• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
merhaba arkadaşlar ben 4. ayı bitirmek uzereyim yuzumde hiç sivilce kalmadı her şey yolunda gidiyor ama tedaviye başlamadan önce yanak bölgeme ağda yapıyordum çok rahatsız ediyor beni ordakı tüyler şimdi ağdanın cildi soydugunu kopardıgını okudum herkeste oldu mu bu ciltten cilde farklılık gösterır mı acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa siz nasıl alıyorsunuz ?

merhaba arkadaşlar ben 4. ayı bitirmek uzereyim yuzumde hiç sivilce kalmadı her şey yolunda gidiyor ama tedaviye başlamadan önce yanak bölgeme ağda yapıyordum çok rahatsız ediyor beni ordakı tüyler şimdi ağdanın cildi soydugunu kopardıgını okudum herkeste oldu mu bu ciltten cilde farklılık gösterır mı acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa siz nasıl alıyorsunuz ?
Önce az bi bölgede dene bence ben 6 ay boyunca doktor kesinlikle yapma demesine rağmen koltuk altıma da bikini bölgeme de yaptım herhangi bi sıkıntı olmadı

Kizlar 1.5 aya yaklastim kusma devam ediyo :KK43:( ne zmn gecmeye baslar sizce bnm kistik aknelerim var diye basladim.. İlac kullanirken saci ve kirpigi dokulenler oldu mu :KK43:(

Kirpik değil de saç dökülmesi çok oldu bende. Ama sonrasında doktorum özel karışım bir ilaç vermişti. Kısa sürede toparladı saçımı. :)

Kirpik değil de saç dökülmesi çok oldu bende. Ama sonrasında doktorum özel karışım bir ilaç vermişti. Kısa sürede toparladı saçımı. :)
Bn doktora dedm ilactan dedi .. Bsy veremem dedi istedm ama baska ilac kullanman ii olmaz dedi.. Nasl bir karisim hatrliyor msn ozelden yazsan bana arastrsam

Bn doktora dedm ilactan dedi .. Bsy veremem dedi istedm ama baska ilac kullanman ii olmaz dedi.. Nasl bir karisim hatrliyor msn ozelden yazsan bana arastrsam

Şimdi yazmaz zaten onu,tedavi bitsin ancak öyle. :) Hiç hatırlamıyorum maalesef,zaten bizim anlayacağımız cinsten değildi. Değişik şeyler vardı içinde. :KK64:Eczacıya kağıdı götürmüştüm,o da kendisi hazırlayıp vermişti. :)

Merhaba kızlar, ben de 5 gün önce roaccutane tedavisine başladım. Doktorum yemekten 2 saat sonra tok karna al dedi ama benim yorumlardan gördüğüm kadarıyla birkaç kisi yemekten hemen sonra aliyormuş. Benim gibi 2 saat civarı bekleyen oldu mu hiç?

Merhaba kızlar, ben de 5 gün önce roaccutane tedavisine başladım. Doktorum yemekten 2 saat sonra tok karna al dedi ama benim yorumlardan gördüğüm kadarıyla birkaç kisi yemekten hemen sonra aliyormuş. Benim gibi 2 saat civarı bekleyen oldu mu hiç?

2 saat mi tam hatırlamıyorum ama yemekten sonra içmiyodum ben. Biraz bekliyodum.

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....
Merhaba. Zoretanin,acnegen,roaccutane hepsini denedim. Bu kadar marka değiştirmemin sebebi her zaman aynı ilacı eczaneden temin edemedim. Eczacım ve doktorum markanın sıkıntı olmadığını söyledi. Hepsinin içeriği aynı zaten. İlk tedavime 17 yaşında başladım. Üni. Sınavına hazırlık dönemimdi.iğrenç sivilcelerden kurtulup yeni hayatıma öyle başlamak istiyordum. Malesef 1 ay kullandım ve aşırı derecede cildim sivilce kusunca bıraktım...sabırlı olamadım malesef...... 19 yaşımda tekrar tedaviye başladım. Bu defa sabırla kullandım. Aynı zamanda kullandığım tüm makyaj ürünleri yves rocher,body shop gibi en az zararlı olanlardan seçtim. Eczaneden aldığım doktorumun tavsiyesi olan yüz yıkama jeli kullandım. (La roche posey, avene,bioderm markalı ürünler) 5. Ayın sonunda ÇOK İYİ SONUÇ ALDIM. Doktorum dozunu düşürerek 1 ay daha devam ettirdi. Sonrasında bıraktım. Gelelim PSİKOLİOJİK ETKİSİNE, normalden daha duygusal biri oldum onun dışında sıfır sıkıntı. Çevrenizin desteği çok önemli..... Gel gör ki şuan 22 yaşındayım yine sivilce sorunum var. Eskisi kadar çok olmasa da aynı sorun tekrarladı. Ve hala çok iyi cildime bakmama rağmen. Tedaviye başlarsan sonuçlarını paylaş canım..inşallah sana da iyi gelir. Ben tekrar düşük dozda başlamak için doktoruma danışıcam. Etkili bi tedavi güçlü ol :)

5 ay oldu tedavim biteli. lekeler aynen duruyor. regl dönemde birkaç sivilce çıkmaya devam ediyor ama kaale almıyorum onları :)

Merhaba kızlaar:) Ben kendime bir söz vermiştim ve onu tutuyorum her zaman forumlara bakarken iç çekerdim herkes bir ürün kullanmaya başlamış fakat heralde sonra gecince bir daha uğramamışlar bile foruma. Bu yüzden coğu ürünü kullanmaya cesaret edemedim. Benim verdiğim sözse sivilcelerim gecerse buraya tek tek yazmaktı. Tedavim biteli 3-4 ay oldu(ROAC). Bittiğinden beri toplam 2 sivilce cıkmıştır:) Onlarda leke kalmadan 1 gün içinde sönüp gittiler. Allaha şükür hala 0 sivilcem var:) şuan günümün gelmesine rağmen. Lekelerim kalmıştı onlar büyük oranda geçti (4 günde bir leke soyucu krem kullanıyorum: acnelyse) Şuan yüzüm çok pürüzsüz parlıyor ve uzun zamandan beri ilk defa YAĞDAN DEĞİL SİVİLCESİZLİKTEN PARLIYOR:) Çoğu kişiden güzel yorumlar alıyorum. Bu süreç çok zorluydu ilacı bitirmemek için çok dil döktüm doktoruma çünkü bırakırsam çıkacağına inanıyordum. Fakat cıkmadı ne mutlu bana
TEDAVİ BOYUNCA KULLANDIKLARIM:
La roche posay'ın temizleme jeli ve Scarex jeli kullanıyordum (Lekeler için çokta etkili değildi, boşuna kullanmayın bence ben cok ısrar ettim roaccutane'la beraber kullandım fakat bittikten sonra daha etkili kremler verilince lekeler açılıyor) Güneş kremide: La roche, Nemlendiricimde: La roche
Dudaklarım için BLİSTEX. İstediğiniz kadar nemlendirin yine çokca soyulacaktır takmayın.
ŞUAN KULLANDIKLARIM: hala la roche'u kullanıyorum. Ekstra lekelerim için üstte yazdığım gibi acnelyse kullanıyorum çok işe yaradı. Nerdeyse sıfırlandı. **ACNELYSE' yı pirinç tanesi kadar sürüyorum yoksa derin yanık lekesi tarzında iz bırakıyormuş çok çok az sürün hele biz roa kullananlar-kullanmış olanlar daha dikkat etmeli**
Fondoten olarak: Dermacover minerals spf 30 eczanelerde bulabilirsiniz 140tl Gayet etkili ve sivilce çıkarmıyor çok fazla olmasada güneş koruyucuda var içinde bana sorarsanız roa'yla beraber sürmeyin cilt çok kuru olduğu için tortu tortu oluyor bittikten sonra rahat rahat kullanın cok doğal ve güzel
Pudra: Yves Roche 70 tl. İki tane pudrası var şuan birisi simli hafif günük hayatta kullanmak için onu önermiyorum diğerini alın bence bu da sivilce çıkarmıyor.
Pudrayı alırken bayan bana bir peeling gösterdi fiyatıda 14 tl'ydi.Yinede almadım internetten araştırıp geleceğimi söyledim yorumlar cok olumlu ama lekeleri süper geçirmiyormuş gözeneklere iyi geliyormuş. Bir sürü blogta okudum denk gelirsem peeling'ide alıp sizinle paylaşacağım.
Benden bu kadar kızlar yaşadıklarım, kullandığım ürünler bunlar. İlk ve son halide var cildimin mesaj atanlara özelden yollayabilirim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz seve seve yanıtlarım. SİVİLCESİZ, LEKESİZ GÜNLER DİLERİM:*

ben sadece biodermanın ürünlerini kullanıyorum. bioderma yüz temizleme jeli, güneş kremi yüz kreminden şampuanına kadar hepsi bioderma. tavsiye ederim.

MERHABA Kızlar Ben Roaccutane 3 gündür kullanıyorum. Bende çok sivilce kremleri kullandım bazılarının işte onu sür bunu sür laflarına hem üzülüyordum hemde onların dediklerini kullanıyodum işte bal sür falan filan her gören soruyodu yüzün niye böyle oldu çok üzüldüm dedim artık yeter cildiyeye gitmeye karar verdim ve doktorum yine kremler verdi 4 ay kullandım fayda etmedi sonra kontrole gittiğimizde roaccutane vericem dedi bende kabul ettim çünkü artık çok bıktım sokağa çıktığm anda herkes yüzüme bakıyo herkes soruyo yüzüne ne oldu diye kesin çözüm 3 gündür dudağım kuruyo hafiften sivilcelerim çıktı ama kendimi avutuyorum 6 ay sonra hiç birşey kalmıcak diyorum inşallah tedavimi sivilcesiz bir şekilde tamamlarım

Herkese sivilcesiz günler dilerim :) ...

merhaba kızlar.. bugün 63. gunum yani 3. aydaym.. ilk ay 30 sonrasında 40 mg la devam .. ilk 2 ay boyunca kusma yaşadım halen de çıkmaya devam ediyor sivilceler.. ne zaman biter acaba :(( kan tahlillerim normal çıkıyor tek yan yetkisi ilk günden beri saç dökülmesi sonunu yaşamam.. bakım yağları hatta biotin kullanıyorm ama durmadı dökülme doktor da ilacı bırakınca gecicek diyor ins öyle olur.. bn kistik aknelerim vardı duduk çevremde ve yanaklarımda ins iz bırakmadan tedavim sonlanır..

kullandığım ürünleri de yazmak istitorum nette cok araştırdm cunku:))
-la roche posay H serisinden kopuk ve nemlendirici ve termal su
-dudak için blistex mavi olan + vazelin + bepanthol
-bioderma sensibio H2O
-göz damları refresh (3. ay başladım artk :( )

Lavanta cayı'nı da yeni kullanmaya başladım.. nette cok iyi yorumlar aldım ins ii gelir ;))

Merhaba arkadaşlar. Geçen ay 15 inde bu ilacı kullanmaya başladım. İlaç 14 ünde bitiyor. Ama doktor haftaya izinli. 11 inde gitsem ilacı yazabilir mi? Yoksa 6 gün ara vermek zorunda kalacağım. Ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Geçen ay 15 inde bu ilacı kullanmaya başladım. İlaç 14 ünde bitiyor. Ama doktor haftaya izinli. 11 inde gitsem ilacı yazabilir mi? Yoksa 6 gün ara vermek zorunda kalacağım. Ne yapmalıyım?
Ara verirsen boşa gidebilir, bence başka bir dermatologdan randevu al ona yazdir ve al ilacı.

Back