Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Benim sanki üzerimden büyük bi yük kalkmış gibi oldu. Hapın bitimine yakın daha bi ağırlamıştı günler
Selam. Ben 3. aya girdim ama yüzümde kahverengi lekeler olmaya başladı güneş koruyu kullandığım ve güneşe hiç çıkmadığım halde. İlacın etkisi mi bu veya geçecek mi? 1 haftadır Expigment %2 kullanıyorum ama faydası olmadı. Zararı olurmu bilemiyorum

İzler için hiçbir şey yapmadım 2-3 aya geçtiler. Ben de tedavi bitince şaşırmıştım izler duruyor diye. Ama geçiyor.
Selam. Ben 3. aya girdim ama yüzümde kahverengi lekeler olmaya başladı güneş koruyu kullandığım ve güneşe hiç çıkmadığım halde. İlacın etkisi mi bu veya geçecek mi? 1 haftadır Expigment %2 kullanıyorum ama faydası olmadı. Zararı olurmu bilemiyorum

arkadaşlar, roaccutane tedavisinde yapılan kan testi neydi, sağlık ocağında yaptıracağım ama testin adını unuttum.

Selam kızlar,

Resmen forumda büyümüşüm 2007 yılında bu konunun 120. sayfalarına roaccutane maceramı yazmaya başlamışım. Hatta görsel de eklemiştim ama bulamadım tam 10 yıl geçmiş.

Tuhaf oldum. Sanki gençliğim hala orada yaşıyor gibi geldi. Aradan 10 yıl geçti ama ben bu hafta yeniden aknetrent adındaki muadili kullanmaya başladım. 2014 yılında doğurdum, geçen aylarda emzirmeyi bıraktırdım ve yine kullanmaya başladım. Çünkü yeniden hortladılar.

,Elbette 2007 yılındaki kistik olan aknelerden değildi ama yıllar sonra ilk kez sırtımda ve göğsümde sivilce çıkmaya ve saçlarım yağlanmaya başladı. Henüz 5. günüm ve sanırım 3 aylık bir tedavi yapacağız. 20 mg ile yine sivilceli günlere döndüm.

Yaşlı sözü gibi olacak ama lütfen gençliğinizin değerini bilin. Çok çabuk geçiyor zaman.

:-D:-D:-D:-D:-D ben de şuan senin yaşında olup kendimi düşledim. Gerçi afedersin ama yaşını bilmiyorum. Ben de geçenler de bitirdim 5 ay tedavi gördüm 20mg kullandım günde bir defa. Umarım benim de uzuuuuuun yıllar sıkıntısız zamanlarım olur. Sonrası kim öle kim kala. f

arkadaşlar, roaccutane tedavisinde yapılan kan testi neydi, sağlık ocağında yaptıracağım ama testin adını unuttum.

Kullanacağın hapın adını ver. Bu hapı kullanacağım diye söyle.
Hem cilt doktorun sana sevk kağıdı vermedi mi?

Benim 5 ay sadece 20mg kullandım sadece gece yatmadan evvel bir kere atardım

Bilemiyorum canım, ben böyle sorunlar yaşamadım hiç.

Mrb benimde 3.ayım olucak ilk ay zoretanin kullandım ikinci ay zoretanin piyasadan kaldırılmış diye aknetrent verdi üçüncü ayda roacuttane aldım ilacın orjinaliymiş daha iyi olduğunu söylediler fakat yüzümde öyle iltihaplı sivilcelerim yoktu zaman zaman çene bölgemde çıkyodu şuanda hiç çıkmıyo ve yüzümde kusma dönemi henüz yaşamadım doktorum her ciltte aynı reaksiyonu göstermeyebilir dedi iki aylık ilaç verdi iki ay sonra tahlil vermeye gidicem ama iki ay sonra kullanmayı düşünmüyorum artık kusma dönemi neden yaşamadım yada bu ayda kusmaya başlarmı acaba ve cildimde önceki sivilcelerden kalma hafif çukurluklar var ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?Şimdiden teşekkürler.

31 yaşındayım. Sağlıklı beslendiğim dönemler daha sorunsuz zamanlarım oldu ama ara sıra kaçamak yaptığımda hemen yüzümde çıkıyordu.
20 mg ile başladım haftaya gideceğim kontrol için.

Roaccutane piyasadan kalkmış mı?

Bende bugün ikinci kutuya başladım.bendede çok kusma olmadı öyle.iki tane büyük sivilce çıktı onlarda hemen kurudu.yan etki olarak cildim kurudu dudaklarım kurudu.bide ellerinin üstünde benekler çıktı.saçlarım çok yağlanırdı.hergün yıkamaktan bıktım.şimdi 3 güne filan yaşlanıyor.bide banyodan çıkınca cildim parlıyo resmen.ama yağdan değil.canlılıktan.ben şimdilik memnunum.tedavi bitince nasıl olcak çok merak ediyorum.

Merhaba canım, doktor doğru demiş kusma dönemi herkese de bir değil. Ben de yaşamadım hiç. Sadece hap kullandığım sıralar da, canım tatlı çekerde yersem o şekilde tek tük çıkmıştı.
Sakın ama sakın tedavi bitmeden boşlama hapı. Yoksa boşa gider onca zamanın.

Allah şifa versin abla :)
Bilmiyorum, çünkü yurtdışında yaşıyorum. Ne desem yalan olur.

Peki memnun musun şuan ve izlerin gitti mi bide kaç mg kullandın

Selam kızlar şuan ikinci kutudayım ve cildim o kadar düzeldi ki.hiç sivilce kalmadı sadece sivilce lekeleri var.sıkı yağsız bi cilt oldu inanın çok mutluyum.ikinci kutuda bu kadar etki etceni tahmin etmemiştim açıkcası.bide herkes kusma dönemi çok kötü geçti filan yazınca.bende öyle kusma dönemi olmadı.hemen kurumaya başladı sivilceler.6 ayın sonunu çok merak ediyorum.

Slm arkadaşlar doktorum bana nemlendirici ve güneş kremi önerdi fakat pahalıydı onları almadım ve bu ilacı kullananlara hametan solusyon vb ürünlerde yazmış bana bunların hiçbirini yazmadı solusyonu kullanmadığım için bi sorun olur mu

Mrb bu ilaç cildi sıkılaştıryor mu benim cildim çok yumuşak gevşek bu yüzden sivilce izlerim ve gözenekler çok belli oluyo sıkılaşınca bu izler ve gözenekler azalır mı

Benim şu an 10 gün falan oldu sanırım yeniden kullanmaya başladığım. Cildimde gerilmeler ve düzelmeler şimdiden oldu.
Ancak 10 yıl önce kullandığımda o kadar kötüydü ki yüzüm, 4-5 sivilce birleşmiş kocaman kistler oluşturmuştu. Sanırım 40-50 mg ile başlamıştım ve ona rağmen 4,5 ayda yüzüm düzelmişti.
Kistik formda olan ve yüzü çok yağlı olanlar için kusma dönemi oluyor. Ama kistik formda değilse olmuyor.

Peki memnun musun şuan ve izlerin gitti mi bide kaç mg kullandın

Yani şuan memnunum zaten yeni bitirdim hapı. Ufak tefek izler var ama onun içinde leke giderici krem yazdı doktor. 5 ay boyunca sürekli 20mg kullandım. Her akşam 8gibi atardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…