ben yıllar yılı bu sivilce illetiyle uğraşmış bir insanım. aklınıza gelebilecek her türlü ilacı kullandım. cleocin, aksil, imes, benzamisin, tetradoks, nerisona, ismini hatırlayamadığım türlü türlü ilaç ve kozmetik.. en son da 10 sene önce yan etkileriyle ünlü, a vitamini türevi olan ilacı kullandım. bir tek onunla bu soruna çözüm bulabildim, derken.... 6-7 yıl sonra yani ben 26-27 yaşındayken cildim eskisinden de bin beter oldu. neden olduğunu hiç bi zaman bilemedim. neticede ergenlikte değildim bişey değildim. tek farkettiğim regl dönemine 10 gün kala çıkmaya başlıyorlar, çıkanlar iyileşmeden tekrar çıkıyor falan filan... 28 yaşında hamile kalmadan önce sivilcelerim resmen pik yaptı. bi arkadaşım o zaman bana bu karışımın reçetesini vermişti. ama bebek düşünüyorum diye kullanmadım. sonra hamileyim diye kullanmadım. sonra emziriyorum diye kullanmadım. bu arada yine bu sitede kimi insanların temizleme maddelerindeki köpürmeyi sağlayan sodyum sülfat maddesine alerjisi olabildiğini, onun sivilce yaptığını okuduğum için yüzüme kullandığım bütün jelleri falan attım, sadece açık satılan el yapımı bir kükürtlü sabun kullanmaya başladım. doğumdan sonra 5 ay adet olmadım. o dönemde baya bi iyileşme oldu. sonra adet olmaya başlayınca aynı hızla geri dönmeye başladılar. onun için hormonal olduğunu da düşünüyorum. yalnız her türlüsü vardı bende. kırmızı kocaman olanlardan tutun da, minik minik alerji gibi görünen tipine kadar. yanaklarımda kocaman kocaman sivilceler çıkarken, alnım ve şakaklarım da devamlı pütür pütürdü. isilik olmuş gibi. 22 martta İstanbul'da bir eczaneye 25 tl civarına bu karışımı yaptırdım ve hemen kullanmaya başladım. yani tam 3 haftadır kullanıyorum bu karışımı. ikinci haftanın sonunda cildimde hiç bi pütür kalmadı. yüzümdeki pürüzsüzlüğe inanamıyorum, onun için elimi sürekli yüzümde gezdiriyorum. onun dışında diğer sivilceler de o kadar azaldı ki önceden üçer beşer çıkan sivilceler şu anda tek tük çıkıyor. mesela şu an alnımın tam ortasında kocaman kırmızı bir sivilce var ama hiç umrumda bile değil çünkü genel görünüm çok iyi. lekelerimin de rengi oldukça açılmaya başladı. ama yine de henüz pudra kullanmadan dışarı çıkamıyorum. ama ona da az kaldı. şu an mineral pudra kullanıyorum. sabah kalkınca solüsyondan pamuğa döküp bastıra bastıra yüzümü siliyorum. akşam da yatmadan önce. yalnız bu solüsyon yüzümü biraz fazla kuruttu. onun için de daha önce nemlendirici olarak kullandığım ayva çekirdeği maskesini yapıyorum. o zaten sivilceler için de önerilen bişey.
bu arada belirtmek isterim ki ben Avni Bakkal'ın orjinal reçetesini uyguladım. yani salisilik asit değil aseton.
bu kadar kısa sürede böyle bir düzelme benim için mucize gibi bişey. daha iyi olacağına da inanıyorum.
bir sürü ilaçlar kullanmadan önce denemenizi tavsiye ederim. pişman olmazsınız.