- 10 Eylül 2011
- 5.611
- 22.482
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
öncelikle cilt tipi söyliyim size. buluttan nem kapan, çikolatayı düşünsem sivilce çıkaran bir yüzüm var. üstelik öyle her kozmetiği kullanamam her nemlendiriciyi süremem çünkü sivilce yapar. yüzümü kurularken havluyu sürterek kurularsam sivilce yapar. yapar oğlu yapar. böyle TİP bir cilt tipim var işte.
ben önceleri ergenlikten sivilce çıkardığımı düşünüyordum ama yaş 24e gelip hala bunlar çıkmaya devam edince anladım bir yamuk olduğunu. kullanmadığım sivilce kremi sanmıyorum ki kalsın. sivilcelerim daha çok büyük ve iltihaplı değil kırmızı ve içten çıkan cinslerdendi. yani patlatmaya pek müsait olmayan sivilcelerden. öyle beyaz beyaz olmadı pek. öncelikle ben artık bu durumdan çok sıkıldığımı söyleyerek cildiyecime gittim yine. acnegene başlamayı tavsiye etti. ama höh o kadar da değildi sivilcelerim. neticede makyaj yapınca kapatabilir düzeydeydi. acnegeni bir kaç gün kullanıp yan etkileri yavaştan başlayınca hiç giremedim o topun altına bıraktım. daha sonra cildiyecinin verdiği kremler bitince (aknilox, clindoxil, maddecassol) ben sağlık ocağına gidip yazdırıyordum.
bu sağlık ocağındaki aile hekimimiz bu sudan yazdı. çok etkilidir dedi. ben daha önce forumdan bu suyu biliyordum. aldım suyumu kullanmaya başladım. çok yakıyordu. ve birden sivilcelenme yaptı hemen bıraktım. en büyük yanlış burda arkadaşlar. daha sonra aylar geçti yine kremlerim bitince sağlık ocağına gittim. yine bu sudan bahsetti ben de daha çok sivilce çıkardığını söyledim. o muhtemelen başka bir şeydendir bu sivilcelenme yapmaz dedi. benim tabi cilt tipimin tipliğini bilemediği için. peki madem dedim bir daha yazın. aslında evde de yarım şişe vardı. ama çok yakıyordu işte. neyse gittim eczaneye daha önce kullandığımı ama çok yaktığını söyledim. alkol oranını düşürürüz dediler ve karışımı verdiler.
şimdi nasıl kullandığımı da yazayım.
bu suyla beraber garnierin expo fırçalı bir ürünü var. leke ve sivilce karşıtı. 15 tl mi ne fiyatı. o kadar pahalı ürün kullandım bu kadar ucuz bir üründen bu kadar memnun kalacağım aklıma gelmezdi. içinde salisilik asit olduğu için lekelerle kahramanca savaşıyor. sabahları onun fırçasıyla masaj yaparak bir güzel yıkıyorum yüzümü. havluya silerken kesinlikle kompres yaparak kuruluyorum cildimi çünkü diğer türlü gerçekten sivilceleniyorum. hemen arkasına mucize suyumuzu bir parça pamuğa dökerek ve yine kompres yaparak uyguluyorum. sürtmüyorum. daha sonra bir yarım saat 1saat sonra işte aklıma ne zaman gelirse sadece yıkayıp nemlendirici sürüyorum. aynı işlemi akşam 10'dan sonra yine yapıyorum. cünkü cilt o saatlerde daha düzelmeye müsait oluyor.yaklaşık 3 haftadır düzenli bir şekilde uyguluyorum. ilk başta sivilcelenme yaptı yine. ama çok güzel geçirdi sonra. bırakmadım bu sefer. üstelik lekelerime etkisi sivilcelerime etkisinden daha büyük. çünkü benim her çıkan sivilcem iz bırakmadan gitmez. yani ben pudrasız dışarı çıkamam diyordum. şu an çok rahat bir şekilde çıkabilirim öyle söyleyeyim size. üstelik cildi yıpratmak yerine ışıl ışıl pembe pembe çok sağlıklı bir görünüm elde ettiriyor. denemediği hiç bir yol kalmayan ben yolumun bu suyla kesişmesinden dolayı çok mutluyum. umuyorum siz de istediğiniz cilde kavuşursunuz bir an önce. sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.
merhaba, bu karışımı eczane doktor recetesi olmadan da yazıyor mu? bir de alkol/aseton 125 gr derken alkol veya aseton mu yoksa ikisinden birden mi 125er gram? paylaşım için de çok teşekkürler
ilk basda bendede aynı tepkiyi verdi once hepsi cıkdıı sonra teker teker yok olmaya basladılar demekki once bı ıcerde gızlı olanlarıda fortlatıyoo sımdı eşim bile yuzun duzeldı ıyıce dıyoo oda kullanamya basladı hıc bısey yok yuzunde ama en azından tertemız yapyo tonik niyetine kullanıyoyaklaşık 3 haftadır kullanıyorum, sivilcelerim daha da yayıldı bu karışımla silince. acaba silmek yerine hafifçe mi sürmek gerekiyo nasıl uyguluyorsunuz? ben hiç bi faydasını göremedim
ilk basda bendede aynı tepkiyi verdi once hepsi cıkdıı sonra teker teker yok olmaya basladılar demekki once bı ıcerde gızlı olanlarıda fortlatıyoo sımdı eşim bile yuzun duzeldı ıyıce dıyoo oda kullanamya basladı hıc bısey yok yuzunde ama en azından tertemız yapyo tonik niyetine kullanıyo
içerisindeki alkolden dolayı daha fazla cogaltıcagını sanmam ama benımkıler daha tamamen yok olmadı ben 1 aydır kullanıyorum sadece dag gıbı olanlar sondu yuzume dokundugumda hıc bı sıvılce yokmus gıbı ama sadece kızarıklıkların ıcı kaldıı onlarda zamnla gecer dıye dusunuyorum ... yuzumu goren benden formulu ıstıyo umarım sendede işe yarar 1 ay daha kullansam gecıcegını dusunuyorum... ama kullanmayı bırakmıcam gecse bıle tonik niyetine devam edicemsizin adınıza çok sevindim:) deneyimlerinize göre ne kadar süre sonra tamamen geçer tahminen? çünkü tüm yüzüme yayılacak diye korkuyorum. diğer sivilce ilaçlarının falan deri altındaki potansiyel sivilceleri deri üstüne çıkarıp sonra kurutup yok ettiğini duymuştum:) ama bu karıışımın acaba bu şekilde mi yoksa yüzümde sivilceleri pamukla silerken yayarak daha da mahvolup olmayacağından emin değilim