- 12 Mart 2012
- 6.848
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2007de bu yazıyı okuduktan sonra eczanede aldım soluğu.
düzenli olarak tonik niyetine kullandım karışımı, kükürtlü sabunla yıkayıp bu tonikle silerdim, sonrada nemlendiricimi sürerdim.
2 hafta sonra yüzümdeki sivilceler tamamen söndü ve sıkmamdan dolayı oluşan izler gitti. 3 aya yakın zaman kullandım, tamamen kurtuldum sivilce derdinden ve de izlerden.
tabi sonrasında ara ara çıktı sivilcelerim ama her insanda olduğu kadar ve rahatsız etmiyecek kadar.
bu karışım sayesinde kurtulmuştum kapatıcı kullanmaktan
Kızlar benim denemediğim şey kalmadı,bu suyu da denemiştim geçen sene evet güzel bir temizleyici ama sivilceleriniz derinizin altındaki yağ dokusunun fazla olmasından ve ya stres,uykusuzluk gibi problemlerden kaynaklanıyorsa bir işe yaramıyor.Ben de bir işe yaramamıştı sadece cildimi daha parlak bir hale getirmişti,mucize gibi bir olay olmamıştı..
Ama ben sivilcelerimden kurtuldum bu sene.Benim mucizem kaplumbağa yağı,çinko kremi ve clindoxyl krem oldu.Bu yöntemi deneyin ama sadece tonik kullanmak cildi düzeltmez yanında en azından çinko ya da clindoxyl krem kullanın bence.
yakın arkadaşımın kızınada bu suyu vermişti cildiyeci lekelerinide sivilcelerinide temizlemişti,bende bazen gözeneklerimi küçültmek için kullanırım
bende denicem bakalım ne kadar etki edecek şimdiye kadar etki eden birşey olmadı
Yıllar önce,üniversite birde iken,yani ergenlik dönemimde falan da değilken,ağır sivilce sorunu yaşadım..Hayatımı karartmıştı artık..sokağa,okula gitmek istemiyordum.Bir cilt doktoru,(sonra rahmetli oldu,Allah rahmet etsin) gelmişti babamın çalıştığı kurumun polikliniğine..Babam bir de ona götüreyim seni dedi..umutsuzca gittim..Doktor bir tertip yazdı ve bunu eczaneye yaptır,dedi.Yanında da bir antibiyotik verdi..MAKSıPOR 500 TABLET..
Bu suyu pamuğa alıp,sabah ve akşam yüzünü bununla bastıra bastıra temizleyeceksin ve bunun dışında ne sabun,ne su kullanmayacaksın dedi...
Yaptırdım..ama içinde aseton vardı ve kullanmaya korkuyordum..öylece bir ay ellemeden banyo dolabında beklettim..
Ama sonunda pes ettim ve ne olursa olsun artık deyip,kullandım.Antibiyotiği de o gün almaya başladım..cumaydı,hiç unutmuyorum..
Pazartesi okula gittiğimde,yüzümdeki mor lekeler,sivilce kabukları dökülmüştü ve pürüz yoktu.Herkes şaşırdı..
Sonra ben bunu tam iki yıl ,cilt toniği olarak kullandım.Zaten ilk iki haftada tamamen geçtiler ve toplamda iki kutu maksipor bitirdim.Ama ne olur ne olmaz diye bu tonikten vaz geçemedim.Pek çok arkadaşım da sonradan benden formülü alldı...o kadar çok yaptırdım ki artık ezberimde..
Resorchine >>>>>8gr
Alkol/Aseton(aâ) >>>>125gr
Eau de rose >>>>>100 gr (u.s.ext)= (Bu ekstra kalitede gül suyu demektir)
Bunu olduğu gibi kopyalayıp eczacıya verin,o anlar..Ama yine de hatırlatmamı yapayım,alkol ve aseton eşit miktarda ikisi de 125 er gr.olacak..
ınşallah kullanıp faydasını görenler olursa,buraya yazarlar...
Eczacılar,size,şunun yerine şunu koyalım,bunun yerine bunu koyalım derlerse ve siz de kabul ederseniz,farklı bir formül kullanmış olacaksınız ve sonra da bu formülü birebir yaptırmış gibi lütfen bu topiğin altından,kullandım da yaramadı şeklinde yorumlarda bulunmayın.Kullandığınız formül,verdiğim formül değil çünkü.
Asit koyalım,şunu koyalım,bunu koyalım diyen eczacılara itibar etmeyin.Aseton'dan korkmayın,cildi mahvetseydi,parmak uçlarımız şu an vahim durumda olurdu.Sadece asetonu bile bir miktar pamuğa döküp yüzünüzde deneyebilirsiniz.Hiç bir zararı olmayacağını görünce,formülden korkmanıza gerek olmadığını anlayacaksınız.Bunları neden yazıyorum,çünkü eczacıların çoğu,formülden vazgeçirmeye uğraşıyorlar ama korkmayın,Avni Bakkal adını nette araştırın.Doktor reçetesidir bu,uydurma formül değil.
Ayrıca,aile hekiminize reçetelendirebilirseniz,sadece katkı payı ödersiniz.