- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
canım ben hiç birşey kullanma derim..bünye ilaca alışırsa ileride çocuğun olmayabilir allah korusunn...bırak eşin korunsunnnn sakına ilaç kullanma derimmmm
Şu sıralar ben de bunun korkusunu yaşıyorum...hemde ciddi anlamda...zaten düğün telaşı,stresi yetiyor bir de bunun stresi....korkuyorum çünkü ilk 1 yıl kesinlikle çocuk düşünmüyorum....büyük konuşmak istemem,ama gerçekten çocuğa hazır değilim....
bu nedenle salı günü dr.a gittim,danışma amaçlı....ara sıra yüksek tansiyon sorunum olduğundan bana hap veremeyeceğini söyledi...zaten haplarında pek sağlıklı olmadığını söyledi,pıhtı atması,emboli vs gibi şeyler nedeniyle....ama tansiyon sorunu olmasaydı verirdi hap büyük ihtimal...iğneleri zaten tavsiye etmiyoruz dedi..ee dedim ne yapacam ....eşin korunacak dedi...prezervatif kullanacaksınız dedi ki bu da mümkün değil çünkü latekse alerjim var(
takvim yönteminden bahsetti bir de bir fitil yazdı....ama o fitili ilk gece kullanmam mümkün değil zaten..off inanılmaz moralim bozuldu...evlenir evlenmez hamile kalmak istemiyorum!
Norplant taktırmayı hiç düşündünüz mü, sizin için biraz araştırdım, isterseniz bunu da bir danışın doktorunuza.
"Norplant
(Deri Altı İmplantları)
Bu doğum kontrol yöntemini kola takılan koruyucu çubuklar olarak da tanımlayabiliriz. 5 yıl süreyle koruma sağlayan ve istendiğinde çıkartılarak yeniden gebe kalınabilen yeni bir doğum kontrol yöntemidir. Yumuşak plastikten yapılmış, bükülebilen altı ince çubuğa bazı koruyucu hapların içinde de bulunan bir hormon yerleştirilmiştir. Bu çubuklar ufak bir cerrahi girişimle kolunuza, derinin hemen altına yerleştirilir ve buradan çok az miktarlarda hormon salarak korunmanızı sağlar. Çubuklar istediğiniz zaman çıkarılır ve yeniden gebe kalabilirsiniz. Norplant Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. Ancak dünyada 20 yıldan daha fazla bir süredir kullanılmaktadır.
Olumlu Yanları: Onbinlerce kadının katıldığı araştırmalarla gebelikten korunmada çok etkin ve sağlığa zarar vermeyen güvenilir bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır."
Bi arkadaş çok güzel yazmış saolsun.bende bu konuda araştırma yaptım.ve sırf bunları yazmak için üye oldum.nick ini hatırlamıyorum ama biyolog old.söylemiş ve anne sinin dediklerinden falan bahsetmiş.vel hasılı kelam;korunma da sağlıklı olan bi yöntem varsa da bunu herkes istemeyerek yapıyo.bende nişanlı iken bu konuyu bi kitap da "islam korunmayı onaylamaz"diye gördüm ve şok oldum.nasıl olur ya dedim.öyle ya o yaşıma kadar öyle bişey duymamıştım.ve çocuklarımın burçlarını ayarlıyodum kafamda.önceleri inanamadığından korunmanin caiz old.bulmak için araştırdım.öyle old.gördüm ama o kitapta öyle güzel yazmıştı ki peygamber efendimiz ashaba neden korunuyorsunuz ki kıyamete kadar olacak her can doğacaktır.dediğini (hadisi tam yazamadım.tlf dan bağlanıyorum internete biraz zor oluyo)ve peygamber efendimizin hiç korunmadığını bilindiği üzere sadece 2 hanımından çocuğu olduğunu.bunların hepsini düşündüm ve etrafımda bunu söylemediğim nerdeyse kimse kalmadı.tabi kimse benle aynı fikirde olmadı."evlen de seni o zaman görecez"dediler.bende yapamasamda bu böyle dedim.yine korunmadığı halde çocuğu olmayan korunduğu halde çocuğu olan bir sürü örnek gördüm.eskiden korunma mi vardı.biri 2 biri 3 biri 10 çocuk doğurmuş.yine aynı kitapta "her meni den çocuk olmaz,her çocuk doğmaz"diye okudum.anlatacak çok şey var ama yazamam,hangi birini yazayım.yani bence korunmanın hiç bi anlamı yok.hatta süt korur derler ya buna da inandım yıllarca peki ama 40dan hamile kalanlar n'olacak? bende naçizane bunları eklemek istedim.inşallah bir faydam dokunur.hoşçakalın
amiiin.O'nun verdiği en güzeli ve en hayırlısıdır eminim buna.hay çok yaşa kardeşim dilime tercüman oldun!!!
burda hoşuma gitmeyen şeylerden biri de kabul edilmeyen herşey yanlış bir dille reddediliyo!
ben en azından düşüncelerimi kanıtlayan fikirler sunabiliyrm!
ayrıca gidin doktorunuza sorun diyen arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum hap satmak için represantlarla anlaşma yapıp her reçeteye onu yazan doktorlar da bilirm???(hepsi öyle demiyorum saygım sonsuz)
bazı şeyler kişisel tercihle alakalıdır ben doktor olsam hastama hap önermem olayın içinde olan bir insan olarak yan tesir ihtimalini göz önüne alıp,o korkuyla yaşayamam!ama aynı işi yapan arkadaşm hapla tedavi olacağına inanır kullanır ona da bişi olmaz
tekrar söylüyorum %100 güvenilirlik diye bişi yoktur herşey nasip!!sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi,ruhu üflenmişse bebeğin sen ne yaparsan yap o çocuk doğacak sonuçta ha nasibinde bebek yoksa ne yaparsan yap olmaz!
rabbim herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin(içinde bana da tabi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?