Kızlar merhaba.. sivilce mağdurlarından biriyim ben de.. 31 yaşındayım, yumurtalıklarımdaki polikistik over sendromu sebebiyle sivilcelerimden asla kurtulamıyorum.. 3,5 sene boyunca doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullandım ama teyzemde meme kanseri çıkınca, bırakmak zorunda kaldım.. genetik olarak tetikliyomuş çünkü... gittiğim bütün doktorlar roaccutane önerdi ama inat ettim almadım, yan etkilerini fazlasıyla duyduğumdan dolayı... en son İzmir'de (yaklaşık 3 hafta önce) özel bi hastaneye gittim ve ordaki dermatolog da bu ilacı önerdi..(yaz sezonunda güneşten koruyamam diye kışa erteledik kullanma işini...) Şu an roaccutane kullanana kadar dead spa magic güneş kremi ve çamur sabunu kullanıyorum ama inanılmaz derecede sivilcem arttısanırım kış mevsimini bekleyecek gücüm kalmıcak, psikolojim alt üst olmuş durumda.. heleki insanlarla konuşurken sivilcelerime bakmaları, konuyu oraya getirmeleri hatta hatta hastalık mı diye sormaları çok sinir bozucu... sizce yazın kullanmalı mıyım? bi de polikistik over sendromuna kalıcı bi çözüm olur mu bu ilaç?
Merhaba ben de dediğin gibi yaz ayında kullanmaktan endişeliydim ama ben kullanıyorum ve endişelenecek bir durum olmadı dışarı çıkmadan güneş kremi sürüyorum dilediğim gibi makyajımı da yapıyorum yan etkilerini okuyup kendini sıkıntıya sokma çünkü kişiden kişiye değişir şeyler ben yan etkisini görmedim aksine yüzüm hatta tüm cildim bebek poposu gibi oldu aydınlandı,tavsiye ederim
cuma günü gitcem dr a inşallah alırım almazsam da baskasına gideceğim gerçekten canıma tak etti... sağol canımVermezse bile ısrarla isteyin derim çünkü gerçekten harika bir ilaç,teyzem bile sırf cildim parlasın güzel olsun diye sivilcesiz olmasına rağmen bu ilaçtan kullanmak istiyor :)
Teşekkür ederim canım :*Merhaba ben de dediğin gibi yaz ayında kullanmaktan endişeliydim ama ben kullanıyorum ve endişelenecek bir durum olmadı dışarı çıkmadan güneş kremi sürüyorum dilediğim gibi makyajımı da yapıyorum yan etkilerini okuyup kendini sıkıntıya sokma çünkü kişiden kişiye değişir şeyler ben yan etkisini görmedim aksine yüzüm hatta tüm cildim bebek poposu gibi oldu aydınlandı,tavsiye ederim
Ben de başlarda korkuyordum fakat 4.ayımdayım korkulacak bir şey olmadığını anladım.Bir çok yan etkisi yazıyor tabii kişiden kişiye farklılık gösterir ama ben gayet memnunum.Ha tek sıkıntım dudak burun kuruması ama öyle büyük dert değil bunun için Hametan kullanıyorum doktorum yazdı çok memnunum.Onun dışında her ay kan tahlili yaptırıyorum,bol su içmek çok önemli,A vitamini olan yiyecekleri fazla tüketmemeye özen gösterin yeterli olacaktır çok şükür bir sıkıntım yok tabir yerindeyse yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim cildimden şimdiden çok memnunum:)
Ben de başlarda korkuyordum fakat 4.ayımdayım korkulacak bir şey olmadığını anladım.Bir çok yan etkisi yazıyor tabii kişiden kişiye farklılık gösterir ama ben gayet memnunum.Ha tek sıkıntım dudak burun kuruması ama öyle büyük dert değil bunun için Hametan kullanıyorum doktorum yazdı çok memnunum.Onun dışında her ay kan tahlili yaptırıyorum,bol su içmek çok önemli,A vitamini olan yiyecekleri fazla tüketmemeye özen gösterin yeterli olacaktır çok şükür bir sıkıntım yok tabir yerindeyse yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim cildimden şimdiden çok memnunum:)
Rica ederim inşallah faydasını görürsün sende:)bende bugün kan verdim canım cuma gittim dr direk ben demeden ilaça baslayalım dedi .. inşallah sonucta sıkıntı olmaz baslarım....teşekkürler senden bilgi almıştım
merhaba canım dr kan değerlerimde problem görmedi ve zoretanin verdi benzer bi ilaçmış yanlız bana bir paket 10 bir paket 20 mg verdi sende böylemiydi hangisini sabah hangisini akşam içiyordun ?Rica ederim inşallah faydasını görürsün sende:)
Evet evet bana da bi 10 mg bi 20 mg günde toplam 30 mg vermişti dilersen birini sabah birini akşam içebilirsin unutursan ikisini de aynı anda içebilirsin,ben 10 mg sabah 20 mg akşam içiyordum bu ay gittiğimde doktorum değerlerim normal şikayetim olmadığından 40 mg yükseltti akşam aynı anda 20,20 içiyorummerhaba canım dr kan değerlerimde problem görmedi ve zoretanin verdi benzer bi ilaçmış yanlız bana bir paket 10 bir paket 20 mg verdi sende böylemiydi hangisini sabah hangisini akşam içiyordun ?
baş ağrısı yapıyor banaEvet evet bana da bi 10 mg bi 20 mg günde toplam 30 mg vermişti dilersen birini sabah birini akşam içebilirsin unutursan ikisini de aynı anda içebilirsin,ben 10 mg sabah 20 mg akşam içiyordum bu ay gittiğimde doktorum değerlerim normal şikayetim olmadığından 40 mg yükseltti akşam aynı anda 20,20 içiyorum
Benim 8. Günüm baş ağrım var ama çok hafif ilaçla bağlantılı olduğunu düşünmemiştim hiçbaş ağrısı yapıyor banasende hiç böyle etki oldumu bu 4 . günüm
hayır canım bana olmamıştı,bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor demek kibaş ağrısı yapıyor banasende hiç böyle etki oldumu bu 4 . günüm
hayır canım bana olmamıştı,bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor demek ki
Kuruma varsa işe yarıyor demek ki 2 aya kadar bebek gibi olur yüzün:) benim 4.ay bitmek üzereateş hissi var biraz yüzümde kuruma basladı birde.. inşallah geçer bakalım çıktık bi yola senin kaçıncı ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?