• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz hiç boşanmayı düşünmezken eşiniz tarafından terkedildiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şunu anlamıyorum Katip; bu heriflerin çoğunda var (Bazılarını ayrı tutuyorum, benim beyin de çenesi durmaz iş yerini anlatırken bana; ben sustururum artık); bi sıkıntı mı çekiyor, işinde sorun mu var, ne bileyim dertli mi, paylaşmıyor abi. Surat sirke satıyor, ne bileyim sessiz sessiz takılıyor bi şey oluyor; evin kadını defalarca soruyor "Bir şey mi var?" diye hissedip ya da kendi üzerine alınıyor durumu, hoppala başlıyor kavgalar.

Babam acayip ketum bir adamdı, 50sinden sonra açıldı diyeyim, annem bu konuda çok sabır gösterdi ama dayanamayıp şunu demişliğim vardır anneme "Ya babam gibi bi eşim olsaydı, boşardım anne ya" diye. :) İyidir hoştur ama iki muhabbet bi şey ister insan. Derdini paylaşmayan adamla ömür paylaşamıyorsun ki.

Ya ben zannetmiyorum, hangi seven kadın, eşi derdini, tasasını anlatınca ona saldırsın? Gerçi yapan da vardır da işte ne bileyim bu konuda taraflar hiç konuşmamış, sürekli kavga edip durmuşlar. Biri derdini saklıyor, kadının sütüne kadar laf çarpıp can yakıyor, kadın da kavgalarda artık doz arttırıyor. Diğer türlüsüne çok şahit olmadığımdan belki (Buralarda okuduklarım genellikle böyle), kadınları delirtip sonra da "Deli" diyorlar, "Histerik" diyorlar ne bileyim.

Niye saklıyormuş aylarca? Kadın telepat mı, beyin mi okuması lazım artık anlaşmak için?
Adamın enerjisiyle kavga çıkıp duruyordur. Konuşsaydı abi, konuşsaydı karısı işte daha ne?
Çok kızıyorum saçma ketumluklara evlilik içindeki.
Ay ne bileyim , konu özelinde bakmaya çalıştığımda büyük bir iletişim sorunu gördüm ben, bağırışlar çağırışlar , ağır laflar karşılıklı. Böyle her şeye güm güm patlayan çift birbirine nasıl dert anlatsın, nasıl güvensin ? İzlendiğinde bile yorucu çiftler var , bunlar da onlardan bence.

İki seçenek var ya adam sizden gerçekten bıkmış ve vazgeçmiş
Yada başka birini bulmuş

Siz bilirsiniz biz bilemeyiz adama insanların içinde saydırıyorsunuz sonra dert yanıyorsunuz
Hanımefendi kimse vazgeçilmez değil sizde değilsiniz adam elbet birgün vazgeçicekti ve demekki o gün bu günmüş.

Saygı olmayan bir evlilikten ne beklenir ki bide 2 çocuğunuz var yazık cidden
Adam istediği kadar ayaklarınıza kapansın artık bıkmış ve vazgeçmiş yada sizden iyisini bulmuş ve şu an onunla
Yani çokta üstüne gitmeyin bırakın o rengini belli eder siz aldatıyormu onu bir araştırın telefon dokümanlarına baktırın bi

E balık baştan kokuyor.
Gelmişim bilmem kaç yaşıma, çocuğumun boşandığı eşinden kalan çocuklarına bakamam.
Bakmamalıyım.
Bir babaanne olarak ebeveyn rolü üstlenmem hele de geçerli sebep ‘biz anlaşamıyoruz’ ise.
Ne kadar meraklı kadınlar var böyle kendilerini heder etmeye, şaşılacak iş doğrusu.
ama boşanmış kadınların da genel olarak çocuğa bakanı yine annesi oluyor ki...
o konuda kadın ya da erkekte kalması bir şey değiştirmiyor
boşanmamış çiftlerde zaten %50 büyükanneler bakıyor boşanmış olunca biraz daha duygusal sömürü artıyor (erkekse beceremez oluyor, kadınsa çalışmak için başka çaresi olmuyor)
bu sefer %80 büyükanneler bakıyor...

Emniyette ihraçlar gündemde şu an. Birkaç gün önce 100 personel ihraç edildi. Terör mevzu olduğu için detaylı yazamıyorum ama o %80-90'lık ihtimal de doğru. Tabii kocasi emniyet personeli mi onu bilmiyorum.
+Siz kadın konusu sebebiyle mi soruşturma açıldı diye cevaplamışsınız. Ben yanlış anlamışım.
yüksek ihtimalle öyledir, polis değilse askerdir. 100 deil 1000 kişiyi ihraç ettiler pazartesi, peyderpey ibraz edildiği için siz tek liste duymuş olabilirsiniz.

+ kısım için: aynen ben kadın meselesi olsa süreç böyle işlemezdi dedim sadece ...yoksa biliyorum biliyoruz ki ihraçlar var.

ama daha önceden de yazdım. bu süreçler uzun süreçler. konu sahibinin aylar sonra haberi oluyor. adam paylaşmıyor...
paylaşımı iletişimi olmayan bir evlilikmiş bu.
ama kadın "benim abim/arkadaşım/babam gibiydi" filan demiş bir yandan da...

adam kadınla hayati bir meseleyi bile paylaşamıyorken
kadın nasıl bu kadar şefkat/sahiplenme/paylaşım içeren sıfatlar yakıştırabilir kocasına ben anlamadım. üstelik de tartışmalarından bahsetmiş epey epey ileriye gidilen tartışmalarmış bunlar yani...

sanki kadının kafasında apayrı bir evlilik algısı var kadın kendi aleminde o dünyayı yaşıyor...

hani kadın deseki çoluk çocuk iş güç kosturdum evin tertibi düzeni gibi şeylere takan bir insandım, kocam elini sürmezdi, kocamla iletişimimiz kopmuştu, normal şekilde konuşamıyorduk, valla diyecem en azından dürüst bi değerlendirme...

yüksek ihtimalle öyledir, polis değilse askerdir. 100 deil 1000 kişiyi ihraç ettiler pazartesi, peyderpey ibraz edildiği için siz tek liste duymuş olabilirsiniz.

+ kısım için: aynen ben kadın meselesi olsa süreç böyle işlemezdi dedim sadece ...yoksa biliyorum biliyoruz ki ihraçlar var.

ama daha önceden de yazdım. bu süreçler uzun süreçler. konu sahibinin aylar sonra haberi oluyor. adam paylaşmıyor...
paylaşımı iletişimi olmayan bir evlilikmiş bu.
ama kadın "benim abim/arkadaşım/babam gibiydi" filan demiş bir yandan da...

adam kadınla hayati bir meseleyi bile paylaşamıyorken
kadın nasıl bu kadar şefkat/sahiplenme/paylaşım içeren sıfatlar yakıştırabilir kocasına ben anlamadım. üstelik de tartışmalarından bahsetmiş epey epey ileriye gidilen tartışmalarmış bunlar yani...

sanki kadının kafasında apayrı bir evlilik algısı var kadın kendi aleminde o dünyayı yaşıyor...

hani kadın deseki çoluk çocuk iş güç kosturdum evin tertibi düzeni gibi şeylere takan bir insandım, kocam elini sürmezdi, kocamla iletişimimiz kopmuştu, normal şekilde konuşamıyorduk, valla diyecem en azından dürüst bi değerlendirme...
Bence kadın aralarındaki tartışmaları "normal,her evlilikte olur öyle şeyler" gibi algılamış,adam ise "bu evlilikte huzur yok"olarak algılamış.Benim anladığım kadın yaşadıkları hiçbirşeyi önemli bir sorun olarak görmemiş(kendi kendine gelin güvey olmuş),2 çocuğa tek başına bakmak istemiyor ve eşinin ona sağladığı hayat şartlarından memnun.Özetle kocasını değil,evlilik hayatını seviyor.Rahatının ve kurulu düzeninin bozulmasını istemiyor.Kılıf olarakta"eşimi seviyorum,abim,arkadaşım,babam gibiydi"cümlesini kullanıyor...Şu dizilerde kocasına huzur vermeyen ama boşamayan karakterler var ya bana onları hatırlattı.

Olay tam başlıktaki gibi. Hayat benim icin normal akışındayken eşim bir süredir planladığı boşanma niyetini uygulamaya gecirmis durumda. Hic beklemiyordum ve boşanmak istemediğimi söylediğimde bir süredir planladıgını evliliğin başından beri cok mutsuz oldugunu onu hep baskıladıgımı, fikrine saygı göstermeyip hayır dediği şeylerde kavga cıkardıgımı, kücük seyleri büyüttüğümü, cocukların üzerne cok düsüp onu ihmal ettiğimi, cevresinin kendine bunu yapma bırak dışardan da hep mutsuz görünüyorsun dediğini söyledi. Bu arada 10 yıldır beraberiz 3,5 senesi flört 6,5 senesi evlilik ve biri 3 diğeri 2 yaşında iki cocuk… derdim şu ki benim boşanmayı istemediğimi toparlayalım diyip özürler dilediğimi görünce bana biraz zaman ver dedi. 1 haftadır ses seda yok ne cocukları sordu ne beni. Evden gitti otele yerleşti. Babası gelmiş otele görmeye. Ailesine de aramızdaki her kavgayı benim aleyhime anlatmış ve ailesi de boşanmamızdan yana sanırım cünkü arayan soran yok o taraftan da. Normalde kavga etsek bile ayaklarıma kapanan adam buz gibi bir sessizlikte. 1 saat sesimi duymadan yapamayan adam asla aramaz mecbur kalırsa annemle irtibata gecer halde. Ama bana zaman ver kafa dinleyelim dedi. Her gün aynı eziyete uyanıyorum yazdı mı aradı mı diye bakıp tüm gün bekliyorum. Sizce bu işin sonu ne olacak? Ben ne yapmalıyım?
Evliliklerde sorunlar olur ve eşler çözğm için çabalarsa yürür. Bugğne kadar size ben şu konulardan rahatsızım, şu davranışların bemi mutsuz ediyor diyip kendisince sizde problem gördüğü şeyleri değiştirmeniz için, sizinle paylaşıp çözğm içim bekledi mi? Eğer hiç bir mutsuzlupunı bugünee kadar oaylaşmayıp içinde biriktirip direk son noktada boşanalım dediyse çok yanlış.

Bazıları beni dizilerdeki kötü karakterlere benzetip linçlemiş, bazıları da eşimin sağladığı konforu özlerim diye yapıştığımı… oysa ben sadece cok erken yaşta tanıştığım eşimi hayatımdaki baba eksikliğimin de yerine koymuştum yani tam merkeze. Sadece duygusal olarak bağlılığım var. Maddiyat konusuna gelince bizi aniden bırakıp gitti ve borcumuz vardı biliyordu aramadı. Ailem halletti. Market ihtiyacı ve şoförlüğe gelince ben eşimi doğru dürüst göremem bile aşırı aşırı yoğun çalışır. Araba kullanıyorum zaten ve ihtiyacları da ben gideririm. Cocuklara bazen ufak tefek siddet uyguladıgı oluyordu ve en büyük tartısmalarımızı bundan yasadık. İnsan icinde bağırıp cagıracak kadar deli değilim. İletişimimiz kopuk değildi sadece o bilgiyi aileyle paylaşmaması gereken gizli bilgi olarak tebliğ etmişler ve bu konunun detayına giremiyorum. Ben başka bir evlilik hayatı yaşamadım ancak eşime en cok cocukların varlığı ağır geldi. Onlar var film izleyemiyoruz. Onlar var gezemiyoruz rahatca. Hatta bir arkadasına” bana da yazıklar olsun ki bakmam gereken ailem oldugundan bana yapılanlara susup bu mesleğe devam ediyorum “dedi yanımda ağlayarak.Nitekim 1 haftayı geçti hala cocuklarını merak edip 1 kez arayıp sormadı annemle dayımla vs görüşmesine rağmen. Ben size kendi hatalarımı acık yüreklilikle söyledim sandım ki bir destek görürüm bir kızkardeş omzunda evet şunlarda hatalısın şimdi şöyle yapmalısın denilir ancak neredeyse insanı hayattan vazgecirecek noktaya getiriyorsunuz. Azıcık ölçüp tartın yaptıgınız yorumları kimin nasıl canı yanıyor bilemezsiniz.!!!

Bazıları beni dizilerdeki kötü karakterlere benzetip linçlemiş, bazıları da eşimin sağladığı konforu özlerim diye yapıştığımı… oysa ben sadece cok erken yaşta tanıştığım eşimi hayatımdaki baba eksikliğimin de yerine koymuştum yani tam merkeze. Sadece duygusal olarak bağlılığım var. Maddiyat konusuna gelince bizi aniden bırakıp gitti ve borcumuz vardı biliyordu aramadı. Ailem halletti. Market ihtiyacı ve şoförlüğe gelince ben eşimi doğru dürüst göremem bile aşırı aşırı yoğun çalışır. Araba kullanıyorum zaten ve ihtiyacları da ben gideririm. Cocuklara bazen ufak tefek siddet uyguladıgı oluyordu ve en büyük tartısmalarımızı bundan yasadık. İnsan icinde bağırıp cagıracak kadar deli değilim. İletişimimiz kopuk değildi sadece o bilgiyi aileyle paylaşmaması gereken gizli bilgi olarak tebliğ etmişler ve bu konunun detayına giremiyorum. Ben başka bir evlilik hayatı yaşamadım ancak eşime en cok cocukların varlığı ağır geldi. Onlar var film izleyemiyoruz. Onlar var gezemiyoruz rahatca. Hatta bir arkadasına” bana da yazıklar olsun ki bakmam gereken ailem oldugundan bana yapılanlara susup bu mesleğe devam ediyorum “dedi yanımda ağlayarak.Nitekim 1 haftayı geçti hala cocuklarını merak edip 1 kez arayıp sormadı annemle dayımla vs görüşmesine rağmen. Ben size kendi hatalarımı acık yüreklilikle söyledim sandım ki bir destek görürüm bir kızkardeş omzunda evet şunlarda hatalısın şimdi şöyle yapmalısın denilir ancak neredeyse insanı hayattan vazgecirecek noktaya getiriyorsunuz. Azıcık ölçüp tartın yaptıgınız yorumları kimin nasıl canı yanıyor bilemezsiniz.!!!
Baba olmayi kendi istemedi mi? Siz istiyorsunuz diye mi tamam dedi? Çocuklara bakiyor onlarla ilgileniyor muydu? Sen mutlu muydun en önemlisi bu adam böyleyken? Cocuklara siddet de gosteriodu diyosun.

ama boşanmış kadınların da genel olarak çocuğa bakanı yine annesi oluyor ki...
o konuda kadın ya da erkekte kalması bir şey değiştirmiyor
boşanmamış çiftlerde zaten %50 büyükanneler bakıyor boşanmış olunca biraz daha duygusal sömürü artıyor (erkekse beceremez oluyor, kadınsa çalışmak için başka çaresi olmuyor)
bu sefer %80 büyükanneler bakıyor...
Bebekli kadınların evet ama çocuğu 4 yaşını geçmiş ise buna gerek yok, okul çağı gelmiştir zaten.
Yarım gün okulların bile çalışan ebeveynler için ayrı grupları, kursları ve etütleri var.
0 4 yaş sıkıntı, haklısınız lakin gerisinde anneye baktırmak bana biraz yük atmak gibi geliyor.
Normal iş saatlerine sahipsek eğer, onu da belirteyim.

Çocuklara şiddet dediniz ve ilk yorumumu değiştiriyorum.
Şu ana kadar velayeti bırakıp çekip gitmenizden yanaydım lakin bırakılamaz.
Şu adama çocuk emanet edilmez.
Anlıyorum şoktasınız ama belki daha iyi olabilir sizler için ayrılık.
Şiddeti söylememiştiniz, bakış açım tamamen değişti.

Bebekli kadınların evet ama çocuğu 4 yaşını geçmiş ise buna gerek yok, okul çağı gelmiştir zaten.
Yarım gün okulların bile çalışan ebeveynler için ayrı grupları, kursları ve etütleri var.
0 4 yaş sıkıntı, haklısınız lakin gerisinde anneye baktırmak bana biraz yük atmak gibi geliyor.
Normal iş saatlerine sahipsek eğer, onu da belirteyim.
bana her türlü aileye baktırmak büyük haksızlık geliyor. külliyen karşıyım ama neticede bu memlekette olan da bu, olanı görmezden gelemeyiz.

Olay tam başlıktaki gibi. Hayat benim icin normal akışındayken eşim bir süredir planladığı boşanma niyetini uygulamaya gecirmis durumda. Hic beklemiyordum ve boşanmak istemediğimi söylediğimde bir süredir planladıgını evliliğin başından beri cok mutsuz oldugunu onu hep baskıladıgımı, fikrine saygı göstermeyip hayır dediği şeylerde kavga cıkardıgımı, kücük seyleri büyüttüğümü, cocukların üzerne cok düsüp onu ihmal ettiğimi, cevresinin kendine bunu yapma bırak dışardan da hep mutsuz görünüyorsun dediğini söyledi. Bu arada 10 yıldır beraberiz 3,5 senesi flört 6,5 senesi evlilik ve biri 3 diğeri 2 yaşında iki cocuk… derdim şu ki benim boşanmayı istemediğimi toparlayalım diyip özürler dilediğimi görünce bana biraz zaman ver dedi. 1 haftadır ses seda yok ne cocukları sordu ne beni. Evden gitti otele yerleşti. Babası gelmiş otele görmeye. Ailesine de aramızdaki her kavgayı benim aleyhime anlatmış ve ailesi de boşanmamızdan yana sanırım cünkü arayan soran yok o taraftan da. Normalde kavga etsek bile ayaklarıma kapanan adam buz gibi bir sessizlikte. 1 saat sesimi duymadan yapamayan adam asla aramaz mecbur kalırsa annemle irtibata gecer halde. Ama bana zaman ver kafa dinleyelim dedi. Her gün aynı eziyete uyanıyorum yazdı mı aradı mı diye bakıp tüm gün bekliyorum. Sizce bu işin sonu ne olacak? Ben ne yapmalıyım?
Bir kişinin boşanmak istemek en doğal hakkıdır. Kişimin duyguları düşünceleri zamanla değişebilir ama madem evliliğin başından beri mutsuzmuş beyefendi ne halta 2 çocuk yapıp hayatınızı geri dönüşü olmayan bir yola sokmuş ? Işte bu tam bir şerefsizlik oluyor. Işin içinde aldatma olabilir mi ? Dediğiniz gibi 2 küçücük çocukla bir anda ilginç.gerçekten mutsuzdur boşanmak istiyordur diyen var öyle olsa bile 2 küçük çocuk yaaa. Sanki bir günde mi mutsuz olmuş. Bu kadın ömür boyu bakacak bu çocuklara neredeyse tek başına dengesizin biri için.

Bence kadın aralarındaki tartışmaları "normal,her evlilikte olur öyle şeyler" gibi algılamış,adam ise "bu evlilikte huzur yok"olarak algılamış.Benim anladığım kadın yaşadıkları hiçbirşeyi önemli bir sorun olarak görmemiş(kendi kendine gelin güvey olmuş),2 çocuğa tek başına bakmak istemiyor ve eşinin ona sağladığı hayat şartlarından memnun.Özetle kocasını değil,evlilik hayatını seviyor.Rahatının ve kurulu düzeninin bozulmasını istemiyor.Kılıf olarakta"eşimi seviyorum,abim,arkadaşım,babam gibiydi"cümlesini kullanıyor...Şu dizilerde kocasına huzur vermeyen ama boşamayan karakterler var ya bana onları hatırlattı.
O kadar huzursuzsa 2 tane peşpeşe çocuk yapmayaymış o da. Ben kadının yerinde olsam ben de şaşırırım yani.iyi gitmeyen evliliğe 2 çocuk yapan adamın böyle yapmasına.erkeklere hava hoş valla.asıl kazığı yiyen kadın. Erkek sadece 2 kuruş nafaka verip, görevde falan değilse arada çocukları sevmeye gelecek.başkasını bulursa bekarmış gibi devam edecek.kadınlar olarak bu duruma nasıl hak verebiliyorsunuz ? Kadında sıkıntı varsa geri dönüşü olmayan yollara girmeden boşanacaktı.kadınlara emin olmadan çocuk yapmayın diyoruz, erkek olunca bu yumuşaklık neden ? Canım sıkıldı çocukları da yapmış bulundum, fazla düşünemedim kusura bakma bayy demiş beyefendi. Bu yani ? koskoca insan olacak bu kişiler. Ortada 3 kişinin hayatı kökten değişecem.kolay mı bu kadar ?

Son düzenleyen: Moderatör:
ben sizi kötü dizi karakterlenine benzetmiş değilim

ama mesela ben de şunu merak ediyorum, zaten hep o şekilde yazdım
çok da öyle "boşanmayı düşünmeyecek" bir evliliğiniz filan yokmuş ki. bunda sizin de payınız var illa ki ama evlilik neticde 2 taraflı bir kurum. varsa sorunu konuşurdu, baştan mutsuzsa 2 çocuk neden. gibi gibi.
(ki şiddet middet hiç bilmiyorduk bile, o halde bile ortada iyi bir evlilik yokmuş)
neden bu kadar şaşıyorsunuz? onu anlamlandıramadım ben. kocanızı baba/abi/ arkadaş görme kısmı mesela aslında sürreal bir durum. adam hep mutsuzdum diyor. siz boşanıyoruz diye şok oluyorsunuz...

--benim fikrimce eşiniz yaşadıklarını yedirememiş, muhtemelen hatalar yapmış, şimdi bu psikloji ve yeni çevresinin de gazıyla hıncını sizden ve evlilikten alıyor, çünkü zaten sığınacak bir liman gibi gördüğü bir ilişki yok aranızda aksine zaten sorunlu bir ilişkiymiş, buna çocuklar da dahil, ha bu halt etmek bence ama olmayan bir şey de değil oluyor, erkekler çok güzel kaçıyor böyle, görüyorum--

Biz 6,5 senedir evliyiz. İlk 2 sene cocugumuz olmadı diye 3. Sene eşimle tedavi gördük tüp bebek ile anne baba olduk. Diğer oğlumuz doğal yoldan sürpriz oldu ve sevincten deliye döndük. Asla böyle bir durum yoktu. Kendi kendime gelin güvey olduysam bu evlilik yolundaydı diye tüp bebeği de adama evde ben yapmadım dmi?

O kadar huzursuzsa 2 tane peşpeşe çocuk yapmayaymış o da. Ben kadının yerinde olsam ben de şaşırırım yani.iyi gitmeyen evliliğe 2 çocuk yapan adamın böyle yapmasına.
İlk çocukları normal yollardan olmadığı için 2.ncinin olabileceğini tahmin etmemişlerdir.Planlarında yokmuş ki zaten.Adam kendince içerlemiş yığmış demek ki,belki de son 1 yıldır böyle yada son zamanlarda böyle.İnsanlar mutsuz evliliklerinde bile çocuk yapıyor.Ayrılmadan önceki gece korunmadan birlikte olan çiftler var.Değişik bir milletiz.Adamın hayatında onu etkileyen biri olabilir,o yüzden de artık tahammül etmek istemiyordur.Ayrıca şu saatten sonra geri dönse ne olacak?Tekrar eskisi gibi olabilirler mi?Bir kere o güven sarsılmış,araya soğukluk girmiş?

Son düzenleme:
bana her türlü aileye baktırmak büyük haksızlık geliyor. külliyen karşıyım ama neticede bu memlekette olan da bu, olanı görmezden gelemeyiz.
Baktırmayıp da ne yapsınlar ? Alınan ücret tek başına yaşamaya bile yetmiyor.kim nasıl kreş parası ödeyecek.ki bu devirde çocuğuyla ayrı eve çıkabilecek kadın bile sayılıdır.bazı şehirlerde memur maaşıyla yalnız yaşayamıyor insanlar. Bırak sadece çocuğa baktırmayı annesiyle aynı evde yaşamak zorunda kalıyor insanlar.valla artık bu devirde çocuk yapanlar bu durumları bile düşünerek yapmalı.sonuçta dünyaya gelmeyi çocuklar seçmiyor.sonra ben kızımın çocuğuna bakmak zorunda değilim diye duyar kasmasınlar. Olması gerekeni herkes biliyor ama ülkenin hâlini bilerek bu durumlara giriliyor.çocuk yapan da buranın Norveç olmadığını bilerek yapsın.

Baktırmayıp da ne yapsınlar ? Alınan ücret tek başına yaşamaya bile yetmiyor.kim nasıl kreş parası ödeyecek.ki bu devirde çocuğuyla ayrı eve çıkabilecek kadın bile sayılıdır.bazı şehirlerde memur maaşıyla yalnız yaşayamıyor insanlar. Bıdak sadece çocuğa baktırmayı annesiyle aynı evde yaşamak zorunda kalıyor insanlar.valla artık bu devirde çocuk yapanlar bu durumları biel düşümerek yapmalı.sonuçta dünyaya gelmeyi çocuklar seçmiyor.sonra ben kızımın çocuğuna bakmak zorunda değilim diye duyar kasmasınlar. Olması gerekeni herkes biliyor ama ülkenin hâlini bilerek bu durumlara giriliyor.
işte mesela ben çocuk yapmıyorum :D
ama konu burada o değil isterseniz uzatmayalım bu mevzuyu.

İlk çocukları normal yollardan olmadığı için 2.ncinin olabileceğini tahmin etmemişlerdir.Planlarında yokmuş ki zaten.Adam kendince içerlemiş yığmış demek ki,belki de son 1 yıldır böyle yada son zamanlarda böyle.İnsanlar mutsuz evliliklerinde bile çocuk yapıyor.Ayrılmadan önceki gece korunmadan birlikte olan çiftler var.Değişik bir milletiz.Adamın hayatında onu etkileyen biri olabilir,o yüzden de artık tahammül etmek istemiyordur.Ayrıca şu saatten sonra geri dönse ne olacak?Tekrar eskisi gibi olabilirler mi?Bir kere o güven sarsılmış,araya soğukluk girmiş?
Eee yapmamalılar işte onu diyorum zaten.yaptığı eylemlerin sonuçlarına katlanması gereken kişilere yetişkin diyoruz zaten.haa dediğin gibi hem sevişirm hem dövüşürüm tayfası da az değil gerçekten 😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back