• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
öncelikle tüm yorumları okuduktan sonra birşeyi belirtmek istiyorum..

seneler süren bir cinsel hayatım olmasa da burada dikkatimi çeken hep 2 şeyden dem vuruyor olmanız ve herşeyi ona göre düzenlemeniz. birincisi gebe kalamamak 2. si gebe kalmak. diğer konu başlıklarında da aynı şey var..
korunma yöntemlerinin elbette ana amacı gebe kalmamaktir. aile planlamasıdır. ama bu cinsel hayata zarar verecek boyutta olmamalıdır. mesela condom evet güvenilirdir yüzde 90 ama örneğin ben hiç zevk alamıyorum kendisiyle. hap deseniz bayanlara zarar.kendinize zarar verdikten sonra ilşkiden nasıl bir zevk alabilirsiniz ki?
iğneleri zaten hiç önerene rastlamadım. ama bugün doktorumla konuşucam geri çekilme+spermisid kullanımı ne sonuç verir diye. örneğin burada hiç bahsi geçmemiş bunun. öğrenir öğrenmez sizinle paylaşıcam.

biraz yorum yapma hakkım varsa öncelikle zevk almaya rahat etmeye rahatlamaya bakın. elbette cinsel ilşkinin amacı üremek, ama yalnızca üremek zevk almadan olsaydı kimse bununla uğraşmazdı. Tanrı bu kadar ki güzel yaratmışken bizi rahatınıza bakın.
her türlü yöntemle korunduğu halde gebelik korkusunu aşamayanlara ise tavsiyem bir süre için, gerçeği görebilmek için, her adetten 10 gün sonra idrarda gebelk testi yapmanız. bir süre sonra korkunuz yatışacaktır.
hapsız kondomsuz korunmak isteyenlere de bir tavsiye,
ben öncelikle takvimi dikkate alıyorum. o da şu şekilde oluyor.
internette bu konuyla ilgili programlar var. normal adet döngünüzü yazıyorsunuz. en son ne zaman olduğunuzu. size riskli günleri çıkarıyor. adet olacağınız günleri ve rahat günleri. yumurtlama ve adet dönemi ilşkiye girmiyorsunuz. ayda bir hafta gibi. atıyorum 28 günlükse döngünüz, 11. ve 17. günleriniz olası yumurtlamadır. yapmassınız o ara. bunun yanı sıra kalan günlerde eşinize gerçekten güveniyorsanız, hiç kaçırmadığını görüyorsanız geri çekilme. kendini tutamıyorsa kocanız denemeyin bile. sizin psikolojiniz bozulur. ha zevk suyundan gelecek spermler derseniz yine haklısınız. onlar içinde spermisidler yani sperm öldürücü krem köpük ve fitiller var. yan etkileri ile ilgili birşey varsa doktorumdan öğrenip size yazıcam.

yeni evleneceklere ise benden tavsiye, ilk ilişkiniz, kadın olmanın birçok zevke varmanın ve sorumluluk almanın ilk günü. kendinizi kasıp vajinismus etmeyin. rahat olun. güzeli düşünün. ilk günü prezervatifle berbat etmeyin. ben şahsen 1 sene ilk günden itibaren prezervatfle korundum. sonra eşimle takmama kararı aldık ve anladımki daha öncesinde ben hiç sevişmemişim. hiç zvk almadığım içn korkularım sıkıntılarım isteksizliğim ağır basmış.
kalın sağlıcakla.

bende aylik igneler kullaniyordum 3 aya bir esim isi dolayisiyla cok seyahat ediyor o geldiginde oluyordum son igneyi adetimin 3. gunu oldum 2. gunu olmam gerkiyordu hemsire bisi olmaz dedi ama suan 6 haftalik hamileyim

canım ben hiç birşey kullanma derim..bünye ilaca alışırsa ileride çocuğun olmayabilir allah korusunn...bırak eşin korunsunnnn sakına ilaç kullanma derimmmm

rica ediyorum insanların kafasında doğum kontrol haplarına karşı önyargılar oluşturmayın!
ne demek çocuğun olmaz ?? böyle laflara ne kadar sinirlendiğimi bilemezsin !
hapın 2 yıl kullanımı yumurtalıklar üzerinde olumlu etki yaptığı gibi gebelik sansını ve kalitesini yükseltir.
hap ne kadar uzun süre kullanılırsa o kadar hormonlar üzerinde baskı yapar sadece gebe kalmanın süresi uzayabilir. . bu yüzden planladığınız tarihten erken bırakırsanız hapı tam zamanında gebe kalırsınız.bence hapın en ideal kullanım süresi 1 yıldır.

Son düzenleme:
Haplar riskli diyenler, cocugun olmaz diyenler gercektende cok cahil kalmissiniz !!!! Doktorunuza gidinde anlatsin size bòyle cahil kalmayip sacma konusmamaniz icin

bu başlık altında sadece ne ile korunduğunuz memnun kalıp kalmadığınız soruluyor ,
neden insanların kafasında şüpheler oluşturuyorsunuz?
bilmediğiniz yada hiç fikrinizin olmadığı konular hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz hayret yani
önce kendiniz doktorunuza sorup öğrenin deneyin sonrada sonucunu yazıp o şekilde fikir verin insanlara.

ben ilk gece ve 1 ay hiç korunmadım ,sonra 2 ay kondom kullandık 3. ay hamile kaldım:49:(isteyerek)
doğumdan 47 gün sonra taktırdım 3 yıl kaldı ikinci çocuk istediğimizde çıkarttırdım 1 ay sonra hamile kaldım:49:
doğumdan sonra taktırdım geçen kontrole gittim gayet iyi dedi dr yani her yönden çok memnunum.

Şu sıralar ben de bunun korkusunu yaşıyorum...hemde ciddi anlamda...zaten düğün telaşı,stresi yetiyor bir de bunun stresi....korkuyorum çünkü ilk 1 yıl kesinlikle çocuk düşünmüyorum....büyük konuşmak istemem,ama gerçekten çocuğa hazır değilim....

bu nedenle salı günü dr.a gittim,danışma amaçlı....ara sıra yüksek tansiyon sorunum olduğundan bana hap veremeyeceğini söyledi...zaten haplarında pek sağlıklı olmadığını söyledi,pıhtı atması,emboli vs gibi şeyler nedeniyle....ama tansiyon sorunu olmasaydı verirdi hap büyük ihtimal...iğneleri zaten tavsiye etmiyoruz dedi..ee dedim ne yapacam ....eşin korunacak dedi...prezervatif kullanacaksınız dedi ki bu da mümkün değil çünkü latekse alerjim var:((

takvim yönteminden bahsetti bir de bir fitil yazdı....ama o fitili ilk gece kullanmam mümkün değil zaten..off inanılmaz moralim bozuldu...evlenir evlenmez hamile kalmak istemiyorum!

Şu sıralar ben de bunun korkusunu yaşıyorum...hemde ciddi anlamda...zaten düğün telaşı,stresi yetiyor bir de bunun stresi....korkuyorum çünkü ilk 1 yıl kesinlikle çocuk düşünmüyorum....büyük konuşmak istemem,ama gerçekten çocuğa hazır değilim....

bu nedenle salı günü dr.a gittim,danışma amaçlı....ara sıra yüksek tansiyon sorunum olduğundan bana hap veremeyeceğini söyledi...zaten haplarında pek sağlıklı olmadığını söyledi,pıhtı atması,emboli vs gibi şeyler nedeniyle....ama tansiyon sorunu olmasaydı verirdi hap büyük ihtimal...iğneleri zaten tavsiye etmiyoruz dedi..ee dedim ne yapacam ....eşin korunacak dedi...prezervatif kullanacaksınız dedi ki bu da mümkün değil çünkü latekse alerjim var:((

takvim yönteminden bahsetti bir de bir fitil yazdı....ama o fitili ilk gece kullanmam mümkün değil zaten..off inanılmaz moralim bozuldu...evlenir evlenmez hamile kalmak istemiyorum!

Norplant taktırmayı hiç düşündünüz mü, sizin için biraz araştırdım, isterseniz bunu da bir danışın doktorunuza.

"Norplant
(Deri Altı İmplantları)
Bu doğum kontrol yöntemini kola takılan koruyucu çubuklar olarak da tanımlayabiliriz. 5 yıl süreyle koruma sağlayan ve istendiğinde çıkartılarak yeniden gebe kalınabilen yeni bir doğum kontrol yöntemidir. Yumuşak plastikten yapılmış, bükülebilen altı ince çubuğa bazı koruyucu hapların içinde de bulunan bir hormon yerleştirilmiştir. Bu çubuklar ufak bir cerrahi girişimle kolunuza, derinin hemen altına yerleştirilir ve buradan çok az miktarlarda hormon salarak korunmanızı sağlar. Çubuklar istediğiniz zaman çıkarılır ve yeniden gebe kalabilirsiniz. Norplant Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. Ancak dünyada 20 yıldan daha fazla bir süredir kullanılmaktadır.
Olumlu Yanları: Onbinlerce kadının katıldığı araştırmalarla gebelikten korunmada çok etkin ve sağlığa zarar vermeyen güvenilir bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır."

Norplant taktırmayı hiç düşündünüz mü, sizin için biraz araştırdım, isterseniz bunu da bir danışın doktorunuza.

"Norplant
(Deri Altı İmplantları)
Bu doğum kontrol yöntemini kola takılan koruyucu çubuklar olarak da tanımlayabiliriz. 5 yıl süreyle koruma sağlayan ve istendiğinde çıkartılarak yeniden gebe kalınabilen yeni bir doğum kontrol yöntemidir. Yumuşak plastikten yapılmış, bükülebilen altı ince çubuğa bazı koruyucu hapların içinde de bulunan bir hormon yerleştirilmiştir. Bu çubuklar ufak bir cerrahi girişimle kolunuza, derinin hemen altına yerleştirilir ve buradan çok az miktarlarda hormon salarak korunmanızı sağlar. Çubuklar istediğiniz zaman çıkarılır ve yeniden gebe kalabilirsiniz. Norplant Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. Ancak dünyada 20 yıldan daha fazla bir süredir kullanılmaktadır.
Olumlu Yanları: Onbinlerce kadının katıldığı araştırmalarla gebelikten korunmada çok etkin ve sağlığa zarar vermeyen güvenilir bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır."

monapisa araştırman ve ilgin için teşekkür ederim..hiç duymamıştım bu yöntemi...kola yapıştırılan bantları duymuştum....
gittiğim dr.da bahsetmedi hiç bundan,zaten türkiyede de yeni uygulanmya başlamış,sanırım o yüzden...ben de araştırayım bi,yan etkileri var mıdır,nasıl bişeydir diye...tekrar teşekkürler....:)

norplant yöntemine de baktım netten şöyle bi..pek yaygın bişey değil..artı haptan farkı yok gibi,yine hormon veriyor sonuçta vücuda:S yani dr bana hap vermedi herhalde bu yöntemde uygun değildir benim için....bir de ben ne biliyim böyle dışardan vücuda konan şeyleri,vücudun dengesini bozan ilaçları vs sevmiyorum ya..ama işte başka da güvenilir yöntem yok,üff kadın olmak ne zor

Ben 3 yıl önce koluma implanon taktırmıştım. Bu ay süresi doldu ve çıkarttırdım. Benim gözlemlediğim tek dezavantaj bazen ara kanamaların olması, yoksa çok rahat.. 3 senedir herşeyi unutmuştum. :)
Bugün nuvaring aldım, ilk kez kullanacağım haptan çok daha düşük oranda hormon içeriyor. Hakkında yapılmış bilimsel makaleleri inceledim: Hap ve diğer yöntemlerden sonra ring kullananların çok büyük bölümü ringden memnunmuş. Bakalım ben de implanondan sonra bunun avantaj veya dezavantajlarını gözlemler, paylaşırım.

internette gittikçe sık rastlar oldum prezervatifle hamile kalananlar konusundaki ayrıntılara:
-her ilişkide kullanılmazsa
-erkek boşaldıktan sonra vajina içinde beklerse, penis küçüleceği için sızma olunca
-prezervatif ucunda yeterli boşluk bırakılmazsa, boşalan meni patlatacağından,
-son kullanma tarihi geçmişse,
-prezervatifle kullanıma uygun özel kayganlaştırıcılar yerine, prezervatifin yırtılmasına, delinmesine yol açabilecek kimyasal yapıda kremvb kullanımında

hamilelik oluşabilir.

şeklinde yazıyor toparlayınca bilgiler.

siz ne düşünüyorsunuz, tecrübeleriniz nelerdir? kazara hamile kaldık diyenlerin çoğu bu noktalardan yüzünden olabilir mi (tabii prezervatif kullanırken hamile kaldım diyenlerden)?
:44::44::44:

Bi arkadaş çok güzel yazmış saolsun.bende bu konuda araştırma yaptım.ve sırf bunları yazmak için üye oldum.nick ini hatırlamıyorum ama biyolog old.söylemiş ve anne sinin dediklerinden falan bahsetmiş.vel hasılı kelam;korunma da sağlıklı olan bi yöntem varsa da bunu herkes istemeyerek yapıyo.bende nişanlı iken bu konuyu bi kitap da "islam korunmayı onaylamaz"diye gördüm ve şok oldum.nasıl olur ya dedim.öyle ya o yaşıma kadar öyle bişey duymamıştım.ve çocuklarımın burçlarını ayarlıyodum kafamda.önceleri inanamadığından korunmanin caiz old.bulmak için araştırdım.öyle old.gördüm ama o kitapta öyle güzel yazmıştı ki peygamber efendimiz ashaba neden korunuyorsunuz ki kıyamete kadar olacak her can doğacaktır.dediğini (hadisi tam yazamadım.tlf dan bağlanıyorum internete biraz zor oluyo)ve peygamber efendimizin hiç korunmadığını bilindiği üzere sadece 2 hanımından çocuğu olduğunu.bunların hepsini düşündüm ve etrafımda bunu söylemediğim nerdeyse kimse kalmadı.tabi kimse benle aynı fikirde olmadı."evlen de seni o zaman görecez"dediler.bende yapamasamda bu böyle dedim.yine korunmadığı halde çocuğu olmayan korunduğu halde çocuğu olan bir sürü örnek gördüm.eskiden korunma mi vardı.biri 2 biri 3 biri 10 çocuk doğurmuş.yine aynı kitapta "her meni den çocuk olmaz,her çocuk doğmaz"diye okudum.anlatacak çok şey var ama yazamam,hangi birini yazayım.yani bence korunmanın hiç bi anlamı yok.hatta süt korur derler ya buna da inandım yıllarca peki ama 40dan hamile kalanlar n'olacak? bende naçizane bunları eklemek istedim.inşallah bir faydam dokunur.hoşçakalın

hay çok yaşa kardeşim dilime tercüman oldun!!!
burda hoşuma gitmeyen şeylerden biri de kabul edilmeyen herşey yanlış bir dille reddediliyo!
ben en azından düşüncelerimi kanıtlayan fikirler sunabiliyrm!
ayrıca gidin doktorunuza sorun diyen arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum hap satmak için represantlarla anlaşma yapıp her reçeteye onu yazan doktorlar da bilirm???(hepsi öyle demiyorum saygım sonsuz)
bazı şeyler kişisel tercihle alakalıdır ben doktor olsam hastama hap önermem olayın içinde olan bir insan olarak yan tesir ihtimalini göz önüne alıp,o korkuyla yaşayamam!ama aynı işi yapan arkadaşm hapla tedavi olacağına inanır kullanır ona da bişi olmaz
tekrar söylüyorum %100 güvenilirlik diye bişi yoktur herşey nasip!!sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi,ruhu üflenmişse bebeğin sen ne yaparsan yap o çocuk doğacak sonuçta ha nasibinde bebek yoksa ne yaparsan yap olmaz!
rabbim herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin(içinde bana da tabi)

yani ne yalan söyleyeyim evlendiğimde . ben o hormonlu ilaçları asla kullanmak istemem... eşim de prezervatif kullansın olsun bitsin :) öyle anlaştık zaten :) olursa da sağlıkla hayırlısıyla bebeğim olsun takdir kısmet ... takmayın bu kadar be kızlar.....:16:

arkadaşlara aranızda mesigyna aylık iğne kullanan var mı?
memnunmusunuz,birde ben 2 hafta oluyor iğne olalı 5 gündür ara kanamalarım oluyor gerci yan etkilerinde de var ama,karnımda aynı adet olmuşum gibi ağrıyor,siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

hay çok yaşa kardeşim dilime tercüman oldun!!!
burda hoşuma gitmeyen şeylerden biri de kabul edilmeyen herşey yanlış bir dille reddediliyo!
ben en azından düşüncelerimi kanıtlayan fikirler sunabiliyrm!
ayrıca gidin doktorunuza sorun diyen arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum hap satmak için represantlarla anlaşma yapıp her reçeteye onu yazan doktorlar da bilirm???(hepsi öyle demiyorum saygım sonsuz)
bazı şeyler kişisel tercihle alakalıdır ben doktor olsam hastama hap önermem olayın içinde olan bir insan olarak yan tesir ihtimalini göz önüne alıp,o korkuyla yaşayamam!ama aynı işi yapan arkadaşm hapla tedavi olacağına inanır kullanır ona da bişi olmaz
tekrar söylüyorum %100 güvenilirlik diye bişi yoktur herşey nasip!!sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi,ruhu üflenmişse bebeğin sen ne yaparsan yap o çocuk doğacak sonuçta ha nasibinde bebek yoksa ne yaparsan yap olmaz!
rabbim herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin(içinde bana da tabi)
amiiin.O'nun verdiği en güzeli ve en hayırlısıdır eminim buna.
sizin fikirlerime böyle yaklaşamanız beni gerçekten çook sevindirdi.çünkü sizin yazdıklarınız teşvik etmişti beni bunları gece yarısı üşenmeden yazmaya.bide yazımdan sonra bi kaç kişiden olumsuz şeyler duyunca moralim bozuldu aylardır girmedim buraya.

son yazılan yorumları okudum da yazık ya valla,böle yaşanmaz :ha hamile kaldım ha kalacam diye...

Bende İmplanon kullananlardanım.Adet düzensizliği dışında hiç bir yan etkisi yok ve çok rahat.Şu an hamileyim ve doğumdan sonra tekrar implanon taktıracağım.

Back