Siz böyle bir düğüne gelseniz ne düşünürdünüz...

beruuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Yer
Bursa
Öncelikle konuyu okuyup yorum yazma zahmetinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk kez buraya yazıyorum umarım yardımcı olursunuz. Çok ayrıntılı olarak anlatmak istiyorum çünkü benim için en küçük bir ayrıntının bile çok büyük önemi var.

Haziranda düğünüm var aslında düğün demek yanlış olur niyetimiz nikah yapmaktı ama yaptığımız gözlemler sonucu nihaktan vazgeçtik nişanlımın ailesi çalgılı bir düğün istiyor çünkü nişanlım tek erkek. :( Ama bizim istediğimiz sade birşey. Nişanlımda bende çalgılı bir düğün istemiyoruz ama hem benim ailem hem onun ailesi çalgılı düğünde çok ısrarcıydı bir şekilde bu sorunu hallettik ve herşeyi bize bıraktılar ama biliyorum ki düğünde hoşlarına gitmeyen herşey gelecek yıllarda kafamızda vurulan bir odun olacak.

Düğün salonunu gündüz tuttuk yani saat 13.00 ile 17.00 arası kullanım hakkı bize ait. İkimizinde çevresinde her kesimden insan var buyüzden kimseyi fazla sıkmadan bir düğün yapmak niyetindeyiz. Davetiyeye düğün saatini 13.00 olarak yazdırdık ama nikahımız saat 14.30 kıyılacak. Sizce bu bekleme süresi çok mu fazla yani insanların toparlanması 14.00 bulur diye düşündük yarım saat bekletmek çok sorun olur mu sizce? Salona maytaplar ve konfeti eşliğinde çıkıp dans etmeden direk nikah masasına geçcez nikahımız kıyılacak nikahtan hemen sonra pasta kesimi yapılacak biz tekrar oturcaz ve nişan yüzüklerimizi de kesen çok değer verdiğimiz bir hocamız 30 dakika gibi kısa bir süre evlilik üzerine bir sohbet verecek ve kısa kısa olmak üzere biraz Kuran'ı Kerim okuyacak.

Hocanın sohbeti bittikten sonra takı merasimine geçilecek düğün salonun kapasitesi 600 kişilik, 350-400 arası gibi kişi gelir diye tahmin ediyoruz. Takı merasimi ne kadar sürer bilmiyorum kimi 30 dakikada biter uzun sürmez diyor benimde aklım karıştı. Eylül ayında bir arkadaşımın nikah dairesinde olmuştu 80-100 kişi arası bir kalabalık vardı 1 saat sürdü. Sizce takı merasimi ne kadar sürer?

Düğünümde Sema gösterisi olmasını çok isterdim ama şöyle bir hesaplama yapıyoruz düğün salonun kullanmak için toplam 4 saatimiz var. Bunun yaklaşık 1-1.30 saati misafirin toplanmasıyla geçecek nikah kıyılacak takı merasimi olacak sema gösterisi için çok kısa bir zaman kalıyor bu zamanı da kısa bir sohbetle doldurduk.

Tabi birde ikramlar var düğün salonu kuru pasta, yaş pasta içecekleri verecek ama masalarda servis tabakları mevcut bende diyorum ki küçük paketler halinde çerez yaptıralım düğün başlamadan masalara konulsun gelen misafirler gelin ve damatın çıkışın beklerken yesinler hem bu saye belki daha az sıkılırlar? Ve buarada bunun maliyeti ne kadar tutar?

Buarada neden çıkışta dans etmediğimizi açıklayım. Sohbet yapmasını istediğimiz hocamızı bu şekilde ikna ettik başka türlü gelmiyor ne yazık ki :( Gelin damatın çıkışından öncede fon müziği olacak sadece. Aslında niyetimiz yemekli ve bayan-erkek ayrı olarak düğün yapmaktı ama ne yazık ki maddi olarak bunun altından kalkmamız mümkün değil.Herşeyimiz kendimiz yapıyoruz:(

Siz böyle bir düğüne gelseniz ne düşünürdünüz lütfen yorumlarınız bekliyorum...

canım keşke davetiyeye düqün saatini 12 olarak yazdırsaydınız...misafirlerin gelmesi 13ü buluyor zaten..1 saat istifade etmiş olurdunuz..ben istanbuldayım burada davetiyelere 1 saat öncesi yazılıyor..20.00da başlıcak düqüne 19.00 yazılıyor...bu şekilde semazen gösterisinede zaman kalmış olurdu..sizde nikah masasına 13.30da oturmuş olurdunuz...misafirlerin gelmesi için 1.5 saati boşa harcamanız büyük kayıp açıkçası...yetişip yetişememeyi bırakın gelecek olanlar düşünsün...takı merasimini biz eşimle en sona bırakmıştık..çokta iyi oldu...takıları saklama derdi olmadı...dualar okundu yemekler yendi en son takı merasimi yaptık...düqün 1 defa olan bişey..içinde kalmasın semazen gösterisinide ayarlayın bence..ayrıca damat beyle siz salona girerken fon müziqi deqilde tekbir getirilsin bence...gittiqim bütün dualı düqünlerde tekbirlerle giriyor gelinle damat..benim düşüncelerim böyle güzelim..mutluluklar dilerim...

Yorumun için çok teşekkür ederim duayla ve tekbirle giriş güzel fikir hemen değerlendirmeye alıyorum. Yine de böyle bir düğün çok mu vasat olur? Çevremdeki herkes çok olumsuz konuşuyor ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım.

Yorumun için çok teşekkür ederim duayla ve tekbirle giriş güzel fikir hemen değerlendirmeye alıyorum. Yine de böyle bir düğün çok mu vasat olur? Çevremdeki herkes çok olumsuz konuşuyor ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım.

ne açıdan olumsuz konuşuyorlar cnm...dualı olacaqı içinmi?
eqer öyleyse bu sizin düqününüz...sizin istediqiniz qibi olmalı başkalarının deqil...başkaları nasılki bizlerin isteklerine göre düzenlemiyorlarsa proqramlarını bizlerde kendi zevkimize göre yapmalıyız..zaten birinin gönlünü yapsan diqeri beqenmez....kimseye yaranamazsın...kısacası bu senin düqünün önemli olan senin düşüncelerin..saq sol ne demiş yada o onu demiş bu bunu demiş boşver...inan hiç önemli deqiller...önemli olan SİZSİNİZ canım...

Evet canım çok haklısın insanların ne dediğin benim için çok bir önemi yok ama herkes çok yavan bir düğün olur diyor sanırım benim çevrem genelde çalgılı düğünleri düğün gibi görüyor.Ama yinede bu bende huzursuzluk yaratıyor bende nişanlımda pek düğünlere giden biri değiliz bende en güzel ve doğru yorumların burdan yapılacağını düşündüm ve görüyorum ki doğru düşünmüşüm :)

1.ÖRNEK İÇERİK

Açılış konuşması (Sunucu)
Kur'an-ı Kerim tilaveti
Kur'an ve sünnet üzere evlilik sohbeti
İlahi Grubu (ilahi Sanatçısı, Org)
Takı Merasimi
Kapanış (sunucu)

2.ÖRNEK İÇERİK

Açılış konuşması (Sunucu)
Kur'an-ı Kerim tilaveti
Kur'an ve sünnet üzere evlilik sohbeti
İlahi Grubu (ilahi Sanatçısı, Org)
Semazen Gösterisi
Takı Töreni
Kapanış (sunucu)

3. ÖRNEK İÇERİK
Açılış Konuşması (Sunucu)
Kur'an-ı Kerim Tilaveti
Kur'an Ve Sünnet Üzere Evlilik Sohbeti
İlahi Grubu (İlahi Sanatçısı, Org)
Semazen Gösterisi
Tiyatro Ekibi (Skeç Ve Parodiler)
Takı Merasimi
Kapanış (Sunucu)

4. ÖRNEK İÇERİK
Açılış Konuşması (Sunucu)
Kur'an-ı Kerim Tilaveti
Kur'an Ve Sünnet Üzere Evlilik Sohbeti
Tasavvuf Grubu (Kanun, Ney, Def, Ud)
Semazen Gösterisi
Takı Merasimi
Kapanış (Sunucu)

bı organızasyon sırketınden sıralama buldum ınsallah ısıne yararlar . bu arada bu tarz dugunlere katıldım cokda nezıh bır ortam oluyor sımdıden mutluluklar dılerım

Evet canım çok haklısın insanların ne dediğin benim için çok bir önemi yok ama herkes çok yavan bir düğün olur diyor sanırım benim çevrem genelde çalgılı düğünleri düğün gibi görüyor.Ama yinede bu bende huzursuzluk yaratıyor bende nişanlımda pek düğünlere giden biri değiliz bende en güzel ve doğru yorumların burdan yapılacağını düşündüm ve görüyorum ki doğru düşünmüşüm :)

canım bende nikahtan evlenmeyi çok istemiştim..kayınpederim dediki kızım orada okadar kişi sizin için edilen duaya amin diyecekler...bir ömür boyu sürecek olan bir beraberliqe dularla girmekten güzel ne olabilirki....bende onu dinledim ve asla pişman olmadım...iyiki kimseyi dinlememişim...

Sami Yusuf un salavat ilahisi var tam olarak ilahi değil salavat ama insan duyunca çok etkileniyor salona giriş müziği olarak bence çok güzel bi dinle derim :)

Çok teşekkür ederim umarım nezih bir ortam olur... Şimdiden rüyalarıma giriyor :)

ben de kına mı böle yapıcam inşallah haziran da bayan ilahi grubu tuttuk 3 kişi ney def kanun çalıcaklar kısa bi sohbet kuranı kerim yarışmalar falan :) kimin ne düşündüğü umrumda bile değil..

canım bende nikahtan evlenmeyi çok istemiştim..kayınpederim dediki kızım orada okadar kişi sizin için edilen duaya amin diyecekler...bir ömür boyu sürecek olan bir beraberliqe dularla girmekten güzel ne olabilirki....bende onu dinledim ve asla pişman olmadım...iyiki kimseyi dinlememişim...

en son gittiğim akraba düğünü mevlitli düğünüydü konuşmacı o kadar salakca şeyler anlattıki kaynana-gelin fıkraları,karı-koca fıkraları acaip sinirdi hepsi döndüm arkama baktım milletin yüzü asık,sinirli yani bir tek ben değil ne anlatmak istedi anlamadım?!

Canım benim düğünümde çalgılı olmucak. İçeriğimiz hemen hemen aynı olmasa da seninle aynı kuruntuları bende yaşıyorum.
Çıkış müziği olarak salavat çok istiyordum çok aradım şunu buldum

Allahumme salli Ilahi - YouTube

56. saniyede salavata başladıklarında bizde çıkmaya başlarız diye düşündüm. Sami Yusuf'unkinin başlangıcı da çok güzel ama sonradan ilahiye giriyor, bu tam salavat ve ben çok begendim.Umarım işine yarar.
Her şey gönlümüzce olsun inşallah..

Öncelikle konuyu okuyup yorum yazma zahmetinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk kez buraya yazıyorum umarım yardımcı olursunuz. Çok ayrıntılı olarak anlatmak istiyorum çünkü benim için en küçük bir ayrıntının bile çok büyük önemi var.

Haziranda düğünüm var aslında düğün demek yanlış olur niyetimiz nikah yapmaktı ama yaptığımız gözlemler sonucu nihaktan vazgeçtik nişanlımın ailesi çalgılı bir düğün istiyor çünkü nişanlım tek erkek. :( Ama bizim istediğimiz sade birşey. Nişanlımda bende çalgılı bir düğün istemiyoruz ama hem benim ailem hem onun ailesi çalgılı düğünde çok ısrarcıydı bir şekilde bu sorunu hallettik ve herşeyi bize bıraktılar ama biliyorum ki düğünde hoşlarına gitmeyen herşey gelecek yıllarda kafamızda vurulan bir odun olacak.

Düğün salonunu gündüz tuttuk yani saat 13.00 ile 17.00 arası kullanım hakkı bize ait. İkimizinde çevresinde her kesimden insan var buyüzden kimseyi fazla sıkmadan bir düğün yapmak niyetindeyiz. Davetiyeye düğün saatini 13.00 olarak yazdırdık ama nikahımız saat 14.30 kıyılacak. Sizce bu bekleme süresi çok mu fazla yani insanların toparlanması 14.00 bulur diye düşündük yarım saat bekletmek çok sorun olur mu sizce? Salona maytaplar ve konfeti eşliğinde çıkıp dans etmeden direk nikah masasına geçcez nikahımız kıyılacak nikahtan hemen sonra pasta kesimi yapılacak biz tekrar oturcaz ve nişan yüzüklerimizi de kesen çok değer verdiğimiz bir hocamız 30 dakika gibi kısa bir süre evlilik üzerine bir sohbet verecek ve kısa kısa olmak üzere biraz Kuran'ı Kerim okuyacak.

Hocanın sohbeti bittikten sonra takı merasimine geçilecek düğün salonun kapasitesi 600 kişilik, 350-400 arası gibi kişi gelir diye tahmin ediyoruz. Takı merasimi ne kadar sürer bilmiyorum kimi 30 dakikada biter uzun sürmez diyor benimde aklım karıştı. Eylül ayında bir arkadaşımın nikah dairesinde olmuştu 80-100 kişi arası bir kalabalık vardı 1 saat sürdü. Sizce takı merasimi ne kadar sürer?

Düğünümde Sema gösterisi olmasını çok isterdim ama şöyle bir hesaplama yapıyoruz düğün salonun kullanmak için toplam 4 saatimiz var. Bunun yaklaşık 1-1.30 saati misafirin toplanmasıyla geçecek nikah kıyılacak takı merasimi olacak sema gösterisi için çok kısa bir zaman kalıyor bu zamanı da kısa bir sohbetle doldurduk.

Tabi birde ikramlar var düğün salonu kuru pasta, yaş pasta içecekleri verecek ama masalarda servis tabakları mevcut bende diyorum ki küçük paketler halinde çerez yaptıralım düğün başlamadan masalara konulsun gelen misafirler gelin ve damatın çıkışın beklerken yesinler hem bu saye belki daha az sıkılırlar? Ve buarada bunun maliyeti ne kadar tutar?

Buarada neden çıkışta dans etmediğimizi açıklayım. Sohbet yapmasını istediğimiz hocamızı bu şekilde ikna ettik başka türlü gelmiyor ne yazık ki :( Gelin damatın çıkışından öncede fon müziği olacak sadece. Aslında niyetimiz yemekli ve bayan-erkek ayrı olarak düğün yapmaktı ama ne yazık ki maddi olarak bunun altından kalkmamız mümkün değil.Herşeyimiz kendimiz yapıyoruz:(

Siz böyle bir düğüne gelseniz ne düşünürdünüz lütfen yorumlarınız bekliyorum...

güzel kardesim Allah C.C seni mutlu esinle hem dünyada hem ahirette beraber ve mutlu kilsin insallah

ben cevremde sadece kadin erkek calgisiz dügünlere gidiyorum ,bay bayan karisik calgii dügünlere gitmeyi tercih etmiyorum,gelinin hediyesini kinasina gidip veriyorum.
herneyse.. dügünün cok hosuma gitti ama zaman almayan bazi eklemeler yapabilirsin eger arzu edersen
mesela esininde seninde kücüklük resimlerinizi bir slayt olarak hazirlayip sunabilirsiniz
sonra araya evlilik üzerine 1-2 siir okutturabilirsiniz,bunun icin profesyonel birini bulman gerekmez ,cevrenizden muhakkak kabiliyetli birileri vardir fon müzigi esliginde calisip siiri sunabilir..
benim dügünümde 4 saatlik bir zaman diliminde olmustu..takiya da herseye baya zaman yetmisti.
birde hocanin konusmasi 20 dakikayi gecmemeli diye düsünüyorum aksi taktirde insanlarin ilgileri dagilabiliyor.

ben de hep böyle bir düğün hayal etmiştim ama nasip değilmiş ki olmamış en azından kuran okunsun istemiştim o bile olmadı bırak o nu bunu evden beni çıkarmaya gelemediler yetişemediler doğru düzgün helalleşemedim bile ailemle çıkartacakları sırada da artık ben isyan ettim yahu bari dua edin dedim şimdi senin yazdıklarını okuyunca içim bi hoş oldu düğün dernek işlerinde malesef herşey istediğimiz gibi olamayabiliyor akışına bırak bence niyetin çok güzel inanıyorum ki Rabbim yardımcın olacaktır

Çok teşekkürler arkadaşlar. Allah razı olsun bunları okuyunca biraz rahatladım :)

Bende sizdenim :) Bizim düğünümüzde çalgılı olmayacak. Önce barkovizyon sunumu. Sonra sade biz müzikle çıkacağız. Nikah kıyıldıktan sonra, bi hoca efendi aile hayatı ile ilgili ufak bir sohbet edecek.Kur'an-ı Kerim okutmayacağız çünkü ikimizin tarafından da açık giyinip gelenler olacak, dinleyemeyecek olan insanlar mutlaka ki olacak. Kur'an-ı Kerime saygısızlık olmasın diye okutmayacağız. Ben açık olduğum için çevremin benden beklemediği bir düğün olacak aslında. Gelinliğim de gayet mutaasıp olacak. Uzun kollu kapalı bir gelinlik, çok beğendim çok içime sindi :)Nişanlım ilk bu tarz bi düğün istediğini söyledğinde çok bozulmuştum. O zaman da bana "Brlikteliğimizin dualarla olmasını mı istersin yoksa kadın erkek içiçe oynarken terden su olmuş insanların bakışları ve günahlarla mı olmasını istersin diye sormuştu, hiç bu açıdan düşünmemiştim. Öenmli olan bizlerin mutluluğu kismeyin umursamayın bence. Bu dünyanın sonu, yeri altı var. Bunları düşünmeyen insanların böyle bir düğüne garip bakması normal. Herşey gönlünüzce ve kusursuz olur inşallah :)

Düğününüzün kötü olacağını düşünmüyorum.Eğer takı töreninin zaman kaybettireceğini düşünüyorsanız,takı töreni yapmak yerine,eşinizle beraber masaları gezerek hem hoşgeldiniz dersiniz,hem de insanlar hediyelerini vermiş olurlar.Ayrıca takı törenindeki gibi kuyruk oluşmaz,siz dikilip durmazsınız.Eğer masaları gezmeyi düşünürseniz,boynunuza kurdela asmaktansa gelin kesesini tercih edin.

Ayrıca çerez/kuruyemiş ikramı yapmak iyi fikir.Eminönünden uygun fiyata ufak tül keseler alıp,kilo ile aldığınız kuruyemişi evde bu keselere paylaştırırsınız.Gelen misafirler de siz gelene kadar bununla oyalanmış olur.

Müzik olarak sesi çok açık olmayacak şekilde fon müziği tarzında müzikler kullanabilirsiniz.Ayrıca forumdan bir arkadaşımızın düğün müzikleri hakkında paylaşım yaptığı bir konusu var.Orada da davetlileri yormayacak,düğününüzün konseptine uyacal türde şarkılar mevcut.Konunun linkini mesaj olarak gönderirim size.

Mutluluklar diliyorum:nazar:

öncelikle hayırlı olsun canım neden boyle dusunuyorsun. siz allahın rızası ile dunya evine gireceksiniz. ya biizmkiler bi alışkanlık yapmışlar oynama etmeden olmaz diye ama saçmalık tamamen.
ter kokuyorlar valla ben iğreniyorum.
iyiki nikah olmamış sadece maddi durumu olanlar genelde dugunde yapar.
bizimkide dugun olacak nikahımızı daha once kıyacağız.
bizimkide kadın erkek ayrı olacak sohbetli dualı kuranlı olacak.
benim arkadaşlarımda vs de açık var çevremdede ama kimseyi dusunemem ayrıca onlarda gayet saygılılar.
bu biraz saygı sevgi insanlık.
biz muslumanız geleneklerimize bu kadar yabancı olmamak lazım.
için rahat olsun eng üzeli ancak sema gösterisi uzun suruyor haberin olsun;)
biz izlemeye gitmiştik 1.5 saat felan surdu
dugunun ne zaman.
dugunune birazda allahın rızasını dusunerek bak.
sizin belirlediklerinize herkez uymak zorunda kim ne derse desin.

kızlar bende sizdenim bizim düğünümüz dede çalgı falan olmayacak.
tam olarak kesin bir organizasyon konuşmadık ama mütevazi birşey olacak yani aynı sizinkiler gibi, üstelik kimin ne düşündüğü umrumda bile değil, biz böyle istiyoruz önemli olan da bu :1::1:

canım şimdi ben bu düğüne misafir olsam evet derim ne biçim bi düğün bu diye. çünkü benim yapmayacağım bişey. belki de yadırgarım aslında nekadar ayıp:26: ama sen kimseyi dinleme bence nasıl içinize siniyosa oyle yapın. yalnız buna ikiniz karar verin. eğer ikinizinde fikri buysa bunu yap sadece biriniz istiyosa yapma. herşey gönlünüzce olsun

Back