• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kusma donemi kisiden kisiye degisiyor bence genelde 2 ay suruyormus ben 1. Ayimi tamamladim iki gun once iki tane sivilcem cikti insallah ikinci ayda baslar kurumaya benimde okadar yogun bi sivilcem yoktu ama azda yoktu siyah noktalar lekeler izler renk bozuklugu anlimda kucuk kucuk sivilceler vardi doktor direk zoretanin yazdi bende kullanmak istemedigim soyledim uc hafta kullandiktan sonra ama bu tedavi senin icin cok uygundu deyince devam ettim bence bi an once basla sirtindada varmis cunku ozamana kadar kurumaya baslardir belki cok memnun kalan var dugunune en azindan puruzsuz bi ciltle olmus olursun :KK66:

canım acaba sen roaccutane mı gecsen belkı daha ıyı gelır

Merhaba arkadaşlar,
Bende yıllardır geçmek bilmeyen sivilcelerle uğraşıyorum. 2-3 yıldır 8 tane farklı krem kullandım, 5-6 tane farklı doktora gittim fakat hiçbirinden bir sonuç elde edemedim. İlk zamanlarda arkadaşımın kullandığı roaccutane ilacını kullanmak istedim gittiğim doktorlara da bunu söyledim fakat senin o ilacı kullanacak kadar aknen yok dediler ve yazmadılar. Sivilcelerim sadece yüzümde çıkmakla da kalmadı göğsümde ve sırtımda da çıkmaya başladı. Aşırı derecede yağlı bir cildim var. Bundan artık çok rahatsız olmaya başladım. Bugün tekrar gittim doktora bu seferki doktor yüzüme , göğsüme ve sırtıma baktı daha önce kullandığım ilaçları gösterdim ve direk roaccutane tedavisine başlamamız gerek dedi. Bu seferde bu tedaviyi ben istemedim çünkü yaklaşık bir yıldır lazer yaptırıyorum. Ayrıca yan etkilerinin de çok fazla olduğunu okuduktan sonra daha fazla korktum bu ilaçtan. 3 ay sonra nişan yapıcaz kısmetse eğer kullanmaya başlarsam cildimin o güzel günümde kötü olmasını istemiyorum. Okuduğum kadarıyla bu kusma döneminde falan çok çıkardığı için çirkin bir görüntü olur benim için :KK43: Başka doktorları da araştırırken Hüseyin Durmuşlar diye bir cildiye doktorunun çok iyi olduğunu duydum şimdi 6 ekimde randevum var oraya da gideyim bakalım nasıl bir tedavi şekli söyleyecek. Bursa'da yaşayıp bu doktora giden arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

aynen tedavıye baslasan o zamana kadar kusma donemı bıter ve kuruma donemıne gecer guzel bır nemlendırıcı ve fondatenle bence olur dıye dusunuyorum

Bende 3 tane birden çıktı artık gülüyorum her çıktıkça :) çünkü sonradan çıkacak olanların şimdi çıkması iyi oluyor bu şekilde düşünün

bende kurumaya basladı gıbı bıraz ınş su kusma donemım bıtmıstır.
ben cıkınca sıkıyorum cunku ellıyorum oda yara oluyor :(

canım acaba sen roaccutane mı gecsen belkı daha ıyı gelır
Zoretanin yazdi tekrar doktor az once geldim odaha agirmis canim bu sefer dusurmus mg sabah aksam 20 mg gunde 40 mg alicam hala sivilce cikiyo dedim senin sivilcelerin ve cildin cok inatci dedi daha bir ay oldu hemen duzelme olmaz cikmasi normal dedi 3 ay kullanicaz sende bu ilaci dedi suan yuzum kizardi gunesten ozellikle anlim yaniyo gunes koruyucu surmeme ragmen cok hassaslasmis yuzum neyse artik sabredicem insallah duzelir yeterki iyi gelsin daha kotu olmasin simdi leke olmasindan korkuyorum yaniyo anlim:( zaten hafif yuvarlak bi leke oldu doktor goremedi gosterdim cunku cok hafif krem almayi dusunuyorum oraya acaba ne alsam canim tavsiye edecegin leke kremu varmi yoksa bepanthenmi alsam onuda bulmak zor bepantol veriyolar hemen onu daha once kullandim hic memnun kalmadim alaksi bile yok bepantenle yanik lekemi bile bi ara kullanmistim gecirmisti bulursam ondan alirim yoksa baska kremleri arastiricam leke icin birde hametani yuzumede suruyorum dedim surebilirsin dedi tahlil bi dahaki aya yapicaz dedi
ben regl olunca yuzum duzelmeye basladı ondan demekkı sıvılce dokmusum son 1 haftada :KK43:
canım ben dedıgım gıbı clındoksın 2 gecedır suruyorum ıyı geldı
Evet reglyken benimde cikmisti sonra cabuk gecmisti clindoxin den cok memnun kalan var kardesim kullaniyo hatta ona yazdircaktim benim receteye unuttum yazdirmayi

Banada bunu vermisti doktor sadece aksamlari yikiycaksin dedi burda 55 yaziyo fiyati ben eczaneden 68 tl aldim
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...r9B5srtY2n9Khv6cQ&sig2=_HV5jW-1FA9pEI-JORbkkg
Birde bu gunes kremini vermisti bunuda eczaneden yine 68 tl aldim
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...7JiYMbWzXLSDdalUQ&sig2=2Xm-FZbvlcIeBmuuO5xK7Q
İnternette daha uygunmus ama kargo parasi var hemen hemen ayni fiyata gelir yine bunlar bana internetten alsam

Arkadaşlar bugün tahlillerimi almaya gittim. Doktora daha önce hiç hormon testi yaptırmadığımı söyledim ve bu sivilcelerimin hormonal bir bozukluktan kaynaklanıyor olabilir mi diye sordum. Evet olabilir bir kadın doğuma git ve hormon testi yaptır ondan sonra tekrar konuşalım bu ilaç tedavisini dedi. Bende bu hormonal bozuklukla ilgili akne problemlerini bir arkadaşımdan duymuştum. Onun da benim gibi sivilce kremleri yüzüne bir etki etmemişti. Meğerse kızda insülin direnci yüksekliği varmış. Bu hastalıkla ilgili tedavi gördü ve kızın akne problemi ortadan kalktı. Sizinde aklınızda bulunsun mutlaka hormon testi yaptırın.

Bayanlar gittim ama kendi doktoruma randevusu olması lazimmis aile hekimime gittim boğazın iltihap olmuş kuruluktan olmuştur dedi kendi doktoruma erkenden randevu aldı kendisi başka ilac da kullandığım için dozunu biraz duşürsün dedi yani kuruluktan olmuş çok şükür önemli birşey değilmiş.

Bayanlar gittim ama kendi doktoruma randevusu olması lazimmis aile hekimime gittim boğazın iltihap olmuş kuruluktan olmuştur dedi kendi doktoruma erkenden randevu aldı kendisi başka ilac da kullandığım için dozunu biraz duşürsün dedi yani kuruluktan olmuş çok şükür önemli birşey değilmiş.
Gecmis olsun canim bol bol su ic bu tedavide cok su icmek cok onemli limonlu balli suda iyi gelir gunde bir iki bardak icebilirsin

Gecmis olsun canim bol bol su ic bu tedavide cok su icmek cok onemli limonlu balli suda iyi gelir gunde bir iki bardak icebilirsin
Önerin için çok teşekkür ederim canim çok sağol mg düşürürse doktor tedavim baya uzun sürecek sanırım :( ben bir an önce 6 ayda bitsin istiyorum

Önerin için çok teşekkür ederim canim çok sağol mg düşürürse doktor tedavim baya uzun sürecek sanırım :KK43: ben bir an önce 6 ayda bitsin istiyorum
Benimde dusurdu bu ay bide bana 3 ay kullanicaz dedi sende en az 4 ay kullanilmasi gerekiyormus oysa nette arastirdigim kadariyla bari mg dusurmeseydi sanki daha iyiydi 3 ayda kullanicaksam eger ama tabi doktor daha iyi bilir sonucta zaten tamamen gecmezse uzatirdir diye dusunuyorum

Arkadaşlar bugün tahlillerimi almaya gittim. Doktora daha önce hiç hormon testi yaptırmadığımı söyledim ve bu sivilcelerimin hormonal bir bozukluktan kaynaklanıyor olabilir mi diye sordum. Evet olabilir bir kadın doğuma git ve hormon testi yaptır ondan sonra tekrar konuşalım bu ilaç tedavisini dedi. Bende bu hormonal bozuklukla ilgili akne problemlerini bir arkadaşımdan duymuştum. Onun da benim gibi sivilce kremleri yüzüne bir etki etmemişti. Meğerse kızda insülin direnci yüksekliği varmış. Bu hastalıkla ilgili tedavi gördü ve kızın akne problemi ortadan kalktı. Sizinde aklınızda bulunsun mutlaka hormon testi yaptırın.
Benim hic bunlarin biri yoktu cok sukur ama yinede sivilcelerim cikiyordu. yanilmiyorsam bu ilac hormonlarada etki ediyor tabi once bi baktir bisey cikmassa bu ilaca ozaman baslarsin aklinda kalmaz en azinda tedbir icin. İcin rahat durur ;)

Bunu iki arkadaşım kullandı birisi yarıda kesti, yüzünde çukurluklar oluşmuş. Çok dikkat edilmesi gereken bir ilaç zaten farkındasınız.
Diğer arkadaşım yarım yıl kullandı sanırım. Şuan yüzü harika diyebilirim. Dr randevularını aksatmadı sürekli kan verdi. Şimdi valla tertemiz olmuş :)

Bunu iki arkadaşım kullandı birisi yarıda kesti, yüzünde çukurluklar oluşmuş. Çok dikkat edilmesi gereken bir ilaç zaten farkındasınız.
Diğer arkadaşım yarım yıl kullandı sanırım. Şuan yüzü harika diyebilirim. Dr randevularını aksatmadı sürekli kan verdi. Şimdi valla tertemiz olmuş :)
Ne güzel keşke bizlerde sonuna kadar dayanabilsek çok ağır ilaç aslında

Ne guzel yaa darisi basimiza insallah :))

Back