biliyorsunuz tulişe bu ilacı dr. onu muayene ederek verdi losyona karışmam ama antibiyotik konusunda araştırın bi dr.a gözükün derim ben de bugün hazırlatıcam suyu amaaan şimdiye kadar bi ton antibiyotik kullandım diyip maksiprou da alayım diye düşündüm hep hastalıklı biriydim onçün içtigim antibiyotikleri biriktirsem bi eczane açardım :))
neyse geleyim sadede...google'de maksiporu araştırdım ve biliyorum ki kk'de pkos hastası bayan çok ben gibi..yani metforminli ilaç kullanıyorsunuz ya da insülin direnci olanlarda...
bu maksiporun metforminle etkileşimi var haberiniz olsun.
...
...
o siteden ekliyorum ilacın bilgilerini bilgi alıntıdır.
ETKİN MADDE HAKKINDA KISA BİLGİ
sefaleksin monohidrat
Hücre duvarı sentezi inhibitörü sefalosporin grubu antibiyotik.
Yetişkin 1-4gr/gün 4 eşit doza bölünerek.
Çocuk 25-100mg/gün 4 eşit doza bölünmerek.
Gebelik kategorisi B (kanıtlanmış zararlı etkisi yok, yeterli çalışma yok).
Anne sütüne geçer.
Kontr; sefalosporin allerjisi.
Etkileşim; Metformin, probenesid.
Yan etkilker; Diyare, oral kandidoz, kusma, bulantı, mide krampı, iştahsızlık ve psödomembranöz kolit.
Alerjik reaksiyonlar: Anafilaksi, eozinofili, kaşıntı, ilaç ateşi, deri döküntüsü, Stevens Johnson sendromu.
Transient hepatit, hepatik kolstaz, genital veya anal prüritis, vajinitis, moniliazis, baş ağrısı, ajitasyon, konfüzyon, halüsinasyon, artralji, artritis, reversibl interstisyel nefrit, nefropati, nötropeni, trombositopeni, hemolitik anemi.
Bu sitede ve verilen linklerdeki bigilerin eksik veya hatalı olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz.İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler.
...
...
tulişcim teşekkür ederim karışım için bi de sabrın için teşekkür ve takdir ediyorum :))