Meraba bende roaccutane kullanmaya baslıcam ama size bi sorum olucaktı bu ilacı kullandıgımız sure boyunca dudaklarımız hepmi yara oluyo yoksa bi kac ay olup geciyomu ilacı kullanırken. ilac zaten 6aylık bi tedavi ve ben cok korkuyorum bu ilaca baslamaktan lutfen soruma cevap verin inanın napıcagımı bilmiyorum bu ilaca baslamaktan baska caremde yok
Leke kalmışmıydı ilaçtan sonra bide ilaç bittikten sonra krem olarak ne kullandınız acaba ?Merhaba kızlar,
Benden önce bir sürü şey yazılıp çizilmiş ama ben kendi deneyimlerimi ayrıntılı bir şekilde sizle paylaşmak istiyorum. Benim de bu başlığı okuya çoğu insan gibi ciddi sivilce problemlerim vardı. Yüzümde oldukça derin, iyileşmesi bir aydan uzun süren ve derin izler bırakan sayısız sivilce vardı. Her türlü kremi ve ilacı denedikten sonra tek çözümün ruaccutane olduğuna karar verdim ve uzun direnişimin ardından doktora gittim. Doktorum 20 mg dan başlayarak son aylarda 40mg a kadar çıkışımı öngören 7 8 aylık bir program düzenledi ve ben de buna harfi harfine uydum. Kendimi bilgilendirmek adına ilacın prospektüsünü de ayrıntılı bir şekilde okudum. Herkese de kullanacakları ilaç ve geçirecekleri süreç hakkında bilgi edinmeleri için aynısını öneriyorum. Doktorunuzun atladığı çok önemli noktalar olabiliyor.
Gerçekten de dudaklarım ve cildim çok kurudu. Eczaneden Avene'in vücut nemlendiricisini aldımve her duş sonrası tüm vücuduma sürdüm. Yüzüme shiseidonun yüz nemlendiricisini kullandım. Dudaklarım içinse her akşam yatmadan önce kalın bir tabaka halinde bepanthene sürdüm gündüz ise her 15 dakikada bir Body Shop'un yeşil çay özlü dudak koruyucusunu kullandım. Kullandığım tüm ürünler çok yardımcı oldu ve cildimi son derece yumuşak ve nemli tutmaya yaradı. Dudaklarım ise hiç çatlamadı ve acımadı. Ancak bir gece bepantheni sürmeyi unutsam ya da iki üç saat body shop dudak nemlendiricisini sürmesem direk acımaya başlıyordu. Size önerim henüz acımaya ve çatlamaya başlamadan dudak ve cilt bakımınızı yapmayı alışkanlık haline getirmeniz. Zira bir kez çatladıktan sonra toparlanması uzun ve acılı oluyor.
Psikolojik etkisi bakımından olumsuz bir yanını görmedim. Psikolojik olarak ben kendimi gayet iyi hissediyordum. Sadce artık son zamanlarında unutkanlık baş göstermeye başladı. Ancak kabul etmeliyim ki o dönem benim için çok yoğun bir dönemdi ve unutkanlığımda uykusuzluk, yoğunluk, çok çalışma ve ruaccutane gibi farktörlerden hangisinin etkili olduğunu tam olarak bilmiyorum.
Bunun dışında yaz aylarında güneş kreminizi kullanmayı hiç eksik etmeyin. Saçlarınızı çok sık şampuanlamayın ve kuru saçlar için şampuana geçiş yapın.
Benim ilk dönemlerde sırtım ve dizlerim ağrıyordu ama bu sizi korkutmasın kızlar biz ki paket ağdasına dayanabilen bir milletiz. İnanın h,ç önemsenecek bir ağrı değil. SOnuçlarına değiyor.
İlacı kullanmayı bitirdiğimde yüzüm oldukça pürüzsüz bir hale geldi. İlacı kullanmayı kestikten iki üç ay sonra adet dönemlerinden bir hafta önce bir iki tane sivilce çıkmaya başladı. Bu sivilceler ise adet bitimine kadar iz bırakmaksızın yok oluyordu. Sonrasın dermatoloğumun da önerisiyle Differin adlı ilacı hafta iki kez ince bir tabaka halinde yüzüme sürmeye başladım. Bu ilaç da cildi hafifçe soyuyor ancak fazla kaçırılmadığı sürece cilt kuruluğu ve dudak çatlaması gibi sinir bozucu yan etkileri yok.
İlacı bitirdiğimden beri 2 sene geçti ve hala yüzümün durumu çok iyi. Siyah noktalarım eskisinden az olara geri döndü ancak sivilceye dönüşmüyorla ve bir kaybolup tekrar ortaya çıkıyorlar. Hala yüz temizliğime çok dikkat ediyorum, sabah akşam temizliyiciyle yıkıyor ve nemlendirici sürüyorum. (Ankarada oturduğum için nemlendiriciye ihtiyaç duyuyorum ancak sahil kesimlerinde ihtiyaç duyulmayabilir.)
Kullanacak arkadaşlar doktorlarının sözünden çıkmasınlar ve de çok büyütmesinler. Ben gayet memnunum, şu anki aklım olsa çok daha erkenden kullanırdım.
Benimde sadece yanaklarımda lekelerim vardı kullanmadan önce ilaca başladığım ilk aylarda sivilce artışı oldu aşırı derecede şuan ilaç tedavim bitti başladığım yerdeyim yani lekelerim hala duruyo krem kullanıyorum umarım giderler bi kaç ay sonra sonucu yazarımBEn zaten lekeler icin roaccutane kullanıcam e bu ilac bitince lekeler kalıyorsa benim kullanmamın ne anlamı var??
Ciddenmi yaa ben zaten krem kullanamıyorum ya bi yan etki yapıyo yada ilk bikac gun etki ettikten sonra yuzum bagısıklık kazanıyo ve etki etmiyo o yuzden son care olarak roaccutane diye dusunmustum ama cogu yerdede gordugume gore lekelere etkili degilBenimde sadece yanaklarımda lekelerim vardı kullanmadan önce ilaca başladığım ilk aylarda sivilce artışı oldu aşırı derecede şuan ilaç tedavim bitti başladığım yerdeyim yani lekelerim hala duruyo krem kullanıyorum umarım giderler bi kaç ay sonra sonucu yazarım
Yani ben daha önceden lekelerin geçmesi için ruaccutane kullanan ne gördüm ne de duydum. Öyle bir etkisi varsa da bilemiycem. Sen lekeleri geçirdiğine emin misin? Lekeleri geçirmeye yönelik bir sürü başka tedavi var aslında, öncelikle denemeni tavsiye ediyorum.BEn zaten lekeler icin roaccutane kullanıcam e bu ilac bitince lekeler kalıyorsa benim kullanmamın ne anlamı var??
O tedaviler bende ya ise yaramıyo yada yan etki yapıyoYani ben daha önceden lekelerin geçmesi için ruaccutane kullanan ne gördüm ne de duydum. Öyle bir etkisi varsa da bilemiycem. Sen lekeleri geçirdiğine emin misin? Lekeleri geçirmeye yönelik bir sürü başka tedavi var aslında, öncelikle denemeni tavsiye ediyorum.
Vücut konusunda bi bilgim yok ama yüzünün kesinlikle direk güneş ışığına maruz kalmaması lazım oda lekeler için geçen sivilceler yerinde iz kalıyoKizlar bn roaccutane kullaniyorm 2.ayin icindyim .. Tatili gidicem ogleden sonra 1-2saat vucudumu guneslendrsem sorun olr mu sizce( tabi 50faktor surmek sartiyla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?