paniğin geçmesini beklemelisiniz.
Şu an yaşadığınız panikten dolayı değişebilirim diyerek işleri yoluna koymaya çalışıyorsunuz
fakat eşiniz sizin değişmenizi istiyor olsa bunu belirtirdi diye düşünüyorum.
Sakin kalıp eşinizin aramasını beklemelisiniz :kahve:

Babası babamı aramış. İşyerindeki amiri ve müdürleri psikolojisinin uzun zamandır iyi olmadıgını ve psikologa gitmesi gerektiğini söylemiş. Alın götürün biraz değişiklik yaşasın demişler. Alıp istanbula getirmiş babası da. Babamla da görüşmüş eşim yarın psikolog randevum var iyi değilim kafamı dinliyorum ben onu seviyorum ama bu hale nasıl geldik bilmiyorum demiş. Babası demiş ki rezil olmuşlar lojmana herkes bunların olaylarını konusuyor. Sonra ben lojmandaki bikac arkadasımı arayınca öğreniyorum ki nerdeyse yoldan cevirip dert anlatıyormus insanlara. Ama kafası yerinde değil bir halde. Uzun zamandır depresyondaydı hatta tekrar üniversite sınavına hazırlanıyordu kitap deneme vs ben getirdim ona hep okuldan. Kendi branşımı çalıştırdım 2 cocuga ragmen o istiyor diye. Yani istifa et dedim, ileride iadei itibar alacagım olmaz dedi… kısacası işinde cok büyük problemleri vardı ve bunun hıncını evliliğimizden aldı. Şimdi de iyice dengesizleşmiş

Bu soru bana mi?
Bana ise once mutsuzum dusunecegim diyerek evi terk etti. 6 ay sonra da bosanalim dedi ( arayip cay bahcesine cagirdi konusalim diye, orada soyledi). Bosandik. Biz baska sehiretasindik oglumla. O ayda 2 kez hafta sonlari gormeye geliyordu oglumu. Bosandiktn 3 yil sonra yine boyle oglumu gormeye geldiginde ailemi ozledim dedi. 4 ay boyunca her girneye geldiginde ailece gorustuk. Sonra ben bir gun biz neyiz dedim. Ne yapiyoruz boyle dedim. Ne istiyorsun, bu boyle mi devam edecek? Ben insanlara esim desem esim degilsin, sevgilim desem sevgilim degilsin. Ben sana nasil neye gore davranacagimi bilemiyorum dedim. O da ben yapamiyorum dedi. Ve yine bitti. Zaten yavas yavas da ilk geldigi gunku ailesini ozlemis halleri gibi degildi halleri.
Benim babam da tam böyle bir adamdı. Annemin 20 yılını bu gitgellerle yedi boşandıktan sonra. Cocugunuzun da sizin de neler hissettiğinizi anlayabilirim. Cok zor 😞

Babası babamı aramış. İşyerindeki amiri ve müdürleri psikolojisinin uzun zamandır iyi olmadıgını ve psikologa gitmesi gerektiğini söylemiş. Alın götürün biraz değişiklik yaşasın demişler. Alıp istanbula getirmiş babası da. Babamla da görüşmüş eşim yarın psikolog randevum var iyi değilim kafamı dinliyorum ben onu seviyorum ama bu hale nasıl geldik bilmiyorum demiş. Babası demiş ki rezil olmuşlar lojmana herkes bunların olaylarını konusuyor. Sonra ben lojmandaki bikac arkadasımı arayınca öğreniyorum ki nerdeyse yoldan cevirip dert anlatıyormus insanlara. Ama kafası yerinde değil bir halde. Uzun zamandır depresyondaydı hatta tekrar üniversite sınavına hazırlanıyordu kitap deneme vs ben getirdim ona hep okuldan. Kendi branşımı çalıştırdım 2 cocuga ragmen o istiyor diye. Yani istifa et dedim, ileride iadei itibar alacagım olmaz dedi… kısacası işinde cok büyük problemleri vardı ve bunun hıncını evliliğimizden aldı. Şimdi de iyice dengesizleşmiş
Eşiniz neden size anlatamadı bunları?

Rabbim sizi ve evlatlarınızı düze çıkarsın, mutluluk versin zor günlerden kolaylıkla çeksin inşallah. Eşinize de tez zamanda akıl fikir versin.

bence bu cümleden sonra artık kadınlık gururunuzu ortaya koyma vakti. biraz dik ve soğuk durun.

Evlilik paylaşmak değil mi ?
Madem sorunları varmış , bu adam neden size anlatmadı ?

Bence ayrılığa kılıf arıyor, yerinizde olsam asla uğraşmam da aramam da ne hali varsa görsün der açarım davamı alırım haklarımı yoluma bakarım.

Benim babam da tam böyle bir adamdı. Annemin 20 yılını bu gitgellerle yedi boşandıktan sonra. Cocugunuzun da sizin de neler hissettiğinizi anlayabilirim. Cok zor 😞
O ailemi ozledim dedi. Bir bina yikildi ve ben altinda kaldim dedi. Mutsuzum diye gittim ama mutlu olamadim dedi. Oglum da anne ne zaman sofrada üç kisi olacagiz deyince biz de beraber oglum mutlu olsun diye ikinci kez gorusmeye basladik. Beraber ucumuz sinemalara gittik, yemeklere gittik. Cok mutluydu. Ayda iki kez oglumu gormeye gelen adam her hafta sonu gelmeye basladi. Onca yolu. Hafta ici de her gun ariyordu. Her geldiginde hediyeler getiriyordu. Ben bir taraftan korkuyordum, bir taraftan da belki ikimiz de hatalarimizdan payimizi almisizdir diyordum. Ancak son zamanlarda o her hafta gelen adam iki haftada bir gelmeye basladi. Gelemeyecegi haftalar bahaneler uretmeye basladi. Yol yoruyor bu hafta gelmesem, ya da bulasiklar birikti onlari halledecegim, ya da bilmem kimin cenazesi var gibi. Ben de zamanla yavas yavas basladim. Suphelenmeye baslayinca biz ne yapiyoruz, bu ne simdi dedim. Ispatim yok ama tahminimce o siralar muhtemelen bosluktaydi. Beraber oldugu kisiden belki de ayrilmisti, o boslugu dolduruyordu. Simdi bir sevgilisi var. Sevgilisi varken oglumun sorunlari olup aramak zorunda kaldigimda cok soguk davraniyor. Ben kendime yeni bir duzen kurdum. Bu tip insanlar karsisindaki kisinin de ruh sagligini bozuyor. Ben artik mumkun mertebe kendi onume bakiyorum. Bence giden kisi icin ugrasmaya degmez. Siz de onu bekleyerek omrunuzu harcamayin. Gonlu esiyle coluguyka cocuguyla olan gitmeye cesaret edemiyor ama gitmek isteyen de onu bunu bahane edip gidiyor. Kalan omrunu o kisi gelecek diye heba etmemeli bence. Kimsenin omrunuzu ipotek altina almasina izin vermeyin. Zaman gelip geciyor. O simdi gitti hayatini yasiyor. Geride kalanlar nasil diye sormuyorsa beklemenin de bir anlami yok. Ben ikinci denemeyi oglum istemese yaparmiydim bilmiyorum. Gordum ki bir kez duzen bozuldu mu bir daha eskisi gibi olmuyor. Yine de belki hatalarimizdan payimizi almisizdir dedim ama anladim ki kimse degismiyor. O benim icin dogru insan degil artik biliyorum. Siz de lutfen ic hesaplasmayla, bekleyerek omrunuzu curutmeyin, yolunuza devam edin.
Burada bir suru konu okudum. Her katil cinayet yerine bir kez donermis, iyice öldürdüm mü diye. Bizde de oyle oldu. Ikinci kez geldi ve yine gitti. Giden, gitme cesareti olan, gelse de tekrar gidiyor.
Sevgiyle kalin.

Son düzenleme:
Adam efendi gibi ayrılmak istiyor neden yapışıyorsunuz ki?
Ayrılmakta evlenmek kadar doğal bir şey.
Erkek Boşanmak istemediği için öldürülen kadınların ülkesindeyiz.
Hır gürsüz bitsin.
Sevmiyor sizi , sevgi bitebilir ömürlük değildir.
Zorunda da değil sizinle bir ömür mutsuz geçirmeye hayat kısa zincir yok kimsenin boynunda drama queenliğe lüzum yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back