• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Yaa cok mutlu oldum senin icin umarım hepimizinki güzel olur:*
Benimde lekeler açıldı daha tedavim bitmedi
İnşallah canım benim :)
darısı başımıza :KK4:
Aminnn :)

Ne guzel ya darisi basimizaa :)gul suyunu ben ilaca baslamadan evvel kullanmistim yuzumu yaglandiriyordu.Sen hangi markasini kullaniyosun,tedavi surecinde kullansak sorun olurmu acaba ? İlac bitiminden sonra hic sivilce ciktimi?
Amin canım.Pereja marka kullanıyorum ben..Bende tedavinin 4.ayından sonraa tamamen temizlendi ve hiç çıkmadı canım..Tedavi süresince de kullandım bu ara gülsuyunu..
Ama lekeler tamamen bir temizlense her şey daha da güzel olacak :)
Denize gideceğim yarın umarım bir sıkıntı çıkmaz :)

Merhaba kizlar roaccutane bende başlayalı bir hafta oluyor.yavaş yavaş dudaklarım kurumaya başladı yüzümde soyuluyor.halen sivilceler cıkıyor. Geniş gözenekler lekeler ve kistleşmiş akneler çözüm olacağına inanıyorum.
Sizlere sorum roacutane nın gerekli yüklemesi yapıldıktan sonraki dr 8000 mg yüklücek su genişleyen gözenekler geri döncekmi bitirenler si

Merhaba kizlar roaccutane bende başlayalı bir hafta oluyor.yavaş yavaş dudaklarım kurumaya başladı yüzümde soyuluyor.halen sivilceler cıkıyor. Geniş gözenekler lekeler ve kistleşmiş akneler çözüm olacağına inanıyorum.
Sizlere sorum roacutane nın gerekli yüklemesi yapıldıktan sonraki dr 8000 mg yüklücek su genişleyen gözenekler geri döncekmi bitirenler si
Gözenekler düzelecek tedaviden sonra

Evet arkadaslaar sivilce sendromuna yakalanmıs yeri gelmiş gelmiş aglamıs yeri gelmiş sinirden hepsini patlatıp yüzü kan revan halde bırakmıs bu sinirini görüntüsüne önem vermesine borclu bir kızın hikayesini anlatıcam:) hiç sivilcem yoktu tek tük cıkar 10. Sonıfa kadar ama rahatsız etmezdi 11. Sınıfa gectiğim sene Aman ALLAHIM Biri sönse 2 tane gene cıkıyo 5 tane gene cıkıyo derken önce anlım sonra agız kenarlarım ve cenem irinli büyük büyük sivilcelerden görünmez oldu ben hata ettim siz etmeyin patlatmayın sacma sapan ay aktardan şu sabunu aldım bunu aldım diyip yüzünüzü deneme tahtası yapmayın gidin dermokozmik ürünler alın sebamed gibi netruogena gibi öyle tarçınlı limonlu karbonatlı koca karı maskeleri yapmayın zararı var faydası yok kil maskesininde kurutmaya yönelik faydası var en fazla cıkmayı önleyici bir faydası yok ben bunları yaptım daha da yaglandırdım dahada dagıldı sürekli yıkamakta yaglandırır sürekli yıkadım anlım parıl parıl parladı ben ettim siz etmeyin baktım kurtulamıyorum aglıya aglıya doktora gittim Önce KADIN DOĞUM cünkü kist varsa sivilce olabilir ona göre tedavi uygulanır hormon bozuklugu varsa sivilce yapabilir ona göre tedavi uygulanır çok SÜKÜR hiç bişi cıkmadı sıra simdi dermatolojiye gitmekteydi benim zamanında babamda cok varmıs (adam simdi kuruluk problemi cekiyo ne hikmetse) belliki benim genetik belli bir yaşa kadar sürücek acnegen roaccutan gibi türev ilaçlara basladım o kullandıgınız kremler gercektn basit bir sivilce sorununuz yoksa işe yaramıyo:) o yüzden hedefi yüksek tuttum basladım acnegene söz konusu görüntüyse yürekli oldum gram korkmadım ilk 3 ay bir güzel dısarı vurdu daha önceden krem kullandıysanız cok vurmaz yeni sivilce üretmiyo cıkacak olanı hızlıca dısarı vuruyo ki tedaviye baslasın diye korkulcak bişi yok kusma dönemi ağır geçen olmamıstır. Cok su içtigim için su içme sıkıntısı yaşamadım 48 kgyim 30 kullandım. Dudaklar evet kalında dudaklı oldugum için sanki daha bir meziyetli gecti ama adam gibi nemlendirseniz o sorunda kalmıyo ben ağrı sızı çekmedim taş gibi bitirdim ilacımı her ay kan tahlili verdim ben tedaviye baslamadan öncede abur cubur kızartma baharatlı yemezdim tedavi sırasındada yemedim o yüzdn kan degerlerim normal seyretti . Tertemiz bir yüzüm var 2 sene bosa cekmişim 20 yasına giricem 22 yasımda gene bir kullancam ki iyice kökü kurusun :D he stres etmeyin gittigni gördükçe oda gecicek zaten. Eylülde başladım yeni biticek valla siz kullanın tabi de ben güneş kremi kullanmadım güneşli havalarda bile sevmiyorum yüzüme bepantol harici bişi sürmeyi rahatsız ediyo diye iz falan olmadı ama köşe bucak güneşten kaçtım tabiki:) sonuc çok iyi önemli olan tekrarlamaması bunun içinde canım sivilcezadelerim günlük bakımınızı yapın sebamed köpük kullanıyorum temiz iyi olması için ardından bepontol su bazlı kullanıyorum cünkü her cildin neme ihtiyacı var bide sodayla yıkamaya baslıcam yada tonik tarzı yapıcam sodada iyimiş maske olarak haftada 2 defa çinko %40 krem var pişik kremi öneririm çinko cilde birebir. Birde içten destek vermek sanki dıştakinden daha önemli :) lavanta çayı ;) aktardan alın ama lavantaları... Demleme tarzına internetten bakarsınız kür halinde sivilceler için olanı var kürü yapın sonra her gün birer bardak için :) bnden bu kadar size içten dıştan ne yapılması gerekitigini korkulmasısı gececek olacagını bu kadar anlatabildim bir sorunuz olursa burdayım :) sivilcesiz günler:))

Evet arkadaslaar sivilce sendromuna yakalanmıs yeri gelmiş gelmiş aglamıs yeri gelmiş sinirden hepsini patlatıp yüzü kan revan halde bırakmıs bu sinirini görüntüsüne önem vermesine borclu bir kızın hikayesini anlatıcam:) hiç sivilcem yoktu tek tük cıkar 10. Sonıfa kadar ama rahatsız etmezdi 11. Sınıfa gectiğim sene Aman ALLAHIM Biri sönse 2 tane gene cıkıyo 5 tane gene cıkıyo derken önce anlım sonra agız kenarlarım ve cenem irinli büyük büyük sivilcelerden görünmez oldu ben hata ettim siz etmeyin patlatmayın sacma sapan ay aktardan şu sabunu aldım bunu aldım diyip yüzünüzü deneme tahtası yapmayın gidin dermokozmik ürünler alın sebamed gibi netruogena gibi öyle tarçınlı limonlu karbonatlı koca karı maskeleri yapmayın zararı var faydası yok kil maskesininde kurutmaya yönelik faydası var en fazla cıkmayı önleyici bir faydası yok ben bunları yaptım daha da yaglandırdım dahada dagıldı sürekli yıkamakta yaglandırır sürekli yıkadım anlım parıl parıl parladı ben ettim siz etmeyin baktım kurtulamıyorum aglıya aglıya doktora gittim Önce KADIN DOĞUM cünkü kist varsa sivilce olabilir ona göre tedavi uygulanır hormon bozuklugu varsa sivilce yapabilir ona göre tedavi uygulanır çok SÜKÜR hiç bişi cıkmadı sıra simdi dermatolojiye gitmekteydi benim zamanında babamda cok varmıs (adam simdi kuruluk problemi cekiyo ne hikmetse) belliki benim genetik belli bir yaşa kadar sürücek acnegen roaccutan gibi türev ilaçlara basladım o kullandıgınız kremler gercektn basit bir sivilce sorununuz yoksa işe yaramıyo:) o yüzden hedefi yüksek tuttum basladım acnegene söz konusu görüntüyse yürekli oldum gram korkmadım ilk 3 ay bir güzel dısarı vurdu daha önceden krem kullandıysanız cok vurmaz yeni sivilce üretmiyo cıkacak olanı hızlıca dısarı vuruyo ki tedaviye baslasın diye korkulcak bişi yok kusma dönemi ağır geçen olmamıstır. Cok su içtigim için su içme sıkıntısı yaşamadım 48 kgyim 30 kullandım. Dudaklar evet kalında dudaklı oldugum için sanki daha bir meziyetli gecti ama adam gibi nemlendirseniz o sorunda kalmıyo ben ağrı sızı çekmedim taş gibi bitirdim ilacımı her ay kan tahlili verdim ben tedaviye baslamadan öncede abur cubur kızartma baharatlı yemezdim tedavi sırasındada yemedim o yüzdn kan degerlerim normal seyretti . Tertemiz bir yüzüm var 2 sene bosa cekmişim 20 yasına giricem 22 yasımda gene bir kullancam ki iyice kökü kurusun :KK70: he stres etmeyin gittigni gördükçe oda gecicek zaten. Eylülde başladım yeni biticek valla siz kullanın tabi de ben güneş kremi kullanmadım güneşli havalarda bile sevmiyorum yüzüme bepantol harici bişi sürmeyi rahatsız ediyo diye iz falan olmadı ama köşe bucak güneşten kaçtım tabiki:) sonuc çok iyi önemli olan tekrarlamaması bunun içinde canım sivilcezadelerim günlük bakımınızı yapın sebamed köpük kullanıyorum temiz iyi olması için ardından bepontol su bazlı kullanıyorum cünkü her cildin neme ihtiyacı var bide sodayla yıkamaya baslıcam yada tonik tarzı yapıcam sodada iyimiş maske olarak haftada 2 defa çinko %40 krem var pişik kremi öneririm çinko cilde birebir. Birde içten destek vermek sanki dıştakinden daha önemli :) lavanta çayı :KK66: aktardan alın ama lavantaları... Demleme tarzına internetten bakarsınız kür halinde sivilceler için olanı var kürü yapın sonra her gün birer bardak için :) bnden bu kadar size içten dıştan ne yapılması gerekitigini korkulmasısı gececek olacagını bu kadar anlatabildim bir sorunuz olursa burdayım :) sivilcesiz günler:))
kendimi gördüm yazıda bende cok ağlardım:D 11.sınıfım benim tedavi bitmek üzere ama lekeler kaldı biraz kırmızı nokta gibisinden senin tedavinde leke kalmadan mı gecti yoksa kaldı sonrasında mı gecti?

2012 eylülde tedaviye başlayıp 2013 yazında bırakmış ve bu konuya da devamlı yazmıs olan biri olarak, soru sormak isteyenlere cevap yazmak isterim ^^

Lekeler de tamamen geçiyor mu,benim son 2 ayım kaldı ama pek geçmedi bu kırmızı lekeler:KK43:

canm lekeler zamanla geçiyor. ben soyucu krem falan kullandım etki yapmadı zamana bıraktım geçtiler, arada sivilceler cıkıyor tabi imex falan sürüyorum

Benim tedavim biteli tam 47 gün oluyor,lekelerimin rengi günden güne açılıyor.İsotrexin'in de etkisi oldu sanırım ama 1 haftadır onu da kullanmıyorum malum Antalya'dayım güneş lekesi yapar diye havalar ısınmaya başlayınca bıraktım.Şimdilik sonuçtan memnunum daha da iyi olacağına inanıyorum.Sizin tedaviler nasıl gidiyor? :)
Ek olarak,benim gözeneklerim tedavi sürecinde çok açılmıştı.Gül suyunu tonik olarak kullandım hep tedaviden sonra da.Şu an tek açık gözeneğim yok bilginiz olsun :)
Sevindim cnm. . Ben 4.aydayim son ayım. doktor daha fazla kullanamayiz dedi. önümüz yaz die.. benim tedavi iyi şu an hiç sivilce yok lekeler baya gitti 3 4 tane leke var onlar da siliklesti. . Benim bıyık bölgesi biraz puturlu yanaklarimda nie öyle anlamadım bazen geçiyo yine oluyo.. Özetle 1.ayda baya sivilce çıktı. 2.ayda 1 tane. 3.ayda 2 tane. şimdi 4.aydayim cikarmi bilmem tedavi de bitecek az kaldı. Sence cikarmi yaa hapı bırakınca.

Selam kizlar tedaviler nasil gidiyor ? Ben iyi tepkiler almaya basladim :)
Güzel gidiyor cnm sıfır sivilce 3 4 tane silik leke artık makyajsız çıkıyorum güneş kremi sür çık. Biraz puturluk var yanagimda normal heralde soyuluyor ondan galiba. Zaten benim tedavi bitmesine 20 gün kaldı 4.aydayim son ay.

Merhaba kızlar, ben de 2.ayın içindeyim. Pazartesi günü tahlil verdim bi sorun yok elhamdülillah, hatta 30dan 40a çıktı doktor:KK49:
Benim sormak istediğim şu, malum cildim çorak topraklar gibi:KK53: La roche posay.in parlama karşıtı güneş kremini almıştım, yıllardır parlama yapmayan güneş kremi arar dururum, şansa bak ki tedavi sürecinde karşıma çıktı, ama şu an biraz nemlendirme özelliği olan bi güneş kremi lazım. Tabi çok yağlı bişey değil. Ne tavsiye edersiniz?
Bi de dr.dan yüzüm için hametan istedim, geçen ay kullanmıştım ve bepantholden dah iyi gelmişti fakat dr yüze hametan tavsiye etmiyoruz dedi ve akneflox yazdı ama bu da sanki pek nemlemdirmiyo gibi:KK64: Hametanı yüzüne kullanan var mı, devam etsem sıkıntı olur mu?

Merhaba kızlar, ben de 2.ayın içindeyim. Pazartesi günü tahlil verdim bi sorun yok elhamdülillah, hatta 30dan 40a çıktı doktor:KK49:
Benim sormak istediğim şu, malum cildim çorak topraklar gibi:KK53: La roche posay.in parlama karşıtı güneş kremini almıştım, yıllardır parlama yapmayan güneş kremi arar dururum, şansa bak ki tedavi sürecinde karşıma çıktı, ama şu an biraz nemlendirme özelliği olan bi güneş kremi lazım. Tabi çok yağlı bişey değil. Ne tavsiye edersiniz?
Bi de dr.dan yüzüm için hametan istedim, geçen ay kullanmıştım ve bepantholden dah iyi gelmişti fakat dr yüze hametan tavsiye etmiyoruz dedi ve akneflox yazdı ama bu da sanki pek nemlemdirmiyo gibi:KK64: Hametanı yüzüne kullanan var mı, devam etsem sıkıntı olur mu?
Birsey sormak istiorum agdayı yasaklıyormu dr ve bunun icin ne cozum buldunuz ?

Sevindim cnm. . Ben 4.aydayim son ayım. doktor daha fazla kullanamayiz dedi. önümüz yaz die.. benim tedavi iyi şu an hiç sivilce yok lekeler baya gitti 3 4 tane leke var onlar da siliklesti. . Benim bıyık bölgesi biraz puturlu yanaklarimda nie öyle anlamadım bazen geçiyo yine oluyo.. Özetle 1.ayda baya sivilce çıktı. 2.ayda 1 tane. 3.ayda 2 tane. şimdi 4.aydayim cikarmi bilmem tedavi de bitecek az kaldı. Sence cikarmi yaa hapı bırakınca.
çıkıyor elbette çok ufak çıktı benim yani zaten hiç çıkmaması gibi bir ihtimal yok malesef..soyucu krem kullkanmayı bıraktım güneşten dolayı lekeler kendi halinde :) bakalım ne olacak

Kızlar merhaba.
Ben bundan 3 sene önce roaccutane kullandım. Benim cildim bebek gibiyken kullandığım ilaçlar ve solaryum bir de malesef cildimle çok uğraşmam sonucu bozuldu. O dönem ilaç kullandım düzeldi. Sonra geçen sene tekrar sivilcelenme başladı başka bir doktor madem önceden kullandım tekrar kullanabiliriz dedi. Ama ben roaccutane kullanmadım bu sefer. Şimdi çok sivilce çıkmasa da mutlaka iz kalıyor :(
Ne yapacağımı bilmiyorum. Yüzüm şöyle:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    33,6 KB · Görüntüleme: 187
  • image.jpg
    image.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 188
Kızlar merhaba.
Ben bundan 3 sene önce roaccutane kullandım. Benim cildim bebek gibiyken kullandığım ilaçlar ve solaryum bir de malesef cildimle çok uğraşmam sonucu bozuldu. O dönem ilaç kullandım düzeldi. Sonra geçen sene tekrar sivilcelenme başladı başka bir doktor madem önceden kullandım tekrar kullanabiliriz dedi. Ama ben roaccutane kullanmadım bu sefer. Şimdi çok sivilce çıkmasa da mutlaka iz kalıyor :KK43:
Ne yapacağımı bilmiyorum. Yüzüm şöyle:

Of niye tekrar çıkıyor yaa :( inşallah geçer çok yok zaten şuan. Bende de tekrar çıkarsa psikolojim çok bozulurrr

Back