• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba ,

4 ay kadar bir süre zarfında yazz 24+4 adında hap kullandım doktorum tavsiye etmişti yalnız günde 1 dal sigara içen biri olarak çok fazla kalp çarpıntım ve kilo alımım oldu 1 senelik evliyim şuanda eşim kendisi korunuyor hiç bir problem ççıkmadı adetlerim düzensizdi evlendikten sonra düzene girdi hapı hem ağrılarımdan hemde çocuk olmaz falan dediler tanıdıklarım korktum bıraktım hemen bir süre çocuk istemiyoruz inşallah zamanı gelince olur

Çoğunlukla geri çekme yöntemini kullanıyoruz.

ger cekme yonteminin zararli oldugu yazilmis onceki sayfalarda niyeki? :26:

prezervatiff..
valla cesit cesitt :))) tabiki esim en cokk incesini tercih ediyor ama meyvelilerde güzell :17::17::17:

Bizde ilk dönemlerde gerı cekılme yontemını kullandık ve evlılıgımıın 3 ayında oğluma hamıle kaldım.

suanda myrolon kullanıyorum,ama bıraktıktan ne kadar sure snra bebegım olur,muamma :50:

arkadaslar dogum kontrol hapları hormonları değiştirdiği " düzenlediği" için ileride bazı hastalıklara yol açabilyomuş diye duymuştum bilgisi olan var mı??

bu konuyu evlenmeden önce tesadüfen görmüştüm ve inanın düğünden önceki son aylarımı kabus dolu geçirdm hatta bu yüzden evlenmekten vazgeçtm! nsl korunurum ne yaparım?öğretmen biyalog olduğum için haplara şiddetle karşıyım,kocama nsl güvenirim diye kafayı yerken sevgili eli öpülesi annecimle enine boyuna bu konuyu konuştk!neredeyse 11 aylık evliyim şu an eşim korunuyo ve hiç korkum yok!
annemle konuştğm şeyleri özetlemek gerekirse;
öncelikle herşeyin nasip olduğunu,sen ne kadar korunursan korun o meleğin alacak nefesi varsa her şekilde doğacağını,ayrıca böyle şeyler için ne kadar tevekkülden kaçarsanız başınıza o kadar geleceğini konuştuk! kısacası sen bir insansın ve yer gök dua ile derler ya tek yapman gereken elinden gelen neyse o. çokta ahanıp vahlanmaya gerek yok korkmayın dua sizin korunmanız olsn tabiki herkes aynı yöntemle korunamaz ama size tavsiyem lütfen çocuk olmasın diye kendinizi ilaçlarla zehirlemeyn inanın bana hiç bir ilaç yan tesirsiz değil bedeninize yazık!(bunu söylerken mecburi durumları olnları işin içine katmıyorum yanlış anlaşılmasın)
ilk sayfalarda çoğu korunma yönteminin zararlarını bilimsel ve ilimsel açıklamalarla sunmuştum.
lütfen iyi düşünün herşey güzel olsun!
anlaşılmayan bir nokta olursa tekrar anlatmaya hazırım!
ama rica ediyorum bedenlerinizde size emanet korkuyla yıpratmayn kendinizi,kimyasallara boğmayın bedeninizi!
(bu arada son olarak şunu söylemek istiyorum bana istediğiniz kadar yanlış anlayıp kızabilirsiniz ama burada adı geçen,beğenip laf konduramadığınız tüm korunma yollarıyla pişman olan arkadaş var maşallah bunu da göz ardı etmeyn derim ben)

Biyologsunuz ama yazdıklarınızı okuyunca ilahiyatcıdan oteye gidememişsiniz. korunmak sadece aile planlaması anlamında değil aynı zamanda cinselsaglık acısından da anlamlıdır. cidden bunu gozardı etmeniz de çok anlamlı olmuş.

Bizde ilk dönemlerde gerı cekılme yontemını kullandık ve evlılıgımıın 3 ayında oğluma hamıle kaldım.

suanda myrolon kullanıyorum,ama bıraktıktan ne kadar sure snra bebegım olur,muamma :50:

Eyvahhh.. o kadar riskli mi?? :18:

bizde öyle yaa.. prezervatiften çok hoşlanmıyor eşim ve genelde geri çekilme :18:

Biyologsunuz ama yazdıklarınızı okuyunca ilahiyatcıdan oteye gidememişsiniz. korunmak sadece aile planlaması anlamında değil aynı zamanda cinselsaglık acısından da anlamlıdır. cidden bunu gozardı etmeniz de çok anlamlı olmuş.

ben ilahiyatla alakalı bişi göremyrm ama hayatta herşey bakış açısına göre şekillendiğine göre anlatacak çokta şeym kalmıyo
Zaten benim bildiğim sizin anladığnız kadar!
siz bilirsiniz ben 1.5 yıl bu şekilde korundm ve şimdi de isteyerek çok kolay da hamile kaldm elhamdülillah!hiçte korkum olmadı
genel olarak size korkularınızla beraber mutlu nice beraberlikler diliyorum!

ilahiyatçıdan öte gidememişsiniz demek tam olarak ne demek?

10 aylık evliyim
8 ay boyunca yasmin kullandım ama kilo aldırdı,
son 2 aydır kullanmıyorum, bu ayda içmeye başlamıycam
içmek istemiyorum,bu senenin sonunda bebek düşünüyoruz,
yumurtalıklarım tembelleşir hamile kalamam diye korkuyorum.

Merhaba, baya eski yazınız ama umarım görürsünüz. Ben de 8 aydır diana 35 kullanıyorum, kilo sorunu bende de oldu. ilacı bıraktıktan sonra nasıl korundunuz ya da çocuğunuz oldu mu? Ben de bırakmak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum :/

bende kesinlikle size katılmıyorum çünkü korunmanın bi anlamı olduğuna inanmıyorum.çok çocuk konusuda sadece insanların aman bakamam demeside boş çünkü eğer öyle olsaydı zenginler çok çocuk isterlerdi.ama hiçte öyle bir durum yok ortada.nerdeyse herkes kendi rahatını düşünüp çocukların ömür boyu resmen garip yani kardeşsiz kalması bencilliğini göze alıp aman 1yeter 2 yeter diyo.hatta çok çocuğu olanlara cahil gözüyle bakılıyo halbuki hiç bir pedagog ve uzman az çocuk önermediği gibi çocukların arasınında uçurum gibi 9-10 yaş olmasını tavsiye etmiyo.ilk sayfalarda geçen sene yazdığım şeyler yüzünden bana bu kadın olamaz falan diyenlerde oldu ama herkes kendini kandırmaya devam etsin .eğer korunmanın bi anlamı olsaydı kimse istemeden çocuk sahibi olmazdı ve yana yana çocuk isteyenlerinde çocuğu olurdu.zamanı geldiğinde her çocuk doğacak bunun başka çaresi yok.zaten her rahme düşenin doğacagını kim söylüyorki kimin garantisi varki.son olarak ben 5 yıllık evlli bir kadınım ve hiç korunmadım eğer sizin dediğniz gibi olsa yani korunmayan hep hamile kalsa benim beş çocuğum olmalı ama 2 tane var elhamdülillah rabbim bağışlar inşaallah.isteyen istediği kadar kızıp köpürebilir çünkü söylediklerim ezber bozan şeyler ama mantıklı olanların biraz düşüneceğini umuyorum.

hiç korunmadan nasıl bir yol izlediniz peki?

geri çekilme bence en sağlıklı yöntem...hiçbişey kullanmıyorsun...olanla idare ediyorsun:)

Arkadaslar Esi vazektomi yaptıran varmı?biz edilme o yöntemi düşünüyoruz .yaptiranlardan deneyimlerini öğrenmek istiyorum

hiç korunmadan nasıl bir yol izlediniz peki?

tabiki kolay değil .buna kendimi inandırmaya ve tam anlamıyla idrak etmeye çalışıyorum.rabbim bana kaç çocuk vercekse o kadar çocuğum olacak diyorum korunsamda korunmasamda.yani korunarakta hamile kalabilirim hatta tüpleri bağlatsamda ..bundan kaçışım yok.olmayacaksa da tüp bebek bile koydursa olmuyo insanlar.bunları çok inceledim. hayatı kendime zehir etmeye gerek yok.olursa çocuğum olur en fazla nolmuş yani ölüm mü?zaten çok çocuk istiyorum ama yinede hayırlısı diyorum.şuan emzikliyim ve adet olmuyorum 1 yıl 1ay oldu.gayet te rahatım .allah dağına göre kar veriyo.allahu teala ayarlıyo zaten herşeyi,bunun en basit ispatı her ne olay olursa olsun ,başta istemediğimiz bişiyse,olduktan sonra iyikide olmuş diyoruz.

hatta şunlarıda söyliyeyim:hamile kalmak yada kalmamak nasıl bizim elimizde değilse,çocuğumuzun olması yada olmaması da bizim elimizde değil .çok yakın bi tanıdığımın 9 ay arayla 3 kere hamile kalmasına rağmen 1 çocuğu olduğunu biliyorum.ilk çocuğu doğdu ve 8 aylık iken vefat etti.3.hamileliği ise 4.ayda sonlandı.kesinlikle kimse bişey yapamıyo bunu gördüm.çocuk düşecekse düşüyo doğacaksa doğuyo.sadece allah ne dilerse o oluyo.bunlar sadece benim gördüklerim hakkında düşüncelerim .kimseye bişiy ıspatlamaya çalışmıyorum.

Back