• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
3 aylık iğne vurulmayı düşünüyordum ama bir kaç arkadaşım bazı yan etkilerini anlatınca kafam karıştı.birinin 4 ay kanaması olmamış,birisi 3 ayda 8 kilo almış,biri ayda 3 kez ara kanamalar olmuş. ne yapacağımı şaşırdım.hap mı kullansam acaba??

benim bildiğim kadarıyla bunlar korunma yöntemi değil çünkü hamile kalma ihtimali çok çok yüksek özellikle azilde

arkadaşım bunlar gayette korunma yöntemi zaten hiç bir yöntem yüzde yüz değilki ben bir buçuk yıldır evliyim ve takvimle yumurtlama döneminde azille korunuyorum gayette başarılı olduk elhamdülillah.. evet çok süper garantili bir korunma yöntemi değil fakat yinede bunlar bir korunma yöntemidir bu şekilde yıllarca korunan ve başarılı çok insn tanıyorum..

Azil diye bir şey yazmışsınız o da ne demek? Valla takvim yöntemi bir korunma yöntemi değil geri çekilme de korunma yöntemi değil kesnlikle önermem doktorlar da önermyor. Geri çekilme yöntemi ile 2 kez hamile kalmış biri olarak sizi uyarmak isterm sakın denemeyin pişman olursunuz. Ayrıca eşm içime boşlamadı, boşalmadan önce de sperm gelebiliyor ve sadece 1 tanesi sizi hamile bırakmaya yeter bunu unutmayın! :47:

Azil diye bir şey yazmışsınız o da ne demek? Valla takvim yöntemi bir korunma yöntemi değil geri çekilme de korunma yöntemi değil kesnlikle önermem doktorlar da önermyor. Geri çekilme yöntemi ile 2 kez hamile kalmış biri olarak sizi uyarmak isterm sakın denemeyin pişman olursunuz. Ayrıca eşm içime boşlamadı, boşalmadan önce de sperm gelebiliyor ve sadece 1 tanesi sizi hamile bırakmaya yeter bunu unutmayın! :47:

kızlar merhaba öncelikle dün eşimle ilişki sonucunda eşim birden dısarı boşaldı ben sordugumda bişey olmaz ben kendimi biliyorum dedi ama ben cok korkuyorumm hamilemiyimm kaldım mmıı birde cok özür dileyerek soruyorum tecrüğbeli dogum yapmış arkadaslar eşinizin boşaldıgını anlarsınız degil mi hem bi sıcaklık hemde meniden dolayı bi yapışkanlık.hissi olur degil mi cahilce bir soru ama inanın korkuyorumm. cevaplarınızı bekliyorum.eşime de yüzkere sordum bu zamana kadar korkma diyor emin olmalıyım kendimden adetime tam 13 gün var nasıl gecicekk cocuk için erken cünkü sınava giricem biraz borc var allahım

kızlar merhaba öncelikle dün eşimle ilişki sonucunda eşim birden dısarı boşaldı ben sordugumda bişey olmaz ben kendimi biliyorum dedi ama ben cok korkuyorumm hamilemiyimm kaldım mmıı birde cok özür dileyerek soruyorum tecrüğbeli dogum yapmış arkadaslar eşinizin boşaldıgını anlarsınız degil mi hem bi sıcaklık hemde meniden dolayı bi yapışkanlık.hissi olur degil mi cahilce bir soru ama inanın korkuyorumm. cevaplarınızı bekliyorum.eşime de yüzkere sordum bu zamana kadar korkma diyor emin olmalıyım kendimden adetime tam 13 gün var nasıl gecicekk cocuk için erken cünkü sınava giricem biraz borc var allahım

bu kadar korkuyorsanız neden gıdıp eczaneden ertesı gun hapı alıp ıcmiyorsunuz:)

Çok haklısınız.Doktorlarda pek tavsiye etmiyor.Doğum öncesi hep ilaç içiyordum fakat doğumdan sonra aynı ilaç ara kanaması yaptı bıraktım.Şimdi yine Allaha emanet durumundayım....:43:

yaşamış biri olarak yazmış olmanız çok anlamlı bence. kadınlar kendilerine gereken özeni göstermedikten boşverdikten sonra erkekler bencil vb demenin de bir anlamı yok bence. kadın önce kendi bedenini korumak için kulaktan dolma bilgilere umut bağlayarak yaşamayı bırakmalı. yok falanca kaç sene öyle korunmuş bir şey olmamış, yok şunlar da 2-3 senedir sadece geri çekmeyle korunuyormuş bi şey olmamışmış...

genel olarak hesaplanan yumurtlama günlerinin her kadın için geçerli olmadığını ne zaman öğreneceğiz biz acaba? dr.lar her yerde söylüyor, hiç mi kulak asılmıyor? bazı kadınlar ay içinde 2 defa yumurtlayabilir ve kimileri adet günlerinde bile yumurtlayabilir diyorlar! örnek aldığınız eşiniz dostunuz belki çok düzenli yumurtlama günlerine sahip ve de takvim yöntemi onlar için işliyor bakalım sizin için işe yarayacak mı? ayrıca stres hormon değişimleri kadınların tüm düzenini değiştirdiğine göre 4-5 sene olmaz sonra bir gün pat diye denge değişir yine istemediğiniz anda hamile kalabilirsiniz.

bir de şu var, belki o tandıkılarınız çok eyrek ilişkiye giriyor ve bu durumda da olasılık düştüğü için sadece geri çekilme ile bile hamile kalmadan 1 yılı devirebiliyorlar.

lütfen biraz daha kendinize saygı gösterin,kafa yoruni bilgi edinin ve istemediğiniz zamanda gebe kalmaktan korunun. yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına da kulak verin.

Çok şaşırdım hani reglden hemen sonra ve hemen önce yumurtlama olmazdı.Sizin reglinizmi düzensizdi acaba?

yukarıda detaylı olarak yazmaya çalıştım, lütfen siz de araştırın ve bilgilerinizi tazeleyin, o dediğiniz genel olarak saptanan günler, her kadın için durum farklı olabilir. yumurtlama testleri diye bir piyasa oluşmazdı değil mi hamile kalmak isteyenler için, eğer her kadın aynı günlerde yumurtluyor olsaydı.

Valla kadın da sürekli korunmak zorunda değil, prezervatif iyi bir yöntem, biraz da erkek korunsun!

Valla kadın da sürekli korunmak zorunda değil, prezervatif iyi bir yöntem, biraz da erkek korunsun!

eğer benim mesajıma yönelik yazdıysanız ben zaten kadının korunması şart demek istemedim, geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak kabul etmelerine karşıyım. prezervatif kurallarına uygun kullanıldığında yan etkisi sıfır oldukça güvenilir bir yöntem bence de. ama onu da usulüne uygun kullanmalılar.

geri çekilme hiç korunma yöntemi olur mu yaaa!!
su an 8aylık bi kızım var ve emzirdiğim için hap kullanamıyorum.
kızımdan önce 1 yıl yasmin ve desolt kullandım ve çok memenundum,bıraktığım ay da hamile kaldım
kondom kullanıyoruz şimdi eşim de çok zorlandı ben de tam alıştık derken 2hafta önce kondom yırtıldı...ertesi gün hapı aldım ama hala korku var acaba hamile miyim diye kızım çok küçük henüz...
sonuç olarak,emzirmem bitse de ilaca dönsem diye bekliyoruz,kondoma güvenm kalmadı hiç:47:

kızımdan önce 1 yıl yasmin ve desolt kullandım ve çok memenundum,bıraktığım ay da hamile kaldım
kondom kullanıyoruz şimdi eşim de çok zorlandı ben de tam alıştık derken 2hafta önce kondom yırtıldı...ertesi gün hapı aldım ama hala korku var acaba hamile miyim diye kızım çok küçük henüz...
sonuç olarak,emzirmem bitse de ilaca dönsem diye bekliyoruz,kondoma güvenm kalmadı hiç:47:

off bildiğimiz o büyük 2 markadan biri miydi yoksa başka marka mıydı? hapı hazırda bulunmak lazım sanırım aman ya zararsız bi yöntem o var o da yamuk yapmasa ya...

ben her ay sağlık ocağına gidip Mesigyna kullanıyorum.8 aydır.hemşire yan etki olarak baş ağrısı ,adet düzensizliği vs. olabilir dedi.benim tam tersine adetimi düzene soktu.genelde herkeste aynı etkiyi yaratmıyor.bence en iyisi doktorla konuşun o zaten size bir kaç seçenek sunacaktır.siz kendinize en uygun olanı seçersiniz :94:

Eğer ertesi gün hapını zamanında içtiysen prospektüsünde yazıldığı gibi kullandıysan bir sorun yaşamassın cnm onların koruma oranı oldukça yüksek

merhaba kızlar ben 2 ay önce ria taktırdım oğlum 6 aylık.ağrı sızı çok yok takılması da çok zor değil amaaa 2 aydır kanama yada lekelenme alışana kadar böyle
oluyomuş sonra çok rahat edersin diyolar bakalım inşallah.benim gibi olan var mı?

benim eşim korundu güya ama hamile kaldım ve en kötüsü düşük yaptım, en doğrusu kadının korunması erkeğe güvenilmiyor. Ben gınera kullanmayı düşünüyorum.:18:

Back