Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba ,

4 ay kadar bir süre zarfında yazz 24+4 adında hap kullandım doktorum tavsiye etmişti yalnız günde 1 dal sigara içen biri olarak çok fazla kalp çarpıntım ve kilo alımım oldu 1 senelik evliyim şuanda eşim kendisi korunuyor hiç bir problem ççıkmadı adetlerim düzensizdi evlendikten sonra düzene girdi hapı hem ağrılarımdan hemde çocuk olmaz falan dediler tanıdıklarım korktum bıraktım hemen bir süre çocuk istemiyoruz inşallah zamanı gelince olur

Çoğunlukla geri çekme yöntemini kullanıyoruz.

ger cekme yonteminin zararli oldugu yazilmis onceki sayfalarda niyeki? :26:

prezervatiff..
valla cesit cesitt :))) tabiki esim en cokk incesini tercih ediyor ama meyvelilerde güzell

Bizde ilk dönemlerde gerı cekılme yontemını kullandık ve evlılıgımıın 3 ayında oğluma hamıle kaldım.

suanda myrolon kullanıyorum,ama bıraktıktan ne kadar sure snra bebegım olur,muamma

arkadaslar dogum kontrol hapları hormonları değiştirdiği " düzenlediği" için ileride bazı hastalıklara yol açabilyomuş diye duymuştum bilgisi olan var mı??

Biyologsunuz ama yazdıklarınızı okuyunca ilahiyatcıdan oteye gidememişsiniz. korunmak sadece aile planlaması anlamında değil aynı zamanda cinselsaglık acısından da anlamlıdır. cidden bunu gozardı etmeniz de çok anlamlı olmuş.

1 yıllık evliyim. En az 4 sene daha çocuk düşünmüyoruz hapı içmeyi unutuyorum. Neyle korunayım bilmiyorum. Hepsinin bir yan etkisi var

Bizde ilk dönemlerde gerı cekılme yontemını kullandık ve evlılıgımıın 3 ayında oğluma hamıle kaldım.

suanda myrolon kullanıyorum,ama bıraktıktan ne kadar sure snra bebegım olur,muamma

Eyvahhh.. o kadar riskli mi?? :18:

bizde öyle yaa.. prezervatiften çok hoşlanmıyor eşim ve genelde geri çekilme :18:

ben ilahiyatla alakalı bişi göremyrm ama hayatta herşey bakış açısına göre şekillendiğine göre anlatacak çokta şeym kalmıyo
Zaten benim bildiğim sizin anladığnız kadar!
siz bilirsiniz ben 1.5 yıl bu şekilde korundm ve şimdi de isteyerek çok kolay da hamile kaldm elhamdülillah!hiçte korkum olmadı
genel olarak size korkularınızla beraber mutlu nice beraberlikler diliyorum!

ilahiyatçıdan öte gidememişsiniz demek tam olarak ne demek?

Merhaba, baya eski yazınız ama umarım görürsünüz. Ben de 8 aydır diana 35 kullanıyorum, kilo sorunu bende de oldu. ilacı bıraktıktan sonra nasıl korundunuz ya da çocuğunuz oldu mu? Ben de bırakmak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum :/

hiç korunmadan nasıl bir yol izlediniz peki?

geri çekilme bence en sağlıklı yöntem...hiçbişey kullanmıyorsun...olanla idare ediyorsun:)

Arkadaslar Esi vazektomi yaptıran varmı?biz edilme o yöntemi düşünüyoruz .yaptiranlardan deneyimlerini öğrenmek istiyorum

hiç korunmadan nasıl bir yol izlediniz peki?

tabiki kolay değil .buna kendimi inandırmaya ve tam anlamıyla idrak etmeye çalışıyorum.rabbim bana kaç çocuk vercekse o kadar çocuğum olacak diyorum korunsamda korunmasamda.yani korunarakta hamile kalabilirim hatta tüpleri bağlatsamda ..bundan kaçışım yok.olmayacaksa da tüp bebek bile koydursa olmuyo insanlar.bunları çok inceledim. hayatı kendime zehir etmeye gerek yok.olursa çocuğum olur en fazla nolmuş yani ölüm mü?zaten çok çocuk istiyorum ama yinede hayırlısı diyorum.şuan emzikliyim ve adet olmuyorum 1 yıl 1ay oldu.gayet te rahatım .allah dağına göre kar veriyo.allahu teala ayarlıyo zaten herşeyi,bunun en basit ispatı her ne olay olursa olsun ,başta istemediğimiz bişiyse,olduktan sonra iyikide olmuş diyoruz.

hatta şunlarıda söyliyeyim:hamile kalmak yada kalmamak nasıl bizim elimizde değilse,çocuğumuzun olması yada olmaması da bizim elimizde değil .çok yakın bi tanıdığımın 9 ay arayla 3 kere hamile kalmasına rağmen 1 çocuğu olduğunu biliyorum.ilk çocuğu doğdu ve 8 aylık iken vefat etti.3.hamileliği ise 4.ayda sonlandı.kesinlikle kimse bişey yapamıyo bunu gördüm.çocuk düşecekse düşüyo doğacaksa doğuyo.sadece allah ne dilerse o oluyo.bunlar sadece benim gördüklerim hakkında düşüncelerim .kimseye bişiy ıspatlamaya çalışmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…