- 12 Temmuz 2016
- 23
- 7
- 16
Kızlar merhaba.. sivilce mağdurlarından biriyim ben de.. 31 yaşındayım, yumurtalıklarımdaki polikistik over sendromu sebebiyle sivilcelerimden asla kurtulamıyorum.. 3,5 sene boyunca doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullandım ama teyzemde meme kanseri çıkınca, bırakmak zorunda kaldım.. genetik olarak tetikliyomuş çünkü... gittiğim bütün doktorlar roaccutane önerdi ama inat ettim almadım, yan etkilerini fazlasıyla duyduğumdan dolayı... en son İzmir'de (yaklaşık 3 hafta önce) özel bi hastaneye gittim ve ordaki dermatolog da bu ilacı önerdi..(yaz sezonunda güneşten koruyamam diye kışa erteledik kullanma işini...) Şu an roaccutane kullanana kadar dead spa magic güneş kremi ve çamur sabunu kullanıyorum ama inanılmaz derecede sivilcem arttı sanırım kış mevsimini bekleyecek gücüm kalmıcak, psikolojim alt üst olmuş durumda.. heleki insanlarla konuşurken sivilcelerime bakmaları, konuyu oraya getirmeleri hatta hatta hastalık mı diye sormaları çok sinir bozucu... sizce yazın kullanmalı mıyım? bi de polikistik over sendromuna kalıcı bi çözüm olur mu bu ilaç?
Merhaba ben de dediğin gibi yaz ayında kullanmaktan endişeliydim ama ben kullanıyorum ve endişelenecek bir durum olmadı dışarı çıkmadan güneş kremi sürüyorum dilediğim gibi makyajımı da yapıyorum yan etkilerini okuyup kendini sıkıntıya sokma çünkü kişiden kişiye değişir şeyler ben yan etkisini görmedim aksine yüzüm hatta tüm cildim bebek poposu gibi oldu aydınlandı,tavsiye ederim