Siz de bunu farkediyor musunuz

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
198
Arkadaslar ozellikle son birkac yildir insanlarin dilinde bir sozcuk var, 'manita' diyorlar sevgiliye.. Ben bu kelimeyi duydugumda inanilmaz gicik kapiyorum, cok itici geliyor bu soz.. Hayir bunu da cogu kisi demeye basladi yani oyle ergen tayfasi degil, koskoca is guc sahibi insanlar bile manita diyorlar, ben son birkac yildir duymaya basladim bu kelimeyi, nerden cikti bilmem.. Siz de farkediyor musunuz ve ne dusunuyorsunuz..

Duyuyorum arada aileme espriyle karışık manitle buluşcam da diyorum ama tamamen ağız alışkanlığı yani ama beni rahatsız etmiyor bi dünya saçma tabir varken manit çok masum kalıyor çünkü

Sizin dertler çok değişik,hani böyle dertlenmek için zorluyor muşsunuz gibi.

Duyuyorum arada aileme espriyle karışık manitle buluşcam da diyorum ama tamamen ağız alışkanlığı yani ama beni rahatsız etmiyor bi dünya saçma tabir varken manit çok masum kalıyor çünkü
Ya bilmiyorum belki sakayla soylenir ama ciddi anlamda demek itici ve ergence geliyor bana

konu açmak için açılmış gibi, manasız geldi bana. Amaan kim ne derse desin böyle şeylere takılmak için hayat çok kısa

konu açmak için açılmış gibi, manasız geldi bana. Amaan kim ne derse desin böyle şeylere takılmak için hayat çok kısa
Iyi de burasi hicbir basliga uymayan bolumu degil mi, zaten sitenin aciklamasinda da akliniza gelen sorulari sorabilirsiniz yaziyor.. Dikkatimi cekti aklima geldi yazmak istedim yani bu illa kafaya cok taktigim anlamina gelmiyor ki..

itici ve ergence geliyor bana
İşte size göre.. Kullanan kişilere göre öyle değil demek ki.
Son yıllarda kullanılan bir şey değil ya ben üniversitedeyken yani bi 11-12 sene önce de baya kullanılırdı, belki o dönemden alışkın olduğum için bana itici gelmiyor.

Bilmiyorum sevgili deyince cok ozel ve degerli geliyor bana mesela..

Arkadaş çevremden ben de duyuyorum ama beni pek rahatsız etmiyor

30-35 yıl önce dayım kullanırdı… neredeyse osmanlıca bir kelime
Eski oldugunu biliyorum, ben de baya eskiden de duyardim ama genclerden duyardim ve espri olsun diye derlerdi, son birkac yildir yayginlasti ve artik yetiskinler de kullaniyor ve ciddi anlamda diyorlar, bir bakima yayginlasti gibi oldu..

Bilmiyorum sevgili deyince cok ozel ve degerli geliyor bana mesela..
Şimdi sevgili kelimesi sevgi sözcüğünü de barındırdığı için daha samimi geliyor size ama manita kelimesinin karşılığı hırsızlık vb kelimeler ama burda da şu geldi aklıma hırsızlık kalbimi çaldı şeklinde bir güzelleme sanatı da olabilir yani ikisinin aynı anlamda kullanılması buradan olabilir bence , ünlü ünsüz uyumuna göre de sevgili kelimesi daha ılımlı manita kelimesi daha sitemli bir tabir olduğu için de size itici gelmiştir

Üşenmemiş bilimsel açıklamasını yapmış,takdir ettim çabani yiğrum.

Ben ergenliğimden beri duyarım ki 35 yaşındayım.
Gayet de doğru düzgün bir yerde okuyordum İzmir de zaten ama o zamanda da kullanılırdı, argo değil yani.
Şimdi benim duyduğum manit
O çok itici, sanki doğru düzgün türkçe konuşabiliyorlar gibi bir de kısaltıyorlar…

Manita benim gençliğimde popülerdi ya.
Ben her türlü sevgi sözcüğüne varım. Birkaç dilin sevgi sözcüğünü birleştirip yeni kelime falan da türetirim, i miyav you da derim birini miyavlayinca ne var yani manita dediyse. Sevgi ile söylediyse her şey kabul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…