• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz de bunu farkediyor musunuz

İsteyen istediğine istediği gibi hitap etsin ister manita desin ister başka bir şey. Beğenmeyen kullanmaz olur biter.

Şimdi sevgili kelimesi sevgi sözcüğünü de barındırdığı için daha samimi geliyor size ama manita kelimesinin karşılığı hırsızlık vb kelimeler ama burda da şu geldi aklıma hırsızlık kalbimi çaldı şeklinde bir güzelleme sanatı da olabilir yani ikisinin aynı anlamda kullanılması buradan olabilir bence , ünlü ünsüz uyumuna göre de sevgili kelimesi daha ılımlı manita kelimesi daha sitemli bir tabir olduğu için de size itici gelmiştir
Kuzum zorlamasan mi 😂 Calmakla falan ilgili degil, manita sevgili kelimesinin argo karsiligi. Konu sahibi bu sebeple rahatsiz olmus olabilir.

Kuzum zorlamasan mi 😂 Calmakla falan ilgili degil, manita sevgili kelimesinin argo karsiligi. Konu sahibi bu sebeple rahatsiz olmus olabilir.
Ben biraz duygusal girdim heralde 😂😂 hırsızlık yazıyordu buna eskiden bakmıştım ordan mantık kurmuştum valla 🫢🤭

Arkadaslar ozellikle son birkac yildir insanlarin dilinde bir sozcuk var, 'manita' diyorlar sevgiliye.. Ben bu kelimeyi duydugumda inanilmaz gicik kapiyorum, cok itici geliyor bu soz.. Hayir bunu da cogu kisi demeye basladi yani oyle ergen tayfasi degil, koskoca is guc sahibi insanlar bile manita diyorlar, ben son birkac yildir duymaya basladim bu kelimeyi, nerden cikti bilmem.. Siz de farkediyor musunuz ve ne dusunuyorsunuz..
Her dönemde hitaplar populesiyor , değişiyor. Anneannemler çocukların babası ,annemler bizim bey ,bir sonraki dönem babamız, bizimki ,hatun ,manita,benim kız, Gaziantep te rafik vs vs vs yani isteyen istediğine içinden geldiği şekilde seslensin, hitap etsin. O an duygusu onu istiyordur. Siz hoşlanmıyorsaniz kendi iliskinizde patnerinizi uyarın. Geri kalanları dert etmeyin.

Türkiye'de herhangi bir sözcüğü kullanırken dur kökenine bakayım nerden türemiş diyen kaç kişi var ki. 😁 Dayım edebiyat öğretmeni o ara sıra uyarirdi. 😂
Ama biz de erkekler için de kullanıyor.Hem kökeni Yunanca imiş sıkıntı yok🤣.Manitakis

Back