Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar roaccutune 4 ay kullandım. 1.5 ay oldu bırakalı minik minik sivilceler çıkıyo 3 5 tane pek görünmüyor normal mi bu yaa. Yüzümde ve saçımda yağlanma yok dudaklarim hala kuru. Minik minik te çıksa rahatsız oldum sizce normal mi bu:)) arkadaşım da kullandı 2 yıl oldu onda siyah nokta bile cikmamas:))

kızlar durum haberi vereyim size suan moralim baya bozuldu bir şey okudum neyse girmişken yazayım. 1.5 ay oldu biteli sıfır sivilce nazar değmez inşallah bir tane siyah nokta cıktı ama takmıyorum gözükmüyor bile dibine girmeden lekelerim baya baya azaldı. Saç ve dudağa gelince tedavi sırasında bile kurumadı kendileri maalesef. Saclarım hala yağlı 1 gün yıkanmasam sanki 1 hafta yıkanmıyorum:/ Neyse sivilce hic gelmesinde her gün yıkanırım sorun yok:)

Benim de sivilce problemim var va sizin gibi küçük değilim. 34 yaşında biri olarak bu ilaca eşimin " yüzünde tarlaya döndü" demesiyle başladım. Yaşımdan dolayı korkularım sizden fazlaydı. Dr.de eşim gibi bu yaştan sonraki sivilceler doku kaybına neden olur ve oluşan çukurlar öylece kalır dedi 2. Ay dayım. 20 mg kullanıyorum. kirpiklerim acayip kaşınıp kuruyor. Bugün hint yağı sürdüm ve rahatlama oldu. Kollarımda egzama tarzı kuruluklar oldu. Johnson baby bebek yağıyla pehlivan gibi yağlandım. Beni en çok üzen bu egzama tarzı kuruluk. Bunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim Yemek daha fazla yememe rağmen kilo alımım da azalma var. :) bunun onla ilgili olup olmadığını bilmiyorum. Tuvalette acı oluyor.

Meraba bende roaccutane kullanmaya baslıcam ama size bi sorum olucaktı bu ilacı kullandıgımız sure boyunca dudaklarımız hepmi yara oluyo yoksa bi kac ay olup geciyomu ilacı kullanırken. ilac zaten 6aylık bi tedavi ve ben cok korkuyorum bu ilaca baslamaktan lutfen soruma cevap verin inanın napıcagımı bilmiyorum bu ilaca baslamaktan baska caremde yok

Merhaba 15 yaşındayım ben de 6 ay kullandım ilaç bittikten 20-30 gün sonra dudak kuruluğum tamamen gitti ilaç süresince blistexin mavi nemlendiricisini niveanın med protectionını ve birsürü renkli nemlendirici kullandım ve kuruluk dışardan anlaşılmıyordu bile korkma geçip gidiyor benim tam geçmedi aslında ama ilacı düzenli kullanmadığımdan olabilir

Bende kullandim üç yil once etkisi kalici değil yine çikti kistik sivilcelerim, ucu olmayan ama agrili siviceler. Ustelik ilaci kullandigim icin evliligimin ilk yili korundu k, simdi çocuk istiyoruz ama olmuyor. Simdiki aklim olsa o ilaci boşyere 6 ay içmezdim

Merhabalar benimde aknetrent 6 aylık tedavim bu ay bitti dudak kuruluğu dışında herhangi bi şikayetim olmadı çok şükür dudak kuruluğu için la rosche posay ın dudak nemlendiricisini kullanıyorum çokta iyi geldi sivilce yok şuanda ama lekelerim var leke için isotrexin kullanıyorum umarım bunlarda gider

Merhaba kızlar,
Benden önce bir sürü şey yazılıp çizilmiş ama ben kendi deneyimlerimi ayrıntılı bir şekilde sizle paylaşmak istiyorum. Benim de bu başlığı okuya çoğu insan gibi ciddi sivilce problemlerim vardı. Yüzümde oldukça derin, iyileşmesi bir aydan uzun süren ve derin izler bırakan sayısız sivilce vardı. Her türlü kremi ve ilacı denedikten sonra tek çözümün ruaccutane olduğuna karar verdim ve uzun direnişimin ardından doktora gittim. Doktorum 20 mg dan başlayarak son aylarda 40mg a kadar çıkışımı öngören 7 8 aylık bir program düzenledi ve ben de buna harfi harfine uydum. Kendimi bilgilendirmek adına ilacın prospektüsünü de ayrıntılı bir şekilde okudum. Herkese de kullanacakları ilaç ve geçirecekleri süreç hakkında bilgi edinmeleri için aynısını öneriyorum. Doktorunuzun atladığı çok önemli noktalar olabiliyor.

Gerçekten de dudaklarım ve cildim çok kurudu. Eczaneden Avene'in vücut nemlendiricisini aldımve her duş sonrası tüm vücuduma sürdüm. Yüzüme shiseidonun yüz nemlendiricisini kullandım. Dudaklarım içinse her akşam yatmadan önce kalın bir tabaka halinde bepanthene sürdüm gündüz ise her 15 dakikada bir Body Shop'un yeşil çay özlü dudak koruyucusunu kullandım. Kullandığım tüm ürünler çok yardımcı oldu ve cildimi son derece yumuşak ve nemli tutmaya yaradı. Dudaklarım ise hiç çatlamadı ve acımadı. Ancak bir gece bepantheni sürmeyi unutsam ya da iki üç saat body shop dudak nemlendiricisini sürmesem direk acımaya başlıyordu. Size önerim henüz acımaya ve çatlamaya başlamadan dudak ve cilt bakımınızı yapmayı alışkanlık haline getirmeniz. Zira bir kez çatladıktan sonra toparlanması uzun ve acılı oluyor.

Psikolojik etkisi bakımından olumsuz bir yanını görmedim. Psikolojik olarak ben kendimi gayet iyi hissediyordum. Sadce artık son zamanlarında unutkanlık baş göstermeye başladı. Ancak kabul etmeliyim ki o dönem benim için çok yoğun bir dönemdi ve unutkanlığımda uykusuzluk, yoğunluk, çok çalışma ve ruaccutane gibi farktörlerden hangisinin etkili olduğunu tam olarak bilmiyorum.

Bunun dışında yaz aylarında güneş kreminizi kullanmayı hiç eksik etmeyin. Saçlarınızı çok sık şampuanlamayın ve kuru saçlar için şampuana geçiş yapın.

Benim ilk dönemlerde sırtım ve dizlerim ağrıyordu ama bu sizi korkutmasın kızlar biz ki paket ağdasına dayanabilen bir milletiz. İnanın h,ç önemsenecek bir ağrı değil. SOnuçlarına değiyor.

İlacı kullanmayı bitirdiğimde yüzüm oldukça pürüzsüz bir hale geldi. İlacı kullanmayı kestikten iki üç ay sonra adet dönemlerinden bir hafta önce bir iki tane sivilce çıkmaya başladı. Bu sivilceler ise adet bitimine kadar iz bırakmaksızın yok oluyordu. Sonrasın dermatoloğumun da önerisiyle Differin adlı ilacı hafta iki kez ince bir tabaka halinde yüzüme sürmeye başladım. Bu ilaç da cildi hafifçe soyuyor ancak fazla kaçırılmadığı sürece cilt kuruluğu ve dudak çatlaması gibi sinir bozucu yan etkileri yok.

İlacı bitirdiğimden beri 2 sene geçti ve hala yüzümün durumu çok iyi. Siyah noktalarım eskisinden az olara geri döndü ancak sivilceye dönüşmüyorla ve bir kaybolup tekrar ortaya çıkıyorlar. Hala yüz temizliğime çok dikkat ediyorum, sabah akşam temizliyiciyle yıkıyor ve nemlendirici sürüyorum. (Ankarada oturduğum için nemlendiriciye ihtiyaç duyuyorum ancak sahil kesimlerinde ihtiyaç duyulmayabilir.)
Kullanacak arkadaşlar doktorlarının sözünden çıkmasınlar ve de çok büyütmesinler. Ben gayet memnunum, şu anki aklım olsa çok daha erkenden kullanırdım.

Merhabalar ilaç bittikten sonra Leke kalmışmıydı benimde tedavim bitti kızarıklık ve lekelerim var 1 ay daha devam edip etmemek te kararsız kaldım

Leke kalmışmıydı ilaçtan sonra bide ilaç bittikten sonra krem olarak ne kullandınız acaba ?

Onceden cikan sivilcelerimden dolayi lekeler kaldi ama ozel olarak ilacin bir yan etkisi degil tabiki bu. Kalan lekeler de yavas yavas geciyor.
Sonrasinda da Differin adli kremi kullanmaya basladim

Çok şey yazılmış çizilmiş, bir de benden dinleyin isteyim.
Roaccutane kullanması zor bir ilaç. Bu yüzden kullanmadan önce kendinizden emin olmanız gerek. "Ben bu ilacı kullanabilir miyim yoksa isteğime bağlı olarak tedavimi yarıda bırakır mıyım?" Çünkü bu sırada gerek fiziksel değişiklikler gerekse ruhsal bazı değişimler yaşayacaksınız. Benim bir arkadaşım bunu kullanıyordu ancak ailesi çocuğun psikolojisinin biraz değiştiğini söyleyip bıraktırdı.
Bu ilacın şöyle bir özelliği var: İlk haftalar sivilcelerinizi artırır. Yani cildinizin altında ne var ne yoksa hepsini gün yüzüne çıkarır. Ama bu çok iyi bir olay. Neden derseniz. Daha önce kullandığım sürmeli ilaçlar 1-2 hafta etkili oluyordu ama tam tedavi etmediği için sivilceler tekrarlıyordu. Yani pek bi' anlamı yoktu.
Karar verdiniz ve doktor kontrolünde ilacı kullanmaya başladınız. Dikkat etmeniz gerekli şey düzenli olarak kan testi yaptırmak. Ben her doktora gidişimde kan veriyordum ve doktor kullandığım dozun bana uyup uymadığını, devam edip etmemem gerektiğini söylüyordu. Bunun sebebiyse ilacın yüzümüze iyi gelirken iç organlarımıza (karaciğer özellikle) zarar vermesi. Bu yüzden bu kontrolleri yaptırmak ve doktorun belirttiği dozda kullanmak önemli. "Daha çok içeyim, tedavim hızlansın." diye bir şey yok. Allah korusun, sağlığınızdan olabilirsiniz.
İlk haftalar sivilceleriniz fazlasıyla çıktı. E doğal olarak moraliniz bozulmaya başladı ama sakın ümitsizliğe kapılmayın. Olması gereken bu zaten. Bende de bu şekilde oldu. Yüzünüz gittikçe nemini kaybedip kurulaşacak. Ama doktorun verdiği nemlendiriciyi kullanırsanız bu dönemi daha rahat atlatırsınız. Ayrıca dudaklarınızın kenarı soyulmaya ve kırmızılaşmaya başlayacak. Bana doktorum hem yüzüm için hem de dudaklarım için ayrı ayrı ilaçlar vermişti. Düzenli olarak kullandım ama eski hali gibi olamaz tabii ki. Kırmızılıklar yine kalıyor.
Benim sivilcelerim çok inatçıydı. Doktorum "Şimdiye kadar karşılaştığım 2. durum bu. Sivilcelerin çok inatçılar." demişti ama ben moralimi asla bozmadım ve inancımı asla yitirmedim. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldığım oldu ama tedavimi hiç aksatmadım. Şimdi kendi kendime "İyi ki bunca şeye katlanmışım." diyorum. Neden mi? Çünkü tedaviniz bitince o kadar güzel bir yüzünüz oluyor ki kendinize inanamıyorsunuz. Benimle zamanımda (ilaç tedavisi sırasında) dalga geçen arkadaşlarım olmuştu. "Yaa yüzün çok kötü oldu, bu ne biçim ilaç böyle?" diyenler olmuştu ama hiçbirini takmadım. Ve noldu biliyor musunuz? Bana bunu diyen arkadaşımla uzun süre sonra karşılaşınca "Yüzün çok güzel olmuş, keşke zamanında benim de senin gibi olsaydı da doktor bana da önerseydi." dedi.
Size diyeceğim o ki; lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Eğer doktorunuzun bir şeyleri yanlış yaptığını düşünüyorsanız (mesela çok fazla dozda önerdiğini) başka doktora da sorun mutlaka. Çünkü böyle şeyler olabiliyor. Üzülüp, ağlamayın. Bu dönemde önemli olan 2 şey daha var: Yüzünüzü temiz tutmaya çalışın. Gidip gelip yıkayın ancak doktorun önermediği şeyleri yüzünüze sürmeyin. İkincisi ise "Ayy yüzüm çok kötü gözüküyor." deyip fondöten ya da başka kapatıcılar kullanmayın. Bu gözeneklerinizi kapatır. Bir 3. olarak şunu ekleyeyim: Sakın ha sakın sivilcenizi sıkmayın. Eğer sıkarsanız ileride orada çukur oluşur.
Her şeyi yaptınız, bitti. Yüzünüz çok güzel oldu ama çukurluklar var. Şimdi ne yapılabilir? Doktorum bana ilaç önermişti. Bu ilaç biraz daha cildin sıkılaşmasını sağlamıştı. İyi gelmişti. Ayrıca peeling yapılabileceğini söylemişti. Belki ileride maaşa geçtiğimde yaptırırım ama şu an için sorun yok. Çok fazla çukur da yok zaten. (Çukurlar benim hatam, zamanında sivilcelerimi sıkıyordum.)

Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Biraz uzun yazdım ama detaylıca anlatmak istedim. İsteyen olursa soru da sorabilir. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Hoşça kalın.

BEn zaten lekeler icin roaccutane kullanıcam e bu ilac bitince lekeler kalıyorsa benim kullanmamın ne anlamı var ??
Benimde sadece yanaklarımda lekelerim vardı kullanmadan önce ilaca başladığım ilk aylarda sivilce artışı oldu aşırı derecede şuan ilaç tedavim bitti başladığım yerdeyim yani lekelerim hala duruyo krem kullanıyorum umarım giderler bi kaç ay sonra sonucu yazarım

Ciddenmi yaa ben zaten krem kullanamıyorum ya bi yan etki yapıyo yada ilk bikac gun etki ettikten sonra yuzum bagısıklık kazanıyo ve etki etmiyo o yuzden son care olarak roaccutane diye dusunmustum ama cogu yerdede gordugume gore lekelere etkili degil senin icinde uzuldum canım umarım kremler sende ise yarar ve lekelerinden kurtulursun

BEn zaten lekeler icin roaccutane kullanıcam e bu ilac bitince lekeler kalıyorsa benim kullanmamın ne anlamı var ??
Yani ben daha önceden lekelerin geçmesi için ruaccutane kullanan ne gördüm ne de duydum. Öyle bir etkisi varsa da bilemiycem. Sen lekeleri geçirdiğine emin misin? Lekeleri geçirmeye yönelik bir sürü başka tedavi var aslında, öncelikle denemeni tavsiye ediyorum.

O
O tedaviler bende ya ise yaramıyo yada yan etki yapıyo

Kizlar bn roaccutane kullaniyorm 2.ayin icindyim .. Tatili gidicem ogleden sonra 1-2saat vucudumu guneslendrsem sorun olr mu sizce ( tabi 50faktor surmek sartiyla :)

Kizlar bn roaccutane kullaniyorm 2.ayin icindyim .. Tatili gidicem ogleden sonra 1-2saat vucudumu guneslendrsem sorun olr mu sizce ( tabi 50faktor surmek sartiyla :)
Vücut konusunda bi bilgim yok ama yüzünün kesinlikle direk güneş ışığına maruz kalmaması lazım oda lekeler için geçen sivilceler yerinde iz kalıyo

Kizlar 1.5 aya yaklastim kusma devam ediyo ( ne zmn gecmeye baslar sizce bnm kistik aknelerim var diye basladim.. İlac kullanirken saci ve kirpigi dokulenler oldu mu (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…