• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz hiç boşanmayı düşünmezken eşiniz tarafından terkedildiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş yerindeki herkese yaymış durumu. Benim yakın olduklarımdan biri aradı ve eşimin normalde hic görüşmediği birinin yanına gidip aniden boşanıyorum ben zaten cok tartısıyorduk sürekli mutsuzdum demiş. Bunu da bugün öğrendim
Soruşturmadan yırtmak veya cezayı hafifletmek için boşanıyor bu herif...Biri akıl vermiş, boşanmayı bahane edip ihraç yerine tenzili rütbe filanla kurtulacak....hala ogrenmediniz mi şu soruşturmanın içeriğini? Kaç kez sorduk, yanıt da vermiyorsunuz. Belki ahlaka mugayir veya yuzkizartici eylemden belki terörden ihraç ediliyor adam. Çocuklarınızın babası sonuçta, bosansaniz da bunlar direkt hayatınızı etkileyecek....ne meraksizsiniz.

2013 yiliydi, bir gun " mutsuzum dusunecegim" diye gitti. Gidis o gidis. Oglum 7 yasindaydi. Biz bekledik. O aramadi, sormadi. Sonra oglumla babaevine donduk. Bana orada burada kaliyorum, arkadaslarimda kaliyorum demisti, meger evden gitmeden once kendine ev tutmus. Beni de kimse aramadi, ne annesi, ne abileri... sanki hersey planliydi. Bir gun beni aradi, 6 ay sonra, bir cay bahcesine cagirdi konusmak icin. Ilk cumlesi " cekiserek mi bosanacagiz, anlasarak mi" oldu. Bir hafta sonra da bir bosanma protokulunu mail olarak gonderdi. Imzalamadim. Bosanma davasi acip haklarimi alarak bosandim.

Tek bildigim bir erkek kafasinda bitirmisse evliligi de bitiriyor, geri donmuyor. Bitirmek istiyorsa, evi terk etmek zaten evlilik birlikteligini temelinden sarsmak oldugundan bosanmada agir kusur sayiliyor, istediklerinizi versin bosanin, vermeyecekse de cekismeli dava acip haklarinizi talep edin, kusurlu cunku. Bu arada davayi siddetli gecimsizlikten acin. Evi terk eden kisiye yanlis hatirlamiyorsam terk ettikten 4 ay sonra evine don cagrisi yapiliyordu, donmezse ondan sonra dava aciliyordu. Oysa siddetli gecimsizlikten acip dilekcenizde evi terk ettigini belirtebilirsiniz. Bir avukat ile gorusun.

Sizce aramalı mıyım? Bazı dengesiz tavırları işte de farkedilmiş. Büyük bir psikolojik çöküşte işiyle alakalı ama sanki bunun hıncını evliliğinden bizden alıyor

bence ne arayin ne de aramasini bekleyin. Bosanma davasini siz acin ondan once, boyle evlilik mi olur cani isteyince gidecek pisman olursa geri donecek bu surecte cocuklarini bile arayip sormayacak oldu pasam

Sizce aramalı mıyım? Bazı dengesiz tavırları işte de farkedilmiş. Büyük bir psikolojik çöküşte işiyle alakalı ama sanki bunun hıncını evliliğinden bizden alıyor
Aramayın herkese yaydığına göre bu iş burdan dönmez ,ararsanız işi daha da çıkmaza sokarsınız
Beklemeniz daha doğru :kahve:

Erkeklerin buyuk cogunluğu cocugun nasil bir sorumluluk oldugunu bilmeden cocuk istiyor, sadece istiyor. Hani evlendik sıra cocuk yapmakta diye istiyor. Çevremde hakkiyla babalik yapan da var ama parmakla sayilir.
Özellikle boşandiktan sonra o cocuk cocuk diye ölüp biten deliren erkeklerin hiç biri cocugunu dogru durust arayip sormadilar.

Eşimin iş arkadaşlarindan cocuk sahibi olan bazi adamlar "ben işe gelince kafami dinliyorum evde cocuklardan yoruluyorum, gençtik yaptik işte cocuklari simdi ki aklim olsa" tarzi şeyler soyluyorlarmiş mesela. Karilarinin haberi bile yok belki boyle dusunduklerinden.

Her insan çocuk kaldiramiyor ama kimse dusunmuyor yaparken malesef. Kaldiramamiş eşiniz de.
büyük oranda katılıyorum da
o karılarının haberi bile yok belki kısmına katılmıyorum
kadınlar bal gibi biliyor ki hamile kalan, doğuran, emziren, bakan büyüten, bir şey oldu mu işinden izin alan hep kadın olmasa erkekler zinhar çocuk mocuk yapmaz. Türk erkeği hiç yapmaz.

geçen bir arkdaşımın iş arkadaşının çocuğu ishal olmuş
çocuk dediğimiz 17 yaşında
kadın gelmiyor işe yok ortada
sebep çocuk (tabi özelde değil özelde olsa zor izinli olur öyle zırt pırt... devlette hanım ablamız)
zaten yılın yarısında çocuk-kocası-kaynanası yüzünden izinli bu kadın. arkadaşım 1.5 yıldır çalışıyor kadın sırf benim bildiğim 10. izninde...ki arkadaşımla ayda 2 kere anca konuşuruz. bilmediğim kaç gün izin yaptı bilmem artık.
kadınlar da bunu bahane ediyor yani, orası da ayrı.

2013 yiliydi, bir gun " mutsuzum dusunecegim" diye gitti. Gidis o gidis. Oglum 7 yasindaydi. Biz bekledik. O aramadi, sormadi. Sonra oglumla babaevine donduk. Bana orada burada kaliyorum, arkadaslarimda kaliyorum demisti, meger evden gitmeden once kendine ev tutmus. Beni de kimse aramadi, ne annesi, ne abileri... sanki hersey planliydi. Bir gun beni aradi, 6 ay sonra, bir cay bahcesine cagirdi konusmak icin. Ilk cumlesi " cekiserek mi bosanacagiz, anlasarak mi" oldu. Bir hafta sonra da bir bosanma protokulunu mail olarak gonderdi. Imzalamadim. Bosanma davasi acip haklarimi alarak bosandim.
Sebebi neydi? Üzüldüm.

Bir abim var oda eşiniz gbi çok düşkün su eşine inşa yapamaz kendini teslm etek resmen eşine çok sabırlı biri hatdaa çok fazla fedakar ama aniden küçük br tartışmadan ayrıldı eşinden birijmisti çünkü öyle oldgnu hssetdim ben adam dolmuş baskın bir karaktersiz sanırım ve ezilmiş se hep biranda kestirip atmış..
Özür falan da diledgnze göre sizde göze almadnz boşanmayı ama tehdit etdinz onu adam bayağı dolmuş heralde

büyük oranda katılıyorum da
o karılarının haberi bile yok belki kısmına katılmıyorum
kadınlar bal gibi biliyor ki hamile kalan, doğuran, emziren, bakan büyüten, bir şey oldu mu işinden izin alan hep kadın olmasa erkekler zinhar çocuk mocuk yapmaz. Türk erkeği hiç yapmaz.

geçen bir arkdaşımın iş arkadaşının çocuğu ishal olmuş
çocuk dediğimiz 17 yaşında
kadın gelmiyor işe yok ortada
sebep çocuk (tabi özelde değil özelde olsa zor izinli olur öyle zırt pırt... devlette hanım ablamız)
zaten yılın yarısında çocuk-kocası-kaynanası yüzünden izinli bu kadın. arkadaşım 1.5 yıldır çalışıyor kadın sırf benim bildiğim 10. izninde...ki arkadaşımla ayda 2 kere anca konuşuruz. bilmediğim kaç gün izin yaptı bilmem artık.
kadınlar da bunu bahane ediyor yani, orası da ayrı.

Aynen sorumluluğun buyuk kismi kadinda olduğu halde kaldiramiyorlar. Kendileri bakacak olsalar cidden 266252 defa dusunup çogu da yapmazdi. 😌 Doğru kadinlar da farkinda ama işte...

Sizin açınızdan Tokat gibi bir durum yaşanmış.
Yerinizde olsam ailem ve çocuklarımla bol bol vakit geçirirdim.
Onun psikolojik sorunları onu ilgilendirir.
El istedi de siz tutmadınız mı?
Derdini anlattı da dinlemediniz mi?

O yüzden lütfen böyle arkasını dönüp giden birinin peşine düşmeyin. Bırakın savrulsun biraz.
İstediği,beklediği neyse bu durumdan yaşasın bi.
Bırakın sizin olmadığınız o boşlukta sesinizi bile duymasın.
Sonuç boşanmak bile olsa üstelik..

Bu durum 2 ay gibi bir süreyi geçerse bence boşanma şartlarını durumunu anlaşmalı boşanmayı konuşmamız lazım gibi bir mesaj atılabilir…

Çok geçmiş olsun. Umarım çok çabuk toparlarsınız.
Kuaföre gidin bi değişiklik yapın. Arkadaşlarınızla gezin. Ama şu atmosferden çıkın lütfen. Yoksa saatler günler size ve çocuklarınıza zehir olacak.
Bunu yapmayın.

Yorumlar çok ilginç. Adam beni baskılamandan usandım demiş hala yorumlar da şöyle bastır kocanı böyle bastır kocanı şeklinde tavsiyeler geliyor. Kadının suçlu olma ihtimali yok mu
Kadının kocası üzerinde bu kadar baskıcı olması normal görülüyor demek ki

Tartıştıklarında kocası ayaklarına kapanıyormuş şimdi adam boşanmak istiyor ve yüz verme deniliyor. Yani adam kendini hiçbir zaman değerli kaybedilmekten korkulan olarak hissetmesin
Aksi olsaydı kocan seni sevmiyor denilirdi halbuki

Adamın gerçekten mutsuz olabileceğine ihtimal verilmiyor

Son düzenleme:
Sizin açınızdan Tokat gibi bir durum yaşanmış.
Yerinizde olsam ailem ve çocuklarımla bol bol vakit geçirirdim.
Onun psikolojik sorunları onu ilgilendirir.
El istedi de siz tutmadınız mı?
Derdini anlattı da dinlemediniz mi?

O yüzden lütfen böyle arkasını dönüp giden birinin peşine düşmeyin. Bırakın savrulsun biraz.
İstediği,beklediği neyse bu durumdan yaşasın bi.
Bırakın sizin olmadığınız o boşlukta sesinizi bile duymasın.
Sonuç boşanmak bile olsa üstelik..

Bu durum 2 ay gibi bir süreyi geçerse bence boşanma şartlarını durumunu anlaşmalı boşanmayı konuşmamız lazım gibi bir mesaj atılabilir…

Çok geçmiş olsun. Umarım çok çabuk toparlarsınız.
Kuaföre gidin bi değişiklik yapın. Arkadaşlarınızla gezin. Ama şu atmosferden çıkın lütfen. Yoksa saatler günler size ve çocuklarınıza zehir olacak.
Bunu yapmayın.
Gercekten her saati her günü eziyet cekerek geçiriyorum. Yine aramadı yine aramadı diye bekleyerek… En doğrusu artık iyi yöndeki umudumu kesip bitirdiğini kabullenmek bittiğini sanırım. Şu saatten sonra iyi bir yöne bu ilişki döner mi sanmıyorum

Bir erkeğin düzenini bozuk evi terketmesi çok zor. İnsanlar evlenmeyi bildiği kadar ayrılmayı da bilmeli. Belki de sadece evliliği devam ettirmek istemiyor o kadar. Zorla mutsuz olduğu bir yerde durmamalı insan.

Soruşturmadan yırtmak veya cezayı hafifletmek için boşanıyor bu herif...Biri akıl vermiş, boşanmayı bahane edip ihraç yerine tenzili rütbe filanla kurtulacak....hala ogrenmediniz mi şu soruşturmanın içeriğini? Kaç kez sorduk, yanıt da vermiyorsunuz. Belki ahlaka mugayir veya yuzkizartici eylemden belki terörden ihraç ediliyor adam. Çocuklarınızın babası sonuçta, bosansaniz da bunlar direkt hayatınızı etkileyecek....ne meraksizsiniz.
Terörle ilgili hiç bir soruşturma personel mesaiye gidip gelirken yürütülmez.Personel soruşturma süresince görevden uzaklaştırılır.Konu sahibi pek girmek istemiyor bu konulara ama büyük olasılıkla görevi ile ilgili bir kötüye kullanımda bulundu adam

Gercekten her saati her günü eziyet cekerek geçiriyorum. Yine aramadı yine aramadı diye bekleyerek… En doğrusu artık iyi yöndeki umudumu kesip bitirdiğini kabullenmek bittiğini sanırım. Şu saatten sonra iyi bir yöne bu ilişki döner mi sanmıyorum
Eğer senin merakettiğin şey eşinin iyi olup olmadığını öğrenmekse arayıp "seni ,sağlığını ,iyi olup olmadığını merakettim..evden senin için göndermemi istediğin bir eşyan var mı?" dersin.Diğer yandan evliliğinin devamı içinse artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak kuzum.Senin içine kuşku tohumlarını ekti bir kere ..sadece ikinci bir kadının varlığı anlamında söylemiyorum bunu .Sen onunla iken mutluluk rolü yapıp mutsuz bir hayat sürüyorsa nereye kadar gerçek bir ilişki sürdünüz? Kafasında hangi anlarda çekip gitmeyi hayal ediyordu ama bir nevi sana katlanıyordu ? Kendisi dönüp "ben şu ruh halindeydim..şöyle sorunlarım vardı" demediği sürece artık acaba ne hissediyordu vs.düşünme bile.Sana bu lafları ederken kimse senin ne hissettiğini düşünmüyor bile baksana .Bebeklerini al,anneni de al yanına küçük bir tatil planla.İki minik kuzunun onları canı sıkıldıkça terketmeyecek ..aynı zamanda da sürekli keder içinde olmayan bir ebeveyne ihtiyaçları var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back