- 29 Mayıs 2021
- 13.530
- 87.744
- 548
- 36
Kuzum zorlamasan miŞimdi sevgili kelimesi sevgi sözcüğünü de barındırdığı için daha samimi geliyor size ama manita kelimesinin karşılığı hırsızlık vb kelimeler ama burda da şu geldi aklıma hırsızlık kalbimi çaldı şeklinde bir güzelleme sanatı da olabilir yani ikisinin aynı anlamda kullanılması buradan olabilir bence , ünlü ünsüz uyumuna göre de sevgili kelimesi daha ılımlı manita kelimesi daha sitemli bir tabir olduğu için de size itici gelmiştir
Kökeni Yunanca zatenAy İtalyancasını kaldırsınlar26yaşındaki adam için aileme ondan bahsederken metres dediğim gerçeğini kabullenemem ahahhahshs
Ben biraz duygusal girdim heraldeKuzum zorlamasan miCalmakla falan ilgili degil, manita sevgili kelimesinin argo karsiligi. Konu sahibi bu sebeple rahatsiz olmus olabilir.
Manita da neymiş seven sevdiğine Aşko desinKökeni Yunanca zaten.İtalyan olmadığımıza göre sorun yok.
HormonlardandirBen biraz duygusal girdim heraldehırsızlık yazıyordu buna eskiden bakmıştım ordan mantık kurmuştum valla
Ya benim teyzem enişteme ulu manitu diyordu,o geldi aklıma şimdiKuzum zorlamasan miCalmakla falan ilgili degil, manita sevgili kelimesinin argo karsiligi. Konu sahibi bu sebeple rahatsiz olmus olabilir.
Kocama asko desem kimlerle takiliyorsun sen derManita da neymiş seven sevdiğine Aşko desin
O daha itici oldu beManita da neymiş seven sevdiğine Aşko desin
İronik ya manitadan ziyade sosyal medya dahil herkes herkese aşkoo aşko diye geziniyorO daha itici oldu be.
Alinmiyorsun dimi sakaydi sadece :)Ama hayııır
Yok yok emoji koyduğunuz için bir sorun yokAlinmiyorsun dimi sakaydi sadece :)
Her dönemde hitaplar populesiyor , değişiyor. Anneannemler çocukların babası ,annemler bizim bey ,bir sonraki dönem babamız, bizimki ,hatun ,manita,benim kız, Gaziantep te rafik vs vs vs yani isteyen istediğine içinden geldiği şekilde seslensin, hitap etsin. O an duygusu onu istiyordur. Siz hoşlanmıyorsaniz kendi iliskinizde patnerinizi uyarın. Geri kalanları dert etmeyin.Arkadaslar ozellikle son birkac yildir insanlarin dilinde bir sozcuk var, 'manita' diyorlar sevgiliye.. Ben bu kelimeyi duydugumda inanilmaz gicik kapiyorum, cok itici geliyor bu soz.. Hayir bunu da cogu kisi demeye basladi yani oyle ergen tayfasi degil, koskoca is guc sahibi insanlar bile manita diyorlar, ben son birkac yildir duymaya basladim bu kelimeyi, nerden cikti bilmem.. Siz de farkediyor musunuz ve ne dusunuyorsunuz..
Metres besleme kadın yazmayaydi iyiydiDur ben de bunu ekleyeyim bari.
Ama biz de erkekler için de kullanıyor.Hem kökeni Yunanca imiş sıkıntı yokMetres besleme kadın yazmayaydi iyiydi
Ama biz de erkekler için de kullanıyor.Hem kökeni Yunanca imiş sıkıntı yok.Manitakis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?